2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 185 52,6%

• Ankete Katılan
    352

canım bende senin durumundayım tam buğün 10 aylık olduk 4. aydan beri hiçbirşey yediremiyorum. ve kilomuzda 7750 senin ki ne kadar kilosuu.

Neyse ciddi olalım..

Kızlar bir yaşından sonra ne vericeksiniz? devam sütümü inaak sütümü..emzirmeyenler için soruyorum?? kararsızım..aslında bugun alıp inek sütü içiresim var:86:

bende emziriyorum ama tırt iyice fos oldu memelerim akşama kadar ancak dolup şişiyo çektikçe geliyo ama doyurucu değil kesinlikle bende keçi sütüyle başlamayı planlıyorum ammada lüksmüş ne o ya 8 tl battık.

selerm bebeğin inşallah sağlık problemi yoktur kiloya takılma diyoruz ama insan üzülüyo.Allahım hastalık vermesin sıkıntısını kederini göstermesin kg,cm,metrekare,metreküp vs. hikaye
Rüyanı da sakın düşünme ben öyle kötü rüya görüp kafama takarsam kesin biryerlerden çıkıyo hemen sil sil unut gitsin kış kışşş pist kov gitsin

ruza bende senin gibi düşündüm heves ettim bi örgülere ama elimdende hiç gelmez böyle şeyler beceriksizim yaptırsamda nasıl olacak dediğin gibi en iyisi hazır alıyım bir iki tane

Selermcim yazıyı yazdıktan sonra uzun olduğunu farkedince başınd not düşeyim dedim hem paylaşmak için hemde yalnız olmadığını bil diye yazdım

Selerm seni çok iyi anlıyorum benim erdemim ilk 6 ay çok güzel kilo aldı 9400 dü kilosu ama ne olduysa ek gıdaya geçince oldu yemedi doğru düzgün iştahsızdı 3 ay hiç kilo almadı bende pek problem etmedim açıkçası sağlığı yerinde olsunda emsinde diyordum 8 aylıkken bir gün arkadaş toplantısında arkadaşımın kızını gördüm erdemden 3 hafta önde normalde kilo ve boy olarak ilk aylarda erdem çok öndeydi ama ek gıdaya geçince maşallah allah nazardan saklasın arkadaşımın kızı sollamış bizim sıpayı yemediği şey yok arkadaşım kahvaltı öğlen ne veriyosun dedi anne sütü dedim şaşırdı kendi sabah akşam emziriyormuş bana kızı için sabah kahvaltısını yapıyor yoğurdunu yemeğini yiyor meyvesini yiyor doyuyordur heralde daha ne olsun dedi oğlum için üzüldüm bir an onu besleyemediğimi düşündüm dr da kilo almamış fantomalt sipraktin zinco vs kullan diyip panik yaptırınca ısrarcı davrandım ve az da olsa en azından sevdiği şeyleri yiyen oğlumu tamamen soğuttum kilo almayı geçtim zayıflayacaktı nerdeyse nefesi aseton kokuyodu ve yemiyodu sonra eşiminde psikolojik desteğiyle biraz sakinleştim ve asla yapmayacağım dediğim şeylerden birini yapmaya başladım tv karşısında blenderla hazırladığım şeyleri veriyorum (( şu an yesin beslensinde modundayım ama böyle ne kadar devam ederiz bilmiyorum bugün bebek beslenmesiyle ilgili sipariş ettiğim kitaplar geldi okuyunca ipuçlarnı paylaşırım istersen allah yardımcımız olsun
Emeklemeye gelince bizimkide emeklemiyor sürünmüyor yattığı yerden oturup kalkmıyor oturduğu yerden tutunup ayağa kalkmıyor sıralamıyor ... Ama bunları dert etmiyorum herşeyin zsmanı var ve her bebek farklı kıyaslamamak lazım erdem 10. Ayın başında yüzüstü sırtüstü dönmeye başladı bismillah bugünde yataktan düştü çok şülür bişey olmadı 5 dk sonrs kahkaha atıyordu ama aklım çıktı resmen

Günaydın canlarrr..

Selerm güzelim sıkma canını ben senenin yarısı o moddayım hiç bir sebep yokkan daralıyorum bi mutsuzluk geliyo, hayat koyturmacasından sanırım..Kendimize yeteri kadar vakitte ayıramıyoruz onunda etkisi var, bide sen oğlanın kilosunu taktın ister istemez hepsi enerjini düşürdü..geçer canım içini ferah tut. Fly aynı şey senin içinde geçerli yemeyen kilo almayan bebek çok zor sizi iyi anlıyorum..ama sağlık daha önemli. Biz 9,800 ve 74 cm iz.kilomuz normal ama 1 aydır hastayız anne sütüde almasına rağmen..Hasta olmasınlarda çok ciddi, gerisi hiç mühim değil..Bide genetik faktörler var bilmiyorum ailede zayıf biri varsa onada çekebiliyo.Bi arkadaşın vardı bebek deli gibi yiyip anne sütü alıyodu anne babada çok uzun ama o minnacıktı..anneanneye çekmişti mesela.böyle unsurlarda olabilir..ailede atletik yapıda birileri varsa..

Ruzammmm teşekkür ederiz..

Yasemin bilmiyorum günlük olduğu için biraz pahalı her yerdede yok sen istanbuldamıydın?? kutu olanları var onlar daha uygun sanırım..ben doğumdan beri battım zaten ayarsız elimle:86:

Vavemmm iki gözümün nuru dene bakalım başından beri diyorum 2 uykuya düşürün diye gaile almıyonuz beni..3 uyku insanıda yoruyo süreleride kısa oluyo..ama hemen pes etme durmuyo diye bikaç günde alışıyo..oyalaman lazım biraz uykusu gelince.biraz hırçın olcak şampiyon alttan al işallah işe yarar..Bide ses oluyomu uyurken evde bizimki ses istemiyo mesela, öyle o uyudu ben iş yapayım durumu yok..sessiz bişeyler yapıyorum çamaşır katlama fasulye ayıklama kk ya girme vb gibi :86:

selermcim hepimiz farkli farkli sebeplerden dolayi ayni donemlerden geciyoruz. bebek buyutmek kolay degil. bebek bakiminda bebegin yememesi kadar zor bir durum yok. iki gun sevmedigi seyleri vermeye diretince benim oglanda bi inat olustu. agzini Kasikla verilen herseye kapiyor. (gercekten)kendi yedigimizi gorurse elimizle ufak tefek parcalari aliyor ancak. insanin tum zamanini enerjisini tyketiyor. Allah yardimciniz olsun cok zor cok.

bu ne yah :) bana cok duskundu diyor. ama kadinda bir hava var yani o kenarda aglayan nazim ne ayak? oda mi seviyomus bunu?

Repucum alemsin ya o ölenin babası galiba..ha yaa kadında çok hava var sorma..şuan aldatan bi erkek olsam bu ne ya racon ölmüş diyip bırakırdım bu işleri..Allahın yarattığı tiple dalga geçmem ama töve tövbe ya o tipe cinayetmi işlenir allasen..

Bituful oglusun ne tatlı çıkmış öyle.

Add Bu arada bituful resimlerine bakarken istanbul buluşması fotoğrafi gördüm add benim görümceme acayip benziyosun gamze falan cok benzettim

Selerm canim takma aynen bizimki de yemiyo. Hep oyunla. Hele peynir olayı. Ahh ne yaptıysam yemiyo. Her türlü denedim sebeklik yok bi de ağzına verdiğim peyniri püskürterek çıkarıyor labne , Beyaz peynir, kaşar, süzme, lor, köy peyniri, üçgen peynir hepsini denedim yok yok yok. Yumurta corba yada yoğurt meyve bunlari nispeten daha iyi yiyor ama peynir fobisi var. Bi tek pekmezi severek yiyor. Ona da mmmm mmmm diye eliyle cok tatlı hareketi yaparak yiyo. O bi kaşık ya biliyo az yiyeceğini ondan seviyo

selamun aleykum canlarım...

mübarek aşure gününüz kutlu mutlu olsun...

Aşûre günü yapılması iyi olan işler:

1- Aşûre günü oruç tutmak sünnettir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Aşûre günü oruç tutanın, bir yıllık günahları affolur.) [Müslim, Tirmizî, İ. Ahmed, Taberanî]
Peygamber efendimiz bir gün öğleye doğru buyurdu ki:
(Herkese duyurun! Bugün bir şey yiyen, akşama kadar yemesin, oruçlu gibi dursun! Bir şey yemeyen de oruç tutsun! Çünkü bugün Aşure günüdür.) [Buhari, Müslim, Ebu Davud]

2- Sıla-i rahim yapmalı. Yani salih akrabayı ziyaret edip, hediye ile veya çeşitli yardım ile gönüllerini almalı. Hadis-i şerifte, (Sıla-i rahmi terk eden, Aşure günü akrabasını ziyaret ederse, Yahya ve İsa’nın sevabı kadar ecre kavuşur) buyuruldu. (Şir’a)

3- Sadaka vermek sünnettir, ibadettir. Hadis-i şerifte, (Aşûre günü, zerre kadar sadaka veren, Uhud Dağı kadar sevaba kavuşur) buyuruldu. (Şir'a)

4- Çok selam vermeli. Hadis-i şerifte, (Aşûre günü on Müslümana selam veren, bütün Müslümanlara selam vermiş gibi sevaba kavuşur) buyuruldu. (Şir'a)

5- Çoluk çocuğunu sevindirmeli! Hadis-i şerifte, (Aşûre günü, aile efradının nafakasını geniş tutanın, bütün yıl nafakası geniş olur) buyuruldu. (Beyhekî)

6- Gusletmeli. Hadis-i şerifte, (Aşûre günü gusleden mümin, günahlardan temizlenir) buyuruldu. (Şir'a) [Bu sevaplar, itikadı düzgün olan, namaz kılan ve haramlardan kaçan mümin içindir. Bunlara riayet etmeyen kimse, Aşure günü, bir değil, defalarca gusletse, günahları affolmaz.]

7- İlim öğrenmeli! Hadis-i şerifte, (Aşure günü, ilim öğrenilen veya Allahü teâlâyı zikredilen bir yerde, biraz oturan, Cennete girer) buyuruldu. Bu gece ilim olarak, ehl-i sünnete uygun bir kitap, [mesela İslam Ahlakı veya Tam İlmihal Seadet-i Ebediyye] okumalıdır. Ayrıca Kur’an-ı kerim okumalı, kazası olan kaza namazı kılmalı. (Şir’a)

alıntıdır...

Son düzenleme:
Kizlar dis cikarirken dizinkiler de istahsiz oluyomu.
Bituful senin fotolara nasi bakiliyo.
Annem hasta yerinden kalkamiyo. Bugun damlaya bakmam lazim. İnsallah mudur izin verir. Aramaya korkuyorum. Okula gotursem tam cumbus olur.
Kahvalti hala bulamac mi veriyosunz. Benimki onu yemiyo artik. Elimden ekmek tereyag peynir yiyo. Basliyim mi ole yedirmeye.
Burcak omleti nasi yediriyosun. Bi daa eziyomysun. Kasikla mi veriyosun elinle mi.
Nohut pilavi mesela nasi verdin?

kiskanmaaaaa nikine bituful yazmayi bilirsin, senin icin cinayet isleyen var mi

annene geçmiş olsun canım. inşallah izin alabilirsin de bakabilirsin kızına. kaçıncı sınıf öğretmenisin?
diş çıkarırken iştahsızlık pek olmadı bizde.
bitufulla arkadaş olman lazım fotoya bakman için. profilinden görünüyor.
ben bulamaç veriyorum. tek tek de yediği zaman oluyor. o zaman elimle yediriyorum.omleti küçük küçük kesip ekmeğin üzerine koyup elimle yedirdim ama çok pişirmişim herhalde sert oldu biraz. kuru kuru yutamadı yavrum. severek yemedi.
pilav falan kaşıkla veriyorum ben. yemek sularına ekmek banıp elimle veriyorum diğerlerini kaşık ya da çatalla. çatalla yemeyi de çok seviyor. dün çekirdeksiz üzüm yedi. önüne koydum. bi tane bi tane yedi.

Son düzenleme:
aleykum selam bilgiler icin sagol canim. bugun burda asure yapip dagitsam nasil karsilarlar aceba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…