Kizlar merhaba suan 5+4 hamileyim ve buradaki doktorumun talimatı uzerine rubella ( kizamikcik), toxoplazma gibi testler yapildi ve rubella ıgM pozitif cikti simdi baska bir hastanede tekrar yapilacak yine pozitif cikarsa 15 gun sonra degerde artis olup olmadigi kontrol edilecek.moralim cok bozuk arkadaslar bilmiyordum ben hamileligin ilk 3ayinda kizamikcik gecirilebilecegini ve bunun en cok fetus icin zararli oldugunu.kimse demedi sormadi bagisikligin var mi diye.doktorlariniza siz sorum gebelik oncesinde asi yapiliyormus arastirin bebegimi kaybetmekten cok korkuyorum sizler bilin sorun uygulayin.ve nolur dua edin cok ihtiyacim var
canım hiç korkma, eğer test doğruysa bile her hastalık karnındaki bebişe bulaşacak diye bir şey yok. en kötüsü Allah göstermesin bulaşırsa da bildiğim kadarıyla tedavisi var. bazı arkadaşlarda bağışıklık olmasına rağmen test sonuçlarında hasta olduğu görünüyor. sen içini ferah tut. dediğin gibi bu testlerin önceden yapılması gerekiyordu. ben toxo geçirmediğim için hamileliğim boyunca 3 defa test yapılacağını söyledi doktorum. Allahın izniyle bebişlerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız.