canım ağzında hava dediğin solunum cihazı mı? benim bildiğim solunum burundan veriliyor, onu bi doktora sor, solunuma bağlıysa daha çıkmaz.Diğer kablolarda sıkıntı yok.Süt borusu dediğin sondadan da kurtulması gerekiyor, çıkmasına yakın emzirmeyi deneyecekler,emmezse de biberonu deneyecekler, boğazındaki sondayı çıkarcaklar.
canım biz evimize hastanedeki dezenfektan ve ameliyat maskesi aldık,ona bir oda hazılradık,eve misafir kabul etmedik, sadece eşim ve benm ailemizi kabul ettik, onlarda maskeyle tek tek girdiler odasına.nerdeyse bir ay olcak hala bebeğimi benden başkası kucağına almadı.Her 3 saatte bir altını değiştiryorum ve ardından besliyorum.(emzirme ve takviye prematüre maması veriyorum)Antalyadayız ve hava çok sıcak,henüz kullanmadık ama odasına klima taktırdık,buhar makinesi aldık, ateşölçer aldık,günde 10 dak. kadar balkona çıkarıyorum güneş alsın diye(odası malesef güneş görmüyor) evde kimse yokken salona çıkarıyorum, yanımda uyuyor.Haftada 2 kez banyo yaptırıyoruz.Doktor 2-3 ay böyle koruyun dedi ama ben yavaş yavaş alıştırmayı düşünüyorum, hazirandan itibaren eve misafir kabul etcem, yine bebek odasında olcak tabi, bakıp çıksınlar sadece.haftasonları da dışarı çıkarmayı düşünüyorum, alışsın yavaştan yavaştan.Bunları doktor anlatıyor zaten ama anlatmasada en azından bir ay çok dikkat et,aklıma geldikçe yazarım, sende kafana takılan her ne varsa sorabilirsin