2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Bizim bebislerin arasinda bikac gun var sanirim canim ben su veriyorum cisini az yapmasinin sebebi susuz kalmasi bu da bobreklere zarar veriyor anne sutu veren annelere drlar onermiyor sen sdce anne sutuyle besliyodun sanirim ben mama da veriyorum yine de suyun zarari olmaz bol bol ictigi kadar veriyorum sen su verriyo musun ttlim
evet canim bir tek anne sutu veriyorum.su vermiyorum.agustos basi gibi kasik mamaya basliycam insallah:KK55::KK55:
hasta olan arkadaşlara ve bebişlerine geçmiş olsun...

bebeklere bir ek gıdaya başlayana kadar su verirken mutlaka kaynat, hazır sulara sakın güvenme çünkü güneşin altında plastik şişelerde saatlerce bekliyo, içinde bakteri ürüyodur mutlaka, hazır suyuda kaynat bence...

ben 2 aylıktan beri veriyorum su, ailemde böbrek taşı hikayesi var, ilk oğlum 1 yaşında 7,5 ml taş yüzünden kapalı böbrek taşı ameliyatı oldu, küçük oğlumdada 3ml böbrek taşı çıktı doğuştan, bebeklerinizi sakın susuz bırakmayın kızlar, eğer bezi gün içinde kupkuruysa çişi koyu sarı ve kokuyorsa mutlaka su verin ilk 6 ay anne sütü yeter demeyin önce idrar yolları enfeksiyonu çıkıyo, ileriki dönemde ailesinde taş geçmişi olan varsa genetik olarak taş veya kum olabiliyor:KK43:
cevab icin sagol canim.evet amcasinda vardi.ilk kizima 6 ay vermedim.bilmiyorumki nasil yapmam lazim.kaynatiyimmi?ketlda kaynatsam olurmu yoksa ocaktami kaynatiyim.siz nasil veriyorsunuz bebislere:26::26:
Selam kizlar biz bugun bobrek ultrasonumuzu cektirdik sukur bisey cikmadi eve gwldik temizlikle ugras falan derken cok yoruldum daha iftara yemek hazirlicam sizin menulerde neler var?
gecmis olsun canim.cok sukur her sey yolundaymis:KK16::KK16::KK16::KK16:

Kızlar ya bugün kızımı mama hazırlarken yani şu formül sütler içine üç tane eti cici bebe atmıştım 1 kaşık verdim kızıma yutar yutmaz kustu epey, ardından 1 kaşık daha verdim bu defa bütün midesini boşalttı anlamadım ki bisküvi mi ağır geldi halbuki gene böyle çok sıvı kıvamlıydı katı değil acaba ek gıda için erken mi kızım hazır değil mi anlayamadım başınıza geldi mi böyle birşey ?

Kızlar ya bugün kızımı mama hazırlarken yani şu formül sütler içine üç tane eti cici bebe atmıştım 1 kaşık verdim kızıma yutar yutmaz kustu epey, ardından 1 kaşık daha verdim bu defa bütün midesini boşalttı anlamadım ki bisküvi mi ağır geldi halbuki gene böyle çok sıvı kıvamlıydı katı değil acaba ek gıda için erken mi kızım hazır değil mi anlayamadım başınıza geldi mi böyle birşey ?

Buyuk ihtimal midesini bulandirmistir canim bebisler herseyi yemiyo malesef sevmemis demekki baska biseyler verirsin onun yerine

hayırlı ramazanlar kızlar..biz dün sünnet olduk :))) oglus bıraz huzursuzlandı ama şimdi iyi 6saat ara ile calpol veriyorum..enfeksiyon geçirdiği için ve cok hareketlenmeden yaptıralım dedık :) 14 mart doğumluyuz..

tek korkum ıkı gun sonra 4.ay asımız var daha sünnet sıkıntısı gecmeden bır de aşıyı nasıl kaldıracak :KK43:(

Ne zamandir gece uyku saati ayni olan oglum artik saati gelince sapitmaya uyumamak icin direnmeye basladi sonradan duzelir mi yoksa hep huysuzlugu devam eder mi:KK43:

Edlinn sünnet olana ne denirdi yaa geçmiş olsun mu hayirli olsun mu bacım bilemedim :KK43:... maralgozlum sana geçmiş olsun yazamamistim nasilin tatlım. Bizim uyku duzenimizde yok. 3 gundur Akşam 7 gibi 30 dk. Uyuyor. Sonra 11 de zor uuyutuyorum. Valla pilim bitiyor kızımı uyutana kadar. Canıma okuyor cadı :KK9:

benim kızımda 14 doğumlu biz 18 perşembe günü gideceğiz aşıya. haftaya erteleye bilirsin biraz daha toplansın bebişin.

Son düzenleme:
hayırlı ramazanlar kızlar..biz dün sünnet olduk :))) oglus bıraz huzursuzlandı ama şimdi iyi 6saat ara ile calpol veriyorum..enfeksiyon geçirdiği için ve cok hareketlenmeden yaptıralım dedık :) 14 mart doğumluyuz..

tek korkum ıkı gun sonra 4.ay asımız var daha sünnet sıkıntısı gecmeden bır de aşıyı nasıl kaldıracak :KK43:(

Çok geçmiş olsun canım Allah damatlığını da göstersin. :) aşıyı birkaç gün sonra da vurdurabiliyorsun. Bizim 3ündeydi, memlekette olduğumuz için 8 inde vurdurduk. Sen de öyle yap istersen. Bu aşı sarsabiliyır çünkü. Bizim ateş 2 gündür yeni düştü.

Bizimkide gece 1 de zor uyudu. Artık ayakta falan sallanmak istemiyor basıyor çığlığı. Ya kucakta ya memede uyuyor. Bir de bebeğim uykuda gaz çıkaramıyor. Gece 3 kere gaz kriZine girdi. Ağla ağla susturamadım. Küçükken bu kadar ağlamazdı gazdan ne oluyor bu bebişlere anlamıyorum.

kizlar ayberk 5.ayini doldurcak nerdeyse ama kucagima aldigimda basinda saga sola one arkaya arada sallanmalar oluyor aslindabkafasini tutuyor ama bu sallanmalar dikkatimi cekmeye basladi sizinkilerde boyle bisiy oluyomu?

Benim bebegimde de gaz skintisi gormedik bu zamana kadar ama bu aralar çığlıklarla uyanıyo sanırım gaz. önceden sesini duymadan kipirdanmasiyla uyanıp emziriyordum...

Bizimkide gece 1 de zor uyudu. Artık ayakta falan sallanmak istemiyor basıyor çığlığı. Ya kucakta ya memede uyuyor. Bir de bebeğim uykuda gaz çıkaramıyor. Gece 3 kere gaz kriZine girdi. Ağla ağla susturamadım. Küçükken bu kadar ağlamazdı gazdan ne oluyor bu bebişlere anlamıyorum.

aaa evet bizdede yine dünden beri gaz sancısı var. gaz her zaman var zaten ama iki gündür uykudan uyanıyor uyuyamıyor sabahları. niye bir türlü geçmedi anlamadım. yarın birde ek gıdaya başlasak nolacak kimbilir...

porselen tatlım benim bebiş bayağı küçük senin oğluşundan. bir ara modaydı hani arabalara aksesuar olarak koyarlardı minik köpekleri araba sallandıkça kafası sallanırdı. ismide sallabaş tı. kızımı kucaklayınca sallabaşım diye seviyorum :KK9: ona göre düşün yani bizim durumu...

biz 8 mart doğumluyuz kilomuz 6430 boyumuz 61 çıktı.. bu ay 500 gr almış ona canım sıkıldı.. gerçi doktorumuz ayda 400 gr aldığı sürece anne sütüne devam diyor ek hiçbirşey verme dedi.. zaten bende öyle kof kilo olsun istemiyorum sütümün kalitesini yada miktarını artırmaya yönelik bişeyleri tercih ederim.. hergün hipp içiyorum komposto içiyorum.. ama büyük kızım sebebiyle doğru düzgün beslendiğimi söyleyemicem.. uyku yok yorgunluk çok..

biz 6 günlükken sünnet olmuştuk.. olanlara hayırlı olsun :)

aşıdan sonra doktor bize ateş düşürücüyü önermiyo.. zaten vücuda mikrop veriyoruz vücut onunla savaşırken elbet biraz ateşi yükselir 38 i geçmedikçe verme diyor..

su ise asla... afrikada bile yaşasan bebeğin suya ihtiyacı olmaz diyor.. tabi idrar yolu böbrek vs. başka bir hastalık durum vs. yoksa..

baktım çoğu kişi ek gıdaya geçmiş.. ben benim oğlana daha ilaçlarını veremiyorum nasıl yediriyosunuz bravo.. biberon zaten almıyo.. kaşıkla da dediğim gibi ilacı bir veriyorm bin çıkarıyo..

emsalsiZ guldurdun beni :)))) kac aylik senin yavrucuk bizimki 14 subat digumlu 5 e mi giriyor yoksa 5 imi bitiriyor onuda cozemedim ..elinden tutup gel diyorum geliyor masallah kafasi iyi tutuyoda kucagimda heryere bakinmak istiyor sallaya sallaya bakiyorr ..:KK53:

Canım kızın kaç aylık tam bilmiyorum ama ek gıdaya hazırsada bence bisküvi vermemelisin kaşık maması yoğrt meyve yada sebze pürelerine sırası ile başlayabilirsin ama bisküviyi bence yaşından önce verme içinde şekerde var ben yaşına kadar vermeyi düşünmüyorum.

evet canim bir tek anne sutu veriyorum.su vermiyorum.agustos basi gibi kasik mamaya basliycam insallah:KK55::KK55:

cevab icin sagol canim.evet amcasinda vardi.ilk kizima 6 ay vermedim.bilmiyorumki nasil yapmam lazim.kaynatiyimmi?ketlda kaynatsam olurmu yoksa ocaktami kaynatiyim.siz nasil veriyorsunuz bebislere:26::26:

gecmis olsun canim.cok sukur her sey yolundaymis:KK16::KK16::KK16::KK16:
ben ocakta kaynatıyorum bence ketl olmaz yeterli kaynatmadığını düşünüyorum ben ocakta 10 dk kaynasın sonra soğutup veriyorum.

geçmiş olsun bencede aşıyı bir hafta erteleyebilirsin tabi dr unada danış istersen.

emsalsiZ guldurdun beni :)))) kac aylik senin yavrucuk bizimki 14 subat digumlu 5 e mi giriyor yoksa 5 imi bitiriyor onuda cozemedim ..elinden tutup gel diyorum geliyor masallah kafasi iyi tutuyoda kucagimda heryere bakinmak istiyor sallaya sallaya bakiyorr ..:KK53:

canım tam 1 ay varmış aralarında kızım 14 mart doğumlu. 4 ay bitiyor 5. aya başlıyor canım senin bebişin. bizim 3. ay bitecek. benimki yattığı yerden alırken göbişini öne doğru itip poposunu arkadan çıkarıyor.eciş bücüş oluyor kıs çok tembel benim tontişim. laf aramızda babası gibi canı kıymetli kımıldamaya korkuyo 2 gr gidecek diye. :KK9:

ben de hazır su veriyorum. ama hiç kaynatmadım. bu saatten sonra kaynatsam mı acaba? gerçi 2 gündür biraz fazla içmesine izin veriyorum. önceden aklıma geldikçe 2 çay kaşığı verirdim.

kızlar sagolun..gecmiş olsun da hayırlı olsun da olur :)))

bende bırazdan hemsıreyı arayıp erteletecem aşıyı inş olur der :KK43:

Öncelikle hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum,Bende oruç tutuyorum,Allah kolaylığını veriyor,tutan arkadaşlarımında orucunu Allah kabul etsin:KK16:Hem mama veriyorum sütüm yeterli olmadığı için,oruç tutmamda bir sakınca yoktu.Ek gıdaya bizde geçtik.Pazartesi 4. ay aşısını yaptırdıkve akşam ateşlendi,sabaha kadar uyumadı.Eklem yerlerine ıslak bez,ılık banyo,calpol ve fitil verdim anca dün akşama doğru düştü ateşi:KK31:Dünde eşim annesine götürdü oruç oruç çocuğa evde tek nasıl bakıcaksın diye iyide oldu gitmem çünkü zor geçti ateşi kızımın:KK31:İlk defa ateş yaptı aşısı,Karma aşı olduğu için genelde 4. ay ve 1.5 yaşındaki aşıda ateş yaparmış özellikle.Ek gıda içinde doktor liste verdi,Dün şeftali püresi verdim mesela sevdi maşallah:KK1::nazar::emir_bebek:.Her hafta farklı birşey vericem,ayrıca yoğurtta veriyorum evde kendim yapıyorum günlük,doktoruda verin dedi.Sizler neler veriyorsunuz,Neyden başladınız ek gıdaya?Ben pirinç unundan başladım yoğurtta ekledim,bu haftada meyva püresi ekledim.

QUOTE=adanam;31104906]bizde mi gelsek acaba =) =) =)
ben daha hiçbirşey yapmadm !!!
yüzük çorbası
patlıcan kebabı
bulgur pilavı, cacık,cacık yapmayı düşünyrm =)[/QUOTE]
Adana doğumlu olarak yüzük çorbasını çok özledim tek başıma yapmayada üşeniyorum şimdi:KK43:Afiyet olsun yerimede ye canım:)
benim bebeğimde bugün 4 ay aşısını oldu kızlar ne olur söyleyin ateşlenme çok ağlama falan oldu mu????

cnm ateşlenme oldumu benimki yarım saat oldu mızmızlanıp duruyrrr???
Geçmiş olsun kızımda pazartesi aşısını oldu akşam ateşi çıkmaya başladı sabaha kadar uyumadı ve dün öğleden sonra ateşi düştü,ilk defa ateşlendi kızımda:KK43:Doktoru normaldir dedi,Calpol,fitil,ılık duş,eklem yerlerine sirkeli su yapıp koyduk üzerinde atlet kilot kaldı sadece,Bende korktum ateşi çıktıkça çok şükür atlattık gibi.İnşallah ateşi çok çıkmadan atlatır canım:KK16:
biz 8 mart doğumluyuz kilomuz 6430 boyumuz 61 çıktı.. bu ay 500 gr almış ona canım sıkıldı.. gerçi doktorumuz ayda 400 gr aldığı sürece anne sütüne devam diyor ek hiçbirşey verme dedi.. zaten bende öyle kof kilo olsun istemiyorum sütümün kalitesini yada miktarını artırmaya yönelik bişeyleri tercih ederim.. hergün hipp içiyorum komposto içiyorum.. ama büyük kızım sebebiyle doğru düzgün beslendiğimi söyleyemicem.. uyku yok yorgunluk çok..

biz 6 günlükken sünnet olmuştuk.. olanlara hayırlı olsun :)

aşıdan sonra doktor bize ateş düşürücüyü önermiyo.. zaten vücuda mikrop veriyoruz vücut onunla savaşırken elbet biraz ateşi yükselir 38 i geçmedikçe verme diyor..

su ise asla... afrikada bile yaşasan bebeğin suya ihtiyacı olmaz diyor.. tabi idrar yolu böbrek vs. başka bir hastalık durum vs. yoksa..

baktım çoğu kişi ek gıdaya geçmiş.. ben benim oğlana daha ilaçlarını veremiyorum nasıl yediriyosunuz bravo.. biberon zaten almıyo.. kaşıkla da dediğim gibi ilacı bir veriyorm bin çıkarıyo..

Bizde 8 mart doğumluyuz canım,canını sıkma her ay 1 kilo alacak diye birşey yok,benim kzımda doğduğundan beri tam 1 kilo alamadı ya 800 ya 750 gr aldı geçen ay kontrolünde 500 gr almıştı,sağlıklı olsunlarda önemli olan o:KK34::nazar::emir_bebek:Ek gıdaya bende geçtim,çünkü sütüm yeterli olmadı benim,dün ilk defa şeftali püresi verdim sevdi kızım maşallah:KK1::nazar::emir_bebek:Doktor liste verdi,neler verip vermeyecğim konusunda az çok bilgim vardı zaten,Suya gelince ben hep verdim,su vermek iyi diye düşünüyorum,6.aya kadar beklemedim yani:KK31:

EDLİN hayırlı olsun canım,oğlun sünnet olmuş,darısıda damatlığına:)

X