How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Kızlar geçen gün gösterdiğim bluzların ikisinide aldım :1::1:
Ama aldıktan sonra farkettiğim bişey oldu 12 sinden sonra kargoya verilcekmiş:50: bayramda giyemiycem yani. Bende hamişken eşimin kuzeninin hediye ettiği bir bluz vardı onu giyicem bayramda. altınada daarrr paça bir kot alabilirsem şaaahane olur :1::1: kot pantolon giymeyi çok özledim ben yaa. koyu renk dar paça bir kot almak istiyorum hem de Mavi den. Kot pantolonda nedense takıntım var illa ordan alıcam. başka yerde denediklerimi beğenmiyorum :1::1:
oğluşumda büyüsün onada güzel kotlar gömlekler yakalı tişörtler giydiricemmm. babası gibi yakışıklı olsun oda :1::1: en çokta ikisini bir örnek giydirip gezme hayalim var. bir dahaki kurban bayramında bu hayalimi gerçekleştiricem inşallah :16::16:

Canım colins e de bak derim ben doğum yaptıktan 1 ay sonra ordan bi kot aldım dar paça sezeryan dikişlerime rağmen rahat rahat giydim çok yumuşak hiç rahatsız etmiyo modelin adı "monica" fiyatı da maviye göre baya iyi bence.

Annişer ya bebişlerinizin zeka gelişimi için sesli kitap veya müzik dinletiyor musunuz oğlumla
az önce mozart chopin çaykovski falan dinledik :)

Canım colins e de bak derim ben doğum yaptıktan 1 ay sonra ordan bi kot aldım dar paça sezeryan dikişlerime rağmen rahat rahat giydim çok yumuşak hiç rahatsız etmiyo modelin adı "monica" fiyatı da maviye göre baya iyi bence.
hımmm buda aklımda olsun. model ismide unutulcak gibi değil :34::34::1:

bugünden beri uyumuyor küçük hanım pehhh :52:
eller ayaklar hiç durmuyor bir saniye bile kıpır kıpır :nazar: böyle olan var mı aranızda?

kızlar ben doğudayım vallahi sizin kadar kat kat giydirmiyorum =)
iç zıbın tulum şapka patik.
e daha da soğuyunca iç pijama yelek eklerim ancak...
şimdiden sıcağa alışmasın diyorum ama bakalım...

3 aya az kaldı,nasıl da çabuk geçiyor günler...

adrenalin bende çok ayakta kalmama ve uykusuzluğa bağlıyorum cnm kilo verişimi... bizimki çok seviyor kucağı =)

bayramda bizde evdeyiz inş. 9 gün kös kös otururuz artık,Allahtan yavrum varrrr :16::16::16:

Selam kızlar,
Nerdeyse 60 sayfa geçmiş okudum ne zamandır girmemiyordum çünkü;
Geçen gün kızım ateşledi.kv ile yemeğe davetliydik gittik yedik oturduk sohbet muhabbet 10 gibi kızım gece uykusuna yattı kv ayağında salladı herşeyi yolunda pusetine koyduk eve geldik güzelecek uyuyor bebişim.12 gibi kıpırdamaya başladı aldım emzirmek için elleri yanıyor eşime seslendim çok sıcak bu kız elleri yaktı vücudumu dedim ölçelim ateşini dedim ve ne göreyim 38,5 derece.
Beni aldı bir panik elim ayağım titremeye başladı.hemen çıkardık üstündekileri ıslak bez falan koyduk bindik arabaya gittik acile o arada bi çay kaşığı calpol vermiştim tekrar ölçtüm 37,9 du.kv haber verdik oda geldi saat 4 e kadar hastanedeydik kan aldılar vücudunda mikrop varmı diye baktılar idrar kültürü içi idrar aldılar baya kapsamlı kontro ettiler gittiğimizde zaten 36,7 lere düşmüştü ateşi.ve sonuçlarda temiz çıktı biz geldik kv ye yattık 2 saat uymuşum uyandım emzirmek için yine sıcak ölçtüm 38,2 yine bende telaş yine hastaneye ölçtükleyinde 37,6 falandı dediler burda durmayın her türlü hasta geliyor polikliniğe görünün.
Neyse çok sıra vardı özelde bir doktordan randevu alıp gittik çok şükür bir daha ateş olmadı kapsamlı bir muayne oldu kızçem ilaç yazdı doktor tekrar olursa ateş diye bu arada kakası sümüksüydü onuda tahlile verdik neyseki odada bişi çıkmadı bir daha ateşde olmadı geçti gitti ama benimde ömrümden ömür gitti.

Ne kadar panik olduğunu üzüldüğünü tahmin edebiliyorum Allah beterinden saklasın canım tekrar göstermesin inşallah

ben patikli tulumlari cok seviyorum ama oglus sevmiyo hemen geriyo kendini ve tepine tepine cikariyo :) külotlu çorap çok ideal , ve cok sıcak tutuyo e-bebek'ten almiştim ben , ayrica patiklilerin patik kısımlari kestim ben :27::27::27: uclarini kıvırıp ince diktim elimde , iç pijama gibi giydiriyorum onlarida. :27::27:

valla çok mantıklıymış ben de küçük gelenleri öyle yapıyım.

bi arkadaş Mozart dinlettim demiş ayol ben tahammül edemiom onları dinlemeye çocuğma ne diye dinleteyim, sıkıcı müzkler:P

bayramda da izmir-çankırı yapıcaz.. birbirine ne kadar yakın dimi :D

Son düzenleme:
Kızlar kızım sabah 11 de aşı oldu 8 e kadar ateşi filan çıkmadı ama heralde ağrısı vardı hep dudak büzdü filn huzursuzdu
eşimde gel şurup verelim dedi ağrısını alır ateşi çıkmasada dedi bende verdim bir çay kaşığı parol verdim bakalım ateş çıkacakmı
9 saatte çıkmayan ateş daha sonra çıkarmıydıki acaba?

bugün geç kaldım biraz kızlar kociş evdeydi fırsattan istifade markete gittik gündüz belki petemek domates bulurum diye
malesef kalmamış buralarda bu seneyi konservesiz geçiricem bakalım :14:
kızı uyuttum yarım sa. oluyo bi size selam verip yatıcam bakalım:9:

Bebekleriniz boyu kaç cm ve kaç kilo?
cnm 3 ayı bitince s.ocağına gittik 6500kg ve 62cm geldi.

Selam kızlar,
Nerdeyse 60 sayfa geçmiş okudum ne zamandır girmemiyordum çünkü;
Geçen gün kızım ateşledi.kv ile yemeğe davetliydik gittik yedik oturduk sohbet muhabbet 10 gibi kızım gece uykusuna yattı kv ayağında salladı herşeyi yolunda pusetine koyduk eve geldik güzelecek uyuyor bebişim.12 gibi kıpırdamaya başladı aldım emzirmek için elleri yanıyor eşime seslendim çok sıcak bu kız elleri yaktı vücudumu dedim ölçelim ateşini dedim ve ne göreyim 38,5 derece.
Beni aldı bir panik elim ayağım titremeye başladı.hemen çıkardık üstündekileri ıslak bez falan koyduk bindik arabaya gittik acile o arada bi çay kaşığı calpol vermiştim tekrar ölçtüm 37,9 du.kv haber verdik oda geldi saat 4 e kadar hastanedeydik kan aldılar vücudunda mikrop varmı diye baktılar idrar kültürü içi idrar aldılar baya kapsamlı kontro ettiler gittiğimizde zaten 36,7 lere düşmüştü ateşi.ve sonuçlarda temiz çıktı biz geldik kv ye yattık 2 saat uymuşum uyandım emzirmek için yine sıcak ölçtüm 38,2 yine bende telaş yine hastaneye ölçtükleyinde 37,6 falandı dediler burda durmayın her türlü hasta geliyor polikliniğe görünün.
Neyse çok sıra vardı özelde bir doktordan randevu alıp gittik çok şükür bir daha ateş olmadı kapsamlı bir muayne oldu kızçem ilaç yazdı doktor tekrar olursa ateş diye bu arada kakası sümüksüydü onuda tahlile verdik neyseki odada bişi çıkmadı bir daha ateşde olmadı geçti gitti ama benimde ömrümden ömür gitti.
çok çok geçmiş olsun canım allah bi daha göstermesin diyelim inş.

doğum iznim ekim sonu bitiyor tutuşmaya başlasım ücretsiz izin alıcam muhtemelen ya da biraz annem biraz ablam bakıcam kv baştan bakmayacağını belli etti ee baktıran da yoktu zati :) ilk yıl bebişime ben bakıcam dediğimde sonradan bakıcıya çok zor alışıyormuş diyenler oldu ne dersiniz çalışan anneler.

Havalar buz oldu biz de kombiyi açtık oğluşuma deri patikler almıştım pazardan :) ama inanılmaz sıcak tutuyor biraz büyük gelsede.
Bu arada H&M de bebekler için güzel şeyer varmış oğluşuma 68 cm kot pantolon bir de siyah bi bere aldım pek bi yakıştı kuzuma babası "-ya bu bereyle büyük adamlara benzedi" desede çok yakışıklı oldu.

Emmeme sorunumuz devam ediyor çarpışa çarpışa emzirmeye devam diyorum..
durmak yok emdirmeye devam :9::9:

Selam kizlar İstanbul aniden soguga teslim oldu :44:biz dogalgazi ufaktan acmaya basladik ayrica yatak odamda ve salonda ufo var acil durumlarda onunla isiniyoruz kizim bizimle ayni odada yatiyor...gun icinde uzerine citcitli atlet ve tulum tulumun icine kulotlu corap giydiriyorum aradada yelek giydiriyorum kulotlu corap tavsiyemdir gercekten sardigi icin sicak tutuyor erkek kiz demeyin giydirin..boy ve kilodan bahsedilmis boy 61 cm kilo 6200gr ama oyle cok abarti tombisligi yok ...kizimda benim gibi uzun boylu olacak diyorum babasina, guluyor:9:cunku ben boy fukarasiyim minyonum...bizim kiz surekli ellerini emiyor resmen agzindan ciktigi an bir yeri acimis gibi agliyor:16: uyku duzenide devamli degisiyor bir uyuyor bir uyumuyor :14: ..oyalamak icin cabalarimdan bahsedeyim:9: onunla konusuyorum bunun yani sira onun sevdigi muzikler esliginde oynuyorum beni izliyor onuda kucagima alip oynuyorum buda bana spor oluyor bir sitede okumustum kilo vermenin yollari arasinda yaziyordu kucuk cocugunuz varsa onu kolunuza alin ve gunde 20 dk muzik esliginde oynayin:21:puff ya su kalan 10 kiloyu vermeyi cok istiyorum:19: simdi kizim uyumusken birseyler atistirayim kahvaltiyla duruyorum valla...optum hepinizi ve minnaklarinizi
valla 3gündür bende açtım kombiyi ufaktan sıcaklık olsun evin içi, çok kalında giydirmiyorum öle kat kat.

merhabalar gec geldım hemen cıkıcam mısafırım gelıekde haber verım dedımm
kalca muayenemıs cok sukur temıs cıktı
ayrıca
smear vermıstım oda temıssssss cok sukur

dr hamıslerın kullandıgı hap sordum hormon tahlılı yapınca veryrmus ayrıca uyması gerekmıs hormonların öle dedı bakalım ne zmn gıdersem yaptırmayaa

bu arada kayserı cok soguk ercıyese kar yagıyor ınce denn ve sehre vuruyor soguguuuuuuuuuuu

oohhhh maşallah size suzanım :9:
ya ama bende orda olmak istiyoruummm:14:
çok özlediiiiiiiiiiimmmmmmmmmm:14:

Annişer ya bebişlerinizin zeka gelişimi için sesli kitap veya müzik dinletiyor musunuz oğlumla
az önce mozart chopin çaykovski falan dinledik :)
ben sadece ilgisini çeken şeyler üzerine yoğunlaşıyorum şuanda öle sabit yaptığım şeyler yok çünkü asla yerinde sabit durmuyor heo kucakta ve devamlı farklı şeylerle oyalanmak istiyor bi şeyi sakin sakin dinlicek usluluğu yok malesef he belki uyurken dinletebilirim ama herşeye zıplıyo uykuda kendi ellerinden bile huylanıyo :14: çok kılız biz yaaa:9:

Kızlar kızım sabah 11 de aşı oldu 8 e kadar ateşi filan çıkmadı ama heralde ağrısı vardı hep dudak büzdü filn huzursuzdu
eşimde gel şurup verelim dedi ağrısını alır ateşi çıkmasada dedi bende verdim bir çay kaşığı parol verdim bakalım ateş çıkacakmı
9 saatte çıkmayan ateş daha sonra çıkarmıydıki acaba?
canım ilk 12 saatte fazla bi yükselme olmazsa sonrasında olmuyormuş dediler

bide kızlar ben bi konuda nacizane fikrimi belirtmek istiyorum.
evin içinde ısımızı güzelce ayarlıyoruz kombiydi ufoydu fln, ama bebeklerimiz kendimizden çok farklı düşünmeyelim bence artık
öle kat kat giydirme taraftarı değilim ben. nasıl alışırsa öle gider büyüyüncede sıkıntı olur. beni öle çok narin büyütmüşler bi rüzgarda komalık oluyorum ama kardeşim kayseride büyüdü maşallahı var şu anda.
rusları düşünüyorum mesela bebeklerini soğuk memlekete alıştırmak için soğuk havuzlarda yüzdürüyolar, kendileri ayaza alışmak sağlamlaştırmak için karla vücutlarını ovuyorlar.
dışarı çıkarkende tabiki sarıp sarmalamak lazım biraz ama evin içinde özellikle daha salaş bırakıyorum ben.
bi kısa kollu çıt çıtlı atlet, bi uzun kollu var üstünde altındada eşofman altıyla çorapları o kadar.
birşey daha duymuştum dr.dan. yazın siz ne giyiyorsanız bebeğinizede o kadar giydirin, kışınsa bir kat fazlasını giydirin. mesela siz bi tshirtle dolaşıyosanız ona 3-4 kat giydirmeyin.
herkesin kendi çocuğu tabi karışmak bana düşmez elbette ama sonra çok dayanıksız oluyorlar benim gibi :9:
hepinizz öpüldünüz ballı kaymaklı :54:
iyi geceler en güzel en tatlı en şirin annişleerrrrr:9::54::119: :10::10::10:

merhaba annişler nasılsınız her gün gecmisi okuyorum ama yazamiyorum yazmiyorum çünkü bebisim haziran sonu dogdugundan önden gidiyoruz her şeyde..gecmisi okurken sıkılıyorum cogu arkadaş geçmişi okumadan ayni şeyleri soruyor rota aşısi falan..biz bu ay ikinci dozu yaptiricaz ücreti konusunda da uyarmistim eczaneye gelisi 80 lira bu asinin ona gore cok yuksek ucretler odemeyin ..foto paylasan annişler meleklerinize maşaallah:nazar:

Pek çok anne sırf anne sütüyle beslenen çocukların gelişmesinin ve büyümesinin mamayla beslenen çocuklara göre değişik olduğunu farkına varmaktadır.
Doktorların kullandığı çocuk gelişme ve büyüme kalıpları, mamayla beslenen çocukların gelişmesi takip edilerek oluşturulduğu için anne sütüyle beslenen çocuklara uygun değildir. Bu kalıplara bakarak bazı anneler çocuklarına sadece anne sütü vermektense gereksiz yere mama vermeye veya anne sütüyle beslemeyi tamamen kesip “yetişkin yemeklerine” yani ek gıdaya başlamaktadır. Bebeğin emdiği süt miktarının ölçülmesi ve sütün yeterli olup olmadığını nasıl anlamak gerektiği konusunda çoğunlukla bilgi olmadığı için bu yanlış davranışlar artmaktadır. Bebek 3- 4 aylık olana kadar anne vücudunda bebek için yeterli süt oluşmaya başlar. Bu yüzden de memeler eskisi gibi sertleşmez ve bazı anneler sütünün bittiğini düşünerek ek gıdalara başlar.
Bu yazıda, anne sütüyle beslenen çocukların kilo alma özelliklerinden, anne sütünün bebeğin normal gelişmesi ve büyümesi için yeterli olup olmadığını nasıl anlamak gerektiğinden, annelerin sütün yetmediğini düşünerek yaptıkları yanlışlıklardan söz edeceğiz. Çoğu anne-baba için anne sütünün yeterli olduğunu gösteren işaret bebeğin kilo almasıdır. İlk 3-4 ayda bebeğin ağırlığı hızla artar, 5. ayda ise bebeğin kilo alma hızı azalır ve genelde anneler bu azalmaya hazır değildir. Anne sütünün yeterli olduğunu gösteren başka işaret yok ise (bunlardan daha sonra söz edeceğiz) anne bebeğinin bu kadar az kilo almasına üzülerek ek gıdaya başlamaya karar verir. Bundan dolayı ek gıdalara başlamak gerçek kilo kaybına yol açar. Sık-sık emzırmek yerıne anne az emzirip bebeğe mama ek olarak verıyorsa bu beslenme tarzı bebeğin kilo kaybına ve anne sütünün azalmasına yol açar Dahası anne sütünün azalması bebeğin besin kalitesini de düşürür. Dolayısıyla bebeğin beslenmesinde mama ve ek gıda kullanılmaya başlanması sonucunda anne umduğunun tam tersine bebeğin büyüme ve gelişmesine engel olmuş olur.
Bebeğin kaç gram aldığı ve boyunun kaç santim uzadığı genelde doktorun muayenehanesinde öğrenilmektedir, fakat anne sütünün yeterli olduğunu gösteren ve ne kadar sık emzirmek gerektiğini gösteren yöntemler vardır.
Bebeğin altıncı ayında ek gıdalara başlayıncaya kadar anne sütünün yeterli olduğunu gösteren işaretler: emzirme sıklığı, bebeğin çiş ve kaka yapma sıklığı, onun genel durumu ve keyifleridir.

Evet kesinlikle bu yazanlara katılıyorum, hatta daha önce de benzer bişeyler ben de yazmıştım. sütünüzün yetmediği kanısına kendiniz varmayın, doktor eğer mama takviyesi derse öyle mama takviyesi verin demiştim. Sonuçta her ay kontrole götürülüyor bebişler. Mama bebeklere kilo aldırıyor ama puf puf şişiyo yavrucaklar. Benim gördüğüm mamayla büyüyen bebekler ya gelişim konusunda biraz tuhaflaşıyor, ( fazla tombul, kafası bedene göre biraz daha büyük vs.) ya da çok hastalanıyolar. En azından geneli böyle. Mümkün olduğunca emzirin.

Ayrıca Havalar baya soğudu, bebekle beraber kendinize de çok dikkat edin, hastalanınca onlara da bakmak çok zorlaşıyo. Özellikle beliniz, karnınız ve ayaklarınıza çoook dikkat edin (Anne gibi oldum:)) üşütmeyin, bu idrar yollarınız için de geçerli. Emzircez derken karınlar filan açılıyor çünkü. Eğer sistit filan olursanız antibiyotik verir doktor. emzirirken de antibiyotik içmek pek içinize sinmeyebilir. Mümkünse alttan çıtçıtlı emzirme badisi kullanın. karnınızı sıcak tutsun. Gerçi ben idrar yolu iltihabı olduğumda günde 3 kes bi bardak maydonoz suyu içerek geçiriyorum. Daha önce bi kaç kere olmuştum. artık doğum olduğuna göre de sakıncası yoktur heralde. Bu da aklınızda bulunsun.

Bi de asıl yazmak istediğim şeye geleyim. bu aralar üst üste ''calpol'' ün zararlı olduğu, astıma ve alerjiye yatkınlığa sebep olduğuna dair yazılar okudum. İsterseniz siz de internetten araştırın ama ben mümkün olduğunca artık o ilacı kızıma vermem. Ateşini dşürmenin başka yollarını araştırıcam ve en yakın zamanda da doktoruna da danışıcam. Umarım hiç kullanmak zorunda kalmam. çünkü ciddi endişelendim, geçen sene bi kaç kere üst üste ateşlendi ve o ilaçtan vermiştim. inşallah zararın neresinden dönersek kardır. Yazıları okuyunca hemen buraya girip size de söylemek istedim.

Uzun zamandır giremiyorum. önce benim işim vardı, sonra eşimin yıllık izni vardı tatildeydik, sonra başımıza biraz dertler geldi filan derken bi bakmışım uzun zamandır girememişim kadınlar klübüne. neyse umarım hepiniz bebekleriniz iyisinizdir. öpüyorum minnoşları da. şimdilik iyi akşamlar.

$IMG_2982 - Kopya.jpg $IMG_3003-001.jpg $wuww uçak keçe bebek þekeri.jpg

RNA TASARIM keçe bebek şekeri, keçe nikah şekeri

bugünden beri uyumuyor küçük hanım pehhh :52:
eller ayaklar hiç durmuyor bir saniye bile kıpır kıpır :nazar: böyle olan var mı aranızda?

kızlar ben doğudayım vallahi sizin kadar kat kat giydirmiyorum =)
iç zıbın tulum şapka patik.
e daha da soğuyunca iç pijama yelek eklerim ancak...
şimdiden sıcağa alışmasın diyorum ama bakalım...

3 aya az kaldı,nasıl da çabuk geçiyor günler...

adrenalin bende çok ayakta kalmama ve uykusuzluğa bağlıyorum cnm kilo verişimi... bizimki çok seviyor kucağı =)

bayramda bizde evdeyiz inş. 9 gün kös kös otururuz artık,Allahtan yavrum varrrr :16::16::16:

benimkide oyle cok heyecanlı hareketler yapıyor kı korkuyorum ne oluyor dıye :) Doktor bile dedi bugun.ne kadar kıpır kıpır kurtlu bu diye:)bebegı kucağı seven ve uyumayı hıc sevmeyen anneler cok hızlı verıyor kıloyu demekkı:)))

kızlar bu konu hakkında daha önce konuştunuzmu bilmiorum ama bir aydır saçlarım anormal şekilde dökülüor tutam tutam elime gelior resmen.hamilelikte hiç dökülmemişti halbuki.benim gibi olanlar varmı yaa.:5:

Bebekleriniz boyu kaç cm ve kaç kilo?

60 günlükken 6150 gr flndı 60cm
ama cm lik gr lık daha bebişlerimiz, her ölçen farklı ölçüyo
merhabalar gec geldım hemen cıkıcam mısafırım gelıekde haber verım dedımm
kalca muayenemıs cok sukur temıs cıktı
ayrıca
smear vermıstım oda temıssssss cok sukur

dr hamıslerın kullandıgı hap sordum hormon tahlılı yapınca veryrmus ayrıca uyması gerekmıs hormonların öle dedı bakalım ne zmn gıdersem yaptırmayaa

bu arada kayserı cok soguk ercıyese kar yagıyor ınce denn ve sehre vuruyor soguguuuuuuuuuuu

oh gözün aydın:emir_bebek::nazar:

kızlar bu konu hakkında daha önce konuştunuzmu bilmiorum ama bir aydır saçlarım anormal şekilde dökülüor tutam tutam elime gelior resmen.hamilelikte hiç dökülmemişti halbuki.benim gibi olanlar varmı yaa.:5:

evet canım sebebi tam olarak bilinmesede hormonlara bağlı olduğu soylenıyor.Bircogumuzda başladı bu dökülmeler.Hamılelıkte dökülmeyen saclarda olabılır bence.yaşlanan saclar dökülecek yerıne yenısı gelecek

Evet kesinlikle bu yazanlara katılıyorum, hatta daha önce de benzer bişeyler ben de yazmıştım. sütünüzün yetmediği kanısına kendiniz varmayın, doktor eğer mama takviyesi derse öyle mama takviyesi verin demiştim. Sonuçta her ay kontrole götürülüyor bebişler. Mama bebeklere kilo aldırıyor ama puf puf şişiyo yavrucaklar. Benim gördüğüm mamayla büyüyen bebekler ya gelişim konusunda biraz tuhaflaşıyor, ( fazla tombul, kafası bedene göre biraz daha büyük vs.) ya da çok hastalanıyolar. En azından geneli böyle. Mümkün olduğunca emzirin.

Ayrıca Havalar baya soğudu, bebekle beraber kendinize de çok dikkat edin, hastalanınca onlara da bakmak çok zorlaşıyo. Özellikle beliniz, karnınız ve ayaklarınıza çoook dikkat edin (Anne gibi oldum:)) üşütmeyin, bu idrar yollarınız için de geçerli. Emzircez derken karınlar filan açılıyor çünkü. Eğer sistit filan olursanız antibiyotik verir doktor. emzirirken de antibiyotik içmek pek içinize sinmeyebilir. Mümkünse alttan çıtçıtlı emzirme badisi kullanın. karnınızı sıcak tutsun. Gerçi ben idrar yolu iltihabı olduğumda günde 3 kes bi bardak maydonoz suyu içerek geçiriyorum. Daha önce bi kaç kere olmuştum. artık doğum olduğuna göre de sakıncası yoktur heralde. Bu da aklınızda bulunsun.

Bi de asıl yazmak istediğim şeye geleyim. bu aralar üst üste ''calpol'' ün zararlı olduğu, astıma ve alerjiye yatkınlığa sebep olduğuna dair yazılar okudum. İsterseniz siz de internetten araştırın ama ben mümkün olduğunca artık o ilacı kızıma vermem. Ateşini dşürmenin başka yollarını araştırıcam ve en yakın zamanda da doktoruna da danışıcam. Umarım hiç kullanmak zorunda kalmam. çünkü ciddi endişelendim, geçen sene bi kaç kere üst üste ateşlendi ve o ilaçtan vermiştim. inşallah zararın neresinden dönersek kardır. Yazıları okuyunca hemen buraya girip size de söylemek istedim.

Uzun zamandır giremiyorum. önce benim işim vardı, sonra eşimin yıllık izni vardı tatildeydik, sonra başımıza biraz dertler geldi filan derken bi bakmışım uzun zamandır girememişim kadınlar klübüne. neyse umarım hepiniz bebekleriniz iyisinizdir. öpüyorum minnoşları da. şimdilik iyi akşamlar.

Eki Görüntüle 823222 Eki Görüntüle 823223 Eki Görüntüle 823224

RNA TASARIM keçe bebek şekeri, keçe nikah şekeri

ben de böyle mamayla ilgili yazıları okudukça çok üzülüyorum.. Ben de istemezdim mama vermeyi ama kızım ağlamaktan helak oluyodu, sütüm artsın diye elimden geleni yapıyorum, yemediğim şey kalmadı ama olmayınca olmuyo işte, çok şükür ki az da olsa anne sütü alıyo bebeğim, üstünü de mamayla tamalıyoruz inş. Ben katılmıyorum mamayla büyüyen bebeklerin tuhaf göründüğüne veya tuhaf olduğuna, sırf mama ile büyüyen bebekler gördüm, gayet normaller, en güzeli anne sütüyle büyütebilmek ama napalım herkese nasip olmuyo..

ben de böyle mamayla ilgili yazıları okudukça çok üzülüyorum.. Ben de istemezdim mama vermeyi ama kızım ağlamaktan helak oluyodu, sütüm artsın diye elimden geleni yapıyorum, yemediğim şey kalmadı ama olmayınca olmuyo işte, çok şükür ki az da olsa anne sütü alıyo bebeğim, üstünü de mamayla tamalıyoruz inş. Ben katılmıyorum mamayla büyüyen bebeklerin tuhaf göründüğüne veya tuhaf olduğuna, sırf mama ile büyüyen bebekler gördüm, gayet normaller, en güzeli anne sütüyle büyütebilmek ama napalım herkese nasip olmuyo..

ben once emziriyorum sonra peşine 30-60 cc mama veriyorum
mamakutusunda ayına göre gunde 4-5 defa 100-150 cc arasi vermem gerekiyormus , dr kontrolumuzde kilosunu cok yi görmedi :) mamayi az veriyorum diye anlattıgımda o zaman iyi aldigi kilo % 80 anne sütü anlamına geliyor dedi , bazi cocuklar doymuyor , yada yetmiyor aç kalmamalari için mecbur veriyoruz , eskiden topalak topalak cocuklar hep mama ile beslenmişler diye duyyoduk , ama herşeyi abartmadan dozunda yapmak sagliklisi bence.

Arkideşlerrr bakıveerin biyooo

Kızım tam 79 günlük,
gündüz 2 saatte bir gece 3-4 saatte bir -uyurken- emiyor

Pzt den beri;

1- eskiden patlıyacak kadar sertleşip dokunamadığım anca sağarak rahatladığım göğüslerim artık böyle sertleşmiyor

2- eskiden kızım herseferinde bir meme emiyordu o kusuyordu ben tekrar emziriyordum buna rağmen göğsüm sönmüyor yumuşamıyordu şimdi emdikten sonra göğsüm yumuşuyor sünüyor, hatta bazen diğerini de istiyor onu da içiyor, bazen o göğsümü de sönüyor bu sefer bi emişden snr 2 göğüs de yumuşamış oluyor

3- eskiden biriyle emzirirken diğeri üst baş batırırdı akardı, yada durduk yere akardı ıslanırdı heryer, uyurken yatağı fln ıslatırdı, şimdi çok nadir ıslanıyo o da accık.

Yani benim sütüm azaldı mı? Panik yapmıyorum ama anlayamadım...
Pzt günü haberlerde izlediğim bebeğe çok ağladım diye mi oldu yoksa göğüslerim çok şişiyo çok ağrıyo acıyo diye şikayet ettim diye mi oldu
Yoksa kızım daha çok süt içer mi oldu
Yoksa geçici mi?
Yoksa normal mi?!
Pöff

Size katılıyorum kızlar, sadece mamayla büyüyen arkadaşım var kafası tipi fln gayet normal! sadece bağışıklık sistemi bana göre zayıf onada giydiklerine dikkat ediyor bol c vitamini alıyor Vs çok da hasta olmyr, kuzımın kilo alımı 500gr altına düşerse dr da ver derse bnde veririm mama kızım aç kalmasın yeterki, artık mamalarda eskisi gibi değil anne sütüne yakın, kökhücre çalışmalarının çok ilerlediğî bi dönemdeyz organ, diş bile yapmak üzerelermiş yakında annesütü de yaparlar

bide kızlar ben bi konuda nacizane fikrimi belirtmek istiyorum.
evin içinde ısımızı güzelce ayarlıyoruz kombiydi ufoydu fln, ama bebeklerimiz kendimizden çok farklı düşünmeyelim bence artık
öle kat kat giydirme taraftarı değilim ben. nasıl alışırsa öle gider büyüyüncede sıkıntı olur. beni öle çok narin büyütmüşler bi rüzgarda komalık oluyorum ama kardeşim kayseride büyüdü maşallahı var şu anda.
rusları düşünüyorum mesela bebeklerini soğuk memlekete alıştırmak için soğuk havuzlarda yüzdürüyolar, kendileri ayaza alışmak sağlamlaştırmak için karla vücutlarını ovuyorlar.
dışarı çıkarkende tabiki sarıp sarmalamak lazım biraz ama evin içinde özellikle daha salaş bırakıyorum ben.
bi kısa kollu çıt çıtlı atlet, bi uzun kollu var üstünde altındada eşofman altıyla çorapları o kadar.
birşey daha duymuştum dr.dan. yazın siz ne giyiyorsanız bebeğinizede o kadar giydirin, kışınsa bir kat fazlasını giydirin. mesela siz bi tshirtle dolaşıyosanız ona 3-4 kat giydirmeyin.
herkesin kendi çocuğu tabi karışmak bana düşmez elbette ama sonra çok dayanıksız oluyorlar benim gibi :9:
hepinizz öpüldünüz ballı kaymaklı :54:
iyi geceler en güzel en tatlı en şirin annişleerrrrr:9::54::119: :10::10::10:

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

benimkide oyle cok heyecanlı hareketler yapıyor kı korkuyorum ne oluyor dıye :) Doktor bile dedi bugun.ne kadar kıpır kıpır kurtlu bu diye:)bebegı kucağı seven ve uyumayı hıc sevmeyen anneler cok hızlı verıyor kıloyu demekkı:)))

o korku bende de oluyor,bazen tutuyorum kolunu bacağını :1:
senin bebek gazlı mıydı ben biraz ona bağlıyorum...

bu arada mama yiyen bebek şişer tuhaf olur lafları olmamış bence...
burada o kadar mama veren anne var dikkatli yazmak lazım.
ben 3 ay emmişim gerisi pirinç unu düşünün...
hamdolsun sapasağlamım,bir tuhaflıkta yok.
herkesin sütü yetmeyebilir üstünü de mamayla tamamlar.
şişmiş çocuk mama yer diye birley olmaz anne sütüyle obez olanı da biliyorum ben;)

yeter ki yavrularımız iyi olsun,mecbur kalsam bende veririm,zehir değil sonuçta ;)

Back