• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Kızlar ya domates sosu yapacam daha hala yapamadım ekım de bıtmek uzere ama fırsat vermiyor oğulcuk.Ve ılk defa yapıcam.Yapanlar bana bir tarif etseniz.Ama rende degılde rondo kullanmak ıstıyorum cunku rendeleyecek kadar vakıt yok.kac kılo domatesten kac kavanoz çıkar?Bir yardım edıverın bu acemı hanıma:):):)

ben sos olarak degilde soyup dogramiştim kup kup ola dolap posetiyle attim buzluga canim , şu sivri domateslerden ,

kışın yemeklere koydum menemen yaptim , sivri domates diyorum ozellikle suyu olmuyo ve daha bereketli oluyo , normal domatesleri yapinca suyu cok oluyo çok cıvık oluyo bence.

çok kötü çok pahali çok konforsuzmu stokke :26::26::26::27::27::27::27::25::25::25::24::24::24:

Stokke bana çok iri geliyo yaaa bisüre sonra açıp kapamak falan zor olur sıkılırız boşver sen mügecim :52: ben de çok beğenmiştim ama çok pahalı yahu bide bebişler ağırlaştıkça daha pratik bişiler lazım bide her arabaya sığmaz galiba stokke

Stokke bana çok iri geliyo yaaa bisüre sonra açıp kapamak falan zor olur sıkılırız boşver sen mügecim :52: ben de çok beğenmiştim ama çok pahalı yahu bide bebişler ağırlaştıkça daha pratik bişiler lazım bide her arabaya sığmaz galiba stokke

evet evet kesinliklee katılıyorum , açmak bi, dert kapamak bi dert bi sürü aparatı var vs vs hantal agir :30::30::52::52::52:

ağlamak istiyorum çok fena...
kışlıkları çıkarayım dedim bugün, hamileyken kaldırdığım giyisilerimi çıkardım içlerinde hiç değilse bir kaç tanesi olur diye ayıklama yapayım dedim. bluz versiyonlarında iyi kötü olanlar vardı mevsimlik gerçi kazaklarıma hiç bakmadım bile... neyse efendim başladım giymeye... gerçi bu senaryoyu ilk kızımda 17 yıl önce yaşamıştım. olmamışlar ama sonrasında normal halime dönmüştüm. ama o zaman gençtim azizim. şimdi metabolizma yıllara yenik düşmüştür.
çalıştığım için ve hemen eskimedikleri için birikmiş pantolanlarımın sayısını 60 da bıraktım. çöktüm, dibe battım, daha yazlık pantolanlarım hariç, eteklerim elbiselerim hariç şu an yatak odasının orasında burasında hurçlarda dışında öylece duruyorlar.
hepsi xs ve s beden... yahu ne kadar zayıfmışım yıllarca aynı kiloda olduğum için de elbiselerim arasında hiç fark yokmuş beden olarak meğer. giyinip süslenip işe gittiğim günler gözümün önünden film şeridi gibi geçti... gerçi sonra kızım okuldan geldi ve anne niye acele ediyorsun daha kaç ay oldu doğum yapalı diyerek teselli ederken benim kıyafetlerden bir kaç tane arakladı. yahu minicik kıyafetlerim varmış benim. bebeğe mi giydirsem napsam. ya ben eski kıyafetlerime girmek istiyorum. çok yorgunum spora yapmaya hiç fırsatım yok. evde bebek konusunda ne eşim ne kızım çok aktif yardım etmiyorlar. bebek de onların yanında bile benim gözümün içine bakıp ağlıyor al beni kucağına diye. dans... evet dans edeyim evde di mi... ama sürekli süt olsun diye ha babam bir şeyler yiyorum tatlı deseniz bağımlısıyım. doğumdan sonra ne güzel her gün iniyordu bir yere kadar. 63 te sabitlendi kaldı. ya ben 49 kilo bir şeydim hadi son zamanlar 51-52 yi görmüş olabilirim. nerden baksanız 10 kilom var.

hadi kızlar kilo verelim artık kışın da yapışırsa bunlar üzerimize yaza daha beter siniri bozuk gireriz(((. bir arkadaş emziren anne diyeti hazırlatacaktı. püffff ya sevmiyorum ben kilolu olmayı... bugün çöktüm yahu...
tabi yine de Allah'ımıza şükürler olsun bugünümüzü aratmasın. çok şükür rabbim sağ salim bir evlat bağışladın...

ben de doğum yaptıktan 1 ay sonra denemiştim bikaç tane eteğimi, hiçbiri olmamıştı.. ilk defa doğum yaptığım için tabi göbek hemen gidecek sanıyorum :D baya bi moral bozucuydu.. ama 2. ayımıza girdiğimizde bütün kıyafetlerime girebildim çok güzel bi duygu... sezeryanla doğum yapmama rağmen sıfır kilo sıfır göbek eski halime geri döndüm resmen bu kadar çabuk olmasını ben de beklemiyordum :D belki senin 2. doğum olduğu için kalmıştır kilolar, ama çok sinir bozucu kesinlikle.. diyet yapmaktansa bol su içmek daha mantıklı

Kurutma makinesî kullanan var mı?? Yada etrafında kullanan birileri? Memnun musınuz? Hangi marka?? Soğuk havadan nemden kurumuyor çamaşır kurumasını beklemek vs vakit kaybı..

cnm ben kullanıyorum hemde iyi bir model lg nin başka kullanan arkadaşlarımda var türkiye bu konuda haşa cok geride buruş buruş çıkıyor hemde zor açılan buruşukluk nemli bırakıp asar kurutursan ancak o zaman buruşuyor alma bence miele var onunki nasıl bilmiyorum en iyis o diyorlar beyaz eşyada

canım ben kullanmiyorum ama annem ve ablam kullanıyor çook memnunlar bosh marka.dedigin gibi hem vakitten tasarruf hem de emekten çünkü çoğu şeyi ütülemeye gerek de kalmıyor.ben de hem çamaşır hem kurutma mak. olnlardan almayı düşünüyorum

ikisi birarada sakın alma demek istedim üsteki mesajımda da :31:

Canım benım
Bebeğim benı emmiyor sadece mama ile beslenıyor
Su verıyorum
Gaz ilacı var siabsimplex onuda kullanıyoruz yok
Gündüz uyursa kı hıc olmuyo maks 5 dk uyanıyo
Hemen aglıyo baslıyoruz kucakta dolanmaya belım ıkıye ayrılıyor artık
Banyo yaptırmadım kı tatlım yanı kulagına su falan da kacmadı
Sabır diliyorum şuan yapabılecek baska bısey yok
Buda bır dönem gececek die avutuyorum kendımı
Yoksa kafayı yıycem

cnm bağırsak problemi için hipp combiotik pre-probiotik mama(organic) kullandım ve gaz ilaci bliss baby bitkisel surup çok faydasini gordüm bir dene istersen ayrıca oyun halisida tavsiye edebilirim onda debelenirken kakasini gazini çıkartıyor müzikli falan olsun dikkati dağılsın maması bitince hemen hiç durmadan omzuna koy gazi çıkar ilk geğirik çıktımı rahat ediyor

Son düzenleme:
Merhaba temmuz anneleri sizlere bi sorum olacak bebeklerinize rota virüs yaptirdiniz mi? Ben kararsiz kaldım yardimci olurmusunuz lütfen

Bağırsak düzenleyiciyi bırakmayı denedin mi?

canım onu da denedim olmadı.

bugün dr.a gittik.doğumundan şu ana kadar olan gelişimini sorularla anlattırdı.muğladaki tahlilleri gösterdim.özel hastanenin tahlillerine güvenme dedi.çünkü amipli dizanteri gözüküyordu.ama çocuk sağlıklı.kilosuna boyuna filan baktı.hareketlerini,başını kaldırmasına baktı.her şeyi iyiydi.ama kilosunu zayıf buldu.2.ayını doldurduğunda sağlık ocağında 5210gr.(hastane 5100gr) bugün 2ay 24 günlük 5320 gr.10 gün önce sağlık ocağına gidip tarttrdığımda 5140 gr.dı.

yarın iki memeyi emzir 3 saat sonra iki memeyi boşalt ölç,kaç cc çıkacak dedi.iki memeden 90 cc çıksayeter dedi.bugün merak ettim.sol memeyi emzirdikten sonra sağ memeyi boşalttım.50 cc çıktı.

sütüm yeterli gelmezse ne yapacağım dedim.4 aylık olana kadar bişey önermiyoruz mama dedi.yani devam sütü mü dedim.evet dedi.marka verdi.

dışkısına; şekerli şeyleri çok tüketiyorsan hazmedemiyordur dedi.canım sen önsütü sağıyorsun ya.emzirmeden hemen önce mi sağıyorsun.yoksa sağ memeyi emzirdikten sonra sol memeyi mi sağıyorsun.

Valla kurutma şahane bişey arkadaşlar. Ama kuruma biticek 5 dk içinde almanız katlanmanız gerekiyo. O zaman çamaşırların kokularında tam gitmemiş oluyo, ütümü gibide oluyo. Bebek kıyafetlerini ütülemenize gerek kalmıyo aşırı sıcak oluyo çünkü içi.

Slm kızlar

Doktora gittik kontrole.
2.ay aşıda 3 gün ateş oldu dedim.o kadar olmaz aşıdan değildir hafif viral bir enfeksiyon atlattı demek ki dedi.ben de aşıdan diye götürmedim doktora.aşıdan olsa 24 saate geçerdi dedi.

Bazen kakası yemyeşil oluyor.hatta yeşilin her tonu oluyor dedim.artık kakası değişiklik gösterecek normal.senin yediklerin çok etkiliyor dedi.

Çikolata huzursuz ediyor ama ben dayanamıyorum dedim güldü.çikolata o kadar etkilemez artık büyüyor ama katkı maddesi içeren ürünler yeme özellikle bisküvi dedi.😳

Gündüz uykumuz yok ama gece 6-7 hatta bazen 8 saatte uyuyor uyandırayım mı bırakayım mu bilemiyorum dedim.hiç uyandırma artık büyüyor açlığa tahammülü var dedi.

Bu havalarda nasıl giydirmeliyim şaşıyorum dedim.kalındı inceydi deme üşütmez kolay kolay korkma dedi.baba ve sen koruyun kendinizi sizden kapmasın hastalık ,1 yaşına kadar bizden bulaşır temas etmeye başladıktan sonra kendileri kapar dedi.
Ama benim vücudum kırgın bu aralar sanırım hastalık geliyor😥

Artık kış geldi güneşi nasıl göstereceğim dedim.
Önemli değil o kadar vitaminlerini ver düzenli dedi.

Yemeğin suyunda vereyim mi damak tadı için tattırayım mı dedim.onu unut ek gıdaya geçtiğinde bile senin yediklerinden yemicek dedi.

Elini emmeye başladı parmağını da,bu sebeple emzik veriyorum dedim elini emmesi daha önemli emzik verme dedi😳nasıl bıraktırcaz sonra parmağı dedim o kolay dedi .

Benim içmemem gereken çay var mı dedim ada çayı dedi.

Bu arada tetanoz aşımın gününü geçirmişim.
Uzun oldu hakkınızı helal edin kızlar.
Kırgın vücudum gidip dinleneyim,grip kapıda.😥

Bir de başını kaldırmasına baktı.yüzükoyun güzel kaldırıyor ama oturma pozisyonunda tutmuyor kafasını birkaç kez denedi canım sıkıldı.
Tutması gerekiyor değil mi dedim evet ama kontrolsüz değil dedi.

O ara Unuttum sormayı ben.
Siz biliyor musunuz nasıl destekleriz kafasını tutmasını?

ben de doğum yaptıktan 1 ay sonra denemiştim bikaç tane eteğimi, hiçbiri olmamıştı.. ilk defa doğum yaptığım için tabi göbek hemen gidecek sanıyorum :D baya bi moral bozucuydu.. ama 2. ayımıza girdiğimizde bütün kıyafetlerime girebildim çok güzel bi duygu... sezeryanla doğum yapmama rağmen sıfır kilo sıfır göbek eski halime geri döndüm resmen bu kadar çabuk olmasını ben de beklemiyordum :D belki senin 2. doğum olduğu için kalmıştır kilolar, ama çok sinir bozucu kesinlikle.. diyet yapmaktansa bol su içmek daha mantıklı

Hem ikinci hem yaş faktörü olmalı bir de artık eskisi kadar tezcanli değilim kendimi uzmuyorum. Suya gelince sanırım gunde 5-6 lt iciyorumdur. Havalar serinleyeli azaldi su içmem. En iyisi yemeye dikkat etmek ve hareket.

Back