girdim cnm 3 hafta önce. sorun yoktu yani sadece 4 gün gerideydi kilosu. şmdi ara açılmış. 600 değil 500 gr civarındaymış. kafa vs ölçümleri de 9 gün geriden geliyomuş büyüklük olarak.
cnm fiziksel olarak yani boy ve kilo olarak daha küçük bi bebek ultrasonda 22 + 3 görünüyo 23 + 4 yerine. arda lembet beni biraz krize soktu konuşma tarzıyla o gece çok ağladım, kalktım alman hastanesine gittim eski doktoruma o herşey normal bu kada fark sorun değil dedi, kime neye inanayım bilmiyorum. ama çok düzgün beslenmiyodum açıkçası bu hafta adam gibi yemeye başladım 2 gündür. 1 hafta sonra tekrar ölçümler yapılacak, ona göre bi karar vericem kordosentez içinTatlım benim hislerini anlıyorum bende gecen haftalarda yaşamıştım benzer bişey bebeğimin beyninde kist var ama ayrıntılı usg de allaha şükğr diger herşeyi normal çıktı kist kaybolur dedi doktor.sende hemen kötü şeyler düşünme.arkadaşların dediği gibi daha iyi bi doktora görün bakalım.doktorun prof mu bilmiyorum ama profesöre gitmeni tavsiye ederim.adamlar tek tek parmaklarına kadar inceliyo her muayenede.dua et inş bebeğinin sağlıkla kucağına alcaksın..bu arada canım gelişim geriliği fizik olarakmı zihinsel falanmı allah korusun?
cnm tam olarak ne yaşadınız kaç gün fark vardı ultrasonda ?-canım çok üzüldüm, benimde aklımdaydın bikaç gündür girmediğini fark ettim. Dr. lar ne diyorlar tam olarak, hatta gittiğin en uzmanını nasıl seçtin, tam olarak durum ne, biz ailede böyle bir şey yaşadık, bebeğin görüntülerini anne karnında kameraya çekip, uzmanlardan oluşan bi kurula izletmişti orda değerlendirmişlerdi dr.lar, ondan sonra karar verilmişti. Sen kendini çok hırpalamadan iyi bir dr. seçmeye çalış canım..bebeğin sağlıkla doğacak,üzme kendini.
cnm şimdilik aldırmayı düşünmüyorum zaten arada 9 gün boy farkı var diye. özürlü demiyolar sadece küçük diyolar sebebi belli değilmişcanım cok uzuldum, ne dıyecegımı bılemıyorum! umarım düzelir hersey,
belkı sana umut olur dıye yazayım;
biri eşimin personeli geçen ay çocugu dogdu, 3 lü testte bebek özürlü çıktı, gitmedik profesor kalmadı hepsi bebegi aldır dedi, aldırmadılar gunah dıye, bebek dogdu sapasaglam hala gözlerine inanamıyorlar,
birde abımın arkadası vardı; onada aynı sekılde ozurlu dıye aldırmasını onerdıler, onlar aldırdı bebegı ve sonra pısman oldular cunku doktorlar bebegı alınca kontrol etmısler ve cok kucuk bı sorun varmıs dogduktan soınra ufak bı tedavıyle cozulebılecek bı sorunmus;
umarım senın gıttıgın doktorlarda yanılıyorlardır,
senin doktorun vardıya hanı cok memnun kalmıstın arda lembet tı sanırım adı, ona gıttınmı? o ne dıyor?
Cnm bizimkinde ultrasonda fark yoktu, beyin su toplamıştı, herkes aynı şekilde çözmeye çalıyor sorunu, biz de günlerce dr. gezdik, ankara da kim önerildiyse riskli gebelik ve anomali bebeklerle ilgili gittik, kimisi bişey yok kapanır doğsun dedi kimisi sonlandırılmasını önerdi. İçini karartmak istemiyorum, senin ki farklı bi sorun, beslenmene dikkat ettiğini söylemişsin böyle devam et canım ve kendini sıkma vücudunu stresle yorma lütfen bebeğe geçer biliyosun, eminim çok zordur anne olmayan bilemez ama az çok hissedebiliyorum arkadaşım hissettiklerini. Bizim bu olayda son güvendiğimiz dr. Hacettepe üniversitesinin dr.uydu ve inan paranla bile ondan randevu almak imkansız gibiydi. Mümkünse verileri kurulla paylaşacak üniversite hastanesinde de görevli bi dr. bulabilirsen iyi olur canım,,,pozitif ol kendine dikkat et...cnm tam olarak ne yaşadınız kaç gün fark vardı ultrasonda ?
cnm cuma akşam saat 8 de son bi doçent bulduk ona gittik 1 hafta sonra tekrar ölçüm yapılacak, salı günü acıbademe gidicem ayrıca. perş almana gidicem gene. artık bu hafta bu kadar yemeye eğer büyümezse zaten kordosentez düşünmek zorunda kalıcam. bizim durum daha farklı aşağı yukarı bebek 1 hafta küçük bütün dr. lar o konuda hem fikir zatenCnm bizimkinde ultrasonda fark yoktu, beyin su toplamıştı, herkes aynı şekilde çözmeye çalıyor sorunu, biz de günlerce dr. gezdik, ankara da kim önerildiyse riskli gebelik ve anomali bebeklerle ilgili gittik, kimisi bişey yok kapanır doğsun dedi kimisi sonlandırılmasını önerdi. İçini karartmak istemiyorum, senin ki farklı bi sorun, beslenmene dikkat ettiğini söylemişsin böyle devam et canım ve kendini sıkma vücudunu stresle yorma lütfen bebeğe geçer biliyosun, eminim çok zordur anne olmayan bilemez ama az çok hissedebiliyorum arkadaşım hissettiklerini. Bizim bu olayda son güvendiğimiz dr. Hacettepe üniversitesinin dr.uydu ve inan paranla bile ondan randevu almak imkansız gibiydi. Mümkünse verileri kurulla paylaşacak üniversite hastanesinde de görevli bi dr. bulabilirsen iyi olur canım,,,pozitif ol kendine dikkat et...
cnm fiziksel olarak yani boy ve kilo olarak daha küçük bi bebek ultrasonda 22 + 3 görünüyo 23 + 4 yerine. arda lembet beni biraz krize soktu konuşma tarzıyla o gece çok ağladım, kalktım alman hastanesine gittim eski doktoruma o herşey normal bu kada fark sorun değil dedi, kime neye inanayım bilmiyorum. ama çok düzgün beslenmiyodum açıkçası bu hafta adam gibi yemeye başladım 2 gündür. 1 hafta sonra tekrar ölçümler yapılacak, ona göre bi karar vericem kordosentez için
canım ben yokken çok şey olmuş. bu kadar stres yaşamış olmana çok üzüldüm. içini ferah tut canım.o kadar çok örneği var ki böyle olanların ve bebekler,n sağlıklı olduğ. hamilelikte herşey olasılık üzerine. ve arada 1 hafta fark çok değilki. normaldir. bebişinin doğuştan fiziki yapısı da sonucu etkiliyor. hiç kendine zehir etme. tadını çıkar. cidden bak benim en az 3 arkadaşımda bunlar yaşandı. ama ititbar etmediler. sağlıkla doğurdular. sen de rahat ol. amerikada(galiba) anoreksiya nevrozalı kadın bebek doğuruyor. hamileliğinde toplamda 4-5 ki,lo alıyor düşün. ve sağlıklı bir bebek doğruyor. emin ol canım önemli bişey yok. pozitif ol. bak benim bebişte de beyinde kist vardı geçti çok şükür. öpüyorum seni ve bebişini. lütfen üzülme ve kendine dikkat etcnm cuma akşam saat 8 de son bi doçent bulduk ona gittik 1 hafta sonra tekrar ölçüm yapılacak, salı günü acıbademe gidicem ayrıca. perş almana gidicem gene. artık bu hafta bu kadar yemeye eğer büyümezse zaten kordosentez düşünmek zorunda kalıcam. bizim durum daha farklı aşağı yukarı bebek 1 hafta küçük bütün dr. lar o konuda hem fikir zatenönemli olan bu farkın büyümemesi benim için
kızlar inanılmaz cnm sıkkın günlerdir doktor doktor geziyorum. bebeğimin gelişmesi 9 gün geri gitmiş. kordosentez dedi 2 doktorda ama 50 bebekten birini kaybetme riski var. dünya başıma yıkılmış gibi çok ağladım 2 gündür.
cnm geçtiğimiz cuma akşam ona da gittim zaten. bu cuma ya da c. tesi tekrar gidicem mehmet beye. beslenme biçimimi değiştirdim inşallah biraz farkeder bu hafta.taze anne neler olmuş yaa ınanamıyorum Rabbım yardımcı olsun.... çok uzuldum ama lutfen stres yapma kendıne dıyorum zor ama umarım bu hafta guzel haberler alırsın... melih beyin abiside riskli gebelikler uzmanı onada gidebilirsin istersen.hayırlı haberlerını beklıyoruz
acessesdenied canım belki sana yardımcı olabilirim diye riskli hamileliklere bakan kendi dallarında deneyimli olan tavsiye edilen bir kaç doktorun isimlerini araştırdım istersen birde sen araştır bu doktorları ve git görüş bu doktorlarlada belki sana yardımcı olabilirler
1.prof.doktor rıza madazlı
2.alkan yıldırım
3.Dr. Erşan Demirağ
4.atıl yuksel
5.DR.AYDIN ARICI
kızlar sağolun ya iyi ki varsınız :) atıl yüksel benim de aklımdaydı cnm. bu cuma iyi haberler alamazsam atıl yüksele gitmeye çalışıcam öbür haftaya randevu alabilirsem
cnm geçtiğimiz cuma akşam ona da gittim zaten. bu cuma ya da c. tesi tekrar gidicem mehmet beye. beslenme biçimimi değiştirdim inşallah biraz farkeder bu hafta.
kızlar inanılmaz cnm sıkkın günlerdir doktor doktor geziyorum. bebeğimin gelişmesi 9 gün geri gitmiş. kordosentez dedi 2 doktorda ama 50 bebekten birini kaybetme riski var. dünya başıma yıkılmış gibi çok ağladım 2 gündür.
cnm inşallah benim de öyle olur. forumlarda okuyorum bebeği küçük doğup sonra yakalayan ya da ilerleyen gebelik haftasında normal boyuna yetişen bi sürü bebek var. ama dediğin gibi tüp bebek olunca ve anne yaşı benim gibi 39 olunca çom didikliyolar, maalesef beni aşırı korkuyütup strese soktular. şu hafta sonuna kadar büyür inşallah da beni biraz rahatlatır artık.Cnm lutfen uzme kendini 50 bebekten biri demissin cok dusuk bir ihtimal sonucta herzaman riskler var.. doktorlar tup bebek hamileliklerine biraz daha detayliyorlar sanirim, arkadasimda burda cok cekti surekli birsey soylediler bebegin karni buyuk, esinde sorun var diye kiz cok cekti dogdu coj tatli saglikli bir bir bebek masallah... sen rahat ol kendini strese sokma, dua et insallah saglikla dogacak
Hepinize masallah buarada insallah saglikla gelir kuzulariniz
inşallah cnm öperiminşallah canım hayırlı haberler alırsın bu sefer Allah yardımcın olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?