Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canım ne güzel maşallah alışmışlar artık.
Benim kızım yoğurdu kabul etmiyor artık, önceden yiyordu, kavunu çok seviyor destekli bir şekilde eline veriyorum tüm suyunu emiyor ama püre olarak kabul etmiyor ne yazık ki Bıktırmamaya çalışıyorum ama yaklaşık 10 gün oldu pek almıyor kaşığı. Seninkiler kolay mı alıştı, özel bir şey yaptın mı alıştırmak için?
Kızlar yoğurdu nasıl mayalıyorsunuz. İnek sütüyle mi? 1 yaşına kadar tavsiye edilmiyor ya.. Ben de yoğurt vermek istiyorum ama nasıl mayalasam bilemedim..
canım bizde olmadı ama yazan arkadaşlardan hatırlıyorum, susuz kaldığı için oluyordu. su verince normale dönmüştü.
ben bebeğime su vermiyorum, görürsem aklıma olsun demiştim. ordan hatırlıyorum.
Canım inşllh kötü birşey değildir,yarın doktoruna sorarsın bu konuda malesef bir fikrim yokAllah şifa versin bebişine
kızlar biraz göz attım yazılanlara benim kızım erken doğdu ve daha altı aylık olmadı sizinkiler daha küçük demektir.peki neden ek gıdaya başlanıyor şu sıra doktorlar mı öneriyor? benim eltimin oğlu 6 aylık oldu o zaman başladı.sadece anne sütü alıyordu bebeği.kendisi çocuk doktoru altı ayı dolmadan başlamadı bebeği atıldığı halde yemeklere.mama verenler daha erken başlayabilirmiş ama en iyisi altı ay beklemek diye biliyorum oğlumdan.
acaba bişeyler değişti de ben İlay'ımla uğraşırken kaçırdım mı ne?
kızlar,daha önce yazıldığını hatırlıyorum ..oğlumun bezinde iki gündür pembemsi minik lekeler var,iki bezinde tek leke vardı,biraz önce de 2 leke gördüm..antibiyotik iğne kullanıyor onunla alakalı olabilir mi,yoksa başka bir rahatsızlığın belirtisi miydi,fikri olan var mı..hasta olduğu için endişeleniyorum,yarın kontrolümüz var ama dayanamadım yarına kadar
selam kızlar. epeydir giremiyordum. bizden de haberler şöyle. ırmak hanım 3 güne bir kaka yapıyordu katı kıvamlı. en son geçen hafta 2 kez çok katı kıvamlı yemyeşil iki kaka yaptı. memleketteydim hemen ben çocukken annemlerin götürdüğü doktora götürdüm. adam tahlil istedi bi de ilaç verdi her gün bi paket içireceksin kaka sarıya dönene dek dedi. ilaç maflor. bitkisel bi şey. 3.gün sarı kaka geldi. ama hergün yaptı bu arada kakasını. meğer kızımın bağırsak florası bozulmuş. prebiyotik takviyesiyle iyiyiz artık çok şükür. hiç kilo almamış görünüyordu. geçen ay 6200 idi.sağlık ocağı almamış aynı dedi doktor 7100 çıkardı kilosunu:)))almış yani çok şükür
bi de benim kızım mama yiyemiyordu. çenesi ve boynu yuttuğu bi kaç damladan sonra kabarıp kıpkırmızı oluyordu. meğer inek sütüne alerjisi varmış. yoğurt bile yediremiyorum anlayacağınız. bi mama verdi kutusu 90 liraymış. onu da içmedi. anne sütüne devam bizde de:)))
ek gıda olayı benim başımı çok ağrıtacak kızlar. sadece meyve suyuna bayılıyor. bezelye havuç patates üçlüsünü iyice kaynatıp tel süzgeçten geçirdim. çıkandan 1 çay kaşığı yediremedim:)) beklemedeyim elbet alacak diyeee
eşim bankacıydı. kızımzı için devlete öğretmenliğe geçti yarın görev başı yaptırıyorlar. karı koca öğretmen olunca bakımı kolaylasacak bebeğimin de.
kelebex çok üzüldüm. ırmaktan önce bende kürtaj olmak zorunda kalmıştım. biliyorum neler hissettiğini. umarım kolay atlatırsın.yusuf bebeğin de rabbim şu mübarek günde şifasını versin inşallah
Geçmiş olsun canım.. Benim oğlumda kakasını çok uzun zamandır yeşil yapıyor. Tahlil yaptırdım.. Bir şey çıkmadı.. Sizin tahlilde ne çıktı? Maşallah 900 gr almış.. Niye mamaya başlatıyor ki doktorun.. Sütün yeterli geliyor..
selam kızlar oğlum aşıdan sonra huy değiştirdi çok huysuz oldu uyku düzenimizde bozuldu
benim oğlum haftada bir kaka yapıyo doktor bol kayısı ve incir tüket bide su iç dedi bu hafta 6. günde yaptı kakasını
bakalım inşallah ilaç kullanmama gerek kalmaz
selam kızlar oğlum aşıdan sonra huy değiştirdi çok huysuz oldu uyku düzenimizde bozuldu
benim oğlum haftada bir kaka yapıyo doktor bol kayısı ve incir tüket bide su iç dedi bu hafta 6. günde yaptı kakasını
bakalım inşallah ilaç kullanmama gerek kalmaz
ya benim kızda öyle sürekli 3 güne bir yapıyo dr lavman verdi ama kullanmayacağım. sürekli böyle diyorum bana lavman veriyo ya sonuca göre hareket ediyo halbuki niye böyle ona bi yönel di mi. aşı bizide sarstı bugün ikinci günü hafif ateşli ama huzursuz uyku düzeni falan iyice gitti.
maşallahhh cnm bebeğine
benim oğlum 4.ayda 7 kiloydu.
bugün 5.ay kontrolüne gittik 7650 olmuş.
ama bana ek gıda devam sütü filan gerek yok dedi
sana doktorunmu önerdi devam sütünü merak ettim?
çünkü bebeğinin kilosu gayet güzel bence..
kocaman bir maşallah size
canım naçizane tavsiyem
yoğurdu önce sade ver
meyveli yemeye alışırsa
ilerde sade yemekte problem yaşıyorlarmış
benimkiler de 1 haftadır günde bir öğün
küçük reçel kaseleri var ya
onunla bir kere yoğurt yiyorlar
şimdilik seviyorlar çok şükür
haftaya günde iki kereye çıkaracağım
günde bir öğün de meyve püresi yiyoruz şimdilik
elmayı, şeftaliyi ve armudu tattılar
hepsini de sevdiler
kolay gelsin sevdacım
dikkate alıcam tatlım..çok mantıklı dedıgın..senın mınnaklarada koca bır masallah..
bız daha ılk kez seftalı tattık.. DD ve ilk yogurdumu mayaladım..
kagıtta ıkı hafta sadece meyve sonrakı hafta yogurt yazıyor ama ben ıkısınede az az baslayım dedım..
dogru mu yaptım bılmıyorum
ben de ikisini birden verdim
sabah 10 gibi yoğurt
öğleden sonra iki gibi meyve suyu
şimdi yoğurdu da ikiye çıkardım
sabah ve öğleden sonra
ya sevda aklıma ne geldi bu saatte biliyor musun
doğum yapabilmek adına 7 / 24 yattığımız günler
ne çok korkuyorduk
ama değdi
ne de güzel oldu de mi?
şimdi ek gıdayı konuşuyoruz