• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Gecmis olsun canim
sağol canım

Bende 4.ay bittiginde bir seyler vericem baska tatlara alissin istiyorum oyle doyurmak amacli degil tabii:):1:
canım yaa ben 4. ay bitince ek gıdaya geçme olayını doktora sordum. geç başlayınca damak tadı gelişmiyomuş başlayacakmıyım ek gıdaya dedim. yok öyle bişey 6. ay bitiminde ver dedi

arkadaşlar 4. ay aşısı olanlara bi sorum olacak. sağlık ocağından kan damlası verdiler mi? sağlık ocağından verileni mi kullanacaksınız yoksa başka bi damla mı alacaksınız?şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
canım bence genel anstzi yaptırmayın yazk onun bünyesi neki daha. 1 yaşından sonrakilere yapıyolar onu rht durmaz vs die. Siz bilirsinz tabi yine de

cok düşük oranda veriliyormuş doktor lokal yaparsam cok etkılenır dedı.etrafında yabancı insanlar korkar ben 10 yıldır genel yapıyorum sorun olmaz dedı.bende haklı buldum.zaten cok hareketlı benım oğlum durmaz.bırde yabancı ınsanlar artık tanıyorda başkalarını.guvendım doktora.

haklısın canım eltimin oğlu 15 aylık genel anstezi dediler durmaz diye 1 yaş altına sadece o alanı uyuşturur lokal yaparız demiş doktor. 1 yaşına kadar organ gelişimi devam ettiği için genel anestezi olmaz sakıncalı demiş

doktordan doktora degısıyor demekkı.

Selam kızlar benim hem hamilelik öncesi hem hamilelikte şekerim çıkmıştı o yüzden kızıma ekg çektirdik bugün çok şükür birşey çıkmadı.
Kızlar bebeğinizi oynatırken bol bol yüzüstü yatırım dr kolları kuvvetlensin demişti bende 2 haftadır yatırıyorum ağlayana kadar kafayı kaldırıyor yatırıyor şimdilerde bayağı uzun kalıyor hatta gündüzleri öyle uyutuyorum tabiki gözlemliyourum...

kimseler kalmamış

bebişleri hasta olan arkadaşlara geçmiş olsun biz bir ay önce atlattık şükür:46::46:.doktorunuza sormadan bişi vermeyin bebeklerinize.unutmayınilk altı ay anne sütü öneriliyor. gerçi ben az az tadına bakması için veriyorum:1::1: :1:

Selam kızlar benim hem hamilelik öncesi hem hamilelikte şekerim çıkmıştı o yüzden kızıma ekg çektirdik bugün çok şükür birşey çıkmadı.
Kızlar bebeğinizi oynatırken bol bol yüzüstü yatırım dr kolları kuvvetlensin demişti bende 2 haftadır yatırıyorum ağlayana kadar kafayı kaldırıyor yatırıyor şimdilerde bayağı uzun kalıyor hatta gündüzleri öyle uyutuyorum tabiki gözlemliyourum...

canım bizim nisa hiç hoşlanmıyo öyle durmaktan ama bu ara bi kaç dk duruyo sıkılıyo sonra hadi geçmiş olsun korkunu anlatmış oldun hayırlısıyla

canım bizim nisa hiç hoşlanmıyo öyle durmaktan ama bu ara bi kaç dk duruyo sıkılıyo sonra hadi geçmiş olsun korkunu anlatmış oldun hayırlısıyla

Teşekkürler cnm.:nazar::nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek:
Nisa da 2 aylık olana kadar yatıyordu Allaha şükür ama reflü çıkınca hep ya dik yada kafasına yastık koyun deyince dr ters yatmayı unuttu kuzum.:23::23:
Sonra bende Aile hekimimizin kızıda 7 aylık bana tavsiye ederken bol bol yüz üstü yatırki kolları kuvvetlensin dedi kasları çalışın dedi bende 2 haftaya yakındır azar azar alıştırdım önceleri kıpkırmızı oluyordu ağlamaktan bende dayanıyodum alışıcak diye şimdilerde tersyatıyor düşün yani.:25::25::25::25::25:
sende istikrarlı bir şekilde alıştır önüne oyuncak çıngırak koy hatta önünde dur senide görsün:3::3::3::3: bu minnaklar hemencecik alışıyor herşeye yada kısa zamandaa unutuveriyorlar.tatlı şeyler ya...:21::21::21:

sağol canım

canım yaa ben 4. ay bitince ek gıdaya geçme olayını doktora sordum. geç başlayınca damak tadı gelişmiyomuş başlayacakmıyım ek gıdaya dedim. yok öyle bişey 6. ay bitiminde ver dedi

arkadaşlar 4. ay aşısı olanlara bi sorum olacak. sağlık ocağından kan damlası verdiler mi? sağlık ocağından verileni mi kullanacaksınız yoksa başka bi damla mı alacaksınız?şimdiden teşekkürler.
banada doktor aynı şey dedi ama bende vermeyi düşüüyorum. kan damlası verdiler canım ben kullanıyorum

ben yuzu koyun yatırıyorum yatırdıgım anda basıyo cığlığı bır dakıka en fazla tutabıldıgım uzatırda dondurmezsem ugunmaya baslıyo nerden ogrendıyse ugunmayıda cok fenalar:50::50::50::50:

kızlar dün gece oğlumun ateşi 38,5 geçti baya telaş yaptık sabah da düşmeyince eşim doktorunu aradı kusma ishal var mı dedi kusma vardı kakasıda biraz değişiti getirin bakalım dediler apar topar gittik kan aldılar kanında mikrop çıktı nerden kaptıysa :( doktor dalgın avr dedi bir kaç arkadaşımızın çocuğuda olmuş. ilaç verdi birazda boğazında enfeksiyon var dedi. pazartesiye kadar iyileşmesi lazım iyileşme olmazsa getirin dedi çok moralim bozuldu ya :(

ben yuzu koyun yatırıyorum yatırdıgım anda basıyo cığlığı bır dakıka en fazla tutabıldıgım uzatırda dondurmezsem ugunmaya baslıyo nerden ogrendıyse ugunmayıda cok fenalar:50::50::50::50:

Hemen çevirme sakin sakin onunla konuş öp okşa dikkatini ne çekiyorsa onu yap 1 dk 5 dk 10 dk derken alışacaklar hem gazıda çıkar

kızlar dün gece oğlumun ateşi 38,5 geçti baya telaş yaptık sabah da düşmeyince eşim doktorunu aradı kusma ishal var mı dedi kusma vardı kakasıda biraz değişiti getirin bakalım dediler apar topar gittik kan aldılar kanında mikrop çıktı nerden kaptıysa :( doktor dalgın avr dedi bir kaç arkadaşımızın çocuğuda olmuş. ilaç verdi birazda boğazında enfeksiyon var dedi. pazartesiye kadar iyileşmesi lazım iyileşme olmazsa getirin dedi çok moralim bozuldu ya :(

Çok geçmiş olsun cnm tez geçer inş

kızlar doktor bu ilaçlafı verdi hiç kulanan var mı aranızDA
AUGMENTİN ŞURUP
SUPRAVİT
APİREKS

geçmiş olsun canım

banada doktor aynı şey dedi ama bende vermeyi düşüüyorum. kan damlası verdiler canım ben kullanıyorum
peki neden ek gıda vermeyi düşünüyosun

geçmiş olsun canım

peki neden ek gıda vermeyi düşünüyosun

sağol canım. ünkü herkes veriyor tad alma duygusu gelişssin biraz sonra sıkntı olmasın benim eşim acayip yemek seçiyor bişey yemiyor deli oluyorum oğlum öyle olmasın yavaş yavaş veriyorum meyve yoğrt vs çok az

sağol canım. ünkü herkes veriyor tad alma duygusu gelişssin biraz sonra sıkntı olmasın benim eşim acayip yemek seçiyor bişey yemiyor deli oluyorum oğlum öyle olmasın yavaş yavaş veriyorum meyve yoğrt vs çok az

gecmıs olsun nesi varmış bebegının

Benim kızım artık kundak yaptırmıyor eskiden ne güzel kundaklayıp yatırıyordum daha derin uyuyorduama şimdi ne yapıp edip o elleri kafasının üzerine koymayı başarıyor. Benim kızda 8-9 gibi uyuyor akşam 2,3 kadar sonra saat başı uyanıyor böle değildi aslında ama bende yanımamı alsam acaba?
Ben bide taşınıyorum ev kalkmış göçüyor gece 2 de yattım her saat başı kalkıp 6 da uyandık sersem gibiyim şimdi
Ev taşımak ne sormuş yaaaaa :14::14::14:
Allah kolaylık versin canım ya.7 yıllık evliliğimde 5 kez taşınmış biri olarak seni çok iyi anlyorum.
kızlar yardım edin oğlum grip ve öksürük oldu. 2 gün önce doktora gittik. öksürüğü çok değildi. ama dün biraz daha arttı. ne yesem ne içsem de oğlumun öksürüğü ve gribi geçse??
çok geçmiş olsun.oğlunun göğsüne hafif ılık havlu koy sürekli ,ciğerine inmesin.
Alisacak annesi uzme kendini...iyiki yabanci ellere birakmak zorunda kalmiyorsun aklin daha cok yavrularinda kalirdi...
evet ya çok şükür yine de.tabi en azından içim rahat.

kızlar doktor bu ilaçlafı verdi hiç kulanan var mı aranızDA
AUGMENTİN ŞURUP
SUPRAVİT
APİREKS

geçmiş olsun canım inşallah toparlanır bir an önce.benim kızım hastalandığında da genelde bu ilaçları verirlerdi.

kızlar ek gıdadan bahsedilmiş.ben mesela kzımda şöyle yapmıştım.4 aylık olunca bir çok gıdayı sadece yalatarak tattırdım.ama öyle bir iki kaşık vermedim.5 buçuk aylık falan olunca günde 1-2 kaşık falan vermeye başladım.6 aylıkken de ek gıdaya geçtim artık.tabi o da bir anda olmuyor.bir kaç kaşık verebiliyorsun.1-2 haftada düzenli başlıyor.

ben kızıma 2 yaşına kadar hiç şeker tuz vermedim.yani içinde şeker ve tuz olan hiçbir gıda almadı.bu yüzden de sürekli yemeklerini ayrı hazırladım.gerçekten zordu ama çocuğum için uğraştım artık.2 yaşına kadar şeker tuz alınmaması,ilerde oluşabilecek tansiyon şeker rahatsızlıklarının önlenmesinde çok önemliymiş.bunu birçok doktordan dinledim.şimdi kızım yemeğin içinde tuz olsa da olmasa da yiyor,hiç aramaz.inşallah ek gıdalara geçilince tarifler paylaşırız burda.

arkadaşlar merhaba çoktandır giremedim nasılsınız? bebeği hasta olanlara geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin. Kızlar bana bi çare kızım doğduğunda gayet güzel emiyordu sonra çok az emmeye başladı daha doğrusu memede uyuyakalıyordu ve kilo alımı azdı. 3 ay çabaladım yok olmadı. 3. ayda 500 gram almış dr az dedi. ben de sağıp biberonla vereyim dedim bana zahmet olur ama en azından bebeğimin karnı doyar diye. ama biberondan da öyle aman aman içmiyor. inanın 50 cc için 2 saat başında beklediğim oluyor içirmek için. acıkınca alır diyorum 3-4 saat bekliyor verince bir iştahla çekiyor ama 50 cc den sonra yok yutmuyor tükürmeye başlıyor. bu arada uyanıkken hiç almıyor ne beni ne biberonu hep yarı uyurken agzına biberonu verip öyle besliyorum. doğum kilosu 3040 şu anda 5.400 gramız. her gören çok zayıf diyor çok üzülüyorum dün oturdum ağladım lütfen bana bişeyler söyleyin.
hiç bir rahatsızlığımız yok ama acaba emzik emmesine engel olabilir mi?

bide arkadaşlar karşılaştırmak doğru değil biliyorum ama en azından doğum kilosuna göre bebeklerimizin kilo alımı hakkında fikir sahibi olabiliriz. şu şekilde bi tablo yapsak; mesela

BEBEĞİN ADI: Almina
DOĞUM KİLOSU: 3040 gram
ŞİMDİKİ KİLOSU VE AYI : 5400 gram - 4 aylık

Son düzenleme:
vsn
canım çok geçmiş olsuunnn

Pimpirikliyim yazmıştım bilgisayar otomatik pimpirikliyiz diye düzeltmiş kafasına göre
Öncekinde de biraz çıkmıştı ama annem yqnımdaydı kafasını ıslak mendille ıslatmıştık calpol de vermiştik düşmüştü
Şimdi yalnızım belki onun da stresi var 37.7yi buldu ablamı aradım doktor gerçi çocuk dr değil ama yine de genel şeyleri biliyor bütün doktorlar o beni rahatlattı yeğenimin aşılarında 38i bulurmuş korkma dedi takipteyim hala.
canım benim kızımında ateşi çıkmıştı bende onu soydum ve kafasına ıslak mendil koymuştum,
ama öğrendimki ıslak mendili başına koymak iyi değilmiş o ateş anında şok etkisi yapabiliyomuş, o yüsden eklem yerlerine koltukaltı bacakiçi fln oralarına koymak gerekiyormuş aklınızda bulunsun canım :54: geçmiş olsun tekrar
sağol canım

ya ben ne versem yiyor :9: kaşık mamasını sevdi 10 gündür yiyor,
dünde bir dilim elmayı tülbentten geçirdim suyunu içirdim 2çorba kaşığı fln, gayet güzel yedi maşallah :9:
veraferon verdiler sağlıkocağından dr.una sordum başla dedi bu sabah vericem inş :9:

Back