2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Hayır canım sadece TSH ye bakılmıyor tabi, TSH,DEMİR, VİTAMİN B 12, KALSİYUM,HEMOGRAM gibi ana değerlere bakılıyor. Ama bazı doktorlar hap yerine doğal beslenmeyi tercih ediyor özellikle, testlerinde sıkıntı olmayanlar için. Ama en çok dikkat edilen TSH, DEMİR,BİTAMİN B12 çünkü bebek için en gerekliler bunlarmış..Beenim 6 haftamda bende kan değerlerimi vitamin değerlerimi kan grubumu,idrar testimi istemişti doktor. Ve kısacası bunlar hamileliğe elverişlimisin diye yapılır demişti.

tşkler kızlar cvplar için. yalnız baktığı bu testlerde HORMON: Folat,Ferritin,Vitamin B12 değerleri yok. sadece TSH var. Sizlerin de hormon testiniz de sadece TSH mı var? ben hamile olmadan 1 ay önce dahiliyede kan vermiştim o doktor 4üne de bakmıştı. ordan b12 eksikliğim çıkmıştı. iğne vurulmuştum. Ferritin(Demir) de sınır seviyelerdeydi 10,9. Ayrıca hamileliğimde bir ay önce de gittim B12 yükselmiş ama demir hala 10,lerdeydi. ben bunu kadın doğum doktoruna söyledim. kan değerlerine de bakalım dedi ikili teste ilave olarak. sonuçları elime aldığımda sadece TSH değerini gördüm. vitamin kullanmayacak mıyım dedim gerek yok dedi. :KK53:

daha önce gittiğim doktor da sadece TSHa bakmış. kadın doğumcular sadece hormon olarak TSHa mı bakıyor. rica etsem kan sonuçlarınızda Hormon değerlerinizde sadece TSH mı var bakabilir misiniz?

ben olmazsa birkaç hafta sonra dahiliyeye gidip Folat,Ferritin,Vitamin B12 değerlerime bakılmasını isteyeyim diyorum...

Kızlar çatlaklar için bişey kullanmaya başladınız mı.ben daha alamadım bişey.göbeğimde çatlak şuan yok ama bacaklarım feci.dün aynaa gördüm.kendimden korktum:)sizler ne kullanıyorsunz.

lierac aldım canım aklıma geldikçe kullanıyorum ama bu tüp biterse mustelayı denemeyi düşünüyorum....

Canım benim doktorum susam+fındık+badem yağının karışımını önerdi sonradan gerekirse krem söylerim dedi. Bu üçünü karıştırıp günde bir kez sür dedi iyi gelicektir diye..

Kızlar çatlaklar için bişey kullanmaya başladınız mı.ben daha alamadım bişey.göbeğimde çatlak şuan yok ama bacaklarım feci.dün aynaa gördüm.kendimden korktum:)sizler ne kullanıyorsunz.

Günaydın arkadaşlar :KK16::KK16:

Bugün cumartesi ama işe geldim malesef evde işler beni bekliyor yığınla çamaşır falan off offf :KK43::KK43::KK43:

Uykum da çok sabah kalkmak ölüm geldi neyse bir saate çıkarım heralde işten yarım saat dinleneyim 10 dk iş yapayım sonra gene aynısı falan biter heralde :KK1::KK1::KK1::KK1:

özellikle akşamları çok yemiyordum ama 2 gündür bunu çok daha iyi anladım çoook kilo aldımm çoookk:KK43:(((

ben de ilk haftalarda böyle yediğimden dolayı birden kilo aldım ama şimdi kilom sabitlendi artmıyo da inmiyo da. ama bebek büyüyor karnım da büyüyor. demek ki bir yerlerden de veriyorum. düzgün beslendiğim için. zaten ben hamile olmadan önce cips kola abur cubur manyağıydım:KK1:

bana teyzem bodyshoptan alınmış hindistan cevizii ve kakao yağı içeren bir krem verdi kendisi kullanmış ve hiç çatlağı olmamış baştan beri kullanmaya başladım. yumuşacık tutuyor uzun süre memnunum.

Hayır canım sadece TSH ye bakılmıyor tabi, TSH,DEMİR, VİTAMİN B 12, KALSİYUM,HEMOGRAM gibi ana değerlere bakılıyor. Ama bazı doktorlar hap yerine doğal beslenmeyi tercih ediyor özellikle, testlerinde sıkıntı olmayanlar için. Ama en çok dikkat edilen TSH, DEMİR,BİTAMİN B12 çünkü bebek için en gerekliler bunlarmış..Beenim 6 haftamda bende kan değerlerimi vitamin değerlerimi kan grubumu,idrar testimi istemişti doktor. Ve kısacası bunlar hamileliğe elverişlimisin diye yapılır demişti.

canım ben de önemli olduğunu biliyorum da hangi kadın doğumcudan kan versem tam kan sayımı yapıyor ama hormon bölümünde sadece Troid yani TSH ı görüyorum. Ferritin,Folat,Vitamin B12 yok. 7 tüp kan verdim ya insan ona da bakar. :KK37: neyse olmazsa ben canım dahiliyecime giderim o hemen bakıyor. zaten b12 iğnesini de o yazmıştı.

kızlar ben anneme gidiyorum yemekler annemden:KK1: görüşmek üzere kendinize iyi bakın:KK3:ve bebeğinize de:emir_bebek:

canım benim doktorum susam+fındık+badem yağının karışımını önerdi sonradan gerekirse krem söylerim dedi. Bu üçünü karıştırıp günde bir kez sür dedi iyi gelicektir diye..

çarşamba bende dr ye gidicem.aklıma gelirse bende sorayım bakalım birşey önerecek mi.tabi aklıma sormak gelirse

Bebeğimin hareketini dışardan farkedebiliyorum artik.. Bizimle ayni olan kizlar sizde hareket durumları nasil?:KK49:

Dün eşim bana :" hayatım sana hamilelik cok yakışıyor" dedi cok mutlu oldum:KK53:

Vuvvvvvvv :) Ne güsel demiş eşin MAŞALLAH.
Biz hala hissedemiyorus bende istiyorum bende bende :)

Bebeğimin hareketini dışardan farkedebiliyorum artik.. Bizimle ayni olan kizlar sizde hareket durumları nasil?:KK49:

Dün eşim bana :" hayatım sana hamilelik cok yakışıyor" dedi cok mutlu oldum:KK53:

günaydıınnn...canım sağlıklı huzurlu mutlu yıllar diliyorum nice yaşlara..

günaydın cnm merak etme sabah 7 kervanında bende varım:))vücudumuzu alıştırıyoruz heralde sabah erkenden uyanmaya bizim bebişler erkenci olucak sanırım:nazar::KK9:

günaydın kızlar ben geldim.nasılsınız ne var ne yok ?

canım dogum günün kutlu olsun nice mutlu yıllara sevdiklerinle beraber inş. ve minik bebişinle
pasta börek canın ne istiyorsa onu ye
dünde benim canım peynirli börek istemişti aama maalesef yiyemedim yaparsan yolla bana da :KK52:
tekrar dogum günün kutlu olsun nice mutlu sağlıklı huzurlu senelere canım
:119::119::119:

Canım doğum günün kutlu mutlu huzurlu olsun inşallah. RABBİM yeni yaşında bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Gün senin günün ye gitsin :)

günaydın kızlar benim gibi işte olanlara allah kolaylık versin evde olanlarada iyi dinlenmeler. eskiler derler ki anne hamileyken en çok hangi saatlerde uyanırsa bebek doğduğunda da en çok o saatlerde uyanırmış :KK49:
porselen bebeg ne durumdasın bilemem ama acaba başka bi doktora daha mı göstersen tahlillerini illa özel olması şart değil ama bence başka bi doktor daha görsün bi arkadaşımızın dediği gibi bütün hastalıkların tedavisi var ama en önemlisi moralli olman. bebeğin sağlıkla gelecek sana üzülme

canım benim doktorum elevit yazmıştı bana ama ben yutamıyorum diye dert yanınca tahlillerime baktı ve meyve yiyor musun dedi sadece meyve yiyorum bile diyebilirim deyince o zaman meyve yemeye devam et içemiyorsan içme sonra tekrar değerlendiririz demişti belki senin ihtiyacın yoktur ondan yazmamıştır.

mulu yıllar elisa bugün benimde doğumgünüm :KK52::KK52: iyi ki doğduk o zaman :KK76::KK76::KK76:

doğum günün kutlu olsun canım.bebişin ve eşinle nice yaşlara...

hepinize ayri ayri tesekkürler ediyorum arkadaslar:KK16: insan kacyasinda olursa olsun yinede sewiniyoyaa:KK52: (yaslandigima degil tabi) daha ögle olmadan pilim bitti gibi biraz is yapiyim dedim, malum yasgünü olana temizlik yaptirmamak gibi bikural yok maalesef helede hamileyse elmecbur yapicaz artik.. börek hayal olmaya basladi suan hic halim yok.. minimini arkadasim seninde yeniyasin kutlu olsun umarim senin daha iyi gecer günün:KK34:

Valla bu hafta benim elimi sürecek halim yok... Tembellik ediyorum :)
Sende bence çok yorma kendini bugün hiç değilse..

hepinize ayri ayri tesekkürler ediyorum arkadaslar:KK16: insan kacyasinda olursa olsun yinede sewiniyoyaa:KK52: (yaslandigima degil tabi) daha ögle olmadan pilim bitti gibi biraz is yapiyim dedim, malum yasgünü olana temizlik yaptirmamak gibi bikural yok maalesef helede hamileyse elmecbur yapicaz artik.. börek hayal olmaya basladi suan hic halim yok.. minimini arkadasim seninde yeniyasin kutlu olsun umarim senin daha iyi gecer günün:KK34:

Canım senin de doğum günün kutlu olsun. Huzurla sağlıklı mutlulukla sevdiklerinle geçireceğin kocaman bir ömür senin olsun. Bebişini yeni yaşında sağlıkla kucağına almak nasip olsun.. :) iyiki doğdunn

Vuvvvvvvv :) Ne güsel demiş eşin MAŞALLAH.
Biz hala hissedemiyorus bende istiyorum bende bende :)

sürmeli ben daha icerden farkedemiyrum sen disardan bile etmeye basladin aynegüzelyaa hatta korkuyorum bile biseymi oldu bebise niye hala bisey duymuyorum filan diye ilk olsa telaslanmiycamda

ewetyaaa bizimkilerde oynasin artik ultrasonda cirit atiyolar masaallah ama daha bitekme atamadi tembel kuzum:KK49:

ayyyy ne güzel bi duygudur o bende de hissetme dönemi başlamadı geçenlerde içimde hisseder gibi oldum ama sonrasında kesildi galiba babası gibi sakin olacak yavrum heralde :KK70:

ama kız çocuk diye yalvaran kocam dün akşam rüyasında oğlumuz olacağını görmüş ve artık erkek fikrine alışmaya başlasam iyi olacak galiba artık bidahaki kız olur dedi gülmekten öldüm :)

bide kızlar bişey dicem benim ilk hamileliğim diye mi garip geliyor bilmiyorum ama şu hamilelik takvimimizdeki bebeğimizin günlük görüntüleri varya onlara bakınca gözlerim doluyor içimizde bi can taşımak ne güzel bi lütuftur ya Rabbime şükürler olsun ki kadın olarak dünyaya gelmişim diyorum hayatımda ilk defa :KK70:

X