Günaydın kızlar,
Herkez bebişlerin giyimleri ile ilgili farklı şeyler yazmış.valla ben bakıyorum ellerine kulaklarına burnuna soğuksa bi kat daha giydiriyorum bide üşüdüklerinde hapşırıyorlar kimileri ondan değil desede ben inanmıyorum.altını açınca niye hapşırıyo ozaman Yada banyodan çıkınca?
Dün bizde eşimle alışverişe çıktık başta herşeyi yolundaydı kızıma mont aldım 6-9 ay biraz büyük ama önümüz kış olur bence şimdi 3/6 ay giydirdiğimize göre ordan yola çıkarak uygun olacağını düşündüm birde pantolon aldım.
Neyse LCW yede uğradık ama benim kız bir ağız açtı susturabilmek ne mümkün.kalabalıkta olunca ordan hiçbişey almadan çıktık.biz izmirdeyiz ama görümcem bu ay evleniyor Adapazarı'na gelin gidecek orda düğün olucak ona göre kalın bişiler almam lazım bide önümüzde Bayram var şık bişiler istiyorum hem kendime hem kızıma bi arkadaş demiş kilolu çorap diye banada çok lazım ama bulup alamadım bugün çıkıp alıcam Allah izin verirse.
Ayrıca herkez koymuş bebişinin fotosuna hepsi çok tatlı çok şekerler Buda bizim cadı teyzeleri
Eki Görüntüle 824157
Eki Görüntüle 824162
slm kızlar bugünle kızımla arkadaşıma oturmaya gidelim dedik.kızımı hazırladım pusetine koydum tam kaldıracaktımki yüzükoyun yeredüştü nasıl ağladı anlatamam allahtan bişey olmadı bense 2 saat kendime gelemedim.sizlerde dikkat edin aman.birde bebekleri ayrı odada uyuyan anneler gece lambası kullanıomusunuz.bi yerde karanlık ışıkta uyutmanın daha faydalı olduğunu okumuştum.bende tam karanlıkta uyutmuom antrede gece lambası yanıo onun odasıda loş oluo
Kızım yarın 3 ayını bitiriyor ama gaz sancımız hiç azalmadı 3 aydır ne gece ne gündüz uyuyumuyor herşeyi denedik ama kefayı yemek üzereyim farklı birşey bilen varmı ne olur YARDIM EDİN
kızlar şu üç saate emzirme işini ben bir türlü beceremiyorum özellikle dün başağrım ve yorgunluğa dayanamayarak bir saate bazen yarım saatte bile emzirdim çok yaramaz çünkü sürekli ayakta dolaşcakmışım oturduğumu bile anlıyor ve bebeğim sık sık uyanıyor ve emmek istiyor acaba diyorum uyku düzensizliğinin sık emzirmemle bir alakası var mı
üç saate emziren annelere soruyorum bebeklerinizin uyku düzeni nasıl ve kendileri uykuya dalabiliyorlarmı
Birde kızlar benim kızım uykusu gelince çok ağlıyor mımız hiç uykusuzluğa dayanamıyor.kendi kendinede uykuya dalamıyor illa ben uyutucam bazen kucakta bazen ayakta bazen çarşafda sallayarak nasıl düzene sokulmaz bu durumu fikri olan varmı?
bazı doktorlar dayağı hakkediyor :)kızlar bugün doktora gittik, önceki doktorumuz özel muayenehane açmış yoktu, biz de başkasına gitmiştik ama hiç sevmedim doktoru ya, kafadan şapka, elinden eldiven ayağından çorabı çıkarmıcaksın bu yaştaki çocuğun dedi :S çorabı anladık da şapkayla eldiven çok saçma geldi.. ben de ellerini farketmeye başladı bu ay oyüzden eldiven takmak istemedim dedim sen tak bişey olmaz dedi.. bişeyler soruyom bana diyoki bu kitapçıkta herşey var burdan oku bilgilen diyo bitane kitapçık verdi, sinir oldum ya okuyup bilgileneceksem sana niye geliyom arkadaş..
bizimkinin bazen yüzü soğuyor yüzüne de yüzlük takalım mııı
Kaç tane çocuk doktoruna sordum yok oyle bırsey dedı.Ben verdım.kızlar emır 2 gundur huysuz cok uyksnda tepne tepne uynayor mızmız bı haal ben bıyernın agrıdgını duusndum ve ıcım rhaat etmesede bıraz calpol verdım kı ztaen benımkı o plastk kasklarn yarısnı bıle ıcmedı ortalıgı agaya kaldrdı tadını svmedı herhalde cocuk anne sutunden baska bı tat blmedgnden cok agladı. ya smdı bıdaha bole bısı olsa calpol vermelımı vermemelımı sız ınanyomusunz o cıkan haberlere?kullanan varmı aranızda?
kızlar bugün civil e gittik ama oğluşa uygun kilotlu çorap bulamadım ne yazıkki :S hep 1 yaş üstü... ben nerden bulacam yaa bu kilotlu çorabı alan arkadaşlar nerden aldınız??
bizim burda salı pazarı kuruluyor bi de oraya bakim belki vardır...
bi de ellerin soğuk olmasının sebebi klima görevi görmesi diye ben de okudum burda ondan sonra ince giydirdim bu sefer her yanı buz oldubende pek işe yaramadı yani o tespit
Ah bu gaz sancısı.Nurse harveys kullanıyorum hala duzenlı bır sekılde.kendim rezene cayı ıcıyorum günde 2 kez.2 kezde yarım bardak suya yarım cay kasıgı kımyon koyup içiyorum.Ayaklarımı sıcak tutyorum.Bebegede kımyon rezene cayı var humananın onu ıcır dedı doktor.aldım ama henüz kullanmadım.bebegın ayaklarını sıkı gıydır.Cok sancısı olduğunda sıcak su koy kovaya ıcıne belden aşağısını sok orada baya bır çırpınıyor boylelıkle daha rahat çıkartıyor gazı.bacakları karnına doğru bastır.bacaklarını yukartı kaldır salla tıtret.yedıklerıne cok dıkkat et.benden bu kadar.umarım ısıne yarar.Kızım yarın 3 ayını bitiriyor ama gaz sancımız hiç azalmadı 3 aydır ne gece ne gündüz uyuyumuyor herşeyi denedik ama kefayı yemek üzereyim farklı birşey bilen varmı ne olur YARDIM EDİN
Muskati denedin mı? Cam rendede rendeleyip anne sutu veriyorsan çay kasığında biraz beklet sonra musakati cikart ver. Mama veriyorsan biborana koy.
Canım 1.5 aylık bebegıe dıkkat et.Üsütürsen ılacda kullanamıyorsun canın çıkıyor.Bosver gıydır bebegını.gıyınmekten zarar gelmez.sırtını karnını ve ayaklarını sıcak tut.Yoksa allah korusun hastalanırsa cok daha zor.Iyi geceler ben Ağustos annesiyim ama burayı da hep takip ediyorum gelecekte beni neler beklio öğrenmiş olmak için
Ben de Antalya dayım ve bu ara en büyük sorunumuz kıyafet, hele de şu ani gelen soğuklarda
Ev serin tabi haliyle ve ben kolsuz çıtçıtlı badi üstüne ayaklı alt ve uzun kollu üst giydiriom annemler de illa üstüne penye Yelek giydiriolar
Hı bi de ayağında çorap elinde de eldiven oluo
Bu arada bebeğim bi buçuk aylık
Sence nasıl ya uygun mudur öff ne zor yaaa üşür die ısrar edio çevremde herkes, ben de çok kat kat kıyafete alıştırmak istemiom oğlumu
Ama bi taraftan da haksız çıkıp bebeğimi üşütmekten korkuom
Sen tam olarak ne giydiriosun
Gece de üstüne ne örtüosun
:26::26:
kızlar şu üç saate emzirme işini ben bir türlü beceremiyorum özellikle dün başağrım ve yorgunluğa dayanamayarak bir saate bazen yarım saatte bile emzirdim çok yaramaz çünkü sürekli ayakta dolaşcakmışım oturduğumu bile anlıyor ve bebeğim sık sık uyanıyor ve emmek istiyor acaba diyorum uyku düzensizliğinin sık emzirmemle bir alakası var mı
üç saate emziren annelere soruyorum bebeklerinizin uyku düzeni nasıl ve kendileri uykuya dalabiliyorlarmı
Karma aşı olmuştu nisa cuma günü ateşi çıkmadı ama ben yinede parol vermiştim cuma 1 çay kaşığı cumartesi 1 çay kaşığı
kızım 2 gündür kakası yeşil bugün rengi biraz açılmış ama acayip sümüksü öyle böyle değil resmen bezin üstünde kalmıştı kalıp gibi kızım ishalmi olmuş oluyor yoksa aşının etkisimi yoksa ilaçtanmı haftasonu olduğundan bir yeride arıyamadım yoksa acilemi götürsem
bu arada bende acayip nezle oldum yoksa benden mi geçti gerçi ben bugün nezleyim ama nisa 2 gündür hem kusuyor hemde kakası mukuslu yeşilimsi..
ben valla 3 saatte filan emzirmiyorum.ne zaman ağlasa o zaman emziriyorum.zaten açlık ağlamasını biliyorum.acıktığındaki ağlaması ile sıkıntısı olduğundaki ağlaması farklı.beni sıkıntıya sokan emerken uyuyor.uyuyunca gaz çıkmıyor.çıkmayan gaz sıkıntı veriyor çocuğa.mızıldayıp duruyor.bunu da çözersem rahatım maşallah.uyanıkken gazını çıkartıyor şükür.
Karma aşı olmuştu nisa cuma günü ateşi çıkmadı ama ben yinede parol vermiştim cuma 1 çay kaşığı cumartesi 1 çay kaşığı
kızım 2 gündür kakası yeşil bugün rengi biraz açılmış ama acayip sümüksü öyle böyle değil resmen bezin üstünde kalmıştı kalıp gibi kızım ishalmi olmuş oluyor yoksa aşının etkisimi yoksa ilaçtanmı haftasonu olduğundan bir yeride arıyamadım yoksa acilemi götürsem
bu arada bende acayip nezle oldum yoksa benden mi geçti gerçi ben bugün nezleyim ama nisa 2 gündür hem kusuyor hemde kakası mukuslu yeşilimsi..
a ne guzel canım hangı semttesın antalyanın?bebgının adı ne?Iyi geceler ben Ağustos annesiyim ama burayı da hep takip ediyorum gelecekte beni neler beklio öğrenmiş olmak için
Ben de Antalya dayım ve bu ara en büyük sorunumuz kıyafet, hele de şu ani gelen soğuklarda
Ev serin tabi haliyle ve ben kolsuz çıtçıtlı badi üstüne ayaklı alt ve uzun kollu üst giydiriom annemler de illa üstüne penye Yelek giydiriolar
Hı bi de ayağında çorap elinde de eldiven oluo
Bu arada bebeğim bi buçuk aylık
Sence nasıl ya uygun mudur öff ne zor yaaa üşür die ısrar edio çevremde herkes, ben de çok kat kat kıyafete alıştırmak istemiom oğlumu
Ama bi taraftan da haksız çıkıp bebeğimi üşütmekten korkuom
Sen tam olarak ne giydiriosun
Gece de üstüne ne örtüosun
:26::26:
karnına ayaklrnı cekerk uynayolar valla olblır ama sıkda gydryorm ben yaben hiç vermedim calpol almadım da ondan. bu arada benimkide öyle bikaç gündür. şimdi üşümekten konu geçince. acaba uyurken üşüyorlarda karın ağrısımı oluyor dersin??
ben henüz 3 saate gecemedim 2 saatte 1 emziriyorum. o 2 saatide uyutabilirsem uyuyarak geciriyor uyumadıysa biraz kucağımda biraz yatarak geciriyoruz. ama genelde emzirdikten 1 saat sonra yorulmaya başlıyor bende uyutma cabalarına başlıyorum. ne yazık ki henüz kendi kendine uykuya dalamıyor. ya emerek yada ayağımda sallayarak uyutuyorum. ayağımda sallarkende ağzına emziğini veriyrum yani illa emicek :))çok sık emince uyku düzeni bozulur ayrıca çok kusar ve çok gazı olur. o yüzden de huzursuz bir bebek olur. biranda 3 saat ara verme dayanamaz hemen o kadar süre önce 1 saat bekle sonra 1 saat 15 dk. sonra 1buçuk saat. 15 dk arttır. ama cok cok ağladıysa ve 2 saat dolmadıysa ben yine emziriyorum o zamanda 3 saat sonra falan acıkıyor. böyle böyle düzen kuruyoruz işte :)))kızlar şu üç saate emzirme işini ben bir türlü beceremiyorum özellikle dün başağrım ve yorgunluğa dayanamayarak bir saate bazen yarım saatte bile emzirdim çok yaramaz çünkü sürekli ayakta dolaşcakmışım oturduğumu bile anlıyor ve bebeğim sık sık uyanıyor ve emmek istiyor acaba diyorum uyku düzensizliğinin sık emzirmemle bir alakası var mı
maşallah annesi çok sevimli kızınnGünaydın kızlar,
Herkez bebişlerin giyimleri ile ilgili farklı şeyler yazmış.valla ben bakıyorum ellerine kulaklarına burnuna soğuksa bi kat daha giydiriyorum bide üşüdüklerinde hapşırıyorlar kimileri ondan değil desede ben inanmıyorum.altını açınca niye hapşırıyo ozaman Yada banyodan çıkınca?
Dün bizde eşimle alışverişe çıktık başta herşeyi yolundaydı kızıma mont aldım 6-9 ay biraz büyük ama önümüz kış olur bence şimdi 3/6 ay giydirdiğimize göre ordan yola çıkarak uygun olacağını düşündüm birde pantolon aldım.
Neyse LCW yede uğradık ama benim kız bir ağız açtı susturabilmek ne mümkün.kalabalıkta olunca ordan hiçbişey almadan çıktık.biz izmirdeyiz ama görümcem bu ay evleniyor Adapazarı'na gelin gidecek orda düğün olucak ona göre kalın bişiler almam lazım bide önümüzde Bayram var şık bişiler istiyorum hem kendime hem kızıma bi arkadaş demiş kilolu çorap diye banada çok lazım ama bulup alamadım bugün çıkıp alıcam Allah izin verirse.
Ayrıca herkez koymuş bebişinin fotosuna hepsi çok tatlı çok şekerler Buda bizim cadı teyzeleri
Eki Görüntüle 824157
Eki Görüntüle 824162
Kızımda İlk 1.5 ay emerken uyuyordu dediğin gibi uyurkende gazını çıkarmıyordu çıkaramayıncada huzursuz oluyordu kusuyordu bn bunu şöyle çözdüm;
Biraz emziriyordum ağlasa da memeden ayırıp omzumda gazını çıkarıyordum sonra tekrar emzirmeye devam edyordum birdaha gazını çıkarıyordum snr tekrar devam ediyordum. Emme süresine göre bazen 1 bazen 2-3 gez arar veriyordum emzirmeye
Kızımda 2 hafta yeşil kaka yapmıştı 1 profa 2 uzmana götürdüm bi kaç arkadaşa ve amcasına sorduk; 1 tanesi gaita testi yaptı, prof istemedi bile, hepsi de aynı şeyi söyledi; normal , sık emzirildiğinde, sürekli sadece önsüt aldığında, -çok beklemiş sütü emdiğinde-, bağırsakları çok hızlı çalıştığında oluyormuş.
Çok korkmştum anlayabiliyorum seni bzmki 2 hafta sürdü, sütümü biraz sağıp ondan snr verdim o yüzden mi bilmem düzeldi snr, ama yeşil yaparken çok fazla kakalı bezimiz olıyordu huzursuz oluyordu, önsüt çok şekerli ve sulu olduğu için bağırsakları midesi zorlanıyormuş sindirmekte hem de çabuk acıkıyordu. Bnmki sanırım bu yüzdendi.
Dr kanlı kahverengi vs değilse yeşil kaka da korkcak bişi yok demişti ama ne deselerde bilirim korkuyor insan
Size katılıyorum kızlar, sadece mamayla büyüyen arkadaşım var kafası tipi fln gayet normal! sadece bağışıklık sistemi bana göre zayıf onada giydiklerine dikkat ediyor bol c vitamini alıyor Vs çok da hasta olmyr, kuzımın kilo alımı 500gr altına düşerse dr da ver derse bnde veririm mama kızım aç kalmasın yeterki, artık mamalarda eskisi gibi değil anne sütüne yakın, kökhücre çalışmalarının çok ilerlediğî bi dönemdeyz organ, diş bile yapmak üzerelermiş yakında annesütü de yaparlar
Bazı konularda gerçekten yazmadan önce 2 kere düşünmek gerek sanırım.
Sütün var ki veriyorsun.her anne bebeğini sütüyle beslemek ister.
E yoksa ne yapacak aç mı bırakacak canını,kuzusunu?
Böyle saçma bir düşünce olabilir mi?
Doktor musun ki yok mamayla beslenen bebek şöyle olur böyle olur.bilimsel bir kanıtın var mı?
yoksa kendi yorumun mu?
şimdiye kadar mamaya beslenen kaç bebek gördün ?
1-2?
Ki öyle olduğunu düşünüyorum .bu topikte bütün anneler en az benim kadar hassas yavruları konusunda.
Şöyle bir örnek vereyim belki fikrinin değişmesine sebep olur.
Ben 1 ay emmişim çünkü annemin sütü olmamış.çok şükür kafam da standart.aklımda da problem yok mühendisim.
Bağışıklığım düşük biraz o kadar.o da benim pimpirikli olmamdan.
2 kardeşimde 1 ay emdi.süt olmadı çünkü.bapışıklıkları bana göre daha iyi.iyi yerlerde onlarda.kafaları da standart.
Son olarak yengem ; hiç emmemiş doğduğu günden beri mamayız beslenmiş.40 sene önceki mamalarla!!!
Boyu posu normal standartlarda.uzman doktor kendisi.10 senedir hastalandığını bilmem.
Verdiğim örneklerde 4 çocuk var.ben hala genelleme yapamam.genetik faktörü de işin içine katmak gerek.mama tek başına bir kriter değildir.
kızlar bugün doktora gittik, önceki doktorumuz özel muayenehane açmış yoktu, biz de başkasına gitmiştik ama hiç sevmedim doktoru ya, kafadan şapka, elinden eldiven ayağından çorabı çıkarmıcaksın bu yaştaki çocuğun dedi :S çorabı anladık da şapkayla eldiven çok saçma geldi.. ben de ellerini farketmeye başladı bu ay oyüzden eldiven takmak istemedim dedim sen tak bişey olmaz dedi.. bişeyler soruyom bana diyoki bu kitapçıkta herşey var burdan oku bilgilen diyo bitane kitapçık verdi, sinir oldum ya okuyup bilgileneceksem sana niye geliyom arkadaş..
Kızlar size bişey soracam
Hani bütün doktorlar sağlık sitelerinde yazıyor ya, bebeğin elleri soğuksa üşümüyordur tam tersi sıcaklamıştır, bebeğin elleri ayakları vücudunun klimasıdır çok sıcaklarsa ordan soğutuyordur kendini diye, siz ne yapıyorsunuz elleri soğuksa??
Bugün olan bir şeyi anlatayım
Annemler geldi başka şehirden gelir gelmez dedi ki ayyyyy durunun elleri buzgibi hemen giydirdi üzerini falan iyice örttü amaben kontrol etmedim ellerini sonradan. neyse üzerinden bayağı zaman geçti baktım yine soğumuş
Sonra aklıma bu geldi ve üzerini incelttim hakikaten hemen ılıyıverdi elleri
Şimdi annem mi doğru yapıyor ben mi doğru yapıyorum bilemedim
Bundan sonra elleri üşürse giydirelim mi soyayım mı siz napıyorsunuz
Çocuk büyütürken en zor olan şeylerden biri de ne giydireceğine karar vermekmiş:44::44::44::44:
aynı şeyi doktora sordum bugün eldiven giydirmessen üşür tabi dedi.. iyi de ne zamana kadar eldiven giydirecez yahu? benimkinin elleri de hep buz gibi maalesef.. kansızlıktan mı acaba?
kızlar bugün civil e gittik ama oğluşa uygun kilotlu çorap bulamadım ne yazıkki :S hep 1 yaş üstü... ben nerden bulacam yaa bu kilotlu çorabı alan arkadaşlar nerden aldınız??
bizim burda salı pazarı kuruluyor bi de oraya bakim belki vardır...
bi de ellerin soğuk olmasının sebebi klima görevi görmesi diye ben de okudum burda ondan sonra ince giydirdim bu sefer her yanı buz oldubende pek işe yaramadı yani o tespit
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?