How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Maalesef benim kızda sevmiyor eşim de soğuğu sevmez kundaklanıp yatar resmen kızımda kundak gibi yapılıp ısınınca huzurlu.
Dün karma aşı vardı ben ateşi çıkar diye düşünürken kızımın sıcaklığı 34 ve 35 arasındaydı şaka gibi:52::52:
Bazı şeyler bence ırsiii bu arada eşimde hep diyorki kızım babasının kanından b+ kanı olanlar üşür diyor nekadar doğru bilmiyorumm.
kanla alakalı değildir bence ben 0+ im hep üşüdüm ben :1::1:

Arkideşlerrr bakıveerin biyooo

Kızım tam 79 günlük,
gündüz 2 saatte bir gece 3-4 saatte bir -uyurken- emiyor

Pzt den beri;

1- eskiden patlıyacak kadar sertleşip dokunamadığım anca sağarak rahatladığım göğüslerim artık böyle sertleşmiyor

2- eskiden kızım herseferinde bir meme emiyordu o kusuyordu ben tekrar emziriyordum buna rağmen göğsüm sönmüyor yumuşamıyordu şimdi emdikten sonra göğsüm yumuşuyor sünüyor, hatta bazen diğerini de istiyor onu da içiyor, bazen o göğsümü de sönüyor bu sefer bi emişden snr 2 göğüs de yumuşamış oluyor

3- eskiden biriyle emzirirken diğeri üst baş batırırdı akardı, yada durduk yere akardı ıslanırdı heryer, uyurken yatağı fln ıslatırdı, şimdi çok nadir ıslanıyo o da accık.

Yani benim sütüm azaldı mı? Panik yapmıyorum ama anlayamadım...
Pzt günü haberlerde izlediğim bebeğe çok ağladım diye mi oldu yoksa göğüslerim çok şişiyo çok ağrıyo acıyo diye şikayet ettim diye mi oldu
Yoksa kızım daha çok süt içer mi oldu
Yoksa geçici mi?
Yoksa normal mi?!
Pöff
Bebeğinin huzuru yerindeyse sütün az değildir muhtemelen eskiye göre daha çok emiyordur:56::56:

tesadüfe bak iyi rahatladım biraz :5: tam 2 saatte doluyo daha önce acıkmasın diye bakıyom gözüne. ay ne iğrenç bi duygu bu böyle inşallah kilo alımı azalmamış olur. acaba göğüs şişmediği halde süt oluyo mu, yok yaa sanmıyom mesela azönce içti içti göğsüm söndü bıraktı:26: diğerine geçtik..:50: ben tek meme yetsin istiyom tekrarrr, du bakalım havalar soğudu ya ondan da olabilir bence hani sıcak duş alınca fln akıveriyodu ya,,, bende bel göbek meme açık geziom dikkar ediyim biraz bakalım ondan mı... yada normal mi acaba?? dengesizleştim haa birileri daha konuşsunnn :44:

inşallah normaldir, dediğin gibidir... kızıma okuyorum okutuyorum da sütüme okutmak aklıma gelmemişti doğru didinn:31: şükür yinede :31:

bence de normaldir, benim göğsüm gün içinde hep yumuşak sadece gece sertleşiyor uyuduğum için, öyle yumuşak yumuşak veriyom tek göğüsten emiyor.. yumuşak olması süt yok anlamına gelmiyor yani

canım ısı konusunda bende senin gibi düşünüyordum. ama bikaç sefer şöyle bişey yaşadık.
dün akşam yemeğe kv ye gittik. kombiyi yeni açtıkları için ev tam ısınmamıştı ama çok soğukta değildi. oğlumun üstünde evde giydiği gibi fazla kıyafet yoktu çıtçıtlı body içinde üstünde de eşofman takımı ayağında çorabı. yemeğimizi yedik. sonra çok huysuzlanmaya başladı diye eve geldik. o kadar çok ağladıki. canı yanıyormuş gibiydi. napıcamızı bilemedik. hiç öyle ağlamıyordu çünkü. bizde en son çare battaniyeye sardık üstüne bir kalın daha örttük öyle emzirmeye çalıştık. ama hala ağlıyordu. biraz daha kucağımda ısıyı alınca sakinleşip emmeye başladı. bu tarz bişeyi tatile gittiğimizde de yaşamıştık. çok hafif bi esinti vardı. güzelcede giydirmiştik. kalında örtmüştük. ama aldı o rüzgarı. yine canı yanar gibi ağladı. hemen odamıza geçtik. sardık sarmaladık bugünkü gibi biraz emzirmeye uğraştım yine öyle sakinledi. hiiçç sevmiyor benim çocuğum soğuğu. azıcık soğuk gelse hemen üşüyor sanırım karnı ağrıyor öyle oluncada. aynı benim gibi. bende hep ince giydirmeye uğraştım aslında doğduğundan beri ama yok çok huzursuzlanıyor ağlıyor sarıp sarmalayınca sakinleşiyor.sadece alıştırmaklada ilgili değil sanırım bu. ben oğlumdan öyle anladım yani. çok alıştırmak istedim çok sıcağı sevmesin diye ama yok olmadı :50::50:

Kızlar size bişey soracam
Hani bütün doktorlar sağlık sitelerinde yazıyor ya, bebeğin elleri soğuksa üşümüyordur tam tersi sıcaklamıştır, bebeğin elleri ayakları vücudunun klimasıdır çok sıcaklarsa ordan soğutuyordur kendini diye, siz ne yapıyorsunuz elleri soğuksa??
Bugün olan bir şeyi anlatayım
Annemler geldi başka şehirden gelir gelmez dedi ki ayyyyy durunun elleri buzgibi hemen giydirdi üzerini falan iyice örttü amaben kontrol etmedim ellerini sonradan. neyse üzerinden bayağı zaman geçti baktım yine soğumuş
Sonra aklıma bu geldi ve üzerini incelttim hakikaten hemen ılıyıverdi elleri
Şimdi annem mi doğru yapıyor ben mi doğru yapıyorum bilemedim
Bundan sonra elleri üşürse giydirelim mi soyayım mı siz napıyorsunuz
Çocuk büyütürken en zor olan şeylerden biri de ne giydireceğine karar vermekmiş:44::44::44::44:

kızlar bugün doktora gittik, önceki doktorumuz özel muayenehane açmış yoktu, biz de başkasına gitmiştik ama hiç sevmedim doktoru ya, kafadan şapka, elinden eldiven ayağından çorabı çıkarmıcaksın bu yaştaki çocuğun dedi :S çorabı anladık da şapkayla eldiven çok saçma geldi.. ben de ellerini farketmeye başladı bu ay oyüzden eldiven takmak istemedim dedim sen tak bişey olmaz dedi.. bişeyler soruyom bana diyoki bu kitapçıkta herşey var burdan oku bilgilen diyo bitane kitapçık verdi, sinir oldum ya okuyup bilgileneceksem sana niye geliyom arkadaş..

Hani bütün doktorlar sağlık sitelerinde yazıyor ya, bebeğin elleri soğuksa üşümüyordur tam tersi sıcaklamıştır, bebeğin elleri ayakları vücudunun klimasıdır çok sıcaklarsa ordan soğutuyordur kendini diye, siz ne yapıyorsunuz elleri soğuksa??
Annemler geldi başka şehirden gelir gelmez dedi ki ayyyyy durunun elleri buzgibi hemen giydirdi üzerini falan iyice örttü amaben kontrol etmedim ellerini sonradan. neyse üzerinden bayağı zaman geçti baktım yine soğumuş
Çocuk büyütürken en zor olan şeylerden biri de ne giydireceğine karar vermekmiş:44::44::44::44:

aynı şeyi doktora sordum bugün eldiven giydirmessen üşür tabi dedi.. iyi de ne zamana kadar eldiven giydirecez yahu? benimkinin elleri de hep buz gibi maalesef.. kansızlıktan mı acaba?

bizimkinin bazen yüzü soğuyor yüzüne de yüzlük takalım mııı :1::1::1:

tesadüfe bak iyi rahatladım biraz :5: tam 2 saatte doluyo daha önce acıkmasın diye bakıyom gözüne. ay ne iğrenç bi duygu bu böyle inşallah kilo alımı azalmamış olur. acaba göğüs şişmediği halde süt oluyo mu, yok yaa sanmıyom mesela azönce içti içti göğsüm söndü bıraktı:26: diğerine geçtik..:50: ben tek meme yetsin istiyom tekrarrr, du bakalım havalar soğudu ya ondan da olabilir bence hani sıcak duş alınca fln akıveriyodu ya,,, bende bel göbek meme açık geziom dikkar ediyim biraz bakalım ondan mı... yada normal mi acaba?? dengesizleştim haa birileri daha konuşsunnn :44:

inşallah normaldir, dediğin gibidir... kızıma okuyorum okutuyorum da sütüme okutmak aklıma gelmemişti doğru didinn:31: şükür yinede :31:

dedgn gıbıde olabılır ama ben boyle olmasını dhaa cok svyorm emerken yumsak olması onnda uzun ve rahat emmesı demk benım ıcın sert oldgnda ucu agzndan kacyor fıskıryor fılan ama yumsakkende bıkac vakumdan sonra fıskırmaya baslyor cnm yanı baya var sut yınede arkadaslarn da dedgı gıbı yumsak olması sut olmadgı anlamna gelmıyor. bde bence zaten artık 2 memede doycaklar boyle olmsı daha ıyı sut kalmyor dger gogsde rahatsız etmyor en azndan. bıde benm sureklı sutumn akması yuznden usuttum ben bı ıylsmyorm ustum kuru kalmyor hıc hergun koca makına calstrmakda cabası.,) ıyı bole ıyı uzme kendnı bebıslermıze sutumuzde yaryo hem benmkı 60gunlk 6 kılo 60cm dı masallah:)))))))

aynı şeyi doktora sordum bugün eldiven giydirmessen üşür tabi dedi.. iyi de ne zamana kadar eldiven giydirecez yahu? benimkinin elleri de hep buz gibi maalesef.. kansızlıktan mı acaba?

cnm benmkınnde ole yaa ellernı battnıyesnın ıcıne sokmak ıstyorm cıkaryor tabı bu sıplar dısarda kalan elde usyor tabı ama ben eldven gydrmeyı dusunmyorm

ay ılk defa duydum bunu smdı benmde aklım karıstı? aynen kıyafet konusu en zor kararmıs
canım ısı konusunda bende senin gibi düşünüyordum. ama bikaç sefer şöyle bişey yaşadık.
dün akşam yemeğe kv ye gittik. kombiyi yeni açtıkları için ev tam ısınmamıştı ama çok soğukta değildi. oğlumun üstünde evde giydiği gibi fazla kıyafet yoktu çıtçıtlı body içinde üstünde de eşofman takımı ayağında çorabı. yemeğimizi yedik. sonra çok huysuzlanmaya başladı diye eve geldik. o kadar çok ağladıki. canı yanıyormuş gibiydi. napıcamızı bilemedik. hiç öyle ağlamıyordu çünkü. bizde en son çare battaniyeye sardık üstüne bir kalın daha örttük öyle emzirmeye çalıştık. ama hala ağlıyordu. biraz daha kucağımda ısıyı alınca sakinleşip emmeye başladı. bu tarz bişeyi tatile gittiğimizde de yaşamıştık. çok hafif bi esinti vardı. güzelcede giydirmiştik. kalında örtmüştük. ama aldı o rüzgarı. yine canı yanar gibi ağladı. hemen odamıza geçtik. sardık sarmaladık bugünkü gibi biraz emzirmeye uğraştım yine öyle sakinledi. hiiçç sevmiyor benim çocuğum soğuğu. azıcık soğuk gelse hemen üşüyor sanırım karnı ağrıyor öyle oluncada. aynı benim gibi. bende hep ince giydirmeye uğraştım aslında doğduğundan beri ama yok çok huzursuzlanıyor ağlıyor sarıp sarmalayınca sakinleşiyor.sadece alıştırmaklada ilgili değil sanırım bu. ben oğlumdan öyle anladım yani. çok alıştırmak istedim çok sıcağı sevmesin diye ama yok olmadı :50::50:

oyy usmuss yavrumm yaaa..alıstırmasan nolcak cnm yaa onlar usuyen yerını daha saramyolarkı valla bende skı skı gydryorm antalya bıle buz kestı kac gunudrr cok fena oldu havalar
bugun dus aldık bızde ufoyu yaktım ona ragmen daha ustnu cıkrrken aglamay basladı ttremeye basldı sıcak suya soknca bı rahatladı cıktıgnda ıse kopardı cıngarı bolee cıgıra cıgıra agladı gydrene kdr canm cıkdı bıde soba yaktm yaa napcaz kıs bız bole bzm burda dogal gaz flan da hıc yaygın degl ev ım yenı bına olmasna ragmen tesısat yapmyolar daha antalyada dogal gazlı bı eve grmedım ben:)

kızlar emır 2 gundur huysuz cok uyksnda tepne tepne uynayor mızmız bı haal ben bıyernın agrıdgını duusndum ve ıcım rhaat etmesede bıraz calpol verdım kı ztaen benımkı o plastk kasklarn yarısnı bıle ıcmedı ortalıgı agaya kaldrdı tadını svmedı herhalde cocuk anne sutunden baska bı tat blmedgnden cok agladı. ya smdı bıdaha bole bısı olsa calpol vermelımı vermemelımı sız ınanyomusunz o cıkan haberlere?kullanan varmı aranızda?

kızlar bugün civil e gittik ama oğluşa uygun kilotlu çorap bulamadım ne yazıkki :S hep 1 yaş üstü... ben nerden bulacam yaa bu kilotlu çorabı alan arkadaşlar nerden aldınız??

bizim burda salı pazarı kuruluyor bi de oraya bakim belki vardır...

bi de ellerin soğuk olmasının sebebi klima görevi görmesi diye ben de okudum burda ondan sonra ince giydirdim bu sefer her yanı buz oldu:D bende pek işe yaramadı yani o tespit

Son düzenleme:
hanımlar selam;
avm den geldik şimdi ayyy allahım nasıl bir kalabalık bayram dıye coşmuş heryer;
bende oğluma bişeyler aldım zara dan ; kasa da nasıl bir sıra bekle bekle allahım şaka gibi :)))
ama çok güzel şeyler aldım,çok hoş bir mont aldım kış için,ekoseli grili koyulacivertli bir gömlek,üzerine hırka ve çok tatlı bir kot pant aldım:))
kız kardeşimde daha doğmadan kırmızı bi pantalonla beyaz yakalı bi sweat almıştı ; ilk gün bunları giydircem ikinci günde kendi aldıklarımı giydircem :))
inanın kendime hiçbişey bakmadım,oğlummm giyinsin başka bişey istememmm yerim ben onun totosunuuu :))

kızlar emır 2 gundur huysuz cok uyksnda tepne tepne uynayor mızmız bı haal ben bıyernın agrıdgını duusndum ve ıcım rhaat etmesede bıraz calpol verdım kı ztaen benımkı o plastk kasklarn yarısnı bıle ıcmedı ortalıgı agaya kaldrdı tadını svmedı herhalde cocuk anne sutunden baska bı tat blmedgnden cok agladı. ya smdı bıdaha bole bısı olsa calpol vermelımı vermemelımı sız ınanyomusunz o cıkan haberlere?kullanan varmı aranızda?

ya o haberleri çocuk doktorları görmüyor mu?? bile bile zararlı bişeyi vermezler heralde bizim dktor da calpol verdi, gerek olmaz inş ama kullanmam gerektiğinde kullanırım nolacak ya.. her habere de inanma bence canım

hanımlar selam;
avm den geldik şimdi ayyy allahım nasıl bir kalabalık bayram dıye coşmuş heryer;
bende oğluma bişeyler aldım zara dan ; kasa da nasıl bir sıra bekle bekle allahım şaka gibi :)))
ama çok güzel şeyler aldım,çok hoş bir mont aldım kış için,ekoseli grili koyulacivertli bir gömlek,üzerine hırka ve çok tatlı bir kot pant aldım:))
kız kardeşimde daha doğmadan kırmızı bi pantalonla beyaz yakalı bi sweat almıştı ; ilk gün bunları giydircem ikinci günde kendi aldıklarımı giydircem :))
inanın kendime hiçbişey bakmadım,oğlummm giyinsin başka bişey istememmm yerim ben onun totosunuuu :))

canım fotolarını atsana bi nası bişeymiş ben bulamıom öyle şeyler yaa bugün aradığım hiçbişeyi bulamadım, alışveriş özürlüyüm galiba :D

kızlar bugün civil e gittik ama oğluşa uygun kilotlu çorap bulamadım ne yazıkki :S hep 1 yaş üstü... ben nerden bulacam yaa bu kilotlu çorabı alan arkadaşlar nerden aldınız??

bizim burda salı pazarı kuruluyor bi de oraya bakim belki vardır...

bi de ellerin soğuk olmasının sebebi klima görevi görmesi diye ben de okudum burda ondan sonra ince giydirdim bu sefer her yanı buz oldu:D bende pek işe yaramadı yani o tespit

canım ben daha bikç gün önce aldım civlden. Bayada çeşit vardı 0-6 ay olanlar var bazıları da0-1 yaş falandı.
Ben 2 haftadır giydiriyorm valla çok iyi oluyor.

Back