How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Günaydın kızlar,
Herkez bebişlerin giyimleri ile ilgili farklı şeyler yazmış.valla ben bakıyorum ellerine kulaklarına burnuna soğuksa bi kat daha giydiriyorum bide üşüdüklerinde hapşırıyorlar kimileri ondan değil desede ben inanmıyorum.altını açınca niye hapşırıyo ozaman Yada banyodan çıkınca?
Dün bizde eşimle alışverişe çıktık başta herşeyi yolundaydı kızıma mont aldım 6-9 ay biraz büyük ama önümüz kış olur bence şimdi 3/6 ay giydirdiğimize göre ordan yola çıkarak uygun olacağını düşündüm birde pantolon aldım.
Neyse LCW yede uğradık ama benim kız bir ağız açtı susturabilmek ne mümkün.kalabalıkta olunca ordan hiçbişey almadan çıktık.biz izmirdeyiz ama görümcem bu ay evleniyor Adapazarı'na gelin gidecek orda düğün olucak ona göre kalın bişiler almam lazım bide önümüzde Bayram var şık bişiler istiyorum hem kendime hem kızıma bi arkadaş demiş kilolu çorap diye banada çok lazım ama bulup alamadım bugün çıkıp alıcam Allah izin verirse.
Ayrıca herkez koymuş bebişinin fotosuna hepsi çok tatlı çok şekerler Buda bizim cadı teyzeleri
Eki Görüntüle 824157
Eki Görüntüle 824162

çok tatli maşallahhhh :nazar::nazar:

Kurutma makinesî kullanan var mı?? Yada etrafında kullanan birileri? Memnun musınuz? Hangi marka?? Soğuk havadan nemden kurumuyor çamaşır kurumasını beklemek vs vakit kaybı..

benim yakın bi arkadasimda kullaniyor markasini hatırlamıyorum ama cok kırıstırdıgından sıkayetciydi , kurutma isi bitince hemen makinadan alıp katlayıp duzeltmek gerekityor demişti ama bilmiyorum tam olarak cnm , stokke arabada ablam kullaniyor , çok memnun , chicco aldim :34:

kızlar bugün civil e gittik ama oğluşa uygun kilotlu çorap bulamadım ne yazıkki :S hep 1 yaş üstü... ben nerden bulacam yaa bu kilotlu çorabı alan arkadaşlar nerden aldınız??

bizim burda salı pazarı kuruluyor bi de oraya bakim belki vardır...

bi de ellerin soğuk olmasının sebebi klima görevi görmesi diye ben de okudum burda ondan sonra ince giydirdim bu sefer her yanı buz oldu:D bende pek işe yaramadı yani o tespit
canım ben miniçodan renkli erkek bebek kilotlu çorabları almıştım 3 tane.tanesi 5 tl idi.1-2 yaş yazıyordu üzerinde yinede aldım.renkleri çok hoş desenli.patik kısmını kesdim ayrı çorap olarak kullandım.üzerine çekiyorum böylece sorun kalmıyor.ayrıca 0-3 ay olmayan patikli pijamaların ayaklarını kesip tekstilde diktirdim pijamaların altından çorapla giydiriyorum.sıcak tutuyor.külotlu çorap büyük alınırsa hem sıkmaz belini bacagını hemde kış sonuna kadar giyer.

kızlar limangoda mothercare'in astronot tulumları çok hesaplı indirime girmiş almak isteyen fırsatı kaçırmasın derim. ben kızıma bir tane şundan aldım.
169.90 tlden 64.90 a inmiş. 49 - 52 ye falan başka modelleri de var.

$2.jpg $1.jpg

emzirip ara verip gaz çıkarmayı bende deneyim.iyi fikir.

yeşil kaka olayı bizde 1.5 aydır var.tam yeşil değil ama.koyu renk.1-2 sefer yeşil yaptı.ama üşüdüğünden yapmıştı.kaç dr.gezdik.gaita testi yapıldı.amipli dizanteri çıktı.(amip filan yokda hastanenin halt etmesi).onun üstüne kaç dr.gezdik.alerji dendi.süt ürünlerini kullanmadım.düzelmedi yavaş yavaş başladım.(benimkinin kakası da acaba önsütten midir?ne kadar sağdın.biraz sağıyım derken sütü bitirmeyim :1: ) canım göğsünü tirleyle mi sağdın.bende tirle var.sağamıyorum ondan.

annem geldi.bu çocuk üşümüş dedi.sarıp sarmaladı.örgü battaniyeler,yorganlar,küçüklüğümdeki yün yorganları çıkardı.ama kakası tam düzelmedi.sarı-yeşil arası.

Bnm o zmnlar göğsüm çok şişiyordu zonkluyordu dokunamıyordum, kızımda alamıyordu ucunu şiş olduğundan, 120 ml sağıp ondan snr emzirdiğm oluyordu, azcık sağdığımda oluyordu belliydi ztn rakı gibi sulu açık renk oluyordu biraz koyulaştığında sağmayı bırakıyordum, elektrikli sağma makinesi kullanıyorum cnm bn,
o göğsümün aşırı şişmeleri bitti şimdi de emdikten snr sönüveriyor diye cnm sıkılıyo, anneleri sakinleştirmek memnun etmek çok zor :)

Acaba sütün çok mu sulu?? Yada yediğin bişeyden mi?? Şebeke suyundan mı? Banyo yaptrırken suyu kaynatıp ılıştırıp o şekilde yaptrmayı dene? İcetea cola gazoz vs kes,
Birde ben sağmaya başladm hemen düzelmedi 1.5 hafta sonra düzeldi, ya ilgisi yoktu yada hemen etki etmyr
Birde gaz damlaları da yeşil yapabiliyor diyorlar..

butik bebede ki hercan çoraplara baktım çok güzeller ama 0-6 ay yok. 6-12 ay kilotlu çorap var acaba onları alsam büyük mü gelir ki??

canım ben 6-12 aldım.kücük olanlar yıkanınca bıraz daha kuculuyor ve kasıyor.Onun ıcın buyuk olsun zaten bıraz uzun benım oğlan.Kıyafetlerde de 6-9 alıyorum

Bnm o zmnlar göğsüm çok şişiyordu zonkluyordu dokunamıyordum, kızımda alamıyordu ucunu şiş olduğundan, 120 ml sağıp ondan snr emzirdiğm oluyordu, azcık sağdığımda oluyordu belliydi ztn rakı gibi sulu açık renk oluyordu biraz koyulaştığında sağmayı bırakıyordum, elektrikli sağma makinesi kullanıyorum cnm bn,
o göğsümün aşırı şişmeleri bitti şimdi de emdikten snr sönüveriyor diye cnm sıkılıyo, anneleri sakinleştirmek memnun etmek çok zor :)

Acaba sütün çok mu sulu?? Yada yediğin bişeyden mi?? Şebeke suyundan mı? Banyo yaptrırken suyu kaynatıp ılıştırıp o şekilde yaptrmayı dene? İcetea cola gazoz vs kes,
Birde ben sağmaya başladm hemen düzelmedi 1.5 hafta sonra düzeldi, ya ilgisi yoktu yada hemen etki etmyr
Birde gaz damlaları da yeşil yapabiliyor diyorlar..

senin dediğin gibi ilk zamanlar göğsüm şişiyor,ağrıyordu.kızımı uykudan uyandırıp emziriyordum,dayanamıuordum.şimdi hemen sönüyor veyumuşak.

sütümde aynı dediğin gibi.geliyor mu diye sıkıp baktığımda rakı gibi.sulu olabilir.valla fazla yeşillik yemiyorum.geçenlerde süt yapsın diye dereotunu fazla yedim.asitli içecek içmiyorum.gaz damlası da kullanmıyorum.sadece bağırsak düzenleyici kullanıyorum.bifiform diye bişey.biogaiga gibi bişey.ne yapacağımı bilmiyorum inan.yarın da randevu alabilirsem dr.a götüreceğim bakalım.

yaşasın kaloriferler yandı :) soğuklar başladığından beri ne ısıyı nasıl ayarlasam bilemedim çocuğu hasta edeceğim diye korkuyordum artık her yer eşit ısıda olacak

İyi akşamlar kızlar

Benım kızımın yanaklarında pütür pütür kırmızılıklar oluştu.sizce neden nasıl gecer ya :(
:5::5:

Resmıde ekledım bana yardım eder mısınız böyle bişey başına gelen var mı?

Eklentiler

• $image.jpg
    $image.jpg
    61 KB · Görüntüleme: 52
İyi akşamlar kızlar

Benım kızımın yanaklarında pütür pütür kırmızılıklar oluştu.sizce neden nasıl gecer ya :(

benim kızda da var.ya birşey alerji olmuştur ya da üşümüştür.

canım ben 6-12 aldım.kücük olanlar yıkanınca bıraz daha kuculuyor ve kasıyor.Onun ıcın buyuk olsun zaten bıraz uzun benım oğlan.Kıyafetlerde de 6-9 alıyorum

canım 3-6 lar bize biraz büyük oluyor şuan 60 cm dik en son. 6-12 ler büyük olur gibime geliyor sonuçta 12 ay yani 1 yaş.. bilemedimki yaa iyisi mi ben görerek alayım böyle olmuyor netten anlaşılmıyor..

e-bebek e de baktım orda da yok yav, şansıma işte çok şanslıyımdır:D

Kızımda İlk 1.5 ay emerken uyuyordu dediğin gibi uyurkende gazını çıkarmıyordu çıkaramayıncada huzursuz oluyordu kusuyordu bn bunu şöyle çözdüm;
Biraz emziriyordum ağlasa da memeden ayırıp omzumda gazını çıkarıyordum sonra tekrar emzirmeye devam edyordum birdaha gazını çıkarıyordum snr tekrar devam ediyordum. Emme süresine göre bazen 1 bazen 2-3 gez arar veriyordum emzirmeye

Kızımda 2 hafta yeşil kaka yapmıştı 1 profa 2 uzmana götürdüm bi kaç arkadaşa ve amcasına sorduk; 1 tanesi gaita testi yaptı, prof istemedi bile, hepsi de aynı şeyi söyledi; normal , sık emzirildiğinde, sürekli sadece önsüt aldığında, -çok beklemiş sütü emdiğinde-, bağırsakları çok hızlı çalıştığında oluyormuş.

Çok korkmştum anlayabiliyorum seni bzmki 2 hafta sürdü, sütümü biraz sağıp ondan snr verdim o yüzden mi bilmem düzeldi snr, ama yeşil yaparken çok fazla kakalı bezimiz olıyordu huzursuz oluyordu, önsüt çok şekerli ve sulu olduğu için bağırsakları midesi zorlanıyormuş sindirmekte hem de çabuk acıkıyordu. Bnmki sanırım bu yüzdendi.
Dr kanlı kahverengi vs değilse yeşil kaka da korkcak bişi yok demişti ama ne deselerde bilirim korkuyor insan

Valla bizim ilk dr özeldeydi banada aynısını dedi kan olmadığı sürece rengi kıvamı önemli değil dedi
Ama2 hafta önce ssk da yeşil kakayı görünce rota virüsü olmuş dedi gaita testi verdi rota virüsü çıktı reflor kullanıyorduk ama son tozunu aşı oldu diye vermedim bende kakayı görünce bugün verdim bakalım devam ederse zaten götürecektim sorarım tekrar tahlil isterim artık herkezde varmış genel olarak acillik bir durum yok demekki.

Bu arada gaz için damla filan kullanmıyorum biri demişya oda yeşil yapar diye.

bebişim52 yeşil kaka bizde de oldu ama doktor sıvı olduğu müddetçe önemli değil demişti.. eğer katı bir yeşil kakaysa bi doktora görün istersen

Sıvısını bez çekiyor parça parça katı kaldığı oluyor böyle mercimek taneleri gibi ama bugün 2 defa yaptı ikiside resmen koca koca sümükler vardı jöle gibi ondan korktum yani belkide karma aşının yan etkisidir.

kızlar bu konu hakkında daha önce konuştunuzmu bilmiorum ama bir aydır saçlarım anormal şekilde dökülüor tutam tutam elime gelior resmen.hamilelikte hiç dökülmemişti halbuki.benim gibi olanlar varmı yaa.:5:
benimde hamileyken dökülmedi hatta şaşırmıştım ne iyi geldi bu iş saçlarıma dieü şimdi yine dökülüyor bolca, umarım durur :14:

Arkideşlerrr bakıveerin biyooo

Kızım tam 79 günlük,
gündüz 2 saatte bir gece 3-4 saatte bir -uyurken- emiyor

Pzt den beri;

1- eskiden patlıyacak kadar sertleşip dokunamadığım anca sağarak rahatladığım göğüslerim artık böyle sertleşmiyor

2- eskiden kızım herseferinde bir meme emiyordu o kusuyordu ben tekrar emziriyordum buna rağmen göğsüm sönmüyor yumuşamıyordu şimdi emdikten sonra göğsüm yumuşuyor sünüyor, hatta bazen diğerini de istiyor onu da içiyor, bazen o göğsümü de sönüyor bu sefer bi emişden snr 2 göğüs de yumuşamış oluyor

3- eskiden biriyle emzirirken diğeri üst baş batırırdı akardı, yada durduk yere akardı ıslanırdı heryer, uyurken yatağı fln ıslatırdı, şimdi çok nadir ıslanıyo o da accık.

Yani benim sütüm azaldı mı? Panik yapmıyorum ama anlayamadım...
Pzt günü haberlerde izlediğim bebeğe çok ağladım diye mi oldu yoksa göğüslerim çok şişiyo çok ağrıyo acıyo diye şikayet ettim diye mi oldu
Yoksa kızım daha çok süt içer mi oldu
Yoksa geçici mi?
Yoksa normal mi?!
Pöff
bence senden değil kuzucuğundan ötürü :9: büyüdükçe hem çeneleri güçleniyor daha az zamanda daha çok çekiyorlar, hemde kapasiteleri artıyor, kiloları arttıkça bi seferde daha çok yemek istiyorlar miktar olarak yani :9: çok içtiği için eskisi gibi sert kalmıyo memeler işte :9: relax baby , anne sütüne devam :9:

canım ısı konusunda bende senin gibi düşünüyordum. ama bikaç sefer şöyle bişey yaşadık.
dün akşam yemeğe kv ye gittik. kombiyi yeni açtıkları için ev tam ısınmamıştı ama çok soğukta değildi. oğlumun üstünde evde giydiği gibi fazla kıyafet yoktu çıtçıtlı body içinde üstünde de eşofman takımı ayağında çorabı. yemeğimizi yedik. sonra çok huysuzlanmaya başladı diye eve geldik. o kadar çok ağladıki. canı yanıyormuş gibiydi. napıcamızı bilemedik. hiç öyle ağlamıyordu çünkü. bizde en son çare battaniyeye sardık üstüne bir kalın daha örttük öyle emzirmeye çalıştık. ama hala ağlıyordu. biraz daha kucağımda ısıyı alınca sakinleşip emmeye başladı. bu tarz bişeyi tatile gittiğimizde de yaşamıştık. çok hafif bi esinti vardı. güzelcede giydirmiştik. kalında örtmüştük. ama aldı o rüzgarı. yine canı yanar gibi ağladı. hemen odamıza geçtik. sardık sarmaladık bugünkü gibi biraz emzirmeye uğraştım yine öyle sakinledi. hiiçç sevmiyor benim çocuğum soğuğu. azıcık soğuk gelse hemen üşüyor sanırım karnı ağrıyor öyle oluncada. aynı benim gibi. bende hep ince giydirmeye uğraştım aslında doğduğundan beri ama yok çok huzursuzlanıyor ağlıyor sarıp sarmalayınca sakinleşiyor.sadece alıştırmaklada ilgili değil sanırım bu. ben oğlumdan öyle anladım yani. çok alıştırmak istedim çok sıcağı sevmesin diye ama yok olmadı :50::50:
aha işte şuan öle bi ağlama kriziini yeni savuşturdum tam yarım sa. ağladı akşam üzeri gittiğimiz ark.ın evinde, evi soğuktu kızın eller, hemencecik buz oldu eve girdikten 10dk sonra ağlamaya başladı ama ne ağlamak, bide normalde giydirdiğimden bir kat fazla giydirmiştim, atleti- alt-üst eşofmanı üzerinede tulumunu giydirmiştim, resmen gözünden yaş geldi öle susturamadık dedik dr.a gidelim evden çıktık arabaya bindik ve sustu şimdi eve geldik emzirdim uyudu 1 sa oldu. demekki bazen üşüme krizinede girebiliyolar. ben ilk defa ev gezmesine gittim hemde bugün, normalde öle çarşı pazarada pek çıkarmıyorum huysuz die.
birazdan az bişi mama vercem tam tok yatsın ececiğiimmmm :9:

kızlar bugün doktora gittik, önceki doktorumuz özel muayenehane açmış yoktu, biz de başkasına gitmiştik ama hiç sevmedim doktoru ya, kafadan şapka, elinden eldiven ayağından çorabı çıkarmıcaksın bu yaştaki çocuğun dedi :S çorabı anladık da şapkayla eldiven çok saçma geldi.. ben de ellerini farketmeye başladı bu ay oyüzden eldiven takmak istemedim dedim sen tak bişey olmaz dedi.. bişeyler soruyom bana diyoki bu kitapçıkta herşey var burdan oku bilgilen diyo bitane kitapçık verdi, sinir oldum ya okuyup bilgileneceksem sana niye geliyom arkadaş..
kesinlikle katılıyorum. eşim öle dr.lara pazarlamacı dio bi dahada götürmüyor. henüz sabit bi çocuk dr.umuz olamadı bu sebepten :9:

bazı doktorlar dayağı hakkediyor :)

Canım 1.5 aylık bebegıe dıkkat et.Üsütürsen ılacda kullanamıyorsun canın çıkıyor.Bosver gıydır bebegını.gıyınmekten zarar gelmez.sırtını karnını ve ayaklarını sıcak tut.Yoksa allah korusun hastalanırsa cok daha zor.
D
Teşekkürler
Çok şükür ki artık havalar ısınıcakmış
Bugün de kalınla idare edelim biz :34:
a ne guzel canım hangı semttesın antalyanın?bebgının adı ne?
bende uzun tulum ıcıne cıt cıtlı body yada alt ust uzun tulum. yelek gydrmeye basldm bence sende gydr ozellıklede aksamları. gece yatrkende kalın battabyeler varya onu gevsekce otrup ole yatryorm ıyı olyor ben kendme ble elyaf yorgan ckrdm cnm baya sernledı havalar. gnduz de ınce battnyenn bı tık kalını:))))))

karnına ayaklrnı cekerk uynayolar valla olblır ama sıkda gydryorm ben ya:(

Gündüz ben de Yelek kullanıom
Gece de bi penye battaniye bi de Polar üstüste örtüom
Şu geçiş dönemi çok kötü ya
Klima açsam sıcak oluo açmasam serin

Cnm ben real tarafındayım
Oğluşumun adı da Şeref :34:
Sen nerde oturuosun oğluna da kocaman bi maşallah çok tatlı :nazar:

canım 3-6 lar bize biraz büyük oluyor şuan 60 cm dik en son. 6-12 ler büyük olur gibime geliyor sonuçta 12 ay yani 1 yaş.. bilemedimki yaa iyisi mi ben görerek alayım böyle olmuyor netten anlaşılmıyor..

e-bebek e de baktım orda da yok yav, şansıma işte çok şanslıyımdır:D

ben e-bebek magazadan direk aldim intten deil , istersen bi bak cnm varsa yakınında.

İyi akşamlar kızlar

benim oglumdada oldu , halende oluyo , tukuruk , opme , babasıın sakalı gibi etkenler cogaltiyor.

İyi geceler anneciklerrrrrr
Ben geldim kızçem uyuyor mışıl mışıl uaynır uyanmaz banyo yaptıracağım
Rahatlasın bir güzel...Evet havalar soğudu ve biz de doğalgazı yakmaya başladık
Haftasonum yoğun geçti..Bayramda çocuklara dağıtmak için bayramlık aldım,kızçeme de
aldımZaten kzıçemi düşünmekten kendime birşeyler almak aklıma bile gelmiyor :1::1::1::1:
Evlillik yıldönümüzü kutladık:31::31::31::31:
Bu arada geçmişi okudummmm sönük meme olayını bugün yaşamış bulunmaktayımmm
Hemen tabiki panik yaptım:1::1::52::52::53::53::53::27::27::26::26::44::44::44:
Ama sizlerde de okuyunca mantıklı geldi yazdıklarınız....Normalde hemen dolar kızçem uyanmazsa
sağar kenara saklardım bugün öyle değil ama:32::32::32::32:Bakalım daha neler görcek bu vücutlarrr
:1::1::1:Bir de 3 saatte bir emzirirmiyorrum ne zaman isterse zaten acıkınca belli ediyor
Çok fazla emince kusuyor ağzına geliyor rahatsız oluyor o yüzden onun zevkine göre genelde sık sık
emziriyorummm:31::31::16::16:günde de 2 saatte bir uyanıp emiyor ama bazen çok yorgun düşüyorsa
3_4 saat uyumuş oluyor....Böyle büyüyüp gidiyoruzzzz bu arada kızçem uzadı iyice...74 hatta 80 cm oluyor
daha küçüklerind ekasılıyor bacakalr:1::1::1::1::1:
Geçmişi okudummmm öpüyorum sizleri iyi gecelerrrr

Back