2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Bebeği ile birlikte çalışan var mı kızlar?:)
ben 1 aydır bebeğimle çalışıyorum.yanımda eşim varken çok sıkıntı olmuyor.hastalar gelince ya o ya ben ilgileniyorum.ama eşimin işi olup dışarı çıkması gerektiğinde bebeğimle kalıyorum.tam da o zaman başlıyor çığlık çığlığa ağlamaya-kucaktan inmemeye ve tam da o zaman başlıyor hastalar üst üste gelmeye.bebeğim durmayınca.ben reçetelerle ilgilenirken sağolsun hastalar kucağına alıp susturmaya çalışıyor.bebeğim de bağışıklanmış oluyor galiba.gerçi kontamine-bulaşıcı olacak hastalar olmuyor kucağına verdiklerim tanıdık oluyor.ama yine de bebeği ile birarada çalışanlar varsa siz nasıl çözümler buldunuz??

7 mart doğumlu kızım 1 haziranda gittik doktora şimdiye kadar 2600 kilo almış 12 cm de uzamış normal mı sizce sankı bu ay az kilo aldı gibi
cnm bizde 14 mart dogumluyuz.mayis kontrolunde toplamda 2800gr almisti..simdi haziran kontrolunde ne olur bilmiyorum.3.aydan sonra kilo alimlari azalacak..hep 1kilonun uzerinde almisti ama bu ay 600-700 gr bekliyorum cok besleyemedim cunku...
Benim bebegim kundaksiz hic uyumuyo yazda geldi nasil yapicaz kundak yapan anneler ne dusunuyo bide urfaya gidicem iyice pisicek kizim
cnm tek zibin giydir penye bir battaniye ile de kundak yap
birsey olmaz..terini alir...

Mrhba cnm ben de ankarada oturuyorum bebegime iyi bi dr bulamadim bi turlu evimizin ykininda yenimahalle devlet hstanesi var drlari iyi degil gaziye gtrdum bi kere fena degildi sen nereye gturuyosun

cnm bizde 14 mart dogumluyuz.mayis kontrolunde toplamda 2800gr almisti..simdi haziran kontrolunde ne olur bilmiyorum.3.aydan sonra kilo alimlari azalacak..hep 1kilonun uzerinde almisti ama bu ay 600-700 gr bekliyorum cok besleyemedim cunku...

cnm tek zibin giydir penye bir battaniye ile de kundak yap
birsey olmaz..terini alir...

Ama canim urfa 50 derece oluyomus kuzum orda pisermis gibi geliyo battaniyeyle. beni kundakla salla uyuyim diyo baska turlu uyumuyo ve uyuyamadigi iin avazi ciktigi kadar bagirip agliyo :KK43:

Canim kendini uyandirmiyomu bugun kundklanip sallanmadigi icin beni carsida mahvetti

Yok cnm hic kundak yapmadim ki elleri battaniyenin icinde bile durdugunda eahat edemiyo basinin iki uanina koymak istiyo uyaniyo elbet ama ellerini yuzzune carptigi icin degil sen de yavasca biraktir bnce yarim kundak yapmakla baslayabilirsin en fazla 3 gun zorlar ust kmsumun cocugu 2.5 yasinda hala kundakla uyuyo alismis baya biraktirmak zor oluyo ben emzikle uuyutuyorum bugun hic tutmadigi kadar tuttu emzigi kendi kendine uyudu tosunum:KK55:

Yok cnm hic kundak yapmadim ki elleri battaniyenin icinde bile durdugunda eahat edemiyo basinin iki uanina koymak istiyo uyaniyo elbet ama ellerini yuzzune carptigi icin degil sen de yavasca biraktir bnce yarim kundak yapmakla baslayabilirsin en fazla 3 gun zorlar ust kmsumun cocugu 2.5 yasinda hala kundakla uyuyo alismis baya biraktirmak zor oluyo ben emzikle uuyutuyorum bugun hic tutmadigi kadar tuttu emzigi kendi kendine uyudu tosunum:KK55:

Ohhh siz hergun daha guzel seyler ogreniyosunuz masallah. evet canim bu kundak isinden vazgecmemiz gerekiyo ama zaten gunduz uyumuyo bide kundktan vazgecersek sanki hic uyumaz diye korkiyorum bugun 75 gunluk olduk hala duzene koyamadik bazi seyleri

Ohhh siz hergun daha guzel seyler ogreniyosunuz masallah. evet canim bu kundak isinden vazgecmemiz gerekiyo ama zaten gunduz uyumuyo bide kundktan vazgecersek sanki hic uyumaz diye korkiyorum bugun 75 gunluk olduk hala duzene koyamadik bazi seyleri

Yani canim bikacgun zorlar en fazla alisir snra bazi aliskanliklari simdi vazgecirmek daha kolay oluyo zaman gectikce bebislerde oturuyo bu aliskanliklar bizim de bazen var bazen yok her gun de:gisik bi ruh halinde oglum:KK14: fazla kafama takmiyorum artik bebek bu diyorum kndi kndime:KK37:
sut cogaltma calismalarinda durum ne canim?

çok ince penye battaniyelerle kundak yapılabilir yazın ..başlangıçta uykuya zor daldığı için bende kundak yapıyordum ama artık çok zor durumda kalmadıkça yapmıyorum. eskiden kendi kendime dert ederdim. 2 saat 3 saat oldu hala daha uyanık diye. ama artık kendiliğine bıraktım. zaten uykusu geldiğinde anlıyorum. gözleri hafif kızarıp, kucak dışında başka hiç bir şeyde mutlu olmayınca uykusu geldi demektir.
bir de eğer tam doyamassa uykuyu getiremiyor. sütüm bazen öğle civarında yetmiyor.süt geliyor ama tam doyamadığından uykuya dalamıyor. bende 60 cc mama yapıyorum. sonra tekrar memeye aldığımda uykuya dalmış oluyor.
bir de gün içinde gazı olsun olmasın 3-4 defa gaz masajını tekrarlıyorum. çünkü eğer gazı varsa ne yaparsam yapayım kısa bir süre sonra uyanıyor. ama önceden yapınca uykusunda bile kolayca gaz çıkarabiliyor.

ankara da doktor tavsiyesine benimde ihtiyacım varrrr

Yani canim bikacgun zorlar en fazla alisir snra bazi aliskanliklari simdi vazgecirmek daha kolay oluyo zaman gectikce bebislerde oturuyo bu aliskanliklar bizim de bazen var bazen yok her gun de:gisik bi ruh halinde oglum:KK14: fazla kafama takmiyorum artik bebek bu diyorum kndi kndime:KK37:
sut cogaltma calismalarinda durum ne canim?

Aslinda iyi gidiyodu ama bugun hic duzen falan kalmadi ciktigima bin pisman oldum oglen iki olcek mama verdim sonra durmayinca dursub diye bi iki olcek daha verdim simdide lusuyo surekli offf bugun bitsin artik cok yoruldum cokk. evet bugun uyuturken kundal yapmiyim bari zatn huysuz bugun yada yarinmi denesem ayyy cok bunaldim

çok ince penye battaniyelerle kundak yapılabilir yazın ..başlangıçta uykuya zor daldığı için bende kundak yapıyordum ama artık çok zor durumda kalmadıkça yapmıyorum. eskiden kendi kendime dert ederdim. 2 saat 3 saat oldu hala daha uyanık diye. ama artık kendiliğine bıraktım. zaten uykusu geldiğinde anlıyorum. gözleri hafif kızarıp, kucak dışında başka hiç bir şeyde mutlu olmayınca uykusu geldi demektir.
bir de eğer tam doyamassa uykuyu getiremiyor. sütüm bazen öğle civarında yetmiyor.süt geliyor ama tam doyamadığından uykuya dalamıyor. bende 60 cc mama yapıyorum. sonra tekrar memeye aldığımda uykuya dalmış oluyor.
bir de gün içinde gazı olsun olmasın 3-4 defa gaz masajını tekrarlıyorum. çünkü eğer gazı varsa ne yaparsam yapayım kısa bir süre sonra uyanıyor. ama önceden yapınca uykusunda bile kolayca gaz çıkarabiliyor.

ankara da doktor tavsiyesine benimde ihtiyacım varrrr

Nasil vazgecirdin canim kundaktan birden biremi kestin kundaklamayi

Aslinda iyi gidiyodu ama bugun hic duzen falan kalmadi ciktigima bin pisman oldum oglen iki olcek mama verdim sonra durmayinca dursub diye bi iki olcek daha verdim simdide lusuyo surekli offf bugun bitsin artik cok yoruldum cokk. evet bugun uyuturken kundal yapmiyim bari zatn huysuz bugun yada yarinmi denesem ayyy cok bunaldim

Keyifli gununde dene bnce canm inatlasmaz o zmn

Kızlar merhaba,
Benim iznim de 1 Temmuzda bitiyor. Annem de kayınvalidem de yanımda değil, mecbur bakıcıya vereceğiz. 2 gün boyunca sınavlar sebebiyle komşularım sağolsun baktılar oğluma ama yavrum biberonu ttutmamış sağıp bıraktığım sütün dörtte birini bile içmemiş, aç aç beklemiş öyle, kaşıkla vermişler.
Anne memesini unutmasın ya da karıştırmasın bocalamasın diye biberon vermemiştik. Denedim ben de dün midesi bulanıyor, öğürüyor, almıyor biberonu.
Acaba büyük uçlu bir biberon ya da anne memesi küçüklüğnde biberon mu alsak. Napsak da alıştırsak? Bir fikri olan var mı;?

ebahcım ben de senin gibiyim
çok dikkat etmiyorum
her yerde yatırıyorum,
en az 6 battaniyemiz ortalıkta geziyor
hangisi denk gelirse onu kullanıyoruz
hangi emzik boşta olursa tıkıyorum birinin ağzına
haftada iki kere kesin dışarı çıkıyorum
onları da her gün dışarı çıkarıyorum
günlük uykularından bir tanesini ana kucaklarında balkonda uyuyorlar
her gün bir meyvenin tadına bakmaya başladık
dün kirazı tattılar, çok sevdiler
evde 8 kişiyiz, kucaktan kucağa geziyorlar
sadece uyuyacakları zaman beni istiyorlar
(kayınvalidemlerde kalıyoruz)
benimkiler de çok rahat bebekler olacaklar
öyle inanıyorum
Ben bana bagimli dibimden ayrilmayan pipirikli cocugum olsun istemiyorum.tabiki genel hijyen kurallarini atlamiyorum ama detaya girecek kadar bos anim oldugunu sanmiyorum.bazen nasil bu kadar rahatim diye kendime sasiyorum.annem bile daha evhamli ay usur ay nazar deger.bisey olmaz korkma melege nazar degmez onun cevresinde melek kalkani var diyorum

bende rahat davranıyorum...bebegın genel durumunda bı gariplik yoksa kıloyuda takmıyorum..kızımda tombul degıl alt sınırdan alıyor kılosunu....ben takmıyorumda o hemşıre yokmu benı sinir edıp duruyor..800 gr için bile az dıyor yüzünüburuşturuyor...aşı yaptırıyorum diye ters bşey demıyorum ki acıtmasın kızımın canını sinirlenip...
İsik kizim 3 ay 6 gunluk gecen hafta kontolde 4.500 cikti kilosu neredeyse yeni dogan kilosu bir ay boyunca 500 gr.almis artik uzulmuyorum gayet sglikli bir bebek kizim.soyle bir ilgincligi var 3 aylik hareketleri olan yeni dogmus goruntulu bebek dogan gorunumlu sahin gibi...disarida durdurup bakiyorlar kanguru icinde yuzu disa donuk kafa dik eller kangurunun onunde balkondan bakar gibi simbil gibi bakiyor.maskot gibi cirpicik kizim benim
Benim bebegim kundaksiz hic uyumuyo yazda geldi nasil yapicaz kundak yapan anneler ne dusunuyo bide urfaya gidicem iyice pisicek kizim

Benim kizimda kendini cok uyandiriyor elleriyle annem evden buyuk tulbent verdi ben ona kundak yapiyorum deneyebilirsin

Kızlar merhaba,
Benim iznim de 1 Temmuzda bitiyor. Annem de kayınvalidem de yanımda değil, mecbur bakıcıya vereceğiz. 2 gün boyunca sınavlar sebebiyle komşularım sağolsun baktılar oğluma ama yavrum biberonu ttutmamış sağıp bıraktığım sütün dörtte birini bile içmemiş, aç aç beklemiş öyle, kaşıkla vermişler.
Anne memesini unutmasın ya da karıştırmasın bocalamasın diye biberon vermemiştik. Denedim ben de dün midesi bulanıyor, öğürüyor, almıyor biberonu.
Acaba büyük uçlu bir biberon ya da anne memesi küçüklüğnde biberon mu alsak. Napsak da alıştırsak? Bir fikri olan var mı;?

Bu sikinti yuzunden ben 6 aylik gecici istifami verdim biberon almiyor ya kasikla ya enjektorle besliyorum yavru kedi gibi sutumu biraksam bir ise yaramayacak zaten az kilo aliyor bende isi biraktim.birde benim sutum yeterli dgil hem meme hem mama veriyorum biberon krizi beslenme saati benim cinnet anim oluyor bazen sinirlerime hakim olamiyorum az biraz soyleniyorum.istahsiz cocuk ne zormus 3 ayda omrumden omur gitti denemedigim yontem kalmadi birde son kontrolde doktor enjektorle ver yanagina sik dedi ben o yontemi buldum eskidi bile baska birsey lazim bana dedim

Kızlar merhaba,

Cnm bnmki de almiyodu ucu sert geliyomus meger oguruyodu kustugu bile oldu dr.browns cam biberon aldik gaz onleyici ucu acayip yumusak onu aldi mememi de birakmadi

Mrhba cnm ben de ankarada oturuyorum bebegime iyi bi dr bulamadim bi turlu evimizin ykininda yenimahalle devlet hstanesi var drlari iyi degil gaziye gtrdum bi kere fena degildi sen nereye gturuyosun
cnm yenimahallede ozel bilgi hastanesi var..bengu hanima gidiyorum..erkek gibi biraz haldir küldür rahat bir doktor..iyi yani ben simdilik memnunum..bebeklerlle guzel ilgileniyor seviyor oynuyor..
Ama canim urfa 50 derece oluyomus kuzum orda pisermis gibi geliyo battaniyeyle. beni kundakla salla uyuyim diyo baska turlu uyumuyo ve uyuyamadigi iin avazi ciktigi kadar bagirip agliyo :KK43:

cnm ben cografya ogretmeniyim :-D guneydogu sartlarini iyi bilirim..hernekadar sicak olsada uyuyan bebegin uzeri ortulur..sen ince penye bi battaniye al onla sar biseycik olmaz..terlemez aksine terini emer :-D:-D

bugun ogrendım kızım olacak prensesım gelıyooo çok hareketlı yaramaz bı bebışş
tebrik ederim canım :nazar: hamilelik takvimi indirebilirsin kendine, senin yerine günleri sayar:emir_bebek:
günaydın kızlarbenim dün iznim bitti bu hafta rapor alcam ama haftaya başlamam lazım sınıf öğretmeniyim şu norm durumları yüzünden okula gitmem lazım Allahtan bebeğime annem bakıcak(çok şükür) sadece anne sütü veriyorum elektirikli pompa aldım 4 hafta önce sağdım denemek için 100ml süt çıktı şimdi de biraz sağıp stok yapim dedim sağıyorum sağıyorum 40ml den fazla çıkmıyor her ikisi toplam anlamadım gitti sizinkiler nasıl acaba yanlışmı kullanıyorum makineyi mama vermekte istemiyorum sütüm var gibi elimle sıkınca geliyor ilk iki ayda ayda 800er gr aldık hemşiremiz normal dedi

canım ben de sütümü sağıyorum, her seferinde aynı olmuyo, bazen 100ml süt çıkarken bazen de 40 50ml çıkıyor:KK50: (200 ml lik süt saklama poşetleri almıştım) 24 saat içinde bikaç kez sağıp 200 mile tamamlayıp dondurucuya atıyorum, bu arada sağdığım sütü buzdolabında muhafaza ediyorum

sizin bebişler ne alemde kızlar :KK5: banyo faslı gayet keyifli geçiyor fakat banyo sırasında sanki Azra ya enerji yüklemesi yapmışız gibi uykusu olmuyor olsada 5 dk. rahat banyo sonrası 2 saat sonra uykuya dalabiliyor :KK5:

Son düzenleme:
X