2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

haa bak bi de bunu sorcaktım
banyo yasağı var mı bu aşıda
duş aldırdığınıza göre, yok öyle mi?

safra kesemde taş var ama ultrasonda küçük ve çok sayıda taş olduğu yazıyordu
bir kaç kez doğum ağrısından şiddetli ağrı yaşadım ama epeydir ağrım yok yani hafif ağrılar dışında oda beni rahatsız etmiyo
sanırım sen çok ağrın olduğu için gittin hastaneye ve orda pankreas iltihabı çıkıp ameliyata karar verdiler
bende şimdilik bi sorun yok sanırım ve oğlumada bakıcak kimse olmadığı için oğlum büyüyene kadar hatta belirtiler artana kadar ameliyat olmucam

aşıdan sonra 3 gün banyo yapılmaz normalde ama ateşi düşmüyosa yapmasında bi sakınca yoktur heralde yinede doktora danışmak lazım

yok heralde canım. sağlık ocağından birşey dememişlerdi bize yıkayın yıkamayın diye, ateşi çıkınca bizde alıp acile götürdük. ordaki doktorda aşıdandır, calpol verin, sıksık da duş aldırın dedi. bizde saat başı yıkadık...

uzun zamandır girememiştim. okuyunca çok üzüldüm. Rabbim sana ve bebişine sağlık versin canım. çok geçmiş olsun...

bugün 4. ay aşısına gittik. aşı olduk. gitmeden calpol vermeye çalıştım. içmedi midesi bulandı kusmaya çalıştı. yarım çay kaşığı bile gitmedi midesine bebeğimin. inş. ateşi çıkmaz. çıkarsa nasıl içiricem bilmiyorum. suyla beraber yavaş yavaş vermeyide denedim. olmadı. mecbur fitil vericem artık. hemşire evde yaptığın yemeklerden artık tattırabilirsin dedi. ben ilk defa dün 2 çay kaşığı elma suyu verdim. suratıı ekşitti yavrum biraz ekşiydi elma. bugün bir şey vermiycem yarında inş. şeftali tattırırım.

ne kadar çok şey yazmışsınız geçmişi okumaya devam

Kizim gunduz uykusunda kendi rekorunu kiriyor. Saat 12bucuktan beri uyuyor. Bende simdi uyanir diye diye hicbirsey yapmadan basinda yatiyorum. Bi is yapmaya kalksaydim yarim saate kalkardi kesin:)

canım seni çok iyi anlıyorum. ben 2 sene önce 8 haftalık hamileyken düşük yaptım. burada takvimi görünce silmesi öyle zoruma gitmişti ki. aralık 2012 annesi olacaktım. nasip değilmiş. kızımdada hiç takvim yapmadım. korkumdan. rabbim bebeklerimize sağlıklı uzun ömür versin...

Kızlar yoğurdu nasıl mayalıyorsunuz. İnek sütüyle mi? 1 yaşına kadar tavsiye edilmiyor ya.. Ben de yoğurt vermek istiyorum ama nasıl mayalasam bilemedim..

canım ben bazen devam sütüyle bazen inek sütüyle mayalıyorum doktor gülbin gökçaydan dinledim inek sütünü direk vermek zararlıymış işlenmiş olunca bi zararı yokmuş yoğurtta işlenmiş kabul ediliyomuş ben taze inek sütü olunca ondan yapıyorum bulamazsam devam sütünden devam sütünden yapınca daha tatlı oluyo onu daha çok seviyo ama alışması için inek sütündende yapmaya çalışıyorum

bizim bir lokmamız olabilecek büyüklükteki muz
anne sütü ile karıştırılarak
muhallebi kıvamına getirilir
ve ikizler tarafından afiyetle yenirrr

Cevaplarınız için teşekkürler.. Ben de inek sütüyle mayalayayım.. Bu arada annem bana 3. aydan sonra kilo alamayınca Dr un tavsiyesiyle inek sütü vermiş :))
Bu arada saçlarınız ne durumda kızlar.. Yakında kel kalıcam. Tutam tutam dökülüyor. Ellemeye korkuyorum..heryerden benim saçım çıkıyor.. Bebeğimin bezinden bile :s var mı bir çaresi bildiğiniz.. Yoksa bu bir süreç mi Yaşamamız gereken ?

Son düzenleme:
Tsk ederim kizlar iyiyim normale dondum sayilir oglum da emmeye basladi tekrar fakat sutum cok azalmis yetmiyor napicagimi sasirdim valla sevinsem mi uzulsem mi bilemedim

Bende butun gun dokulme konusunu araştırdim bugun banyoda sacim epey dokulunce moralim bozuldu. Herkes dogal bi sürec o ldugunu 6. Aya kadar sürüp sonra dokulenlerin tekrar cikacagini söylüyor bir de çinko eksikliği oluyormus emzirdigimiz icin o yüzden hapini kullananlar 1 ayda bitti dokulme demis bugün eczacisya da sorup almayi dusunuyorum.

inanılmaz dökülüyor benim de,hamilelikte çok güzelleşmişti saçlarım,bu hızla dökülürse kel kalabilirim

deneyelim çinkoyu,inşallah işe yarar

merhabalar ben nisan annesiyimde doğum parası ile ilgili bilgi almak istiyorum bilenler yardımcı olursa sevinirim.5 nisanda doğum yaptım bugün ziraate gittim henüz para yatmamış dediler ne zaman alırım yada nerden bilgi alırım.

lolocum bir ergende bizde var, kardeşim. o da bu sene 8. sınıfa geçti. sınavıda kaldırdılar yine. nolacak nasıl liselere yerleştirilicekler bende takipteyim. kardeşimde derste gözü yok. zorla oturur 2 saatte 3 soru yapar kalkar. zamane çocukları işte.... hala ne olmak istiyorsun dediğimde daha karar veremedi dior..

saç dökülmesi için dr bana bepantenli bir yağ karışımı vermişti haftada 2 defa yapacaktım. 1 defa yaptım daha yapamadı. elevit içiyorum aklıma geldikçe..

günde 1 defa kızımın kol altlarına pişik önleyici krem sürüyorum.biraz kırmızı duruyor. korkuyorum pişik olur diye. doğrumu yapıyorum bilmem.

4. ay aşımızı olduk diye yazmıştım. hemşire 3 gün banyo yaptırma dedi. bende dburdan okumuştum ateşlenince duş aldırdık diye. peki ateşlenirse duş aldırmayayımmı dedim. fitili önerdi.

şuan babası bir kanepede kızı bir kanepede yatıyor. ay çok sıkıldıımmm.....

şubat & mart 2013 anneleri gurubunda guruba katıl ı tıklıyorum ama hala gruba katılamadım neden anlamadım....

3 gündür benim kızımda huysuz kucak isteyip duruyor. eskiden 10 dakkada olsa oyuncaklarla kandırırdım. inş geçici bir durumdur....

merhaba bizde 3 sene çok uğraştık dua ettik olmıcak dediğim anda oldu Allahım nasip etti çok sıkıntılı hamilelik geçirdim düşük tehdidi yaşadım ilk 4 ay sonra bi iki ay rahatladım derken erken doğum tehdidi başladı ve 35 haftalık 2,5 kilo doğdu kalbinde 3 tane delik var geçmesi için dua ediyorum şuan 4 aylık olmasına 10 gün kaldı yaklaşık iki aydır yeme savaşı veriyoruz beni iki ay emdi oda zorla mama takviyeli artık emmiyo zaten sütümde yok mamayıda yemiyo 5,600gr henüz çok iştahsızlaştı uykuda besleyebliyorum ancak oda 40cc 50cc bazen ve altı yedi saat acıkmıyor su bile içmek istemz oldu doktora gittim kan tahlili ultrason idrar baktılar idrarada hafif bi enfeksiyon varmış iğne başaldık reflü dediler kafayı yicem yavrum hiç bişey yemiyo içmiyo hasta olcak diye kokuyorum ek gıda dedi doktor pirinç unu verdim aptamilin onuda istemiyo bebe bisküvisi bile dededim yok bütün mamaları dededim sıcaklık ayarıyla oynadım yok artık sadece uykuda veriyorum gündüz uykusu zaten çok az huzursuz oldu iyice bu günlerde çok çaresizim onun beslenmesinden başka hiçbişey düşünmüyorum bilgisi olan varsa Allah aşkına bişeyler söylesin beni bu sıkıntıdan kurtarana ömür boyu dua edicem

Tsk ederim kizlar iyiyim normale dondum sayilir oglum da emmeye basladi tekrar fakat sutum cok azalmis yetmiyor napicagimi sasirdim valla sevinsem mi uzulsem mi bilemedim
Canim sut icin bira mayasi tableti varmis cok sut yapiyomus netten siparis ediliyomus bende almaya karar verdim istersen bi arastir herkes cok memnun yorumlarda

Elevit içiyordum.. Bir de Çinkoyu da alayım bakayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…