merhabalar arkadaşlar,
allahım hepimize sabır verirsin. rabbim bütün minikleri yuvalarına sağ sağlim kavuştursun. bende gebelik zehirlenmesinden dolayı 30 haftalık 1150 gr, 36 cm doğum yapmak zorunda kaldım. oğluşum 47 gündür küvezde kucağıma bile alamadım miniğimi, doyasıya koklayamadım. içim öyle acıyoki anlatılması imkansız, benim tek tesellim oğluşumun hayata karşı dik duruşu mücadele etmesi, o ufacık haliyle bukadar güçlüyse benim daha güçlü olmam lazım. inşallah geçecek bugünler, dualarınızda benide unutmayın yalvarırım...rabbim yavrularımızı minik mucizelerimizi bizlere bağışlasın...
Benimde bebegim 27 hf dogdu acayip gazliydi zinco die bitkisel bisi verdi dr cok iyi geldi tavsiye ederim. 23 mayista 24 aulik olucak sizi cok iyi anliyorum cok zor ama seneye bu yazini okuyup tebessum ediceksiniz ben solim:)
merhaba arkadaslar
bende 21 nisan akşamı 26+5 haftalıkken rahimağzı yetmezliği sebebiyle dogum yaptım. serklaj tutmadı. bugun 14. gün oğlum küvözde. 1180 gr dogdu 1130 lara kadar geriledi, şimdi tekrar kilo almaya basladı. nazal sbapta su an. 2 gün küvöz içi O2 almıstı ama fazla zorlanınca sbapa geri gecildi. dr lar ileride kronik akciğer hastası olabilir diyor. 3. derece beyin kanaması var. cok sükür 2 hafta oldu ilerlemedi ama gerilemedi de
hepimiz cok zor bi sınavdan geciyoruz. sürekli dua ediyorum Allahım annelerin kolları bos eve gönderme diye. hastaneye bebeğimi görmeye gittiğimde oradan gecen bebekli annelere bakıp imreniyorum. darısı inşallah hepimizin basına...
Bir an önce bebeğimi kucaklayıp evimize gidelim istiyorum. sanırım daha cok uzun zaman var( sağlıklı olsunda beklemeye razıyım. sabır yarabbim...
oğlum 33 haftalıkken 2340 kg dunyaya geldi gelişimi 34 haftalıktı fakat ciğerleri gelişmediği için hemen küvze aldılar 6 gündür küvzde hala burnundan solunum desteği alıyor ne yapıcam blmıyorum ağlmaktan kahroluyorumaynı sorunu yasayan anneler bebekleriniz nekdr küvzde kaldı ve akciğerlerinde hafif bir enfeksiyon görüldü
canım hiç merak etme 34 haftalık bir bebek eğer çok ciddi bir durumu yoksa en fazla 15-20 gün sonra çıkar,benim bebeğim 28 haftalık ama 24 haftaya uyumlu 97 gün kaldı küvezde,korkma, Allahın izniyle senin yavrun o kadar kalmayacak,ağlamak yerine çok dua et bak mübarek günlere girdik,sabret, Allah en kısa zamanda kavuştursun bebeğine
Peygamber efendimizin hastalara okuduğu dua, ''Allahım, ey insanların rabbi, sıkıntıyı gider,hastamıza şifa ver,zira sen şifa verensin, senin şifandan başka şifa yoktur,senin şifan hastalık bırakmaz'' her bebeğimin yanına gittiğimde bunu okudum.Allahım onu bana bağışladı.Sizlerle paylaşmak istedim.Belki sizlere de faydası olur.Allahım bu geceki tüm duaları kabul edermiş, Allah hepimizin bebeklerine şifalar versin,küvezde olanları hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde ailelerine kavuştursun.
oğlum 33 haftalıkken 2340 kg dunyaya geldi gelişimi 34 haftalıktı fakat ciğerleri gelişmediği için hemen küvze aldılar 6 gündür küvzde hala burnundan solunum desteği alıyor ne yapıcam blmıyorum ağlmaktan kahroluyorumaynı sorunu yasayan anneler bebekleriniz nekdr küvzde kaldı ve akciğerlerinde hafif bir enfeksiyon görüldü
Allah razi olsun cnm...Allah su mubarek gunde tum anneleri bebeklerine kavustursun..
Bende kuvezden bugun alicam bebegimi taburcuyuz ki bu sefer sdc kolostomi cevresi pisik oldugu icin iki gun kaldi...bugunlerede sukur
..kac kere gozu yasli ameliyat cikislarini bekledik...
Bu arada aklinizda bulunsun uc aylik olunca veya iki kalca ultrasonunu yaptirin..bizim sag kalcamizda aciklik varmis biraz...insallah kolayca duzelir...
Bugun genetik randevumuz var Rabbim insallah sorunsuz atlatirizz...
Allah im insallah kucuk bebegimi bi daha annesinden ayirmaz...onu cok seviyorum..Rabbim onu bana bagislasin...tum annelere de bebeklerini bagislasin....Amin
Canım Allahın izniyle bu son olcak, bir daha ayrılmayacaksın yavrundan inşallah.
Biz geçen hafta kalça ultrasnu yaptırdık, bizde de sağ kalçasında çıkık olma ihtimali var dedi doktor, ama daha çok küçük olduğundan düzelebilirmiş,sende hiç korkma canım,düzelir o büyüdükçe, zaten şimdi müdahale etmiyorlar,2 yaşına kadar tedavisi mümkünmüş,kalça çıkığı tedavisi mümkün olan bişey, Allah dermansız dert vermesin
Genetik randevusu da ne ki, bize hiç böyle şeyler söylemediler, Antalyada böyle bir muayene belki de yoktur, motor gelişimi muayenesi yokmuş mesela, Ankara yada İstanbula gitmemiz gerekiyormuş,önemli bişey mi araştıralım bizde
Canim kalca cikigi icin cift bez yapiyorum.internetten arastrdim kalca icin iyi imis...doktorumun randevusuna bi hafta var...bakalim o ne dicek...evet erken teshis cok onemli binlerce sukur olsun...
Genetik muayenesinde ankaradan baskent hastanesinden gelen prof murat hoca yapti bugun...kuvezdeyken nedenini bilmiyorum randevu almislar...yani biz cok sorunlu gecrdk hamileligi ikizlerimden birini durdurduk falan uzun hikaye.....
Doktor kafasini gogusunu kalbini avuc iclerini bacaklarini inceledi..hamileyken amniyosentez yaptrmistm onu sordu.akrabalik falan var mi diye sordu...sonra hersey yolunda bebekte genetiksel bi sorun yok ama yine kontrole gelin iiki ay sonra dedi...insalllh iyi gecer..bebegin noro motor gelisimi iyi dedi..cok sukur..Rabbim utandrmasin.
Baskent hastanelerinde var bu genetik kontrolu cnm ki sanirsam antalya da var...:))
canım senin bebiş baya büyümüştür iki bez yapabilirsin de benimki hala yenidoğan bir bebekten küçük,en son tartıldığmızda 1950gr.dı düşün yani,bez bulmakta zorlanıyorum zaten bir de daha bacakları falan çok ince kıyamam ona iki bez çok fazla gelir, bizimki biraz daha normale dönsün de ondan sonra eğer hala düzelmediyse çift bez yapayım bende.
Genetik muayenesinin iyi geçmesine çok sevindim canım,Allah hep yüzümüzü güldürsün inşallah, sorunsuz sıkıntısız geçsin tüm kontroller.Biz 15 günde bir kaldığı hastaneye gidiyoruz kontrole.pazartesi günü tekrar gideceğiz.Bu genetik muayenesini sorayım bakalım ne diyecek
canım senin bebiş baya büyümüştür iki bez yapabilirsin de benimki hala yenidoğan bir bebekten küçük,en son tartıldığmızda 1950gr.dı düşün yani,bez bulmakta zorlanıyorum zaten bir de daha bacakları falan çok ince kıyamam ona iki bez çok fazla gelir, bizimki biraz daha normale dönsün de ondan sonra eğer hala düzelmediyse çift bez yapayım bende.
Genetik muayenesinin iyi geçmesine çok sevindim canım,Allah hep yüzümüzü güldürsün inşallah, sorunsuz sıkıntısız geçsin tüm kontroller.Biz 15 günde bir kaldığı hastaneye gidiyoruz kontrole.pazartesi günü tekrar gideceğiz.Bu genetik muayenesini sorayım bakalım ne diyecek
Ben bebegimi 2300 almistm suan 3300 ve o minik hafif hallerini ozler oldum...:)) ki 2300 minnacik geliyodu ki seninki daha minik..isimiz cidden zor...Allah hepimize sabir versin..
Esim gecen haftalarda hangi markaydi hatrlayamiyorun ki hugis yada prima degildi premature bezi almisti cok iyi oturmustu..suan huggies kullaniyorum o primaya gore daha minik..primayi katlayip bagliyorum buyuk baya...:))
Benimde yasayamadgm sey bebegimin kakasini bezinden temizlemek...kolostomi cok buyuk iskence surekli acilip ustune basina bulasiyo..degisim sirasinda cani aciyo falann..cok zorlaniyorum oturup aglayasim geliyo bebegimin cani yandikca..Rabbim en hayrli kisa zamanda kapatmayi nasip etsin:///
Allah şifa versin arkadaşım bebeğine inşallah herşey düzelir canbebenin prematüre bez var onu bir kullan ben çok memnun kaldım
merhaba kızlar bnde 14 nisanda dogum yaptım 36 haftalıkda dogdu bebegim su anda 41+1 gunluk oldu gercekten premature bebege bakmak zor ilk zamanlar ememıyordu yavas yavas alıstırdım sımdı hem emdırıorum hemde gunde 2 kere mama verıorum
canım biz canbebe prematüre kullandık küvezdeyden, eve çıktığından beri de molfix ekstra küçük var o iyi geliyor, canbebe küçük geliyor artık(buna bile o kadar çok seviniyoruz ki)
Kolostomi nasıl bişey bilmiyorum ama anlattığın kadarıyla cidden zor, Allah bir an önce kurtarsın seni bu sıkıntıdan.Bizim minnoşta ya haddinden fazla kaka yapıyor(bir seferde 3 bezi dolduruyor) ya da 4-5 gün yapamıyor,kabız oluyor sürekli, zeytinyağı da veriyorum ama bazen çok acı çekiyor, bugün kontrolümüz var, söylicem doktora bakalım ne dicek, kaka olayını bi dengeye oturtamadık
Bunları konuşmak bile bana o kadar gereksiz geliyor ki aslında, kucağımda ya, amannn kakası da sorunlu oluversin,bugünleri bile yaşamak mucizeydi bir zamanlar, çok şükür bu günlerimize..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?