How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Bnm oğlum biraz erken doğdu bi ay kadar (((:
biz kocaman olduk artık bayramda 4 aylık olacak..
anne sütü konusu açılınca dayanamadım hep okuyorum ama yazmak nasip olmuo ama anne sütü ile besliyorum oğlumu ve eminim ki burda ki bütün anneler de bunu ister bazı arkadaşların yazdıklarını okuyunca gercekten sinirlendim sanki keyfine mama veriliyor !
hem o nasıl ifade öle kafası büyük şu bu die bir meleği beslenme tarzına göre nasıl şekle sokabilir insan..
ikincisi meme yumuşaması Benm eskisi gibi deği artık 5 dk içinde bütün memeyumusuyo ama karnı da doyuyo bazen ıkı meme ile doyuyor bazen biri yetiyo
ama yumuşama ile süt bağlantılı olmaz ilerleyen aylardan dediler hep
kıyafet çorap iç tulum üstüne uzun kollu cıtcıtlı birde dış tulum yanı 2 kat bende tek kat.
Hem anne bilir çocuğunu üşür mü sıcaklar mı bnm ki cok cabuk üşüyor ve de gunsüz doğdu zaten zor toparlandı.
şimdi boy 63 kilo 6300 3 aylıkken gıtmıştık..
bu arada çingene demiş ki cocuğum hasta ona mı yanayım huy değiştirdi ona mı yanayım
karma aşıdan sonra oğlum tamamen huy değiştirdi ..
Ama beni tanıyo artık almayınca kucağına ağlıyo ne saadettttt ((((:

Birde H&M de cocuk reyonu harıka kilotlu çorap gibi iç tulum var penye patıklı cok cok memnunum oradan kot pantolon da aldım kapsonlu da cok güzel malı tavsiye ederim

slm kızlar bugünle kızımla arkadaşıma oturmaya gidelim dedik.kızımı hazırladım pusetine koydum tam kaldıracaktımki yüzükoyun yeredüştü nasıl ağladı anlatamam allahtan bişey olmadı bense 2 saat kendime gelemedim.sizlerde dikkat edin aman.birde bebekleri ayrı odada uyuyan anneler gece lambası kullanıomusunuz.bi yerde karanlık ışıkta uyutmanın daha faydalı olduğunu okumuştum.bende tam karanlıkta uyutmuom antrede gece lambası yanıo onun odasıda loş oluo

Kızım yarın 3 ayını bitiriyor ama gaz sancımız hiç azalmadı 3 aydır ne gece ne gündüz uyuyumuyor herşeyi denedik ama kefayı yemek üzereyim farklı birşey bilen varmı ne olur YARDIM EDİN

canım ben daha bikç gün önce aldım civlden. Bayada çeşit vardı 0-6 ay olanlar var bazıları da0-1 yaş falandı.
Ben 2 haftadır giydiriyorm valla çok iyi oluyor.
ya aradım taradım bulamadım hep 1 yaş üstüydü :(( zaten oğluş mızmızlandığı için de ne aldım hiçbişey anlamadan bişiler alıp çıktım, onlar da küçük geldi değiştirmek için cuma tekrar gidicez o zaman iyice bi daha bakarım ama küçük kilotlu çorap yoktu sanki.. afyondaki çivile gittim ben.

Bnm oğlum biraz erken doğdu bi ay kadar (((:
biz kocaman olduk artık bayramda 4 aylık olacak..
anne sütü konusu açılınca dayanamadım hep okuyorum ama yazmak nasip olmuo ama anne sütü ile besliyorum oğlumu ve eminim ki burda ki bütün anneler de bunu ister bazı arkadaşların yazdıklarını okuyunca gercekten sinirlendim sanki keyfine mama veriliyor !
hem o nasıl ifade öle kafası büyük şu bu die bir meleği beslenme tarzına göre nasıl şekle sokabilir insan..
ikincisi meme yumuşaması Benm eskisi gibi deği artık 5 dk içinde bütün memeyumusuyo ama karnı da doyuyo bazen ıkı meme ile doyuyor bazen biri yetiyo
ama yumuşama ile süt bağlantılı olmaz ilerleyen aylardan dediler hep
kıyafet çorap iç tulum üstüne uzun kollu cıtcıtlı birde dış tulum yanı 2 kat bende tek kat.
Hem anne bilir çocuğunu üşür mü sıcaklar mı bnm ki cok cabuk üşüyor ve de gunsüz doğdu zaten zor toparlandı.
şimdi boy 63 kilo 6300 3 aylıkken gıtmıştık..
bu arada çingene demiş ki cocuğum hasta ona mı yanayım huy değiştirdi ona mı yanayım
karma aşıdan sonra oğlum tamamen huy değiştirdi ..
Ama beni tanıyo artık almayınca kucağına ağlıyo ne saadettttt ((((:

arkadaşlar bence mamayla ilgili bunu söyleyen arkadaşa fazla yüklendiniz, kötü bi niyetle yazmadığına eminim, daha önceden de biliyorum faydalı bilgiler paylaşıyordu o arkadaş bizimle.. biraz daha hoşgörüyle yaklaşalım öyle demek istememiştir..

Kızım yarın 3 ayını bitiriyor ama gaz sancımız hiç azalmadı 3 aydır ne gece ne gündüz uyuyumuyor herşeyi denedik ama kefayı yemek üzereyim farklı birşey bilen varmı ne olur YARDIM EDİN
Muskati denedin mı? Cam rendede rendeleyip anne sutu veriyorsan çay kasığında biraz beklet sonra musakati cikart ver. Mama veriyorsan biborana koy.

kızzlar alişverişe gittik çok kalabaliıktı hicbir şey kalmamış nerdeyse ya ama kuzuma gereken şeyleri aldı size de söyleyeyim dedim uyku tulumu ,kozmonot tulum ve kulaklıkli bere aldık kızima c&a dan gayet güzel tavsiye ederim iyi şeyler vardı ama kapanın elinde kalıyoo :1::1:

Muskati denedin mı? Cam rendede rendeleyip anne sutu veriyorsan çay kasığında biraz beklet sonra musakati cikart ver. Mama veriyorsan biborana koy.

Birde bulgur, çığ soğan ve sarımsak süt yapar ama bebeğe gaz yapar. Kimyon ye her yemekten sonra. 1 çay bardağı suya 1 çay kasığı çekilmemiş kimyonu kaynat iç. 1 çay kasığı bebeğine ver.

Birde bulgur, çığ soğan ve sarımsak süt yapar ama bebeğe gaz yapar. Kimyon ye her yemekten sonra. 1 çay bardağı suya 1 çay kasığı çekilmemiş kimyonu kaynat iç. 1 çay kasığı bebeğine ver.

Zaten onları hiç yemiyorum kimyonu bebeğime denedim ama ben içmedim deneyeceğim

İyi geceler hanımlar,
Kaç gündür misafir telaşındyım, zira benim fıstık gündüzleri pek fırsat vermiyo annesine:)

Perşembe günü eşimin iş yerinden geldiler, gündüz kızımı anneme bırakıp evi temizledim, hazırlık yaptm.
Bugün de apartmandaki komşularım gelicez dediler. Onlar çok hazırlık yapıyolar diye ben de dünden başladım bişiler yapmaya. Baya bi çeşit oldu, çok yoruldum. Ama bugün şok :( Sadece 3 komşum geldi, apartmanda 13 daire var :( Hepsinin bi işi çıkmış.
Gelmediklerine üzülmedim ama glecekler diye çok hazırlık yapmıştım, yoruldum boşuna gerildim:(

Kızım da her zamanki gibi uyudu 20-20.30 gibi, ben de ortalığı topladım size bakayım dedm.
Ben artık daha çok mama veriyorum, bizim kız doymuyo galiba :( Ama bugün çok kustu hem de çökelek kıvamında.
Acaba sütüm yetiyo da bu kız cazgırlığından mı ağlıyo :) anlayamadımki.
Kilo alımı da baya iyi aslında, mama vermek vicdanımı sızlatıyo benim. En başındn beri böyleyim nedense.
Fakat bizim kız ağzına ne soksan alıyo, doyma diye bişi yok :) Sonra kusuyo fazla geliyo herhalde :)

Arkadaşlar benim gibi birileri daha vardı.2 bacak aşısı olup kol aşısı olmayanlar.Eğer rota virüsü yaptıracaksanız ikisini aynı gün yaptırmamız gerekiyormuş yoksa iki aşı arasında 3 hafta olmalı dedi doktor bugun bana.Benimde haftaya perşembe.Çarşambadanda rota aşısı siparişi verdik eczaneye.143 tlmiş.Perşembe rota aşısını alıp gidicem sağlık ocağına.
Canım bizimde koldan olan sonradan yapıldı ve rota virüsünü sordum hemşireye sorun olmaz aynı gün bile olur dedi ama ben doktora sormadan yaptırmıcam. Muhtemelen bu hafta içi rota virüsü aşımızı yaptırmıcam. Özel sağlık sigortası olanlar varsa hastanelere sorsunlar poliçeniz karşılıyorsa çok uyguna yaptırırsınız. Bizimki muayeneye birlikte 51 tl :)) ak sigortamız var bizim ve tüm aşıları karşılıyormuş hele şükür bi faydasını gördüm.

Kızlar size bişey soracam
Hani bütün doktorlar sağlık sitelerinde yazıyor ya, bebeğin elleri soğuksa üşümüyordur tam tersi sıcaklamıştır, bebeğin elleri ayakları vücudunun klimasıdır çok sıcaklarsa ordan soğutuyordur kendini diye, siz ne yapıyorsunuz elleri soğuksa??
Bugün olan bir şeyi anlatayım
Annemler geldi başka şehirden gelir gelmez dedi ki ayyyyy durunun elleri buzgibi hemen giydirdi üzerini falan iyice örttü amaben kontrol etmedim ellerini sonradan. neyse üzerinden bayağı zaman geçti baktım yine soğumuş
Sonra aklıma bu geldi ve üzerini incelttim hakikaten hemen ılıyıverdi elleri
Şimdi annem mi doğru yapıyor ben mi doğru yapıyorum bilemedim
Bundan sonra elleri üşürse giydirelim mi soyayım mı siz napıyorsunuz
Çocuk büyütürken en zor olan şeylerden biri de ne giydireceğine karar vermekmiş:44::44::44::44:
genelde elleri farklı bir ısılı ortama geçtiğinde soğuk oluyor. ben üstünde örtüsü varsa açıyorum zaten bi süre sonra normale dönüyor. kv ısrarla üşüdüğü için elleri soğuduğunu iddia ediyor. eşimede senin bu söylediklerini okuttuğum için oda beni destekliyor. üstündeki fazlalıkları alıp bi süre sonra ellerinin ısısı normale dönünce kv ye gösteriyorum bak ısındı üşümekten değil diye. her seferinde aynı senaryo tekrarlıyor :1::1: eli her soğuk olduğunda kv üşüdüğünü ima ediyor bende aksini. böyle geçip gidiyor zaman:1::1: senin yaptığın doğru canım. kafası üşümesin bebeğin ona dikkat et sen.

kızlar bugün doktora gittik, önceki doktorumuz özel muayenehane açmış yoktu, biz de başkasına gitmiştik ama hiç sevmedim doktoru ya, kafadan şapka, elinden eldiven ayağından çorabı çıkarmıcaksın bu yaştaki çocuğun dedi :S çorabı anladık da şapkayla eldiven çok saçma geldi.. ben de ellerini farketmeye başladı bu ay oyüzden eldiven takmak istemedim dedim sen tak bişey olmaz dedi.. bişeyler soruyom bana diyoki bu kitapçıkta herşey var burdan oku bilgilen diyo bitane kitapçık verdi, sinir oldum ya okuyup bilgileneceksem sana niye geliyom arkadaş..
kitaptan öğreniceksen alıver d&r dan bi güzel kitap bebek gelişimi için. bir dahada ona gitme canım sen :34: sımsıkı kundak yapta dedimi. ellerini kapatırsak çocuk ne zaman öğrenicek eliyle bişeyler kavramayı. çok ilginç gerçekten. her doktorda bi başka konuşuyor. insan kime güveneceğini şaşırıyor yaa

ay ılk defa duydum bunu smdı benmde aklım karıstı? aynen kıyafet konusu en zor kararmıs

oyy usmuss yavrumm yaaa..alıstırmasan nolcak cnm yaa onlar usuyen yerını daha saramyolarkı valla bende skı skı gydryorm antalya bıle buz kestı kac gunudrr cok fena oldu havalar
bugun dus aldık bızde ufoyu yaktım ona ragmen daha ustnu cıkrrken aglamay basladı ttremeye basldı sıcak suya soknca bı rahatladı cıktıgnda ıse kopardı cıngarı bolee cıgıra cıgıra agladı gydrene kdr canm cıkdı bıde soba yaktm yaa napcaz kıs bız bole bzm burda dogal gaz flan da hıc yaygın degl ev ım yenı bına olmasna ragmen tesısat yapmyolar daha antalyada dogal gazlı bı eve grmedım ben:)
kışın ufo tepenizde olcak anlaşılan canım. bursa baya soğudu uludağa kar yağınca iyice buz kesti. gerçi haftaya yine ısıncakmış ama artık çok ısıtmaz güneş. sımsıkı giydirmeye devam :1:

kızlar emır 2 gundur huysuz cok uyksnda tepne tepne uynayor mızmız bı haal ben bıyernın agrıdgını duusndum ve ıcım rhaat etmesede bıraz calpol verdım kı ztaen benımkı o plastk kasklarn yarısnı bıle ıcmedı ortalıgı agaya kaldrdı tadını svmedı herhalde cocuk anne sutunden baska bı tat blmedgnden cok agladı. ya smdı bıdaha bole bısı olsa calpol vermelımı vermemelımı sız ınanyomusunz o cıkan haberlere?kullanan varmı aranızda?
ben hiç vermedim calpol almadım da ondan. bu arada benimkide öyle bikaç gündür. şimdi üşümekten konu geçince. acaba uyurken üşüyorlarda karın ağrısımı oluyor dersin??

ay ılk defa duydum bunu smdı benmde aklım karıstı? aynen kıyafet konusu en zor kararmıs

oyy usmuss yavrumm yaaa..alıstırmasan nolcak cnm yaa onlar usuyen yerını daha saramyolarkı valla bende skı skı gydryorm antalya bıle buz kestı kac gunudrr cok fena oldu havalar
bugun dus aldık bızde ufoyu yaktım ona ragmen daha ustnu cıkrrken aglamay basladı ttremeye basldı sıcak suya soknca bı rahatladı cıktıgnda ıse kopardı cıngarı bolee cıgıra cıgıra agladı gydrene kdr canm cıkdı bıde soba yaktm yaa napcaz kıs bız bole bzm burda dogal gaz flan da hıc yaygın degl ev ım yenı bına olmasna ragmen tesısat yapmyolar daha antalyada dogal gazlı bı eve grmedım ben:)

Iyi geceler ben Ağustos annesiyim ama burayı da hep takip ediyorum gelecekte beni neler beklio öğrenmiş olmak için :1:
Ben de Antalya dayım ve bu ara en büyük sorunumuz kıyafet, hele de şu ani gelen soğuklarda
Ev serin tabi haliyle ve ben kolsuz çıtçıtlı badi üstüne ayaklı alt ve uzun kollu üst giydiriom annemler de illa üstüne penye Yelek giydiriolar
Hı bi de ayağında çorap elinde de eldiven oluo
Bu arada bebeğim bi buçuk aylık
Sence nasıl ya uygun mudur öff ne zor yaaa üşür die ısrar edio çevremde herkes, ben de çok kat kat kıyafete alıştırmak istemiom oğlumu
Ama bi taraftan da haksız çıkıp bebeğimi üşütmekten korkuom
Sen tam olarak ne giydiriosun
Gece de üstüne ne örtüosun
:26::26:

bizimkinin bazen yüzü soğuyor yüzüne de yüzlük takalım mııı :1::1::1:
Aynen bizim kızın burnuda elleride yanaklarıda soğuk hep ama bugün yanakları al al oldu çünkü elektrik sobası yaktık doğalgazın bakımı yapılana kadar.bayağı mayıştırdı kızımı sıcaklık.

kızlar emır 2 gundur huysuz cok uyksnda tepne tepne uynayor mızmız bı haal ben bıyernın agrıdgını duusndum ve ıcım rhaat etmesede bıraz calpol verdım kı ztaen benımkı o plastk kasklarn yarısnı bıle ıcmedı ortalıgı agaya kaldrdı tadını svmedı herhalde cocuk anne sutunden baska bı tat blmedgnden cok agladı. ya smdı bıdaha bole bısı olsa calpol vermelımı vermemelımı sız ınanyomusunz o cıkan haberlere?kullanan varmı aranızda?

Canım ben dün aşı oldu diye 9 saat sonra verdim ateşi çıkmadan parol verdim ağrısı var diye birde az önce verdim yatırdım yine uyudu demekki ağrısı vardı.ayrıca benim kız çok sevdi şapurdattı ağzını parol portakallı ama calpolü bilmem.

kızlar bugün civil e gittik ama oğluşa uygun kilotlu çorap bulamadım ne yazıkki :S hep 1 yaş üstü... ben nerden bulacam yaa bu kilotlu çorabı alan arkadaşlar nerden aldınız??

bizim burda salı pazarı kuruluyor bi de oraya bakim belki vardır...

bi de ellerin soğuk olmasının sebebi klima görevi görmesi diye ben de okudum burda ondan sonra ince giydirdim bu sefer her yanı buz oldu:D bende pek işe yaramadı yani o tespit

Salı pazarı derken fikirtepedekinimi diyorsun eğer oraya yakınsan sana mağaza adı verebilirim ben bugün 2 tane aldım hatta yarın veya pazartesi yeni ürünler gelcek dediler.

Back