Premature Bebekler 2013 prematüre anneleri...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım Allah sana sabırlar versin. bende 2 hafta önce 32 haftalıkken oğlumu DOĞURDUM SORUN GELİŞİM GERİLİĞİ VE PREEKLEMSİYDİ. 15 Gündür küvözde bide üzerine enfeksiyon kaptı bebeğim.yüzünü görünce dayanamıyorum.inşallah bebeklerimiz elimize geçer bianönce...

mrb arkadaşlar kızım kasımda doğması gerekırken 22 agustosta 27+5 gunluk 1000gr dogdu 55 gun kuvezde kkaldı 35. haftada 1700gr olunca kuvezden cıktı suan evımızdeyız cok zorluk cektk ama cok şükür evımızde 4kılo oldu

canım bende 4 aralıkta 33 haftalıkken 1300 gr olarak oğlumu doğurdum.15 gündür küvözde oğlum benim sütümde gelmedi önce ama inatla sağınca geldi.sen çok üzüldün sanırım ondan öyle olmuştur.üzülme kuzum bu günlerde geç,cek inşallah gülerek hatırlıycaz bende hergün üzülüyorum ağlıyorum aslında güçlü olmak gerek.bide üzerine enfeksiyon kaptı oğlum.onada üzülüyorum ama emanetleri Allah ımıza.dua edelim bol bol.inşş iyi olacaklar...

geçmiş olsun.ben de 4 aralık 2012 de 29 haftalık 1160 gr kızımı dünyaya getirdim.şimdi 1 yaşını geçti.tutanarak ayağa kalkıyor.evin her yerini karıştırıyor:)çok badireler atlattık 58 gün kövezde kaldı.şimdiki halimize şükürler olsun.seninki de gelecek inş.dualarım sizinle...

canım öncelikle geçmiş olsun, rabbim bebeğimi bana bağışladı, çok şükür bugünlerimize, allahım sizi de kavuştursun sağlıcakla bir an önce bebeğinizi evinize getirmenizi nasip etsin,sana da sabır versin, çok zor biliyorum ama dualarımızla kavuşacaksınız inşallah

Kizlar bende bir premature annesiyim 27+5 günlükken şubat ayinda dogum yaptim kuzum sadece 750 gr di.86 gn kaldi hastanede şimdi düzeltilmis 7 aylik ebe dede baba addi bunlar syleyebildikleri:)cok hareketli ama kilomuz cok az 6000 sadce.zaman cok cabuk geciyo sabir ve şükür.

bebeğinin kilosuna doktor usg de kaç diyordu acaba çok merak ettim? Allah yardımcın olsun, stres yapma, sağ salim dünyaya getirmişsin çok şükür yi düşün, incir kürü yap, sütü artırıyormuş

kızlar merhaba ben 25+3 te 17 aralıkta doğum yaptım ikizlerimin biri 740 diğeri 737 gr.doğdu.bugün 20.gün hala yaşıyorlar çok şükür ama sıkıntıları çok fazla çok acı çekiyorlar.çok korkuyorum engelli ,özürlül olacaklar diye,onları kaybedeceğim diye çok korkuyorum hala şoktayız ne yapacağımı bilmiyorum dr hiç iyi şeyler söylemiyor.ne yapacağımı bilemiyorum çok çaresizim

Cnim rabbim yardimcinz olsun.hayirlisiyla yavrularna kavusursun inşal.benimd bebegm 750 gram dogdu kilo alirlar zamanla hc endiselenme entübedrler su an doktor ne syledi ki.

canım öncelikle büyük geçmiş olsun,seni çok iyi anlıyorum, aynı yollardan malesef ki bende geçtim,öncelikle güçlü olmalısın, durumu kabullenmelisin 20 gün olmuş şoktan çık artık,dra bakma sen onlar herşeyi söyler, önce sen inanacaksın bebeklerinin yaşayacağına,aklından olumsuz bişey geçirme,hele engelli falan asla aklına getirme böyle şeyler, 600gr doğan bebeğim maşallah hiçbiryerinde birşey yok,sapasağlam, neden seninki engelli olsun,allahın izniyle yavruların yaşayacak,sağ salim çıkacaklar küvezden evine götürceksin, hep o günlerin hayalini kur,bir de onlar acı çekmiyorlar üzülme,melekler koruyor onları

Merhaba,
Ben 22 Kasımda, 33 haftalıkken hiçbir sorunum yokken birden bire erken doğum yaptım. Allahıma binlerce kez şükürler olsun ki bebeğimin hiçbir sorunu yok. 1990 gr doğdu ve hiç küveze girmedi. Küçük doğduğu için ememedi, ilk 2 gün sütüm gelmedi hastanede biberonla mama vermeye başladık. sonrasında sağdım ve sütümü biberonla verdim.
sarılık oldu ve uzayan sarılık denildi 1 ay sürdü. bu süreçte 2 gece hastanede kaldı.
atlatabilmek için dr. sıksık beslenmesi gerekiyor dedi. sütüm 2.haftadan sonra azaldı ve 150 ml sağdığım göğsüm artık 40 ml çıkıyor. sürekli biberonla verdiğim için biberona alıştı, göğsümü tutmuyor zorladığım zaman ağlıyor, çıldırıyor.
bebeğime sürekli mama veriyorum sadece günde 1 kez sütümü verebiliyorum. emerse geleceğini çoğalacağını söylüyor herkes. çaresizim ne yapmalıyım göğsümü tutturabilmek için yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba arkadaslar,

2011 Aralıkta 27+5'te bebegım dunyaya geldı. Sonrasnda yasadıklarımı blogumda paylasıyorum.

Prematüre Bebek Annesi Olmak: Dünyanın Sonu ya da Yeniden Doğuş?: Spastisite ve Botoks

daha onede bloğunuza bır goz atmıştım bende böyle bır blok oluşturmak ıstıyorum ama sızınkı kadar etkıleyıcı olabılır mı bılemıyorum?
ben bızrın ozel anneer olduğunu düşünüyorum.normal kılosunda normal zamanında doğan bebeklerını ınsanlar kucaklarına alp bakamıyorlar.bız buyuk cesaretlerle onları besleyıp.onlara dokunabilmek ıcın can atıyoruz.kızıma her baktığımda sukredıyorum kucucuktu hatta bacakları bıle çarpıktı.kafasını koyması ıcın aldığım yastık onun yatağı olmustu

Güzelm özeldn msj atamiyomusum.cnim benim hamileligmd hep çalkantiliydı bnada doktorlar cok syler syledilr.netice cok skinti ve üzntdn snra suym bitmis 27+4 d dogum yaptm 86 gn küvzde kaldi dogdugnda 750 gramdi şimdi kronolojik 10 buck düzeltmis 7 buck aylik hala kntr.devam ediyo sadce kilo alamiyo.ben küvezde kaldigi surece hc umudumu kaybetmedim ama hc kendimide kaptirmadm kimsyle knusmadim kimsyi knusturmadmda dua dua hersy rabbimdn Allahm yavrularna sze bagslasn.

amin cnm dua için çok sağol.Allahtan sabır diliyorum.çok kötü görüyorum bugün gittiğimde yine nöbet geçiriyorlardı.içim parçalandı.senin haftan iyiymiş.28.haftada yaşam şansları %70 e çıkıyor .çok teşekkür ederim cvp içinde.bana da dua ederseniz çok sevinirim sevgiler.

çok sağol kendime gelemiyorum bir türlü.o kadar çaresizim ki kelimelerle ifade edemiyorum.inşalalh canım güzel dileklerin benim meleklerim içinde gerçek olur.öyle savunmasız öyle masumlarki.her gördüğümde içim sızlıyor.epileptik nöbetleri var .grate 4 beyin kanamaları var onlar çok üzüyor ve korkutuyor.her telefon çaldığında yüreğim hopluyor.kızım beslenmesini kesmişler.bağırsakları şişmiş.erkek besleniyor kız yarım destekle solunum cihazına bağlı erkek tam destekle.sürekli kan nakli gerekiyor.epileptik ilaçlar beyinlerine zaarr veriyormuş.dr la her konuştuğumda yıkılıyorum.eşim depresyonda.yarın işe başlamak zorunda 4.haftamıza girdik çünkü.ben yalnız olacağım evde.yarın 27.günümüz.bugüne de şükürler olsun ama içim rahatlayamıyor bir türlü.çok teşekkür ederim cevap içinde desteğin içinde.sevgiler(saçmaladıysam kusura bakam aklım başımda değil)

merhaba kızlar bende 30 haftayla uyumlu doğum yaptım prematüre bebeğim var şuan 35 gunluk ve kuvezden çıktık çok şükür.. bi sorunumuz var bebeğim alttan üstten gaz çıkarmasına ragmen 4 gun oldu fitilde vermeme ragmen hala buyık tuvalete çıkamadı ama gazz problemi yokkk rahatlıkla çıkıyor sisinde başınıza böyle bişey geldimi çok tedirginimmm((((((((((((

Bende 25+6 gunluk dogum yaptim.790 gr dogdu oglum.21 gunluk oldu bugun hala solunuma bagli.Bizdede doktorlar umut vermiyor oldugu gibi gercegi soyluyorlar.Esimle ben kendimizi inandirdik o iyi olup cikicak. Gununu kuvezde dolduruyor gibi dusunuyoruz.Aklimiza kotu seyler getirmeyelim. Yogun bakimdaki bebegini buyuten diger bayanlar ayni seylerden bizde gectik merak etmeyin buyuyorlar dediginde biraz daha umutlandim.Rabbim hepimizin yardimcisi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…