2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Bunu basarabilen varsa lutfen anlatsin.
Simdilik yataginda uyutmaya alistirabildim sadece.
Sallamadan da uyutmak istiyorum ve haril haril arastirma yapmaya basladim.
Yardimlarinizi bekliyorum.

bazen bi işim varsa eşime yada oğluma veriyorum biraz bakmaları için
geçen gün bi baktım eşim ayağına koymuş hafiften sallıyo
sakına dedim kesinlikle ayağında sallama alışırsa sana sallattırırım sürekli ona göre dedim
o günden beri ayağına koymuyo artık

bizim ismimiz de halen yok.. eşim bebek ismiyle doğar diyor...

Allah bize yardım etsin canım... kendine çok dikkat et...

aramıza hoş geldin canım.. ben de sana sağlıklı ve mutlu bir doğum diliyorum..

candasss... geçmiş olsun dileklerin için teşekkür ederim...

hepinizi öpüyorum.. ne de olsa sanaldan hastalık bulaşmaz :))))

Evet Mart annesi olarak 18 Mart'ta oğlum cennetten getirdiği kokusu ile doldurdu evimizi. Dogum hikayem

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-oykuleri/616715-gebelik-dogum-hikayem.html

QUOTE=lovely17]Canım mesajını görünce yazmak istedim benimde göğüslerimde süt birikiyor akamıyordu dr a gittim ilaç verdi ve geçti git mutlaka emzirirken zarrı olmayan bir antibiyotik veriyor dr ve 2 güne geçiyor.[/QUOTE]
CANIM OZELDEN YAZAMIYORUM.IGNE KULLNDSIM BEN ANTIYOTIKDE o zamn gectı fakat yıne ates basıo gtoğüslerım yanıo resmen sagıyorum gecıo..

slm kızlar lahusa serbetı yapn var mı?benım bugun 40 mız cıkıo.cuma mevlut yapıcam.lahusa serbetı yapmk ıstıyorum ama benım kalabalık olucak 100 kısılık fılan ne kadar seker almalıyım bılen var mı?

günaydın kızlar bebeğim 62 günlük yazmışım 66 günlük yanlış hesaplamışım
yarın aşımız var 3 lü aşı olucak
oğlumun aşıdan sonra çok ateşi çıkardı bu bebişte abisine çektiyse baya bi ateşlenicek demektir
tırnaklarına fucidin krem kullanıyorum batma için
fakat anlamadığım niye sürekli oluyo ve genelde ayakta olan bişey bu neden elinde oluyo off çok canım sıkılıyo bu duruma
olmazsa başka bi doktoramı götürsem
benim oğlum hala sadece beni emiyo
acaba dışarı çıkarken mama yapsam olurmu gerçi şimdilik sütüm yetiyo gibi bu aralar göğüslerim fazla yumuşak süt azalıyo gibi sanki çok emdiği zaman özellikle süt kalmıyo çekip duruyo yalancı meme muamelesi yapıyo ağzında geveliyo bi saat
bebeğe ilk verdiğiniz mama hangisi

inşallah ateş yapmaz da kolay atlatırsınız aşıyı. kızımda yapmadı çok şükür. ben doğduğundan beri aptamil 1 veriyorum mama, sütüm o kadar az ki nerdeyse sadece mamayla besleniyor.

canım bizim kız hiç sallanmadı doğduğundan beri, sallayınca garipsiyor artık, kocaman açıyor gözlerini ne oluyor diye:) ilk zamanlar annem beşiğine yatırıp salladı bikaç kez, sanırım midesi bulandı, hep kustu sallanınca. bizde bidaha sallamadık ne beşikte ne ayakta. bizimki omzumuzda gaz çıkarma pozisyonunda uyuyor. karnını doyurunca gazını çıkarmak için omzuma koyuyorum, sırtını pışpışlarken bakıyorum uyumuş, bi 15dk felan dalmasını bekleyip yatırıyorum yerine.

dün gecede mamayı fazla kaçırdı, bayağı bir kustu, kusunca tabi mide boşaldı tekrar mama istemeye başladı. mamasını yedirdim, saat 2 oldu, baktım hala mama aranıyor, yine kusucak diye vermeyip yerine yatırdım, ışığıda kapadım. ağlarsa alırım dedim, kendi kendine bayağı bir oyalandı, sinirlenip hızlı hızlı nefes alıyor felan ama sonra kendiliğinden uyuyup kaldı:) bundan sonra karnını doyurunca ışığı kapatıp yatırıcam bakalım, inşallah öylede uyur.

selam kızlar
size bir sorum var özellikle kız bebeği olanlar
artık şapka takmıyoruz biz ama kızım oğlan çocuğu gibi:))
azıcık kıza benzesin istiyorum saç bandı takmak istiyorum ama
kıyamıyorum acıtır mı kafasını diye. 50 günlük olduk
siz takıyormusunuz bıngıldağı yumuşak ya daha korkuyoum
ama evde olmasa da gezmeye gidince taksak olur dimi..

selam kızlar
size bir sorum var özellikle kız bebeği olanlar
artık şapka takmıyoruz biz ama kızım oğlan çocuğu gibi:))
azıcık kıza benzesin istiyorum saç bandı takmak istiyorum ama
kıyamıyorum acıtır mı kafasını diye. 50 günlük olduk
siz takıyormusunuz bıngıldağı yumuşak ya daha korkuyoum
ama evde olmasa da gezmeye gidince taksak olur dimi..

ben takıyorum canım sadece gezmeye giderken. çok sıkı olanlardan alma, kumaş olup da içinde ayrıca lastik olanlar çok sıkı oluyor, kendi lastikli olan kumaştan yapılmışsa sıkmıyor hiç. bide ben bıngıldağa değilde biraz daha alnına doğru takıyorum, hemen saçların başladığı yere. elbise ayakkabı felanda giydiriyorum artık, çok tatlı oluyor, ısırasım geliyor.

Son düzenleme:
ben takıyorum canım sadece gezmeye giderken. çok sıkı olanlardan alma, kumaş olup da içinde ayrıca lastik olanlar çok sıkı oluyor, kendi lastikli olan kumaştan yapılmışsa sıkmıyor hiç. bide ben bıngıldağa değilde biraz daha alnına doğru takıyorum, hemen saçların başladığı yere. elbise ayakkabı felanda giydiriyorum artık, çok tatlı oluyor, ısırasım geliyor.

tamam canım bende takayım:))

slm kızlar lahusa serbetı yapn var mı?benım bugun 40 mız cıkıo.cuma mevlut yapıcam.lahusa serbetı yapmk ıstıyorum ama benım kalabalık olucak 100 kısılık fılan ne kadar seker almalıyım bılen var mı?

canım 100 kişi için yaklaşık 3 kg.lohusa şekeri yeter bence 20 litrede su

Son düzenleme:

Yatagına nasıl alıstırdın benimki sadece omzumda uyuyor

merhabalr.. bugün 2 ay doldu ve sabah aşılarımızı olduk,kızım cok agladı gözyaşları aktı ilk defa...eve geldik ateşi henüz yok fakat çok huzursuz durup durup ağlıyor bagırıyor....
doktor kontrolümüze de gittik kilo alımı gene az 800 gr almış yaklaşık olarak,çok kusmamız oluyor arada dedim onun için ilaç verdi şurup birde aptamil ar mama verdi günde bir defa kullan dedi ek besin olsun diye...fazla kilo alamıyor benim bebeğim kusmadan herhalde mama kullanmakistemiyorum ama mecburum galiba :KK43:

inşallah ateş yapmaz da kolay atlatırsınız aşıyı. kızımda yapmadı çok şükür. ben doğduğundan beri aptamil 1 veriyorum mama, sütüm o kadar az ki nerdeyse sadece mamayla besleniyor.

canım bizim kız hiç sallanmadı doğduğundan beri, sallayınca garipsiyor artık, kocaman açıyor gözlerini ne oluyor diye:) ilk zamanlar annem beşiğine yatırıp salladı bikaç kez, sanırım midesi bulandı, hep kustu sallanınca. bizde bidaha sallamadık ne beşikte ne ayakta. bizimki omzumuzda gaz çıkarma pozisyonunda uyuyor. karnını doyurunca gazını çıkarmak için omzuma koyuyorum, sırtını pışpışlarken bakıyorum uyumuş, bi 15dk felan dalmasını bekleyip yatırıyorum yerine.

dün gecede mamayı fazla kaçırdı, bayağı bir kustu, kusunca tabi mide boşaldı tekrar mama istemeye başladı. mamasını yedirdim, saat 2 oldu, baktım hala mama aranıyor, yine kusucak diye vermeyip yerine yatırdım, ışığıda kapadım. ağlarsa alırım dedim, kendi kendine bayağı bir oyalandı, sinirlenip hızlı hızlı nefes alıyor felan ama sonra kendiliğinden uyuyup kaldı:) bundan sonra karnını doyurunca ışığı kapatıp yatırıcam bakalım, inşallah öylede uyur.

Sizi yürekten tebrik ediyorum gelip benimkinide alıştırsanıza :) memede bile uyumuyo cin gibi bakıyo :) salla bakalım salla zaten uykusuz sallamasam bıraksam sabaha kadar durur :)

Kızlar bu resimdeki yastığı alıcam demiştimya bu gün geldi ben çok memnun kaldım bebeğiniz yatarken kusuyorsa tavsiye ederim.Başının altı yüksekte kaldığı için midesi yukarı çıkmıyor.
foto alıntıdır.
Eki Görüntüle 704994

kızlar bebeği uyutmayı konuşmuşsunuz
bence uyuma şeklini bebek belirliyor
benim ikizlerimde durum şöyle
oğlum kucağı da sevmiyor, meme de uyumayı da sevmiyor
hatta sallanmaktan nefret ediyor
karnını doyurup, altını temizleyip, gazını çıkardıktan sonra yatağına koyuyorum emziği ile birlikte uykuya dalıyor kendi kendine

kızımda ise durum çok daha farklı
kızımın gözlerini mutlaka kapatıyorum
şapkasını burnunun ucuna kadar indiriyorum
emzirir pozisyonu alıp hafif hafif sallıyorum
ya da ana kucağında sallıyorum öyle uyuyor
ikisi de ayakta ve bir bezin içinde sallanma olayından nefret ediyor
bas bas bağırıyorlar
karşıma alıp konuşuyorum
konuşmamı da seviyorlar, uyuyorlar bazen

geçen hafta bebeklerimin şapkasını çıkarmıştım
bu hafta da eldivenlerini çıkardım
tırnağını keserken olumun serçe parmağını kanattım:KK43::KK43::KK43::KK43:

bebeklerimin ilk oyuncaklarını aldık dün
çıngırak
renkli ve sesli olunca çok ilgilerini çekti
sabah 5 ile 6 arası oynadık kuzularımla
acayip gülücükler atılar annelerin:nazar::nazar::nazar:

uyku meselesi...
benim kızımın bir yöntemi yok o an hangi durum hoşuna giderse öyle yatıyor ya da hiç yatmıyor ne yaparsam yapayım
gece uyanınca emer ve tekrar meme de uyur
gündüz nadir meme de uyur gazını omzumda çıkarırken dalıverir arada
ya da saç kurutma makinası çalışır o da uyur
ya da azıcık dalar gibi olur beşiğe girince de az sallanır ve uyur
kısacası sürprizlerle dolu bebeğim:KK70:
bu arada başında yeni yeni çıkan iki tel saçın arasında konak denilen şeyler oluştu
doktor bir krem verdi bunu geceden sürün ertesi gün banyo yaptırırken ince bir tülbentle hafifçe başını ovun çıkar dedi ama çıkmadı:S
annemin klasik zeytinyağı sürme eylemi daha başarılı sonuç verdi:KK70:

kızlar bebeği uyutmayı konuşmuşsunuz
bence uyuma şeklini bebek belirliyor
benim ikizlerimde durum şöyle
oğlum kucağı da sevmiyor, meme de uyumayı da sevmiyor
hatta sallanmaktan nefret ediyor
karnını doyurup, altını temizleyip, gazını çıkardıktan sonra yatağına koyuyorum emziği ile birlikte uykuya dalıyor kendi kendine

kızımda ise durum çok daha farklı
kızımın gözlerini mutlaka kapatıyorum
şapkasını burnunun ucuna kadar indiriyorum
emzirir pozisyonu alıp hafif hafif sallıyorum
ya da ana kucağında sallıyorum öyle uyuyor
ikisi de ayakta ve bir bezin içinde sallanma olayından nefret ediyor
bas bas bağırıyorlar
karşıma alıp konuşuyorum
konuşmamı da seviyorlar, uyuyorlar bazen

Kucukken cok guzeldi emerken yada yatirinca uyuyodu simdi ya besiginde yada ayakta salliyorum dedigin gibi bebegin istegine gore bende cok isterim kendi kendine uyusun ama maalesef

herkese merhabalar.tatli kuzular ve guzel anneleri.gecmisi okuyamadim umarim herkes iyidir.ben hic iyi degilim.kizim 1ayini doldurduktan sonra kabiz oldu ve bu hala devam ediyor.bugun 69 gunluk oldu.fitil bile care olmuyordu bazen 3-4 kez koymadan.doktor doktor gezdik.en son cocuk cerrahina goturun dediler.bugun gittik dr hemen yatis istedi.yarin hastaneye yaticak kuzum.drumuz arastirma yapicagini soyledi ama yuksek bi ihtimal ameliyat olcak kuzum bagirsaklarindan.Allah rizasi icin dua edin bize ne olur kizim sifa bulsun...hakkinizi helal edin....

X