evet canım sebebi tam olarak bilinmesede hormonlara bağlı olduğu soylenıyor.Bircogumuzda başladı bu dökülmeler.Hamılelıkte dökülmeyen saclarda olabılır bence.yaşlanan saclar dökülecek yerıne yenısı gelecek
Arkideşlerrr bakıveerin biyooo
Kızım tam 79 günlük,
gündüz 2 saatte bir gece 3-4 saatte bir -uyurken- emiyor
Pzt den beri;
1- eskiden patlıyacak kadar sertleşip dokunamadığım anca sağarak rahatladığım göğüslerim artık böyle sertleşmiyor
2- eskiden kızım herseferinde bir meme emiyordu o kusuyordu ben tekrar emziriyordum buna rağmen göğsüm sönmüyor yumuşamıyordu şimdi emdikten sonra göğsüm yumuşuyor sünüyor, hatta bazen diğerini de istiyor onu da içiyor, bazen o göğsümü de sönüyor bu sefer bi emişden snr 2 göğüs de yumuşamış oluyor
3- eskiden biriyle emzirirken diğeri üst baş batırırdı akardı, yada durduk yere akardı ıslanırdı heryer, uyurken yatağı fln ıslatırdı, şimdi çok nadir ıslanıyo o da accık.
Yani benim sütüm azaldı mı? Panik yapmıyorum ama anlayamadım...
Pzt günü haberlerde izlediğim bebeğe çok ağladım diye mi oldu yoksa göğüslerim çok şişiyo çok ağrıyo acıyo diye şikayet ettim diye mi oldu
Yoksa kızım daha çok süt içer mi oldu
Yoksa geçici mi?
Yoksa normal mi?!
Pöff
Kızım tam 79 günlük,
Pzt den beri;
1- eskiden patlıyacak kadar sertleşip dokunamadığım anca sağarak rahatladığım göğüslerim artık böyle sertleşmiyor
2- eskiden kızım herseferinde bir meme emiyordu o kusuyordu ben tekrar emziriyordum buna rağmen göğsüm sönmüyor yumuşamıyordu şimdi emdikten sonra göğsüm yumuşuyor sünüyor, hatta bazen diğerini de istiyor onu da içiyor, bazen o göğsümü de sönüyor bu sefer bi emişden snr 2 göğüs de yumuşamış oluyor
3- eskiden biriyle emzirirken diğeri üst baş batırırdı akardı, yada durduk yere akardı ıslanırdı heryer, uyurken yatağı fln ıslatırdı, şimdi çok nadir ıslanıyo o da accık.
Pzt günü haberlerde izlediğim bebeğe çok ağladım diye mi oldu yoksa göğüslerim çok şişiyo çok ağrıyo acıyo diye şikayet ettim diye mi oldu
Yoksa geçici mi?
Yoksa normal mi?!
Pöff
doğum iznim ekim sonu bitiyor tutuşmaya başlasım ücretsiz izin alıcam muhtemelen ya da biraz annem biraz ablam bakıcam kv baştan bakmayacağını belli etti ee baktıran da yoktu zati :) ilk yıl bebişime ben bakıcam dediğimde sonradan bakıcıya çok zor alışıyormuş diyenler oldu ne dersiniz çalışan anneler.
Havalar buz oldu biz de kombiyi açtık oğluşuma deri patikler almıştım pazardan :) ama inanılmaz sıcak tutuyor biraz büyük gelsede.
Bu arada H&M de bebekler için güzel şeyer varmış oğluşuma 68 cm kot pantolon bir de siyah bi bere aldım pek bi yakıştı kuzuma babası "-ya bu bereyle büyük adamlara benzedi" desede çok yakışıklı oldu.
Emmeme sorunumuz devam ediyor çarpışa çarpışa emzirmeye devam diyorum..
domates daha burda var gıı gel garide burdan al bayramda fılan gelmıcekmısınnnnbugün geç kaldım biraz kızlar kociş evdeydi fırsattan istifade markete gittik gündüz belki petemek domates bulurum diye
malesef kalmamış buralarda bu seneyi konservesiz geçiricem bakalım
kızı uyuttum yarım sa. oluyo bi size selam verip yatıcam bakalım
cnm 3 ayı bitince s.ocağına gittik 6500kg ve 62cm geldi.
çok çok geçmiş olsun canım allah bi daha göstermesin diyelim inş.
durmak yok emdirmeye devam
valla 3gündür bende açtım kombiyi ufaktan sıcaklık olsun evin içi, çok kalında giydirmiyorum öle kat kat.
oohhhh maşallah size suzanım
ya ama bende orda olmak istiyoruummm
çok özlediiiiiiiiiiimmmmmmmmmm
ben sadece ilgisini çeken şeyler üzerine yoğunlaşıyorum şuanda öle sabit yaptığım şeyler yok çünkü asla yerinde sabit durmuyor heo kucakta ve devamlı farklı şeylerle oyalanmak istiyor bi şeyi sakin sakin dinlicek usluluğu yok malesef he belki uyurken dinletebilirim ama herşeye zıplıyo uykuda kendi ellerinden bile huylanıyoçok kılız biz yaaa
canım ilk 12 saatte fazla bi yükselme olmazsa sonrasında olmuyormuş dediler
aynn bebek tanıdıkcee gıdermıs ama gorumcem de bır hormondan bahsetıstıı dogumdan sonra yenıden devreye gırıyormus o hormonnnnkızlar bu konu hakkında daha önce konuştunuzmu bilmiorum ama bir aydır saçlarım anormal şekilde dökülüor tutam tutam elime gelior resmen.hamilelikte hiç dökülmemişti halbuki.benim gibi olanlar varmı yaa.
sagolasın cnm benımmmm60 günlükken 6150 gr flndı 60cm
ama cm lik gr lık daha bebişlerimiz, her ölçen farklı ölçüyo
oh gözün aydın
Annişer ya bebişlerinizin zeka gelişimi için sesli kitap veya müzik dinletiyor musunuz oğlumla
az önce mozart chopin çaykovski falan dinledik :)
kızlar bu konu hakkında daha önce konuştunuzmu bilmiorum ama bir aydır saçlarım anormal şekilde dökülüor tutam tutam elime gelior resmen.hamilelikte hiç dökülmemişti halbuki.benim gibi olanlar varmı yaa.
Kızım tam 79 günlük,
Pzt den beri;
Yoksa geçici mi?
Yoksa normal mi?!
Pöff
canım aynı benmde sıs sureklı akan goguslerım artık yumsak ve nadren akyor ve emır ıkı gogsmude emıyor normalde bryle doyyor otekı kalyordu ve daha sık emyor suanda bende azaldmı dye dsnyorm yoksa normalemı dondu otekısımı anormaldi:)
Belli bi süreden sonra göğüste şişkinleşme olmazmış, ya da sütün akması fazla olmazmış, bu sütün azaldığını göstermezmiş, normalmiş, daha önce böyle okumuştum bi yerde. Bi de sütüm azaldı mı acaba diye düşünmemek lazımmış. Maşaallah sizin öncesinden beri bol miktarda sütünüz vardı, inş. yine öyledir, azalmamıştır. İnsana hep öyle gelirmiş acaba sütüm azaldı mı diye, bi de en çok nazar süte değermiş diye duymuştum, bi de emzirirken tahiyyat suresini okumak lazımmış :)
yemegimi koydum ocagaa
evımı gozden gecıreyım sonra canım tatlı bırseyler ıstıyor elımdkeı malz.lerle bırsey cıkartım ortaya
ay kg alıyom ama umrumda olmuyor nıekı yaaaaaaaaaaaa:18:
cok öptümm sizi ve mınıklerınızı ALLAH A EMANET OLUN INSLLLL
canım ısı konusunda bende senin gibi düşünüyordum. ama bikaç sefer şöyle bişey yaşadık.bide kızlar ben bi konuda nacizane fikrimi belirtmek istiyorum.
evin içinde ısımızı güzelce ayarlıyoruz kombiydi ufoydu fln, ama bebeklerimiz kendimizden çok farklı düşünmeyelim bence artık
öle kat kat giydirme taraftarı değilim ben. nasıl alışırsa öle gider büyüyüncede sıkıntı olur. beni öle çok narin büyütmüşler bi rüzgarda komalık oluyorum ama kardeşim kayseride büyüdü maşallahı var şu anda.
rusları düşünüyorum mesela bebeklerini soğuk memlekete alıştırmak için soğuk havuzlarda yüzdürüyolar, kendileri ayaza alışmak sağlamlaştırmak için karla vücutlarını ovuyorlar.
dışarı çıkarkende tabiki sarıp sarmalamak lazım biraz ama evin içinde özellikle daha salaş bırakıyorum ben.
bi kısa kollu çıt çıtlı atlet, bi uzun kollu var üstünde altındada eşofman altıyla çorapları o kadar.
birşey daha duymuştum dr.dan. yazın siz ne giyiyorsanız bebeğinizede o kadar giydirin, kışınsa bir kat fazlasını giydirin. mesela siz bi tshirtle dolaşıyosanız ona 3-4 kat giydirmeyin.
herkesin kendi çocuğu tabi karışmak bana düşmez elbette ama sonra çok dayanıksız oluyorlar benim gibi
hepinizz öpüldünüz ballı kaymaklı
iyi geceler en güzel en tatlı en şirin annişleerrrrr:119:
canım ısı konusunda bende senin gibi düşünüyordum. ama bikaç sefer şöyle bişey yaşadık.
dün akşam yemeğe kv ye gittik. kombiyi yeni açtıkları için ev tam ısınmamıştı ama çok soğukta değildi. oğlumun üstünde evde giydiği gibi fazla kıyafet yoktu çıtçıtlı body içinde üstünde de eşofman takımı ayağında çorabı. yemeğimizi yedik. sonra çok huysuzlanmaya başladı diye eve geldik. o kadar çok ağladıki. canı yanıyormuş gibiydi. napıcamızı bilemedik. hiç öyle ağlamıyordu çünkü. bizde en son çare battaniyeye sardık üstüne bir kalın daha örttük öyle emzirmeye çalıştık. ama hala ağlıyordu. biraz daha kucağımda ısıyı alınca sakinleşip emmeye başladı. bu tarz bişeyi tatile gittiğimizde de yaşamıştık. çok hafif bi esinti vardı. güzelcede giydirmiştik. kalında örtmüştük. ama aldı o rüzgarı. yine canı yanar gibi ağladı. hemen odamıza geçtik. sardık sarmaladık bugünkü gibi biraz emzirmeye uğraştım yine öyle sakinledi. hiiçç sevmiyor benim çocuğum soğuğu. azıcık soğuk gelse hemen üşüyor sanırım karnı ağrıyor öyle oluncada. aynı benim gibi. bende hep ince giydirmeye uğraştım aslında doğduğundan beri ama yok çok huzursuzlanıyor ağlıyor sarıp sarmalayınca sakinleşiyor.sadece alıştırmaklada ilgili değil sanırım bu. ben oğlumdan öyle anladım yani. çok alıştırmak istedim çok sıcağı sevmesin diye ama yok olmadı
canım hiç endişelenme kızın artık daha güçlü emip daha hızlı doyabiliyor. benimde öyle. 10 dk da göğsüm küçülüyor sanki ooğlum eminceArkideşlerrr bakıveerin biyooo
Yoksa geçici mi?
Yoksa normal mi?!
Pöff
bu konuda bende bir örnek vermek istiyorum. bende annemi hiç emmemişim. 3 ay oda zorla ve ilave mamalarla. sonrası hep mama. kardeşimse 2 yaşına kadar emdi bıraktırmasa annem dahada emerdiBazı konularda gerçekten yazmadan önce 2 kere düşünmek gerek sanırım.
Sütün var ki veriyorsun.her anne bebeğini sütüyle beslemek ister.
E yoksa ne yapacak aç mı bırakacak canını,kuzusunu?
Böyle saçma bir düşünce olabilir mi?
Doktor musun ki yok mamayla beslenen bebek şöyle olur böyle olur.bilimsel bir kanıtın var mı?
yoksa kendi yorumun mu?
şimdiye kadar mamaya beslenen kaç bebek gördün ?
1-2?
Ki öyle olduğunu düşünüyorum .bu topikte bütün anneler en az benim kadar hassas yavruları konusunda.
Şöyle bir örnek vereyim belki fikrinin değişmesine sebep olur.
Ben 1 ay emmişim çünkü annemin sütü olmamış.çok şükür kafam da standart.aklımda da problem yok mühendisim.
Bağışıklığım düşük biraz o kadar.o da benim pimpirikli olmamdan.
2 kardeşimde 1 ay emdi.süt olmadı çünkü.bapışıklıkları bana göre daha iyi.iyi yerlerde onlarda.kafaları da standart.
Son olarak yengem ; hiç emmemiş doğduğu günden beri mamayız beslenmiş.40 sene önceki mamalarla!!!
Boyu posu normal standartlarda.uzman doktor kendisi.10 senedir hastalandığını bilmem.
Verdiğim örneklerde 4 çocuk var.ben hala genelleme yapamam.genetik faktörü de işin içine katmak gerek.mama tek başına bir kriter değildir.
canım bebişler büyüdükçe tek göğüsten emmek yetmiycek onlaratesadüfe bak iyi rahatladım biraztam 2 saatte doluyo daha önce acıkmasın diye bakıyom gözüne. ay ne iğrenç bi duygu bu böyle inşallah kilo alımı azalmamış olur. acaba göğüs şişmediği halde süt oluyo mu, yok yaa sanmıyom mesela azönce içti içti göğsüm söndü bıraktı:26: diğerine geçtik.. ben tek meme yetsin istiyom tekrarrr, du bakalım havalar soğudu ya ondan da olabilir bence hani sıcak duş alınca fln akıveriyodu ya,,, bende bel göbek meme açık geziom dikkar ediyim biraz bakalım ondan mı... yada normal mi acaba?? dengesizleştim haa birileri daha konuşsunnn :44:
inşallah normaldir, dediğin gibidir... kızıma okuyorum okutuyorum da sütüme okutmak aklıma gelmemişti doğru didinnşükür yinede
heralde üşüdü cnm. bizimkide üşüyünce uykuya dalamıyor hep ağlıyor.aynı şeyi ben dün yaşadım.muğladan konyaya gelirken.arabanın içi sıcaktı.ama alt değiştirmeye çıktığımızda,arabanın kapısı açıldığında filan üşüdü herhalde.akşamdan gece uykuya dalana kadar aralıksaz ağladı kuzum.uyutuyorum 5dakika geçmeden uyanıyor,ağlıyor.galiba üşüdü karnı ağrıdı.
canım ısı konusunda bende senin gibi düşünüyordum. ama bikaç sefer şöyle bişey yaşadık.
dün akşam yemeğe kv ye gittik. kombiyi yeni açtıkları için ev tam ısınmamıştı ama çok soğukta değildi. oğlumun üstünde evde giydiği gibi fazla kıyafet yoktu çıtçıtlı body içinde üstünde de eşofman takımı ayağında çorabı. yemeğimizi yedik. sonra çok huysuzlanmaya başladı diye eve geldik. o kadar çok ağladıki. canı yanıyormuş gibiydi. napıcamızı bilemedik. hiç öyle ağlamıyordu çünkü. bizde en son çare battaniyeye sardık üstüne bir kalın daha örttük öyle emzirmeye çalıştık. ama hala ağlıyordu. biraz daha kucağımda ısıyı alınca sakinleşip emmeye başladı. bu tarz bişeyi tatile gittiğimizde de yaşamıştık. çok hafif bi esinti vardı. güzelcede giydirmiştik. kalında örtmüştük. ama aldı o rüzgarı. yine canı yanar gibi ağladı. hemen odamıza geçtik. sardık sarmaladık bugünkü gibi biraz emzirmeye uğraştım yine öyle sakinledi. hiiçç sevmiyor benim çocuğum soğuğu. azıcık soğuk gelse hemen üşüyor sanırım karnı ağrıyor öyle oluncada. aynı benim gibi. bende hep ince giydirmeye uğraştım aslında doğduğundan beri ama yok çok huzursuzlanıyor ağlıyor sarıp sarmalayınca sakinleşiyor.sadece alıştırmaklada ilgili değil sanırım bu. ben oğlumdan öyle anladım yani. çok alıştırmak istedim çok sıcağı sevmesin diye ama yok olmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?