- 3 Nisan 2012
- 978
- 0
Hayır canım sadece TSH ye bakılmıyor tabi, TSH,DEMİR, VİTAMİN B 12, KALSİYUM,HEMOGRAM gibi ana değerlere bakılıyor. Ama bazı doktorlar hap yerine doğal beslenmeyi tercih ediyor özellikle, testlerinde sıkıntı olmayanlar için. Ama en çok dikkat edilen TSH, DEMİR,BİTAMİN B12 çünkü bebek için en gerekliler bunlarmış..Beenim 6 haftamda bende kan değerlerimi vitamin değerlerimi kan grubumu,idrar testimi istemişti doktor. Ve kısacası bunlar hamileliğe elverişlimisin diye yapılır demişti.
tşkler kızlar cvplar için. yalnız baktığı bu testlerde HORMON: Folat,Ferritin,Vitamin B12 değerleri yok. sadece TSH var. Sizlerin de hormon testiniz de sadece TSH mı var? ben hamile olmadan 1 ay önce dahiliyede kan vermiştim o doktor 4üne de bakmıştı. ordan b12 eksikliğim çıkmıştı. iğne vurulmuştum. Ferritin(Demir) de sınır seviyelerdeydi 10,9. Ayrıca hamileliğimde bir ay önce de gittim B12 yükselmiş ama demir hala 10,lerdeydi. ben bunu kadın doğum doktoruna söyledim. kan değerlerine de bakalım dedi ikili teste ilave olarak. sonuçları elime aldığımda sadece TSH değerini gördüm. vitamin kullanmayacak mıyım dedim gerek yok dedi.
daha önce gittiğim doktor da sadece TSHa bakmış. kadın doğumcular sadece hormon olarak TSHa mı bakıyor. rica etsem kan sonuçlarınızda Hormon değerlerinizde sadece TSH mı var bakabilir misiniz?
ben olmazsa birkaç hafta sonra dahiliyeye gidip Folat,Ferritin,Vitamin B12 değerlerime bakılmasını isteyeyim diyorum...