doğum hikayemi yazayım artık:)
doğum: 12 ocak saat 14:14
adı: yusuf buğra
1o ocak olan kontrolüm zorunlu sebeplerden 11 ocak tarihina kalmıştı( warmış bir hayır). cuma günü kontrolden önce çekilen nst de 60 seviyesinde sancı çıktı.. doktor da muayenesini yapınca bebeğin hala aşağı inmemiş olduğunu söyledi we bizi yine ewe gönderecekti.. ben nişan olayını sorunca anlatığımın benzediğini we muayene etti.. 4 cm açıklık wardı.. ulaşım zor olduğu için merkeze göndermek istemedi we yatış werdi.. benim alttan muayenenin etkisyle sancılarım başladı..o gün boyunca şiddetini bir artrıp bir azaltıyordu ki sıkıldım artık doğurmucam dedim, ağladım beklmekten.. öyle yorulmuştum ki sürekli yürü dediler oturduğum anda kaldırdılar yahu:) ertesi gün oldu açıklık 6 cm de kaldı.. tam o sırada bir bayan daha getirdiler aynı d urumdaydık.. ikimizi de hazılryaıp serumları takıp hadi bakalım yine yürüyün dediler.. halsiz kaldım iyice.. sancılar o bayanın artmaya başladıkça ben sinir olmaya başladım:) benim niye artmıyor diye.. onun 7 cm oldu benim de ilerledi sonunda..benden önce doğuracak beni strese sokacak diye düşünürken benim en sonunda ebe doktora danışmadan suyu patlattı, iyi ki yapmış.. bir anda 5 dk içinde bir sancı başladı ölüyom sandım:)doktoru çağırdılar hemen.. ben doğurmıcam diye bağırıyordum:) bir-iki ıkındım derken velet çıktı:)) ay parçası oğlum benim(maaşallah)..14:14de doğmuştu.. iri bebek zor oldu çok zor çok canım yandı çoook:) neyse en güzeli sağlıkla kavuştum ya oğluma.. allah herkese kolay doğum nasip etsin.. bu arada o bayanda benim dikişler bitince doğurdu:)
Suan evde yatagin icinde yorgunluk ve uykusuzluktan bitmis bir halde size ozetle dogum hikayemi yazmaya calisucam:) cadi kizim viyaklamazsa.
Tarih:20 ocak pazar, saat gece 01:32, dogum sekli genel anestezi sezeryan dogum, kilosu 3400 boyu:52 cm
19 ocak cumartesi butun gun sinir krizlerigecirerek evde dolandim. Ogun doktora da gitmistim ne sanci nebisey.. Hatta kkya da yazip duruyodum ruhum sikiliyo artik bu kiz dogsun diye...butun aksam aglayip durdum, esim isteydi ona sardim arayip fln.
Neyse saataksam 23:00 civari wcye gittim peceteye cok azcik kirmizi kan geldi sonra klozetin icibe de damlamis gordum. Annneeeee diye annemi cagirdim dedim ki sence bu nisan mi ewt galiba dedi. Dedik ki ped koyuo biraz bekleyelim, sakin olmaya calistim. Pedikoyup banyodan cikmamla fosurt bircis yapma hissi anne dedim suyum mu geldi yoksa cusmiyaotum derken okadar hizli ve cok gelmete basladi ki anneme hemen ilgilileri: esimi, kayinvalidemlerivs aramasini soyleyip ben koltuga yattum. Bi yandanda dua ediyorum alttan da su geliyo hala neyse doktoru aradim hastaneye gittik hemen zaten biziecok yakin 5 dk icinde acildeydik hemen nstye baglandim,sanci yoksifir, aktif su geliyi,aciklik yok yumusama yok..cocugun kalp atisi normal. Doktorum sen karar ver dedi.. Hic aciklik yok ne kadarbeklice,izi bilmiyoruz ama istersen bekleriz dedi. Suyunun erken gelmesi de ayrica normaldogum icin olumsuz.velhasil benepiduralden de vazgecip genel anestesizle doguma alindim... Hicdogum sancim olmadi. Ameliyathaneye girdigimde heyecanliydim ama cok panik olmadim. Gozoerimi actigimda ilk sordugumbebek iyi mi olduhemsire ewt gayet iyi cok saglikli bir kizinizoldu dedi cok sukur dedikten sonra ikinci sorum bebek guzel mi oldu :)) o da cook guzel dedi...gerisi kizmla ilk karsilasmamiz hastane eve gelisimiz ve suan bile ruya gibi suan. Sanki tum bu olanlari yasayan ben degilim baskasi. Sanki kucagimdakicocuk benim degil annemin cocugu gibi:) Duygularim cok karisik, yorgunluk ve uykusuzluk cokcok zorlasa da kizima karsi ilk anda hissettigim yabanciliga karsi hergun artan sevgim ve bagliligim galiba beni tum inadima ragmen iyi bir anne yapiyor.
Sizlerle her ne kadar gormesem tanimasam cok cok farkli hayatlarin icinden olsak da 9 aydir cok sey ogrendim, paylastim, ben de bildiklerimi anlatmaya calistim. Internette bilgi sinirsiz helallesmek anlamsiz belki ama :) yine de hakkinizi helal edin:) daha da paylas,aya devamecicez sanirim cunku cocukbuyutmek basli basina bir muamma daha 5 gunluguz ama kafamda milyon soru var ama soracak zamanim yok..simdilik hepinizi opuyorum.. Ama buralardayim geridonucem kizim biraz musade edince tabi:)
Sevgiler
hayırlı olsun arkadasım bebegını gule gule buyut. bende pazartesi bebegımı kucagıma alacagı inş.epudral sezaryan ıle. senın nasıl gectı ayıldıktan sonra agrın sancın cok oluyormu. çok merak edıyorum
Oğlum RÜZGARın doğum hıkayesi
21ocak pazartesi;
öğlen 11gibi hafif karın agrım oldu...11,30da kan gelmiş olduğunu gördüm annem1gün önce gelmişti ona söyledeim,şaşkındık ama agrım yok denecek kadard ıye önemsemedik..
öğlen yemeği yedik ben duşa gireyim belkı geçer dedim,..çıktım 6dakka da bir hafif bir adet sancısı gelıyordu ama çok azdı ve ben bu şekılde asla doğum olmayacağını biliyordum.. anneme hamur işi yaaptırdım eşime söz verdim sabah diye.. bı yandan da ütü vb yaptık annem lohusa yatağı için çeyızleri çıkardı...
bu arada ben sürekli kağıda dakkaları yazıyorum saat 2den sonra süreklı 2dakkada ve az bı sancı..
akşam 6oldu eşim geldi yemek yedik 6dakka da oluyor ve birazcık şiddetli, 10sanıye sürüyo ve 6dakka hiç birşeyim yok
6,30oldu ebe arkadaşım var onu aradım anlattım,epidural istıyosun açılman olmuşsa yapmazlar 4cm yı geçmememn lazım sen bı git hastaneye dedi
eşimde hadi gidelım dedi
ben oturdum ağlamaya başladım ama onlarada göstermiyorum bı garip oldum,9ay bu anı beklemiştim... şaşkındım korkmak mı bılemıyordum
hastaneye gıttık 7de.nöbetçi doktor bi baktı, 4cm olmuşun dedi...
epidural dedım 7cmye kadar yapılıyo yatış yapın dedi
nst ye bağlandım sancım 39da ama ben baya hissedyordum
odaya aldılar ve başladı maraton
epidural diye yalvardım amaçılman hızlı deyıp yapmadılar
ebeye yalvardım ama nafile.....
odadakı nst 119u gördü
lağman yaptılar
lavaboya zor yetiştim yatağıma döndüm bı tıreme geldi ölüyorum zangırtıdan
saat 9oldu ve ben artık yerlerdeyım bı yandan kanlar gelıyo bı yandan avazla bagırıyorum
o kadar bağırdım yalvardım kiii
öyle bir acı yokkkkk
saat 10,30civarı yatağımla doğumhaneye goturduler
doktorum geldi ben hala hem bağırıyorum hem ebeye bağırıyorum
ıkın dediler sancın gelsın o anda ıkınnn
hemşirenın bırı karnıma oyle bı bastıkı nefesım gıttı bagıramadım öldüm dedim o an
3.ıkınmada geldi oğlum
ama benıım acım hala devam edıyorr ve bebğime bakamıyorum ağladığını duyuyorum
yalvardım elım ayagım yuzum uyustu hissetmıyorum ne olur uyuşturn dıye yalvardım
seruma bişi koydular ve uyandığımda odamdaydım
10,50de oğlum doğdu
3560gr ve 51cm di
oğlumdan başaka hayatta kımse için bu acıya katlanamzdım....
3saat normal doğum için oldukça kısa imiş ama benim içinnnnnn
helal olsun 3600 gr normal doğum ,alah analı babalı büyütsün Çok şükür
Oğlum RÜZGARın doğum hıkayesi
21ocak pazartesi;
öğlen 11gibi hafif karın agrım oldu...11,30da kan gelmiş olduğunu gördüm annem1gün önce gelmişti ona söyledeim,şaşkındık ama agrım yok denecek kadard ıye önemsemedik..
öğlen yemeği yedik ben duşa gireyim belkı geçer dedim,..çıktım 6dakka da bir hafif bir adet sancısı gelıyordu ama çok azdı ve ben bu şekılde asla doğum olmayacağını biliyordum.. anneme hamur işi yaaptırdım eşime söz verdim sabah diye.. bı yandan da ütü vb yaptık annem lohusa yatağı için çeyızleri çıkardı...
bu arada ben sürekli kağıda dakkaları yazıyorum saat 2den sonra süreklı 2dakkada ve az bı sancı..
akşam 6oldu eşim geldi yemek yedik 6dakka da oluyor ve birazcık şiddetli, 10sanıye sürüyo ve 6dakka hiç birşeyim yok
6,30oldu ebe arkadaşım var onu aradım anlattım,epidural istıyosun açılman olmuşsa yapmazlar 4cm yı geçmememn lazım sen bı git hastaneye dedi
eşimde hadi gidelım dedi
ben oturdum ağlamaya başladım ama onlarada göstermiyorum bı garip oldum,9ay bu anı beklemiştim... şaşkındım korkmak mı bılemıyordum
hastaneye gıttık 7de.nöbetçi doktor bi baktı, 4cm olmuşun dedi...
epidural dedım 7cmye kadar yapılıyo yatış yapın dedi
nst ye bağlandım sancım 39da ama ben baya hissedyordum
odaya aldılar ve başladı maraton
epidural diye yalvardım amaçılman hızlı deyıp yapmadılar
ebeye yalvardım ama nafile.....
odadakı nst 119u gördü
lağman yaptılar
lavaboya zor yetiştim yatağıma döndüm bı tıreme geldi ölüyorum zangırtıdan
saat 9oldu ve ben artık yerlerdeyım bı yandan kanlar gelıyo bı yandan avazla bagırıyorum
o kadar bağırdım yalvardım kiii
öyle bir acı yokkkkk
saat 10,30civarı yatağımla doğumhaneye goturduler
doktorum geldi ben hala hem bağırıyorum hem ebeye bağırıyorum
ıkın dediler sancın gelsın o anda ıkınnn
hemşirenın bırı karnıma oyle bı bastıkı nefesım gıttı bagıramadım öldüm dedim o an
3.ıkınmada geldi oğlum
ama benıım acım hala devam edıyorr ve bebğime bakamıyorum ağladığını duyuyorum
yalvardım elım ayagım yuzum uyustu hissetmıyorum ne olur uyuşturn dıye yalvardım
seruma bişi koydular ve uyandığımda odamdaydım
10,50de oğlum doğdu
3560gr ve 51cm di
oğlumdan başaka hayatta kımse için bu acıya katlanamzdım....
3saat normal doğum için oldukça kısa imiş ama benim içinnnnnn
Ayşecim doğum hikayeni yeni okudum.bebeğini sağ salim kucağına aldığın için çok mutlu oldum.mis kokulu kızına kavuştun.eşin içinde çok üzüldüm,allah acil şifalar versin en kısa zamanda iyileşir inşallah.bir an önce mutlu,huzurlu,yeni yaşamınıza başlamanızı diliyorum.kendin,eşin ve bebeğin için güçlü olmaya çalış...
ağlayarak okudum doğum hikayeni, hamilelikten sonra doğum hikayelerinin hepsine ağlar oldum, ne güzel normal doğumla almışsın bebeğini kucağına Allah analı babalı büyümeyi nasip etsin hangi hastanede doğum yapt
ankara etlik lokman hekımde doğum yaptım canım
Sevgili ocak anneleri,
Allah saglikla buyutmeyi nasip etsin evlatlarinizi ..
dogum yapanlara gecmis olsun, yapacak olanlara Allah kolaylik versin
Benimde nasipse ilk bebegim olacak
Gunler yaklastikca heyecanlaniyorum
Merak ettigim sey; beklenen dogum tarinde mi dogum yaptiniz
yoksa daha erken mi bu tarihlerde ne kadar bi sapma oluyor?
ve dogum cantasini ne zaman hazirlamali??
bilgilendirirseniz cok sevinirim
simdiden tesekkurler
benım salı gunu 40bitiyordu pazartesi gece 11de doğum yaptım,arkadaşımla aramızda 3,5hafta vardı ve bebk iri olduğu için 38de sezeryan la alalım demişti doktoru ama aynı akşam sancııs gelmiş ve 1saat içinde doğum yapmış arkadaşım...kısacası hiç bellı olmuyor...6.ayda cantamı hazırlamıştım ben