2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
gece uykusuz kalan annişlere rabbim güç kuvvet versin benimde gündüz mesaim gece 4te başladı

ya benim tetanoz aşımın günü geçti pazt günüydü daha gidemedim
yarın gidicem inş. eşim 2 gündür eve gelemiyor. işlerini yetiştirmekiçin annesinde kalıyor dükkan o tarafta ya
yalnızız ece'mle

kızlar herkesin derdi aynı zamanda aynı şeyler oluyor
sadece tam diş çıkaracağı zamanda salya akmazmış, damakları da sertleşmeye başlıyomuş 2-3aydan sonra, o yüsdende böle salyalarıda baloncuk yaparak oyun oynuyolar işte kendilerince
benimkide tulumbadan su çekiyo mübarek
ne üst ne baş herşey ıslanıyo önlükte tutmuyo yapışıp çekiyor sürekli asılıyo
eserekli kızım benim
yanlız size bir uyarı annem söledi eğer önü çok ıslanırsa tenine geçecek kadar yani o şekilde tutma hemen değiştir, bronşite kadar gider mazallah dedi
öpüldünüz canlaaarrrr

kızlar biz geldik bayadır anneannedeydik... tünedik kaldık resmen... e sizlerden ve konulardan da uzak kaldık...
bizim hanımağa salyalı salyalı geziniyo... resmen tırnaklarıyla kaşıyo damaklarını... yeğenim de 3 aylıkken kaşınmaya başlayıp 5. ayda dişleri çıkmıştı... şimdi 9 aylık 6 tane dişi var beyimizin... erken mi çıkarki bu dişler yaa...sırılsıklam geziniyoruz ortalıkta... elleri yalayan bebeklerin de zeki olduğu söylenir... bilemedim ki yalasınmı yalamasınmı?

bizde seni merak ediyoduk nerde die?
hoşgeldin cnm.
valla bnm bi ark.ın ablası doğurdu daha yeni altta iki tane süt dişiyle doğmuş kızı
yalasın ellerini bırak yaaa kuzumun keyfini bozma çok datlu geliyo demekki

slm canlar umarım herkesler iyidir...biz iiz çok şükür sıpam rahat durmuyo hep beni yanında istiyo bi dakka ayrılayım yanından basıyo çığlığı

bişey sorcam hemen size çünkü uyandı benim paşam geçmişi okuyordum bitiremedim bile
5 li anakucağı almıştık biz set halinde onun sadece sallanan anakucağını kullandık onuda yazlığa götürmüştük orda kullandım sadce çünkü güzel bişey değildi birde basit bir kangurusu vardı setin içinde..birgün sağlık ocağına giderken takayım dedim eğer kullanımı kolay gelirse sonradan kaliteli bişey alırım dedim ve nerdeyse 2 aydır dışarı çıktığımda onu kullanıyorum inanılmaz rahatlık...ama işte benim kanguru dandik oyğzden yenisini almak istiyorum ama acaba nezmana kadar kullanabiliriz biz bu kanguruları...bazen taşırken sırtım ağrıyo acaba ilerki aylarda daha ağır olacakları için taşımamız zor olurmu...tecrübeli kullanan anneler varsa yada bilgisi olan bi anlatırversin banada

hepinizi çok öpüyoruz oğluşumla

aynı konudan bahsediyoduk biz de.. ben de ellerini yemesine izin versem mi bilemedim acaba ilerde diş yapısını bozar mı?

paradoks, üstü ıslak tutmamaya çalışıyorum bolca önlük ıslatıyoruz üstü ıslandığında değiştiriom hemen. eşim de orasına burasına yama yapıyor ağız bezlerini ıslak kısımların içine sokuşturuyor bigün bi geldim çocuğun her tarafına bezler sokulmuş, üstü kuruyunca da bezleri çıkarıyo iyi fikir yani üst değiştirmektense

kızlar oğlum 18 temmuz doğumlu, bugün ilk defa sesli kahkaha attı eşim karşısında hapşurmuştu bi kahkaha attı, sonra tabi durur muyuz, yalancıktan hapşurur gibi yaptı devamlı kahkahalar attı bende videoya çektim işin b.kunu çıkardık yani kısaca ama çok heycanlandık öyle sesli gülünce

Son düzenleme:

Bizim kızın da eli ağzında, arada bir de başparmağını cuk cuk emiyo :) Doktora sorduk engelleyelim mi diye, engellemeyin hiç bişey olmaz, engellemek daha kötü dedi, biz de şimdi hiç ellemiyoruz.. ben elini ağzından çekemye çalıştıkça o daha çok elini ağzına götürüyo..

Bebeğin kahkaha ile gülmesi gerçekten çok güzel bişeymiş, biz de de bana bi kaç defa kahkaha ile güldü kızım, babası çok kıskandı :) Bi kere de rüyasında gülerken kahkaha ile güldü, çok tatlılar maşallah..

canım bende netten aldım daha dün geldi ama çok rahat bişeye benziyor gerçekten valla ne zamana kadar taşınııırrr?
çocuk içinde durana kadar ve bizimde takatimiz yettiği yere kdar taşıyabiliriz bence
bunu başka forumlarda bizden daha büyük çocuğu olanlara sormak lazım aslında demi?

yaa valla sağol, ben de engelliyodum bazen, zaten salyalı ellerini ağzına götürdükçe iyice salyalar akıyor.. aslında engellemek de istemiyorum napacaksa yapsın çocuk gelişimi için faydalıdır eminim..

kahkaha atması süper bişey yaaa o güldükçe biz de gülme krizlerine girdik çok çok güzeldi:) allahım annelik ne güzel bişeymiş dedim bugün bi kere daha....

senin bebiş geçen bebeğine uzanıp tutmuştu, bilinçli mi yapmış? hala uznaıp tutuyor mu? malum şimdi bizim sırada uzanıp tutma var da bilgi sahibi olayım

Çok güzel yaa
Bizimki henüz kahkaha atmadı atarsa naparım bilemiyorum kanım kaynar çok fena

ya kangurunun yürüteç ve hoppalanın erkek bebekler ıcın zararlı olduğunu soyledıler degılse bende alacaktım ama

ya kangurunun yürüteç ve hoppalanın erkek bebekler ıcın zararlı olduğunu soyledıler degılse bende alacaktım ama

benim eşim çok kızıyor ya kanguru alalım dedim de erkek çocuklarına zararlı diyor yürüteç e zaten tamamen karşı, bebeğin emeklemesini azaltıyormuş, emeklemesi lazımmış beyin gelişimi için kafasını emeklerken aşağı doğru tutuyor ya o pozisyon bebekler için çok önemliymiş felan ben anlamam bişiler anlatıyordu geçen, yani zararlıymış kızlar mecbur kalmadıkça kullanmayın erkek çocuklarına, kanguruda zaten erkeklerde cinsel organı sıkıştırıyor ne bilim bi tuhaf

Çok güzel yaa
Bizimki henüz kahkaha atmadı atarsa naparım bilemiyorum kanım kaynar çok fena

süper bişeyyy yaşayınca görürsün ben heycandan napcağmı şaşırdım

Son düzenleme:
Herkese merhaba bayanlar, kanguru olayini soyliyim rahat evet ama 3 ile 5 ay arasinda kullanilabiliyor yani boyun ve bel o aya kadar izin veriyor kg aldikca tasimak zor, dis olayina gelince salyasi akmasi dis cikacagi anlamina gelmiyor agzina goturmesi bi cok seyi kesfetmesi agiz suyuda biraz oyun baloncuklar falan dis oyle hemen cikmiyor benim 29 aylik kizim var suan 13 disimiz var 14 yolda genelde 5 ayda sikintisi basliyor beyazliyor dis yerleri belirginlesiyor kizariyor ve patliyor yani 6 ayi buluyor ve sikintili bi donem bu ilk disler o kadar degilde kopek ve azi disler cok zor biz onlari cikariyoruz of of bide 3,5 aylik kizim daha var zor oluyor bu donem, suan damaklari sertlesmeye basladi zamanla sizde yasadikca bu dis yada degil tecrubesi edineceksiniz, dis kasinmasi deli gibi saldiriyolar herseye ve girc girc kasiyolar etlerini bu surec uzun iste daha dislere var anlicaniz bayanlar

Yurutec olayi ben kizimi 5 aylikti koydum duruyodu sonra geri geri gidiyordu sonra one yan yan sonra ustalasti duz gitmeyi ogrendi hic bir zararini gormedim ustelik 33 haftalik dogmustu suan masallah 19 aylik zehir gibi , ama sabahtan aksama kadar koymuyordum is yaparken koyuyordum hem aklim kalmiyodu sagi solu karistirip zarar verirmi diye hemde geziniyordu yanima geliyordu guvende oluyordu, 2-3 saat gunde duruyordu 9 aylikken bindirmedim artik kaldirdim siraliyordu yurumesini engellemesin diye bilincli tutulursa hic zarari yok simdi kucuk kizimda 5 aylik olsun yine koyucam, kanguruya gelince kizlarim var erkek cocugu olayini bilmiyorum ama cok insan kullaniyor sorun olsa kullanilmaz hatta yasaklanirsi

Merhaba, benim oğlum cok az uyuyor. Sürekli kucağımda. Kahvaltı bile yapamadım. Bayramdan sonra annemler gelecek. Dört gözle bekliyorum. 23 Temmuz'da doğdu. Elini emıyor ve engellemiyorum. Oğlumun doktoru 3 aya kadar kanguru kullanma dedi. Biz Acıbadem maslaka götürüyoruz. Saglik sigortası olduğu icin.

kızlar ben sütümü sağdım.dr. demişti.tamamını sağamadım.sıkıldım.15'er dak.sağdım.ikisinden toplam 100 cc çıktı.galiba mamaya gerek kalmayacak.zaten mamaya başlayasım yok.biberonla verdim kızıma.ama biberondan ememedi.

sütümün doyurucu olması için ne yapabilirim?bende önsüt fazla geliyor.

işte buda son halimiz:))

protein acısından zengın beslen.sütün verimi için lactamil içebilirsin.vitamin hapı kullan depoların için.

inşallah önsütü çok içtiği içindir bn o şekilde çözdüm sanırım yeşil kakayı, ama dr çok uzun da sürebilir olabilir normal demişti, normal ama çocuğum yeşil kaka yaparken huzursuz oluyordu karnı ağrıyodu, birde yeşil kaka yaptığı zamnlar daha az kilo aldı. sık emzirmemeye çalış 2,5-3 saatte 1 emzir bakalım, bağırsakları çok hzlı çalıştığı zaman da yeşil kaka olurmuş; zaten bağırsakalrda-metabolizması- hızlı çalştığı için sanırım o ara daha az kilo aldı daha sık kaka yaptı.

maşallah bu arada

selam güzel anneler ve tatlı minikler,
bugün kilo boy kont. vardı.
kızım 6780 gr- 61,5 cm olms :)
hemşire ayına göre güzel dedi.
yarın bayram için ankara yolcusuyuz. nete giremicem.
şimdiden hayırlı bayramlar....

senin bebiş geçen bebeğine uzanıp tutmuştu, bilinçli mi yapmış? hala uznaıp tutuyor mu? malum şimdi bizim sırada uzanıp tutma var da bilgi sahibi olayım
evet bilinçli yapmış ama o gün dizimdeydi yüzüstü, tam uzanacağı yerdeydi yani
ama yatarken yanına koyunca daha uzanmıyor hep o şekilde dizime yatırınca tutmaya çalışıyor

maşallah sanada tospağanadaaaa
yerim onu ben yerim
nası güzel bakmış

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…