- 13 Ekim 2011
- 115
- 0
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Arkadaslar 12+3'um. Biraz once tuvalette selpakla silerken acik kahverengi lekeler geldi. Hemen evde bulunan progestan fitili kullandim. Gecenin yarisi kime ne soracam bilemedim. Sabah bir fitil daha atip doktora gidecem. Hindistan'da yasadigimiz icin endiseliyim, cok da iyi degiller. Cok korkuyorum, hic agrim sancim yok ama korkuyorum.
canim selam ve gunaydin,Doktordan ciktik simdi eve vardik. Omrumuzun en uzun ve en zor gecesiydi, Allah kimseye gostermesin. Esim bebegin kalp atisini duydugumuzda aglamamak icin kendini zor tuttugunu soyledi,zaten donus yolunda soforun bize endiseli bakislarinda koca adam aglamaya basladi, benim de aglamaya basladigimi gorunce durdurdu kendini, ben ultrason doktorundan cikip kendi doktorumu bekledigim surede agladim. Zaten yabanci oldugumuz icin Hintliler bon bon bakiyor, bir de aglayayinca herkes beni seyretti klinikte.
Bebegimiz cok sukur iyi, normalde Sat'a gore 12+4 ama buyuklugu 13+1. Muhtemel dogum tarihini buyuklugune gore 09.03 olarak revize etmis ultrason doktoru, bildigim kadariyla buyukluk ne olursa olsun dogum tarihini dollenme ve Sat belirliyor. İste kimlere kaldik anlayin. Doktor 15gun yatak istirahati verdi, esim yatagi salona tasiyor, ben de seninleyim 15gun tv izleriz kitap okuruz dedi. Burada cinsiyet soylemek ve gostermek yasak, bu aralar cok cinsiyet konusuyorduk esimle sabah soz verdik bir daha konusmayacagiz, ne kizimiz var ne de oglumuz bize ikisi de lazim, Allah hayirlisiyla bize kucagimiza almayi nasip eyler. İsteyen her kuluna ver Allahim.
Rahimde kanama alanlari gosterdi ultrason doktoru, miyom da biraz buyumus 7x7cm olmus, hamilelik boyunca 6,5x6,5 cm'di. Kesenin biraz altinda, doktorum endise etme dese de ben Hintlilere maalesef tam guvenemiyorum, sonucta Turkce konusan doktorla yabanci dil konusan doktor ayni degil. Belki ben tam derdimi izah edemiyorum, belki de o. Biz alisigiz boyle seylere diyor, tabi bizim İzmitten kucuk yuzolcumu sehirde 10milyon kisi yasiyor bizim kaldigimiz sehirde. Heryer kum gibi insan. Sehrin en iyi ozel dogum klinigi Pazar gunu yarim saat sira bekledik. Hafta ici ve Cumartesi gunleri enaz 2saat suruyor islemler.
Arkadaslar cok yogun duygular yasiyorum, belki o yuzden karisik da anlattim durumu, ozetle 13. haftanin ortasinda kahverengi lekelenmelerim var, rahimde 7cmlik kist var, cocuk iyi (Allaha sukur) keseye yakin kanama alanlari var. 32 yasindayim, daha once sezeranla rahimimde adenomiyozis icin ameliyat oldum. Bebegimiz tup bebek. Yakinlarda doktoruyla gorusecek olan varsa aranizda rica etsem benim durumumdan da bahsedebilir mi? Eger uzun sureli hastane yatmam gerekirse esim de kararli hemen Turkiye'ye donecegiz. Zaten ucus icin son izin olan 27. hafta kesin donus yapmayi planliyoruz, 10-15 erken donmek onemli degil. Bebegimiz bizim icin herseyden onemli.
kizlar gunaydin dun doktoruma ugradim ikili test sonuclarini gostermek icin sonuclar kotu diil risk 1/700 de bir ama yinede 3luyu yapariz onun sonucuns gore amniyosentez dedi ama 1/700 e amniyosentez bana cok garip geldi 1/250 nin alti degere yapilan bi islem o 3' lu sonucu yapalim derse yaptirmicamtabi kotu cikmazsa 2012mart annelerine yazdim ense3,8cikip bir ay bosu bosuna stres yasadigimi bilirim aldirmayin burdada neler yasadik hepimizin saglikli cocuklari oldu dediler bu testleri takmicam degerlerim sinirin ustunde oldugu surece sizde takmayin..bu arada %de 60 erkege benzio ama kesin yazmiorum bi dshakine net yazicam dedi bi paşa haberide bnden gelio sanirim))
canım adet düzenini belirtirmisin kaç gün sürüyordu rahime ekildiği günü baz alıyor bu test çünkü birde yurt dışında mısın türkiyede mi ona göre zaman farkı değişiyor bakayım ne çıkıyor
BEN ANNE OLMASAYDIM EĞER;
Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeyecektim.
Hamileliğim esnasında 80′li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kıramayacaktım.
ANNE OLMASAYDIM EĞER;
O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.
Kan yapsın diye danadili haşlayıp üzerine yumurta kırıp ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tariflerkeşfedemeyecektim hiç.
Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.
Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.
ANNE OLMASAYDIM EĞER;
Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.
Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.
Bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.
ANNE OLMASAYDIM EĞER;
Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.
Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.
Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.
Telaşsız sevişmenin hayalini kuramayacaktım.
ANNE OLMASAYDIM EĞER;
Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.
Annesinden zorla ayırdılar diye “Uçan Fil Dumbo!” çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım.
Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.
ANNE OLMASAYDIM EĞER;
Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.
Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.
38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.
ANNE OLMASAYDIM EĞER;
Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım.
SEN OLMASAYDIN EĞER; yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.
SEN OLMASAYDIN EĞER; ben asla “anne” olmayacaktım. Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış… Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım!
Arkadaslar 12+3'um. Biraz once tuvalette selpakla silerken acik kahverengi lekeler geldi. Hemen evde bulunan progestan fitili kullandim. Gecenin yarisi kime ne soracam bilemedim. Sabah bir fitil daha atip doktora gidecem. Hindistan'da yasadigimiz icin endiseliyim, cok da iyi degiller. Cok korkuyorum, hic agrim sancim yok ama korkuyorum.
Sorma ya, bugun ultrasonla ustten bir bakis vardiki bastira bastira nasil canim yandi bilemezsin. Ustten ultrasonla acitabiliyor yani. Giderken moralim daha iyiydi, kadin bir gizemli gizemli konusuyor aksanli aksanli. Once bebek iyi dedi, sonra kanama alanlarini gorunce biraz panik yapti. O da tam olarak hissettiklerini anlatamadi, ingilizce sonucta onun da anadili degil. Kendi doktorum ultrason raporunu okudu, olur boyle seyler dedi rapor ve ilac yazdi relax olun dedi gecti.canim selam ve gunaydin,
sanirim seni en iyi ben anliyabilrim, yardmci olabilecegim bir sey yok belki ama yalniz olmadigini bilmeni istedim sadce. seninle ayni durumdayiz ben de Arnavutluktayim ve dolayisiyla hic bir sey Turkiye ile ayni degil, heleki ayni dili konusamama beni o kadar rahatsiz ediyor ki maalesef hic bir doktora guvenemiyorum, bilmiyorum gecmisi takip ettinmi ikili testimi bile yaptiramadim yani olcmeyi beceremediler benim icin de bi arkadas doktoruna sordu sagolsun emin ol sana da yardimci olacak birileri cikacaktir. burada turk doktorlar var ama ayda bir geliyolar istedigin an bulman mumkun degil, onda da randevu almak dert cunku iyi profesorler gozuyle bakiliyo herkes onlara kosuyor, hala bi doktor bulamdim ve delircem. o nedenle turkiyeye donme imkanizi varsa don turkiyeye hic oyalanma oralarda icin rahay rahat gecir hamileligini benim oyle bi sansim yok su an. ama ben kac gundur kendi kendimi telkin ediyorum ve pozitif dusunuyorum sen de oyle yap. saglikla kucagimiza alicaz insallh bebisleri, hic uzme bebisini de kendini. yat dinlen hicc yorma kendini. miyomlari dert etme cok arkadasi vardi bu sorunu olan hepsinin masallh cocuklari kucaklarinda, dedigim gibi moralli ol ve dinlen.sana soyle soyliyim benim dertlerim hic bitmemisti kadin hastaliklari konusunda, hamile kalamayacagimi dusunurken dogal yollardan supriz bi sekilde geldi bebisim sni n de tup bebek denemissin ve olmus o nedenle bu bebislerr saglikla gelceeeeekkkkkkkkk, ben buna inaniyorum..
Doktordan ciktik simdi eve vardik. Omrumuzun en uzun ve en zor gecesiydi, Allah kimseye gostermesin. Esim bebegin kalp atisini duydugumuzda aglamamak icin kendini zor tuttugunu soyledi,zaten donus yolunda soforun bize endiseli bakislarinda koca adam aglamaya basladi, benim de aglamaya basladigimi gorunce durdurdu kendini, ben ultrason doktorundan cikip kendi doktorumu bekledigim surede agladim. Zaten yabanci oldugumuz icin Hintliler bon bon bakiyor, bir de aglayayinca herkes beni seyretti klinikte.
Bebegimiz cok sukur iyi, normalde Sat'a gore 12+4 ama buyuklugu 13+1. Muhtemel dogum tarihini buyuklugune gore 09.03 olarak revize etmis ultrason doktoru, bildigim kadariyla buyukluk ne olursa olsun dogum tarihini dollenme ve Sat belirliyor. İste kimlere kaldik anlayin. Doktor 15gun yatak istirahati verdi, esim yatagi salona tasiyor, ben de seninleyim 15gun tv izleriz kitap okuruz dedi. Burada cinsiyet soylemek ve gostermek yasak, bu aralar cok cinsiyet konusuyorduk esimle sabah soz verdik bir daha konusmayacagiz, ne kizimiz var ne de oglumuz bize ikisi de lazim, Allah hayirlisiyla bize kucagimiza almayi nasip eyler. İsteyen her kuluna ver Allahim.
Rahimde kanama alanlari gosterdi ultrason doktoru, miyom da biraz buyumus 7x7cm olmus, hamilelik boyunca 6,5x6,5 cm'di. Kesenin biraz altinda, doktorum endise etme dese de ben Hintlilere maalesef tam guvenemiyorum, sonucta Turkce konusan doktorla yabanci dil konusan doktor ayni degil. Belki ben tam derdimi izah edemiyorum, belki de o. Biz alisigiz boyle seylere diyor, tabi bizim İzmitten kucuk yuzolcumu sehirde 10milyon kisi yasiyor bizim kaldigimiz sehirde. Heryer kum gibi insan. Sehrin en iyi ozel dogum klinigi Pazar gunu yarim saat sira bekledik. Hafta ici ve Cumartesi gunleri enaz 2saat suruyor islemler.
Arkadaslar cok yogun duygular yasiyorum, belki o yuzden karisik da anlattim durumu, ozetle 13. haftanin ortasinda kahverengi lekelenmelerim var, rahimde 7cmlik kist var, cocuk iyi (Allaha sukur) keseye yakin kanama alanlari var. 32 yasindayim, daha once sezeranla rahimimde adenomiyozis icin ameliyat oldum. Bebegimiz tup bebek. Yakinlarda doktoruyla gorusecek olan varsa aranizda rica etsem benim durumumdan da bahsedebilir mi? Eger uzun sureli hastane yatmam gerekirse esim de kararli hemen Turkiye'ye donecegiz. Zaten ucus icin son izin olan 27. hafta kesin donus yapmayi planliyoruz, 10-15 erken donmek onemli degil. Bebegimiz bizim icin herseyden onemli.
cnm bi kontrol et istersen regl dönemine denk geliyo mu?denk geliyosa ondan olabilir belki..kan görmedikçe korkma bence..
Teşekkurler canımcım 30 gun suruyo ve sakaryadayım
canım verdiğin bilgilere göre 23 haziranda rahime ekilmiş ve ay takvimine göre erkek cinsiyeti
Gunaydın arkadaşlar.hepımze saglıklı gunler olsun insallah.yurt dısında olan arkadaslarm allah yardımcınız olsun.denednz mı bılmıyorum ama benım yurt dısnda olan bı arkadsm turk konsoloslugna gdp ordan türk doktoru bulma knusunda yardım istemıstı.ve sagolsun ordakılerd yardmlarnı esırgemedıler.belkı sızd bıraz daha ıyı hıssedrsnz kendınızı.ille de vatan.rabbım dilini bılmdgmz,bayragmzn olmadgı,ezanımzı duyamadgmz yerlere dusurmesın.zorunluluk varsa da tez vakitte dönuşu nasip etsin.
Benimde içimden hep erkek geçiyor nedense çok mersi canım emeğine saglık..şimdi kendime güler oldum sorsan cınsıyetını merak etmıyorum dr a sormuyacam bıle gelen suprız olsun dıyorum ama meraklandıgım konulara bakHeyy allam yaaa biz kadınların başına ne geldıyse zaten ya meraktan yada........