Kızlar demir ilacı kullananlar var mı?
Demir ilacının içeriğinde şeker ve paraben olduğunu gördüm..
İçimden hiç kullanmak gelmedi..
Bilgisi olan var mı konuyla ilgili olarak..:26:
saol canım. korkumdan dokunmuyorum zaten. yarın götürüp göstereyim.peki nasıl geçiyor kaç gün sürdü.
bu arada . ben hamile kaldığımda adetim gecikmeden önce göbeğim ( göbek deliğim) ağrır. bir kaç gündür göbeğim ağrıyor. dün eşime söyledim. suratı bir tuhaf oldu hadi ordan dedi korktu adam daha kızım küçük yazık yaa dedi :)) daha adet olmadımda tets alıp yapsam mı bilmiyorum. sezeryandan 1.5 sene sonra hamileliği öneriyorlar ama hemen hamile kalsak bir sakıncası olur mu acaba..
Saol cnmm bnm aynen oyle hayirlisi boyleymis bebiisime gelirsek uslu oglum son gunlerde inanilmaz agliyo hic agladigini duymamistim bi tek asida agliyodu noldugunu anlamadik kalbinde hafif ufurum varmis ama sorun yaratcak sekilde degil ama cok yoruyo artik beni uyusun diye gece cayi veriyorum 3 gun boyunca gunduz toplasan yarim saat uyumustur devamli.kucak gemek disari cikmak istiyo anlayamiyorum derdini ins. Kisa surede eski haline doner sen.nasilsin.oglun neler yapiyor
gecmıs olsun canım gecer ıns nasıl anladınız yenı mı ortaya cıkmıs pekı..ben ıste adet oldum cok fena ya acayıp su gıbı resmen akıobebeısım ıı agucuklar sacıo ya sımdı bzızım bebesımız 4 aylık mı oluo anlamdım olduolucak 4.ay kontrolu demıste 26 hazıranda 3.ay asımız var dıe bılıom yanlıs mı bılom
gecmıs olsun canım gecer ıns nasıl anladınız yenı mı ortaya cıkmıs pekı..ben ıste adet oldum cok fena ya acayıp su gıbı resmen akıobebeısım ıı agucuklar sacıo ya sımdı bzızım bebesımız 4 aylık mı oluo anlamdım olduolucak 4.ay kontrolu demıste 26 hazıranda 3.ay asımız var dıe bılıom yanlıs mı bılom
Yok canim onun bebisi subat dogumlu bizimki 3 aylik sayiliyo gecmis olsun bu arada umarim.hmn iyilesirsin bu arada 3. Ayda asi yok tatlim 4. Ayi doldurunca var
ama ebe benı 26 sında cagırdı ası var dedıYok canim onun bebisi subat dogumlu bizimki 3 aylik sayiliyo gecmis olsun bu arada umarim.hmn iyilesirsin bu arada 3. Ayda asi yok tatlim 4. Ayi doldurunca var
Hosbuldum canim sagol. Daha evime donemedim ya, annemlerdeyim hala memlekette. Telefondan okuyorum oyle forumu. 1hafta daha burdayiz, sonra evimizdeyiz insallah.
Bu arada yarin 4aylik olucak kizim da, ayin 25inde de asilari var. Artik cok hareketli ve sevimli oldu.
ama ebe benı 26 sında cagırdı ası var dedı
benimki 2 saatte bir emer gündüzleri. akşamları da 4 saatte bir canımBebeğine sadece anne sütü veren anneler bebeklerinizi kaç saatte bir doyuruyorsunuz. ?
gayet iyi gidiyor canımm :)
bende duymam belki diye bebek telsizi aldım.
ama annelik içgüdüsü işte duyuyor insan
odalarımız yanyana.ilk günler biraz zor oldu uykusuz kaldım
aklım onda olduğu için devamlı uyandım baktım
ama şimdi oğluşumda bende alıştık..
yatağınıda sevdi bizimki.gece bir kere uyanıyor emmek için zaten
birdahaki uyanışında sabah olmuş oluyor.
umarım seninde oğluşun kolayca alışır odasına :)
çok alem bunlar ya,oğlum da iki elini yumruk yapıp bir elini diğerine alttan destek tutarak üstteki yumruğunu sokuyor ağzına.bazen de parmaklarını dikine sokup midesini bulandırıyor..her çeşit emzik aldık sıpaya, yüzlerine bakmadı.ille elini emecek.
kaç ay aylık bebekleriniz benimki 12 mart doğumlu hala dönmüyor. bazen yüzüstü yatırınca sırtüstüne dönüyo o kadar o da çok nadir. dönecek gibi bekliyorum ama dönmüyor.
fotolar eklenmiş. ben de ekleyeyim dedim işte bu da benim kızım :)
Eki Görüntüle 740180
Bebeğine sadece anne sütü veren anneler bebeklerinizi kaç saatte bir doyuruyorsunuz. ?
Kızlar demir ilacı kullananlar var mı?
Demir ilacının içeriğinde şeker ve paraben olduğunu gördüm..
İçimden hiç kullanmak gelmedi..
Bilgisi olan var mı konuyla ilgili olarak..:26:
Çok geçmiş olsun canım...1 aydır yeşil kaka yapıyordu canım. Ben üşüyor zannediyordum. Sonra bir gün mukuslu kanlı kaka yaptı. Hemen Dr a götürdük. Tahlil sonucu amip çıktışükürler olsun antibiyotikle düzeldi.bir de isal gibiydi günde 5 kez falan yapıyordu.
Ben mama da veriyorum haftada 2 defa filan. Bizde de hala düzen yok istediği zaman veriyorum.Bebeğine sadece anne sütü veren anneler bebeklerinizi kaç saatte bir doyuruyorsunuz. ?
Hamile olsam da uzulmem tatlım. Zaten ücretsiz alicam. 6 aylık hamileyken ise başlarım. Sonra ücretsiz alır ikisini buyuturum beraber buyurler. :)) ben planı yaptım bile bebis olmadan baba şokta :) ama inş değilimdir yinede hayırlısı. Benim hamileligim zor geçti kızımla ilgileneme diye uzulurum sadece. Şu an cadı ayağımda salliyoru ama kıpır kıpır uyuyacak göz yok valla..Yok canim dr fazla kilo almadan tamamlarsam erken de alinirsa bi sknti olmayacagini soyledi korkma tatlim olduysa da o gelene kadar 1.ler buyuyecek biraz zor olur ama insana anne olmak ne kadar zor cekilmez gelebilir ki:))) bnve de gidip bi test yaptir canim ben de gitmeyecektim adet olmadan da kaliniyomus kendinde belirti goruyosan baktirmnda fayda var
bizim bezelerimiz 20 gune yakindi gectiginde hemen gecmiyor oyle 2 gunde buyuk ihtimal dr da 20 gun snra gecmezse tekrar gelin diyecek bize oyle demisti tatlim
Çok geçmiş olsun canım...
Ben mama da veriyorum haftada 2 defa filan. Bizde de hala düzen yok istediği zaman veriyorum.
Hamile olsam da uzulmem tatlım. Zaten ücretsiz alicam. 6 aylık hamileyken ise başlarım. Sonra ücretsiz alır ikisini buyuturum beraber buyurler. :)) ben planı yaptım bile bebis olmadan baba şokta :) ama inş değilimdir yinede hayırlısı. Benim hamileligim zor geçti kızımla ilgileneme diye uzulurum sadece. Şu an cadı ayağımda salliyoru ama kıpır kıpır uyuyacak göz yok valla..
Bebeğime kullandığımdan bahsediyorum.Hangi markadan bahsediyorsun canim.bebege mi kullaniyorsun kendi ictigini mi soruyorsun:44:
mrb senle bız bı gun once mı evlenmısızzz:) bebegın nasıl 4 aylık kı ben 11 gun sonra hamıle kaldım 3.aya gırıyoruz bebısımle yoksa ben mı yanlıs hesaplıommm
Ben kan damlasini 2 aydir kullaniyorum kizima anemi teshisi konuldu.dusuk kilolu dogan bebeklerde demir deposu hemen bitiyormis biz 2 ayda tukettik depoyu...kimisi ac karnina verin diyor ilk oyle verdim karin agrisi ve kabizlik yapiyor...baska bir yerde okudum mamadan hemen sonra verin diyordu.artik mama sonrasi gunde toplam 10 damla veriyorum.kakasi ilk birkac zaman siyah ve kokulu olur korkma...
Kan ilacini mutlaka ver kansizlik kotu suan kan yapici gida alamadiklari icin takviyeye ihtiyaclari var premeture ve dusuk kilolu bebeklerde 2 ay normal kilolu dogan bebeklerde depo 4-6 ay idare ediyormus.kansizlik kotu bebekte elleri soguk oluyor istahsizlik uykusuzluk huzursuzluk oluyor...ileri boyutu zeka geriligine kadar gidiyor...doktorlarin bir bildikleri var veriyorlar icin rahat etsin kan yapici gidalara kadar vermeye devam
Bebeğime kullandığımdan bahsediyorum.
4.ay kontrolünde sağlık ocağının verdiği ilaç vegaferon..
Paraben ve sakkaroz içeriyor..
Paraben kanserojen bir madde , suni tatlandırıcı sakkaroz'da..
Bildiğim kadarıyla da 1 yaşına kadar şekerden korumak gerekiyor.
:44:
Ben ilk gecede hamile kalanlardanım
Ve bebeğim 38.hafta sezeryanla dünyaya geldi..
21 şubat doğumluyuz..
10 haziranda da evlendik..
T
Bizim erken doğum değil.
Bebeğim 38.hafta dünyaya geldi ve 4kg olarak..
İlacın kesinlikle aç karnına verilmesi gerekiyor.
Çünkü aç karnına alınan demir ilacının emilimi çok daha yüksek..
Süt ve süt ürünlerinin içerisinde bulunan calsiyum aksi taktirde demiri bağladığından ilacın hiçbir faydasını göremezsiniz..
Kahvaltı da çay içmemek ya da ıspanak yemeğiyle yoğurt yenmemesi gibi birşey bu..
Ama çoğu insan maalesef ki bu hatayı yapıyor....
Elbette ki kan ilacını vereceğim çünkü bebekler 4ay boyunca anneden aldığı demir rezervlerini kullanıyor daha sonradan dışarıdan takviyeye ihtiyac duyuyor..
Lakin ilacın bitkisel olanını buldum içeriğinde paraben ya da sakkaroz yok ondan temin edip ondan vereceğim..
Ben devletin verdiğini kullanmayacağım..
Meme kanserine yakalananların tümörlerinde doku başına 20 nanogram paraben tespit edilmiştir..
Ondan dolayı kızıma o kan ilacını vermeyeceğim..
Bizde 10 haziranda evlendik
Okadar alıntıya sadece 10 haziranda evlendik mi yazdın
Ne yaziyim istiosun bacim soyle yazarim seni mi kircam
Bebeğin hayırlı olsun canım
ben dolaptan meyve suyu ve soda çok içiyorumarkadaslar kusma dan soz edılmıs.sıze bı sorum var soguk bırsey yıyormusunz? ne olursa olsun yemek meyve su vs .ben bı kac defa soguk su ıctım oglusum kusmaya basladı sımdı ıcmıyorum meyvelerı bıle bekletıyorum dısarda ole yıyorum sımdı masllah ıı.bırde ceryan da kaldıgında kusabılıo.benden tavsıye bunlara dıkkat edersenız en azndan azalabılır yada olmaz bı daha belkı.benım onerım tecrube ıle sabıt tamaman olmasa bıle cok az arada kusuyo cok emdıgınde.bırde cok sıcaga bebegını alsıtranlar cokhasta edıyor bebeıslerını...acızane paylaşmak ıstedım
kızlarr kızımın fotoğrafını eklemek istiyorum ama beceremedim sanırım eklenti kısmına giriyorum fotoyu seçiyorum sürükle diyo sürüklüyorum ama eklenti kısmı almıyo nasıl yapıyosunuz