Canım walla hiç bilmiyorum bızımde 3 ay doluyor bu persembe gunu
Hiç sırtı yere gelsın ıstemıyor ya
Hep kucakta durcak böyle olunca hıcbısey yapılamıyo zaten düşün ıkı dk bırakıp lavobaya dahı gıdemıyorum
Rezene denedım canım
Yok faydası su kımyonu bı denesem dıyorum
O nasıldı kuzum ya
canım ben bulamadım yumurta domates sen normal domatesten yapıcan heralde?
bu sene yapamadım ben ama geçen sene yapmıştım yarımlık 30 kavanoz falandı. 20 kiloda domatesti aşağı yukarı yanlış hatırlıyoda olabilirim ama bu kısma güvenme
bende rondo yaptım domatesleri geçen sene bibersiz yaptım biberlide yapmak istersen önden biraz yağda kavur biberleri sonra domatesleri dök bi yarım sa. fln sürüyo suyunu çekmesi anlıyosun zaten kıvamından sonra tuzunu at ben az bişeyde şeker atıyorrum sonra sıcakken daha altı kısık kaynarken yani kavanozlara doldur kapaklarını çok sıkı kapatıp ters çevir ama kapaklarında kavanozun kenarlarıda kapatırken kuru olmasına dikkat et bi bezin üzerine diz hepsini üzerinide ört yavaş soğuması için ertesi gün kontrol et kapaklar içeri çekilmişmi? bu kadarrrr
unuttuğum bişey varsa arkadaşlar tamamlasıınn
ayyy benimkide aynı öle yapıyor yaaahhdemekki gelişimleride aynı gidiyor bizimkilerin
şekercim 3650 doğdu ece, birinci ay kontrolünde 4500dü. 2.ayda 5800oldu. 3.ayda 6500 gibi geldi tam durmadı tartıda tahminen söylüyorumm muckssKızlar bebekleriniz ayda kaç gr alıyor?
valla bizdede kesin bi karar yok henüz aramızda yaptıranda var yaptırmıcak olanda karışık bu forum yaniMerhaba temmuz anneleri sizlere bi sorum olacak bebeklerinize rota virüs yaptirdiniz mi? Ben kararsiz kaldım yardimci olurmusunuz lütfen
anaaammm bisküviyi sölediğin iyi oldu, çikolatayı frenliyorum bazende kurabiye bisküvi fenayımSlm kızlar
Doktora gittik kontrole.
2.ay aşıda 3 gün ateş oldu dedim.o kadar olmaz aşıdan değildir hafif viral bir enfeksiyon atlattı demek ki dedi.ben de aşıdan diye götürmedim doktora.aşıdan olsa 24 saate geçerdi dedi.
Bazen kakası yemyeşil oluyor.hatta yeşilin her tonu oluyor dedim.artık kakası değişiklik gösterecek normal.senin yediklerin çok etkiliyor dedi.
Çikolata huzursuz ediyor ama ben dayanamıyorum dedim güldü.çikolata o kadar etkilemez artık büyüyor ama katkı maddesi içeren ürünler yeme özellikle bisküvi dedi.
Gündüz uykumuz yok ama gece 6-7 hatta bazen 8 saatte uyuyor uyandırayım mı bırakayım mu bilemiyorum dedim.hiç uyandırma artık büyüyor açlığa tahammülü var dedi.
Bu havalarda nasıl giydirmeliyim şaşıyorum dedim.kalındı inceydi deme üşütmez kolay kolay korkma dedi.baba ve sen koruyun kendinizi sizden kapmasın hastalık ,1 yaşına kadar bizden bulaşır temas etmeye başladıktan sonra kendileri kapar dedi.
Ama benim vücudum kırgın bu aralar sanırım hastalık geliyor
Artık kış geldi güneşi nasıl göstereceğim dedim.
Önemli değil o kadar vitaminlerini ver düzenli dedi.
Yemeğin suyunda vereyim mi damak tadı için tattırayım mı dedim.onu unut ek gıdaya geçtiğinde bile senin yediklerinden yemicek dedi.
Elini emmeye başladı parmağını da,bu sebeple emzik veriyorum dedim elini emmesi daha önemli emzik verme dedinasıl bıraktırcaz sonra parmağı dedim o kolay dedi .
Benim içmemem gereken çay var mı dedim ada çayı dedi.
Bu arada tetanoz aşımın gününü geçirmişim.
Uzun oldu hakkınızı helal edin kızlar.
Kırgın vücudum gidip dinleneyim,grip kapıda.
Kizlar benim kız oturmaya çalışır gibi kalkmaya uğraşıyor. Sizinkilerde de var mı bu hareket. Ama benimki bir şeye uzanıp eliyle tutmuyor. Ancak eline bir sey veririsen direk agiza götürüyor.
Bir de temmuz bebekleri hangisi hangi gun doğdu keske bir listemiz olsaydi. Malum kiyas yaparken 1 haftanin bile onemi var.
Böyle uzun uzun anlatmışsın çok sağol canımSlm kızlar
Doktora gittik kontrole.
2.ay aşıda 3 gün ateş oldu dedim.o kadar olmaz aşıdan değildir hafif viral bir enfeksiyon atlattı demek ki dedi.ben de aşıdan diye götürmedim doktora.aşıdan olsa 24 saate geçerdi dedi.
Bazen kakası yemyeşil oluyor.hatta yeşilin her tonu oluyor dedim.artık kakası değişiklik gösterecek normal.senin yediklerin çok etkiliyor dedi.
Çikolata huzursuz ediyor ama ben dayanamıyorum dedim güldü.çikolata o kadar etkilemez artık büyüyor ama katkı maddesi içeren ürünler yeme özellikle bisküvi dedi.
Gündüz uykumuz yok ama gece 6-7 hatta bazen 8 saatte uyuyor uyandırayım mı bırakayım mu bilemiyorum dedim.hiç uyandırma artık büyüyor açlığa tahammülü var dedi.
Bu havalarda nasıl giydirmeliyim şaşıyorum dedim.kalındı inceydi deme üşütmez kolay kolay korkma dedi.baba ve sen koruyun kendinizi sizden kapmasın hastalık ,1 yaşına kadar bizden bulaşır temas etmeye başladıktan sonra kendileri kapar dedi.
Yemeğin suyunda vereyim mi damak tadı için tattırayım mı dedim.onu unut ek gıdaya geçtiğinde bile senin yediklerinden yemicek dedi.
Elini emmeye başladı parmağını da,bu sebeple emzik veriyorum dedim elini emmesi daha önemli emzik verme dedinasıl bıraktırcaz sonra parmağı dedim o kolay dedi .
cok tatlı yazın gonlune sagık degerlı anneeeeeeeeeeSlm kızlar. Aranızda yeniyim. Vakit buldukça takılıyorum aslında ama üye olamamıştım. Baktım konular hep benle ilgili aranıza katılmak istedim :)
Kahve Çekirdeği: Anneyim..
cok tatlı maasallahGünaydın kızlar,
Herkez bebişlerin giyimleri ile ilgili farklı şeyler yazmış.valla ben bakıyorum ellerine kulaklarına burnuna soğuksa bi kat daha giydiriyorum bide üşüdüklerinde hapşırıyorlar kimileri ondan değil desede ben inanmıyorum.altını açınca niye hapşırıyo ozaman Yada banyodan çıkınca?
Dün bizde eşimle alışverişe çıktık başta herşeyi yolundaydı kızıma mont aldım 6-9 ay biraz büyük ama önümüz kış olur bence şimdi 3/6 ay giydirdiğimize göre ordan yola çıkarak uygun olacağını düşündüm birde pantolon aldım.
Neyse LCW yede uğradık ama benim kız bir ağız açtı susturabilmek ne mümkün.kalabalıkta olunca ordan hiçbişey almadan çıktık.biz izmirdeyiz ama görümcem bu ay evleniyor Adapazarı'na gelin gidecek orda düğün olucak ona göre kalın bişiler almam lazım bide önümüzde Bayram var şık bişiler istiyorum hem kendime hem kızıma bi arkadaş demiş kilolu çorap diye banada çok lazım ama bulup alamadım bugün çıkıp alıcam Allah izin verirse.
Ayrıca herkez koymuş bebişinin fotosuna hepsi çok tatlı çok şekerler Buda bizim cadı teyzeleri
Eki Görüntüle 824157
Eki Görüntüle 824162
wuu ben yakta sallıyordum unuttur dedıler sallamadım oda unuttu cok sukurr bır dene bakalım yorulunca uyucaktır bıraz aglar ama ınsl duselıırrBirde kızlar benim kızım uykusu gelince çok ağlıyor mımız hiç uykusuzluğa dayanamıyor.kendi kendinede uykuya dalamıyor illa ben uyutucam bazen kucakta bazen ayakta bazen çarşafda sallayarak nasıl düzene sokulmaz bu durumu fikri olan varmı?
Kızlar sitede çok yeniyim alıntı falan yapmayı tam beceremedim. Öğrencime yavaş yavaş :)
Kızım 2,5 aylık. Su vermeli miyiz? Yoksa veren arkadaşlar bebeklerinde ihtiyaç hissettikleri için mi verdiler? Ağzında hafif pamukçuklar var kızımın annem ısrarla her meme sonrası su ver diyo ama ben ciddiye almamıştım.
Benimde sönük sönüklerken annem geldide dolduk taştık biraz
Kahve Çekirdeği: Yorgun bir gün..
Kızlar bebekleriniz ayda kaç gr alıyor?
cok gusel bılgıler aldım sagol k bıberrrSlm kızlar
Doktora gittik kontrole.
Kizlar benim kız oturmaya çalışır gibi kalkmaya uğraşıyor. Sizinkilerde de var mı bu hareket. Ama benimki bir şeye uzanıp eliyle tutmuyor. Ancak eline bir sey veririsen direk agiza götürüyor.
Bir de temmuz bebekleri hangisi hangi gun doğdu keske bir listemiz olsaydi. Malum kiyas yaparken 1 haftanin bile onemi var.
Canım benim oğlum da 28 haziran doğumlu eceyle yakın:) ben de aynı şeyi düşünüyodum hala kendi uzanıp tutamıyo heyecanlanıyo ellerini kontrolsüz hareket ettiriyo verirsem aynen tutup ağzına götürüyoama kendi uzanıp tutmuyo :/
merhablar cok
yogunum kısceler ya
e temıslıyorumm dun camlar bugunse perdeler yıkandı asıldı
ev kıs bakımın agırdı bgun k.valıdenın yatak odası temıslendı(bayramdan sonr donus yapacaklarya) halısını kocıs aksam cırptı yarın sılınıp serılecek ınsl
yarın buzdolabı sılıcem banyo wc temıslenecek dıp kösee
2 gundur kombıyı yakma basladık ercıyesın karı cok sogukkkk:18:getırıyor
ben daha regl olmadım testde yapmadımm demekkı 47.gun oldugum sey regl degılmıydı kı acabaaa:44:bır akıl lütfennn
geçmıse bakamıyorum gunduslerı bebısı uyutup temıslık kosturmacasında oldugum ıcınnnnama ınsl bakıcamm
bır melısım kıscesının foto yu gordum cokk tatlı rabbım esırgesın
sımdı paşa uyanmaz ıse ve kocıs cagırmas ıse bıraz ecmıse bakıcam ve yatacagım ınsl
ben bu arda cok fenaa aşklar yasıyorum oglummmlaaaaaaaaaaaaaaaaacok sukur yasatana bagıslayana
benim kızım da 24 haziran doğumlu oturmak istiyor yatar pozisyonda bile kafasini kaldiriyor kucagimizda biraz biraz tam dik olmasa da oturtuyoruz artikKizlar benim kız oturmaya çalışır gibi kalkmaya uğraşıyor. Sizinkilerde de var mı bu hareket. Ama benimki bir şeye uzanıp eliyle tutmuyor. Ancak eline bir sey veririsen direk agiza götürüyor.
kızlar galiba bende önsüt fazla veya sürekli bebeğim önsütü içip doyuyor,sonsüte sıra gelmiyor.ara sıra göğsüm süt olduğunda silidğim zaman elim yapış yapış oluyor.sonsüte ulaşmak için ne yapabilirim.
sağarken nasıl anlayacağım önsüt ile sonsütü
cnm ben kullanıyorum hemde iyi bir model lg nin başka kullanan arkadaşlarımda var türkiye bu konuda haşa cok geride buruş buruş çıkıyor hemde zor açılan buruşukluk nemli bırakıp asar kurutursan ancak o zaman buruşuyor alma bence miele var onunki nasıl bilmiyorum en iyis o diyorlar beyaz eşyada
canım onu da denedim olmadı.
bugün dr.a gittik.doğumundan şu ana kadar olan gelişimini sorularla anlattırdı.muğladaki tahlilleri gösterdim.özel hastanenin tahlillerine güvenme dedi.çünkü amipli dizanteri gözüküyordu.ama çocuk sağlıklı.kilosuna boyuna filan baktı.hareketlerini,başını kaldırmasına baktı.her şeyi iyiydi.ama kilosunu zayıf buldu.2.ayını doldurduğunda sağlık ocağında 5210gr.(hastane 5100gr) bugün 2ay 24 günlük 5320 gr.10 gün önce sağlık ocağına gidip tarttrdığımda 5140 gr.dı.
yarın iki memeyi emzir 3 saat sonra iki memeyi boşalt ölç,kaç cc çıkacak dedi.iki memeden 90 cc çıksayeter dedi.bugün merak ettim.sol memeyi emzirdikten sonra sağ memeyi boşalttım.50 cc çıktı.
sütüm yeterli gelmezse ne yapacağım dedim.4 aylık olana kadar bişey önermiyoruz mama dedi.yani devam sütü mü dedim.evet dedi.marka verdi.
dışkısına; şekerli şeyleri çok tüketiyorsan hazmedemiyordur dedi.canım sen önsütü sağıyorsun ya.emzirmeden hemen önce mi sağıyorsun.yoksa sağ memeyi emzirdikten sonra sol memeyi mi sağıyorsun.
kızlar galiba bende önsüt fazla veya sürekli bebeğim önsütü içip doyuyor,sonsüte sıra gelmiyor.ara sıra göğsüm süt olduğunda silidğim zaman elim yapış yapış oluyor.sonsüte ulaşmak için ne yapabilirim.
sağarken nasıl anlayacağım önsüt ile sonsütü
O nedir ayol? Önsüt son süt? Benim kız son damlayı dudaklarında bırakıyo sonra bi 5-6 kez kedi gibi yalanıyo
3680 doğdu, 2 aylıkken 6 kg, şimdi tam evdeki tartıya denicekken tartı bozuldu. Tartamadı ikimizi
Miele îyidir iyidir de pahalı accık ☺
Evt özel hastanelerin tahlillerine güvenme çpok basit bi kan testi yaptırdım 2 günümü zehir ettiler, annem sağlıkçı devlette kullanılan yara bandından makineye kadar daha kaliteli markalardr, kalibrasyonlarınon vs çk ii yapılması gerekiyomş, temiz olması gerekiyomş
Sonsüt daha kıvamlı koyu, bn önsütğ sağarken bazen20-30 bazense 120 ml bile sağdığım oldıı emzirmeden önce süt memede bekledikçe yağ ve su ayrışıyormuş
bende sağayım bakalım.benim kız ondan tam doymuyor ve kilo almıyor.17 temmuz 3370 gr doğdu şimdi 2 ay 25 günlük 5320 gr.çok az.tirleyle sağamıyorum.netten elektrikli pompa aldım.gelsin bakalım bizde.
doktorda iki memeyi emzir 3 saat verme.sonra sağ ölç dedi.birde onu deneyeceğim.bakalım ikisinden de kaç cc çıkacak
valla süper fikir ya bi liste yapıp yazsak nasıl olur?? En azından kimlerle aynı gün doğurduk onu biliriz...
Kilosu az diye doktor mu söyledi? Benimki 18 temmuz doğumlu 3kilo doğru şuan 5300 seninki gibi doktor kilosu gayet iyi dedi.. Senle aramızda pek fark yok niye böyle bi düşünceye kapıldın ki??
uzun zamandır giremedim herkes iyidir inşallah.annemlerde 1 hafta kaldım dinlendim biraz.eve bir geldim her yer birbirine girmiş.eşimin sergisi vardı resim yapması gerekiyordu.sürekli resimle uğraşınca daha da bir dağılmış.mutfakta yapmış,mutfak halısı da boya olmuş.of of.neyse sergi bitti beraber eve geldik.o baya topardı sonra o bebişe baktı ben toparladım.ama bugün de hiçbir iş yapamadım.daha yıkanacak bir sürü çamaşır da var.
bugün aşı günüydü gittik daha doğrusu aşı yokmuş sadece kontrol ettiler.geçen ay 800 gr almıştı bu ay 750 falan almış.kızım ayda 1 kilo alırdı bana az geldi.hemşire de normal dedi.geçen çocuk doktoruna da sordum 600 gr ve üstü normal dedi.ne bileyim var mı böyle az kilo alan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?