Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
unuttuğum şeyler vardır, aklıma gelirse dönerim..
özel olarak, doğum çantasına zemzem ve hurma koydum, ilk ağzına bunlardan verdik..
sorularınız olursa bize yazın.. kendinize iyi bakın
tam da tahnik i yazmaya hazırlanıyordum sizin yazdıgınızı gördüm :)
ama zemzemle karıştırıp değil de ağzında çiğnedikten sonra yapıldıgını biliyorum.. babama yaptırıcam inşallah..
bebe yağları yerine en iyisi doğal kako badem yağı diyorum tekrar :))) bu arada ben de aldığım gıda kozmetik neyse içeriklerine ingilizcesine bakarım çünkü dediğin gibi çakallar türkçesine yazmıyorlar ama ing yazıyorlar :))
bu arada cenacığım süper bilgiler teşekkürler
Canım, bu bahsettiğin kraft baston pusetin bi fotoğrafı varsa paylaşabilirmisin :)
ben çatlaklar için hiç krem kullanmadım..
doktorum, dilediğin kozmatik ürünü kullan, eğer genetiğinde varsa;
annen kardeşin teyzen halanda çatlak olduysa sende de olacak.
bunu kremlerle yağlarla %20 azaltabilirsin.
işin sırrı bol su içmek demişti..
hakikaten günde 3 litre su içtim.. karnımda hiç çatlak yok..
aldığım kilolar bacaklarımda toplanmıştı daha çok, o yüzden yan taraflarında çatlaklar oldu.
ama şuan çok az belli oluyorlar..
Akşam eşime de gösterdim yazdıklarınızı ilgiyle baktı o da. Alışverişlerimizi söylediklerinize göre şekillendiricez. bende abartı kıyafet almıycam bu sayede
aynen canım bende,kakao ve badem yağı kullanıyorum.bir de çatlak kremim var arada onu kullanıyorum.
vazelini oldum olası sevmem zaten,bir yerde okumuştum ben de petrol türevi oldugunu.
kızlar ben yarın tırsa tırsa sağlık ocağına gidicem aşı olmaya. son anda vazgeçmezsem tabi o yüsden bugün evi şöyle bi kırklayayım diyorum ütüler flnda var 3-4 makine. kolum ağrırsa bişeye elleyemem. kimsemde yok yanımda çünkü. akşama görüşürüz sizi pembiş yanaklarınızdan, minnoşlarınızı da totoşlarından öpüyorum
ah anacıııığğğııımmmm nerdesiiinnnn?
ben çatlaklar için hiç krem kullanmadım..
doktorum, dilediğin kozmatik ürünü kullan, eğer genetiğinde varsa;
annen kardeşin teyzen halanda çatlak olduysa sende de olacak.
bunu kremlerle yağlarla %20 azaltabilirsin.
işin sırrı bol su içmek demişti..
hakikaten günde 3 litre su içtim.. karnımda hiç çatlak yok..
aldığım kilolar bacaklarımda toplanmıştı daha çok, o yüzden yan taraflarında çatlaklar oldu.
ama şuan çok az belli oluyorlar..
benim tüp bebek.ikiz olacağı için drlar riske atmak istemiyorlar.sezeryan olacağım.ama tüp bebekle tek bebeğe hamile kalanlar,eğer normal doğuma engel teşkil edecek bir rahatsızlığı yoksa doğumu normal oluyor.
ya tabiki korkuyorum. benimde çok hayalim vardı doktorumu bayan seçerim şöyle özelde doğururum böyle güzel odam olur, ne bileyim şimdi cerrahpaşada vak'a olarak doğum yapıcam başımda bin tane asistan ne bileyim yaa off allah herkese anlayışlı aileler versin ne diyimki.
Epidural normal dogum yaptım..
herkese tavsiye ederim..has
taneden eski kotumu giyip çıktım..eve gittim banyo yaptım..misafir ağırladım..tabiri caizse amuda kalktım..yan yattım çamura battım :))))
tum kilolarımı dana gibi yesem de 6 ayda verdim..
1 sene sonra hamile kalabildim..
himmmmm dah ne desem....
kizlaaarrr...
normal doğumdan korkmayinnnnnn
epiduralden deeeeee...
optum sizleriiiiiiii
Gunaydin kizlar.ruyamda dogum a gidiyordum.yapilan igneleri herseyi hissettim.cok korkuyordum ama mutluydum bebegimi gorecegim icin.tam doktor asagi oturdu ortuyu kaldirdiiii benim minnos uyandirdi beni.tepikleyip durdu.sag tarafima yatmami hic sevmiyor bebegim.rahatsiz oluyor sanirim
Bu arada dun 9 da yine bel bacak agrim basladi 9:30 da isten ciktim.eve gidene kadar iyice iki buklum oldum.ustune basamadim.sabab kalktim gecmisti.ne zamana kadar durecek yaa.
merhaba kızlar.size birşey sorabilirmiyim?
yha ben tam anlamıyla birşey hissedemiyorum ne hareket ne tekme felan :44:
daha erkenmi sizce?
ama ikinci bebegim.erken hissetmek gerekmezmiydi.
oyhh kafam karışık.
sadece sabahları sağa kaymış,toplanmış şekilde oluyor.
çok nadir de segirme tarzında hafif şeyler hissediyorum hepsi bu.
normalmi sizce??
cevaplarsanız sevinirimm
sağol canım bilgiler için.
bizimkiler de yeğenlerimde yedirdiler bebek odaya gelince hurmayı.
abim geçenlerde umreye gitmişti zemzem ve acve hurmasından getirdi,isteğim üzerine.Allah (c.c) razı olsun kendisinden.
sen arada sırada uğra bize....
bence içini rahat tut herşey Allahtan herkesin bi çok hayalleri vardır mutlaka ama söz konusu bebek sağlığı olunca hayal felan unutuyorsun tek isteğin sağlıklı olmak oluyor. etrafımızda o kadar çok sinir bozacak insan varki kulak asmamak lazım. evet zor duymamak ister istemez insan bozuluyor ama stres bebkleri çok etkiliyor o yüzden bebeklerimiz için sallayalım duymayalım.
bizim komşumuzda yaptı aynı şeyleri oda söyledi hatta onun baya sıkıtnılı hamileliği olmuştu 2 kez düşük yaptı bu bebekte suyu azdı korkuyordu. bende normal yapmak istiyorum ama dayanmazsam epiduralı araştırmak istiyorum biraz. ama sezeryan a normal bişey olmadığı müddetçe istemiyorum.
bende tek ben miyim doğum rüyası gören diyordum varmış başkalarıda :)
bende 2 haftadır seğirme gibi bişeyler hissediyorum pıt pıt bi hareket 20. haftda olmaıza rağmen yeni oda. bence normal hissetmemen 6. ayda felan hissediliyormuş daha net gerçi senin 2. doğum senin bilgi vermen gerek bize bu konuda :)
ya arkadaşlar form da izmitte yaşayan varmı doktor konusunda danışmak istiyordum doktorsuz kaldım yardım