2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Rabbim gönlünüze göre versin inş canım :nazar:kardeşin içinde çok üzüldüm İnş kolay atlatır Rabbim tekrar yaşamayı nasip etsin geçmiş olsun:KK50:[/QUOTE]

tşk canım inşallah

kızlar slm dün hiç giremedim önceki günde az bişey girebildim.öğlene kadar baya yogun oluyorum burda.
dün ikili testimi yaptırdım.ultrason sonucları güzel herhangi bi sıkıntı yok çok şükür.kan da 3 gün sonraya cıkıcakmıs.
onda da bişey cıkcagını zannetmiyorum.
bende durumlar böyle

sizler nasılsınız ne var ne yok
gecmişi okuyamadım
biz göz atıp geleyim

kızlar slm dün hiç giremedim önceki günde az bişey girebildim.öğlene kadar baya yogun oluyorum burda.
Dün ikili testimi yaptırdım.ultrason sonucları güzel herhangi bi sıkıntı yok çok şükür.kan da 3 gün sonraya cıkıcakmıs.
Onda da bişey cıkcagını zannetmiyorum.
Bende durumlar böyle

gecmişi okuyamadım
biz göz atıp geleyim

maşallah canım yarınki sonuçlarında güzel çıkar inşallah kendi adıma konuşiyim ben bugün biraz daha rahatım bulantım yok gibi bişi bugün aman şeytan kulağına diyimde nazar değmesin

dün ikili testimi yaptırdım.ultrason sonucları güzel herhangi bi sıkıntı yok çok şükür.kan da 3 gün sonraya cıkıcakmıs.
bende durumlar böyle

gecmişi okuyamadım
biz göz atıp geleyim
herkesten hayırlı haberler almak çok güzel allah daha da iyi etsin bebeklerimizi ve bizi :nazar:
bende dün bir ay sonrası için detaylı ultrason randevumu aldım 10 gün sonrada 3 lü test :emir_bebek: inşallah ondan da bişey çıkmaz.

herkesten hayırlı haberler almak çok güzel allah daha da iyi etsin bebeklerimizi ve bizi :nazar:
bende dün bir ay sonrası için detaylı ultrason randevumu aldım 10 gün sonrada 3 lü test :emir_bebek: inşallah ondan da bişey çıkmaz.

benim iş arkadaşımın eşi hamile detaylı ultrason için özel bir merkeze gitmişler epeyde bir para vermişler....ben sanırım şanlıyım benim doktorumun ultrasonu 4 boyutlu olanlardan ama dışarıda çektirirsem 250 TL.civarıymış :44:

Gözün aydın güselim.. Hadi hayırlı olsun ilk aşamamız :) Bizde aynen devam..Çok büyük değişiklikler yok bizlerde.. :) Haftasonu günü ve yoğunluğu içindeyim bende.. :)

bende durumlar böyle

gecmişi okuyamadım
biz göz atıp geleyim

benim iş arkadaşımın eşi hamile detaylı ultrason için özel bir merkeze gitmişler epeyde bir para vermişler....ben sanırım şanlıyım benim doktorumun ultrasonu 4 boyutlu olanlardan ama dışarıda çektirirsem 250 TL.civarıymış :44:
benim doktorum özel hastanelerde yaptırma gerek yok doğumevinde yaptır dedi benimde işime geldi valla ücretsiz olması o parayla neler alırım ben çocuğuma :KK1:

benim doktorum özel hastanelerde yaptırma gerek yok doğumevinde yaptır dedi benimde işime geldi valla ücretsiz olması o parayla neler alırım ben çocuğuma :KK1:

ben sürekli 4 boyutlu ultrasona giriyorum çok garip eli yüzü ayakları bariz belli gerçi 1 ay önce farklıydı şimdi daha farklı olmuştur...herşeyi belli ayakları minicik elleri önde bağlamış kafasını sağ omuzuna yatırmış kaşlarını çatmış...çenesi sivri babası gibi daha o haftalarda kulakları aşağıdaydı şimdi yukarı çıkmıştır koca kafalıydı :KK1::KK1:

selamlar herkese,

ben hiçç ıyı degılım 2 gundur. evelıgun gece saat 2 de mıde bulantısı ile uyandim ve sabaha kadar kustum. dün öğleye kadar devam etti ögleden sonra 2 tabak corba yiyebildim hepsi o ama o kdar bitkin düşmüşüm ki kafamnı kaldıramadım hiç. sagolsun burada bı tane turk arkadasım var o geldı baktı bana. bugun de mıdem yine kotu 1 dilim ekmek yedim başka da bi şey yiyemıyorum. ne hyesem kusacakmısın gibi geliyor. sındırım sorunu yasadım cok fena. yemek yemiştim sanırım agır geldi oyle ki hiç sindirmeden çıkardım.ne oldu anlamadım hamile kaldıgımdan beri ilk defa böyle oluyorum ben.su anda bile hala kolum kalkmıyo. ben zaten hep mide problemi yasamısımdır sanırım yıne onunla alakalı bebeişle alakası yok gibi ama olan bebişe oluyo. benim yuzumden uzulup sıkılıyo.yemek de yiyeyemiyorum ılaç da içemiyorum.ınsallah yarına duzelırım.....

(hamilelikte yapılması gereken altın tavsiyeler)

sizlelrle paylaşmak istedim Allah ım uygulamayı nasip etsin...:KK16: :KK16:

hamileliğin 3.ayı:
• perşenbe ve cuma günleri ali imran süresini oku. sonra 140 salâvat getir.
• namazlardan sonra elini karnının üzerine koy ve salâvat getir. her hafta buğday, et ve süt al.
• sabahları biraz bal ye. hergün aç karnına 1 adet elmaya ayetelkürsüyü oku ve ye

9 ay boyunca devamlı yapabileceğin genel tavsiyeler
1-hep abdestli olmaya çalış. özellikle yemek yerken.
2-bütün günahlardan korunmaya bak.
3-elinden geldiğince müstehap olan şeyleri yapmaya çalış.
4-geceleri aynaya bakma.
5-sinirlenme. huzurlu ve sakin ol.
6-kuran dinlemeye ve okumaya çalış.
7-namazlardan sonra 34 allahuekber,33 elhamdulillah ve 33 defa subhanallah de.
8-sulu ve sağlam bir nara 40 defa yasin süresini oku. bir anda okumayabilirsin. mesela kaç günde 1 haftada oku. hatta eşin de okuyabilir. sonra o narı ye. rivayetlerde 40 gün ve 40 kez yapılan ameller faziletlidir. unutma 9 ay boyunca yapacaksın bunları.
9–1 elmaya 40 defa yusuf süresini oku.
10-en az 40 gece kılabilirsen gece namazı kıl.
11–40 cuma günü cuma guslü al. cuma namazı okumadan her cuma cuma guslü ya da işe gitmeden sabah hemen al guslü niyet ederken de cuma guslüne niyet et. bunu 40 cuma boyunca yap. genel olarak hamilelilik dönemi 40 hafta. ve hadisler de diyor ki:40 cuma guslü alan kabir azabından kurtulur.
12-hamilelik boyunca 1 kere de olsa kuran hatim et.
13-hergün sabah namazından sonra 50 defa ihlâs süresini oku.
14-hergün sabah namazından sonra 50 defa kadir süresini oku.
15-hergün 140 defa salâvat getir.
16-namazlardan sonra 70 defa estağfirullahe ve etube ileyh de ve tövbe et.
17– 40gün boyunca aç karnına kuru üzüm ye. hergün 21 adet kuru üzüm ve her kuru üzüm yerken besmele çek. yani 21 kuru üzüme 21 besmele.
18-bebek hareket ettiği her an elini karnının üzerine koy ve salâvat getir ve ihlâs süresini oku.
19-allahı çok düşün.
20-insanlara yardım et.
21-mümin insanların yüzüne bak.
22-gıybetten ve yalandan uzak dur.
23-namazını vaktinde kıl.
24-devamlı allah allah diye zikirde bulun.
25-eğer evladının sabırlı olmasını istiyorsan elini karnının üzerüne koy ve asr süresini oku.
26-evladına hayırlı bir isim koy ve daha karnındayken elini karnının üzerine koy ve ismiyle ona hitap et. unutma çocuğun anne baba üzerindeki hakkı anne ve babanın ona hayırlı bir isim vermeleridir.
27-enbiya süresini okumak evladın salih bir evlat olmasına yardım eder.
28-eğer anne ve babanın çocukla çok iyi bir ilişkisi, bağı, diyolağu olmasını istiyorsan çocuk doğmadan anne ve baba evlatlarıyla konuşmalılar ve çocuk doğduktan sonra bu seslere aşina olacaktır.
29-hamilelik esnasında düzenli beslenme ve temizliğe çok önem verilmelidir.

armut: eğer anne hamileyken armut yerse evladı güzel ve iyi ahlaklı olur. kalbin güçlenmesine, midenin temizlenmesine, güzellik ve cesaret verir. armutta b1,b2,b6 ve c vitamini vardır.
nar: cuma günleri kahvaltı yapmadan nar yemek çok iyidir. bulantıyı engeller. kansızlığı giderir. tansiyona da iyidir.
incir: kuranda adına yemin edilen meyvedir. ağız kokusunu giderir ve kemikleri güçlendirir
kavun: anne hamileyken kavun yerse evladı güleryüzlü olur.

bunların yanısıra; badem, sebzeler, hurma, balık, mercimek, lahana, marul, bal, fasülye, şeftali, zeytinyağı, fındık ve süt ürünleri tüketmek çok yararlıdır. fındık vs yerken aşırıya kaçmamak iyidir.

bunlar hem tıptan hem de hadislerden yararlanılarak edinilmiş bilgilerdir.

arkadaşlar,
Elinizden dikiş geliyorsa pantolonlarınızın kemer kısmına bir ek yapabilirsiniz.
Şu linkteki gibi:

LaCheen: Hamile Pantolonu Basit Çözüm

ayy canım baktımda aslında yapılmıycak bişey değil.ben müsait bi zamanda ilgilenicem bu konuyla inş.

maşallah canım yarınki sonuçlarında güzel çıkar inşallah kendi adıma konuşiyim ben bugün biraz daha rahatım bulantım yok gibi bişi bugün aman şeytan kulağına diyimde nazar değmesin

inş. güzel cıkar.sana da maşallah aman artık rahat gecsin kusma bulantı olmasın :KK1: gerci onlarda hamişliğin zor ama güzel yanları.benimki zaten agır gecmiyor sadece sabahları sarı su cıkarıyorum kac gündür o da yok.

cok saol canım hepimizin bebişleri de saglıklı sıhhatli olsunlar inş. detaylı ultrason filan hiç söylemedi bana doktorum ama sonucları götürünce sorayım en iyisi.3 lü test sart mı aceba ? 2 li ve 4 lünün karması bişey mi yoksa ben hiç bilmiyorum da :KK1:

Gözün aydın güselim.. Hadi hayırlı olsun ilk aşamamız :) Bizde aynen devam..Çok büyük değişiklikler yok bizlerde.. :) Haftasonu günü ve yoğunluğu içindeyim bende.. :)

cok tesekkür ederim saolasın. evet sizin işler baya yogundur Allah yardımcınız olsun.benim eşimde muhasebeci eve gelince kafa bir milyon oluyo bazı zamanlar.inş. bi de mali müşavir olaydı :KK52: bende evde rahat rahat bebişime bakardım

birde kızlar bebişi gördüm gecen gittiğimde uyuyordu bu sefer uyanıktı allahımmmm o nasıl bişey kıpı kıpırrr hiç durmuyor ayakları popoyla birlikte sallıyordu cok acayip geldi bana doktor da gülerek vay kerataa cok yaramaz olcak cok hiperaktif olcak dedi.doktor biraz kafa adamdı baya izletti hareketlertini filan.aistanı kızın da 6 yıldır bebeği olmuyormus o da baktı baya sevdi karnımı filan kötü hissettim gerci o da benle yasıtmıs bi de üzüldüm.ama bebişim cok sekerdi yaa.bi de doktor dürüst olayım daha cinsiyet için erkek pipiyle klitorist aynı boyutta suan ama deneyimlerime dayanarak erkek olma ihtimeli yüksek yine de değişirse bilmiyorum ama şimdilik öyle görünüyor dedi.zaten bizde erkek bekliyoruz :KK1: hatta doktor cinsiyet söylemeden ben söyledim biz erkek bekliyoruz ultrason fotolarından öyle gördük dedim adam baya güldü bak sen ultrason fotosundan belli oluyormuymus filan dedi.sonra o da erkek dedi :KK52:

MİHSöksürük var bıraz öksürünce ve hapsırınca ayakta veya yatıosam sırtustu kasıklarına bı sızı gırıo gecıo bunda bısı yoktur dımı kasılmaktan meydana gelıo heralde yasıyan varmı??

diye sormussun canım evet evet aynen bende de öyle oluyor.öksürünce de hapsurunca da karnım agrıyor ama tutabilirsem karnımı tutuyorum biraz faydası oluyor :KK52:

akılcı kardeşin için de cok üzüldüm Rabbim en kısa zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar versin kardeşinle beraber tüm isteyenlere inş.

kızlar ya dün 6 hafta sonra ilk kez mutfağa 2 saniyeliğine de olsa girebildim nasıl sevindim düzeliyorum dedim ama bugün yine koku hassaslığım var yine mi kötüye gidiyorum acep?:KK43::KK43:

selamlar herkese,

ben hiçç ıyı degılım 2 gundur. evelıgun gece saat 2 de mıde bulantısı ile uyandim ve sabaha kadar kustum. dün öğleye kadar devam etti ögleden sonra 2 tabak corba yiyebildim hepsi o ama o kdar bitkin düşmüşüm ki kafamnı kaldıramadım hiç. sagolsun burada bı tane turk arkadasım var o geldı baktı bana. bugun de mıdem yine kotu 1 dilim ekmek yedim başka da bi şey yiyemıyorum. ne hyesem kusacakmısın gibi geliyor. sındırım sorunu yasadım cok fena. yemek yemiştim sanırım agır geldi oyle ki hiç sindirmeden çıkardım.ne oldu anlamadım hamile kaldıgımdan beri ilk defa böyle oluyorum ben.su anda bile hala kolum kalkmıyo. ben zaten hep mide problemi yasamısımdır sanırım yıne onunla alakalı bebeişle alakası yok gibi ama olan bebişe oluyo. benim yuzumden uzulup sıkılıyo.yemek de yiyeyemiyorum ılaç da içemiyorum.ınsallah yarına duzelırım.....

canım geçmiş olsun dikkat et kendine geçecektir bi süre sonra inşallah....

kızlar ya dün 6 hafta sonra ilk kez mutfağa 2 saniyeliğine de olsa girebildim nasıl sevindim düzeliyorum dedim ama bugün yine koku hassaslığım var yine mi kötüye gidiyorum acep?:KK43::KK43:

çok düşünme bence kokacak mı bana diye bulanırmıyım diye 14. haftadasın normal olarak atlatman gerekli ama sen hassas b,ir hamilelik geçirdiğin için heralde arada olur ence ama düşünmemeye koşullanmamaya özen göster derim ben

selamlar herkese,

geçmiş olsun kıvırcık,sindirimimizde bir sorun var sanırım eskisi gibi değiliz geçen hafta bende yemeği abartınca gece mide bulantısıyla uyandım allah ne veridyse be ne yediysem ama belli bebekten değil bulantı...kendine dikkat et mideni birkaç gün dinlendir sonra yemeye devam :KK34:

X