2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Ne cok sey yazmıssınız okumaktan fırsat bulamadım

Bence izin alman eniyisi ailelerle aynı evde olmuynr malesef.ben agustos sonunda baslıorum 5aylık olacak oglum suan sadece anne sütü verdigim icin ek gıda vermiyorum ise baslayana kadar vermis olurum

Sonys bize 2.ay asılarında dolven ve fitil yazmıslardı dolven verdim ama fitil vermedim doktorun yazar ası günü bizde pazartesi olucaz tedirgin oldum:-(

Kizlar oglumu bacaginda nokta nokta morluk var 6 tane sinek isirigi sandim once ama degil kabarmamis morluklarta tek bolgede toplanmis ne olabilir bu ?

Biz dün 4 ayımızı doldurduk. Zaten mama ile besleniyordu bebeğim,ek gıdalara başladık. İkidir birer öğün pirinç unu (biberonla) yediriyorum kızıma. 20-30 ml şeftali suyu içirdim geçen. Meyve emziği aldım, şeftali, kayısı, üzüm,portakal ve elmanın tadına baktırdım. Bugün de meyve püresi ve sütlaç (kavanoz mamaları) aldım,2 çay kaşığı kadar meyve püresi verdim. Şükür bir sıkıntı çıkmadı şimdiye kadar. 1 hafta kadar önce kaşığın ucuyla azıcık yoğurt vermiştim onun dışında yoğurt vermedim daha, ama yapıp vermeyi de istiyorum. Biraz daha geçsin çorba da vereceğim inşAllah,5 ay olmaya yakın.

Kizlar oglumu bacaginda nokta nokta morluk var 6 tane sinek isirigi sandim once ama degil kabarmamis morluklarta tek bolgede toplanmis ne olabilir bu ?

Canim daha once yokmuydu birdenmi cikti sen yazinca netten baktim ama hic bisey yazmiyo umarim onemli bisey degildir

elleriyle erişebileceği bir yerdeyse kendi yapmış olmasın. bizim kız geçen gün çıldırmış gibi yumruğuyla bacağına vuruyordu, ben tuttum eline başka birşey verdim, unuttu neyseki hemen. ama kızartmıştı bacağını, vurmaya devam etse morartırdı belkide:)

Bebegi canim yoktu bugun olmus sdce zibin giydiriyorum gece gunduz oyle yatiyo sanki sinek isirmis gibi qma mor ve tek bacaginda bben de aradim da bulamadim bisey oglum baya esmer acaba ondan mi mor gibi oldu diyorum kasiyamadigi icin de kabarmadi mi acaba?
Clue tatlim vurma morlugu degil bildigin sinek isirmis gibi ama mor ve kabarik degil nokta nokta kirmizi olsa sinek isirigi dicem yani

kızlar ben oruç tutmaya devam ediyorum Allah kabul ederse. sadece de anne sütü veriyorum inş azalmaz süt. bide bebeğinde gazı tekrar başlayan arkadaşlar sebebi tek zıbınla yatırmak olabilir mi. benim kızda bi kaç gündür 2 gibi uyanıyo dizime bastırıyorum karnını baya pırtladıktan sonra ancak uyuyo. bende çareyi çorap giydirip altınada pijama giydirimekte buldum çünkü üstünüde çok açıyo. hiç üzerinde bi şey kalmıyor. bide benim kız hala dönmüyor yaa. niye ki acaba gece yatarken yan yatırıyorum sırtüstüne dönmüş oluyo ama gündüzleri hiç dönmüyor.

Canim benim oglum da 3 ay 2haftalik falan o da donmuyor.ben de bgn dusunuyordum yazip da sorayim diye sen yazmissin.ben de oruc tutuyorum.ama ben mama takviyesi de yapiodum

uzun zamandır girememiştim; umarım tüm bebişler ve anneleri iyisinizdir :emir_bebek:

iki gün önce dördüncü ay aşımızı olduk; burada yazılanları okuyunca ben de biraz korkmuştum, ama şükür korktuğum kadar olmadı, ateşlenmedi fazla, calpol vermeye bile gerek kalmadı, biraz huzursuz oldu o kadar kuzum:KK5:
bu arada demir damlasına başladık, günde beş damla veriyorum iki gündür, sanırım ilacın yan etkisi, ishal oldu kızım hem de kakası yeşil renkteydi, ıslak mendil kar etmedi, banyoya götürüp orda yıkadım, o kadar kötü olmuş yani:KK1:

ek gıdalardan bahsedilmiş; ben sadece kavanozdaki meyve püreleri varya 4 aylık olanlardan, onlardan üç dört çay kaşığı veriyorum günde, daha fazlası için erken diye düşünüyorum naçizane fikrim, bi de karpuz bebeklere aşırı gaz yapıyomuş, bilginize; önce ben de tattırıyordum artık bıraktım :KK55:

ben de oruç tutamıyorum sadece annesütü verdiğim için, oruç tutanlara kolaylıklar diliyorum:KK16:

kıyamam bebişe; en çok korktuğum şey, bebeği sinek ısırması, tedbirini alıyorum ama yine de tedirgin oluyorum.:18:

Canim benim oglum da 3 ay 2haftalik falan o da donmuyor.ben de bgn dusunuyordum yazip da sorayim diye sen yazmissin.ben de oruc tutuyorum.ama ben mama takviyesi de yapiodum

benim kızım 4 ay 4 günlük; iki gündür kendi kendine yan dönüyor, yüzüstü dönüyor; öyle kalıyor geriye de dönemiyor, basıyor çığlığı :KK9: daha tam tur dönemiyor, endişelenme canım, sizinkilerin biraz daha zamanı var sanırım :KK34:

Kızlar bugün oğluma öğlen uykusunu ilk kez kucağımda veye salıncakta sallamadan yatağına yatırarak ve elini tutup başını okşayarak uyuttum. ne zamandır başlamak istiyordum ama okuduğum bilgiler ilk 3 ay özellikle gazıda varsa nasıl istiyorsa öyle uyutmak gerektiği yönündeydi 4 ay ideal uyku eğitimi olarak gösteriliyor. Aşı sıkıntısını atlatınca bugün karar verdim ve okuduğum onlarca makaledeki yöntem ve tekniklerden genel bir fikirle başladık bakalım....

Açıkcası 10 dak. Sürdü rahat,bikaç dakika ağladı, biraz mızıldandı,emziğiyle savaştı ama beklediğinden hızlı uyudu.tabi önce bebişimin günlük uyku rutinine uygun olarak uyku saati yaklaşınca banyo+masaj+karınını doyurma ve zaten sinyaller vermeye başlayınca (gözüne yüzüne elini götürmeye başlayınca)yatağına koydum. Çok sevindim ama istikrar şart tabi...artık ağırlaştılar bacaklarımız kollarımız mahvoluyor zaten benim el ayak bşleklerim fena oldu iyice ağrımaya başladı...bana istikrar va sabır dileyin olurmu,bu şekilde devam edeyim ve sonunda tatlı rüyalar diyerek öpücük kondurup odasından çıkayım.
Helal olsun sana. Ben yatagini salliyorum oyle uyuyor. Biraz daha ayrintili yazarsan ben de uygulamak isterim.
canım bizim fitilin adı paranoxdu aşıdan sonra bizde kullanmıştık çok iyi gelmişti
Bizimki de bu sonsy.

Canim o 500 aldigi zaman sutum iyiydi ama3,5 aydan sonra cok azaldi. Emdiktenbir saat sonra yine acikiyor. Bir de gunduz emmiyor koluma yatirdigim an basiyor cigligi. Ac oldugu halde. Memeyi almiyor ama bir yere yatirdigimda biberonu aliyor. Yattigi yerdeemzireyim dedim o da pek ise yaramadi.

Sabah sutlu pirincliyi az civik yaparak birazyedirdim.

Arkadaslar bir ay annemlerin yaninda kalicam. Kendinize iyi akin ben gelene kadar.
Simdiden de hepinizin bayramini kutluyorum.:KK16:

Canim o 500 aldigi zaman sutum iyiydi ama3,5 aydan sonra cok azaldi. Emdiktenbir saat sonra yine acikiyor. Bir de gunduz emmiyor koluma yatirdigim an basiyor cigligi. Ac oldugu halde. Memeyi almiyor ama bir yere yatirdigimda biberonu aliyor. Yattigi yerdeemzireyim dedim o da pek ise yaramadi.

Sabah sutlu pirincliyi az civik yaparak birazyedirdim.

Benim bebegim de 1 saatte bir istiyirdu. Oyaladim zor oldu ama 3 saati buldu. Oyle emzirdim. Bazen ac oldugu halde istemiyir agliyor. Ya uykusu gelmis oluyor y a da gaz.

Ama yattigi yerden biberon liyormus. Ilginc. Koluna alip biberon verince ne yapiyor?

uzun zamandır girememiştim; umarım tüm bebişler ve anneleri iyisinizdir :emir_bebek:

iki gün önce dördüncü ay aşımızı olduk; burada yazılanları okuyunca ben de biraz korkmuştum, ama şükür korktuğum kadar olmadı, ateşlenmedi fazla, calpol vermeye bile gerek kalmadı, biraz huzursuz oldu o kadar kuzum:KK5:
bu arada demir damlasına başladık, günde beş damla veriyorum iki gündür, sanırım ilacın yan etkisi, ishal oldu kızım hem de kakası yeşil renkteydi, ıslak mendil kar etmedi, banyoya götürüp orda yıkadım, o kadar kötü olmuş yani:KK1:

ek gıdalardan bahsedilmiş; ben sadece kavanozdaki meyve püreleri varya 4 aylık olanlardan, onlardan üç dört çay kaşığı veriyorum günde, daha fazlası için erken diye düşünüyorum naçizane fikrim, bi de karpuz bebeklere aşırı gaz yapıyomuş, bilginize; önce ben de tattırıyordum artık bıraktım :KK55:

ben de oruç tutamıyorum sadece annesütü verdiğim için, oruç tutanlara kolaylıklar diliyorum:KK16:

demir kakayı yeşil yapar canım.. ve ya ishal ya kabızlık genelde.. neden 5 damla? benim doktor kilosu kadar dedi 6küsur kiloda olduğumuzdan 6 damla dedi.. bide hepsini birden verme 3 sabah 3 akşam ver ki kabızlık vs. az olsn dedi..

Aynen canim tedbirimi aliyorum bende besiginde cibinlik var sanirim sabah yanima alinca isirdilar umarim sinek isirigidir..

benim kızımında öyledir ama çok beyaz tenli bi sinek ısırsın hemen orası kabarır kızarır şişer.. ama mor olmuyo... stlex jel sürüyorum çok kaşınıyor çünkü..

slm kızlar uzun zamandır giremiyorum yine ama fırsat buldukca okumaya çalışıyorum

bi kaç sayfa okudum biraz önce kızım 3ay 21 günlük sadece tadını öğrensin diye emziğini bazı şaylerin suyuna atırıp veriyorum mesela reçel gibi elimle karıncadan küçük peynir ezip diline sürüyorum felan işte ama sorun şu ki ;

2 buçuk aylıkken emmeyi bırakmak istedi zorladım verdim çok kavga ettik ama almıştı geri emiyodu tkrar ama sütüm azalmıştı o ara o dönem sadece 10gün kadar emdi yine silbaştan başladık inanın saatlerce aç kaldı ağladı mama vermedim artık göğsüm açık geziyodum evde her an alsın diye uğraştım günlerce sabırla alsın diye bekledim ugraştım ama almadı koluma yatırıp sakin sakin memeye yaklaşmasını bekledim almadı tabi bu arada sağip sağıp veriyodum almadı almadı almadı

sadece geceleri emiyo hemde dli gibi elleiyle sarıla sarıla emiyo ama gündüz zehir veriyomuş gibi almıyor tabi sütüm bitmek üzere 1 ayı geçti ne yapacagımı bilmiyorum artık geçekten tükenmiş durumdayım çok oruldum hersabah bugün emer mi acaba diye uyanmaktan ve gün boyu emme kavgası etmekten

insanlar emiyomu diye sorduklarında yle bi içim eziliyoki o kadar suçlu ve kötü anne hissediyorum ki kendimi inanın utanıyorum emmiyo demeye sanki herşyn suçlusu benim gibi geliyo biliyorum saçma ama öyle hissediyorum emmiyo derken çok kötü bi duygu

SİZE SORUM ŞU

savaşmaya devam etmelimiyim acaba eninde sonunda alırmı tekrar pes etmesemmi sizce yoksa onuda kendimide daha fazla yıpratmayıp mamaya iyice teslim olup kabullenmelimiyim

ve artık iki göğsümden sadece 1 ölçü süt çıkıyo :KK43:

fikirleriniz bekliyorum arkadaşlar

X