selamlar guzel hanimlar ve tatli bebisleri, gecmisi biraz okumaya calistim, pek huzunlu anne adaylarimiz var, cok ama cok iyi anliyorum sizi, ama tecrubeli bir anne olarak sunu soyliim inanin hersey degisebiliyor hamilelikte, ozellikte bu erken donemde cikan degerler cok yaniltici olabiliyor, bizim doktorlar pek bir merakli herseyi kurcaliyor hemen sonuca varmaya calisiyorlar, cok yanlis, yurtdisinda 20. haftaya kadar hicbir sekilde anomali degerlendirmesi yapilmiyor ve cok da dogru, yine kendi tecrubemden ornek veriim, benim 20.hafta ultraonumda kizimin beyninde bir anormallik gordugunu soylemisti doktor, baska bi doktora daha gosterdi, sonra bu cocuk buyudukce duzelir daha erken diyip biraktilar oluruna, dusunebiliyormusunuz, turkiyede olsa kimbilir ne testler ne teshisler konulurdu, ama cok sukur kizim gayet saglikli dogdu, cin gibi masallah:)) sirtinda su gorduklerini soylemisler mesela bir arkadasa o da zamanla yok olabilir, daha bebegin gelisimi tamamlanmadi ki, sonra bir arkadasa da uclu test amniyosentez filan demisler, bu ikili uclu testler yuzunden sonlandirilan ne kadar saglikli gebelik var biliyormusunuz? bunun istatistigini yapmislar, cocugu aldiktan sonra gormusler ki sapasaglam! o nedenle yurtdisinda artik bu testler neredeyse hic yapilmiyor, ben iki kizima da bu bebegime de hicbirini yaptirmadim, ayrintili ultrasonda hepsi goruluyor zaten, ayrica o bile yanlis gorulebiliyor, KK'da bir anne vardi, ense kalinligi cok yuksek cikmis, ikili uclu testler cok riskli gorunmus, sonra ilerleyen haftalarda kalpte delik bulmuslar aman demisler bu da down sendromunun bir belirtisi, kadincagiza 9 ay haram olmus, sonra ne olmus simdi kizi 2.5 yasinda ve turp gibi, cok uzattim ama gercekten kimsenin uzulmesini istemiyorum, inanin uzuntu ve beslenme bozuklugu etkiliyo bebisleri, insallah bebislerimiz saglikli, Allah'tan umidimizi kesmeyelim, dualarimizi eksik etmeyelim, Rabbim sen evlatlarimiza saglik ver, hayirli yazilar yaz, amin.