2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

iyi düşün iyi olsun canım bunları düşünme sonuçta hiç bişey senin ve bebeğinin sağlığından önmli değil hayırlısı neyse bizim için o olsun tatlım

benim kadar korkan var mı bak bu saat oldu hala uyuyamadım
canım neden korkyorsun hayırdır ben anlamadım ???

iyi düşün iyi olsun canım bunları düşünme sonuçta hiç bişey senin ve bebeğinin sağlığından önmli değil hayırlısı neyse bizim için o olsun tatlım
yarın tahlıl yaptırayım canım haklısınnn ...ınsallh hepımıze hayırlısını versin Allah ımmm....

Günaydın Güzel anneler, yarın oğlumla randevum var çok heycanlıyım, dr değiştirdim bakalım bu nasıl

Çatı muaynesinden biraz tedirgin olan bir anne adayı olarak biraz araştırdım sizlerle de paylaşmak istedim

Çatı muayenesi nasıl yapılır?
Çatı muayenesi normal jinekolojik muayene masasında ve aynı şekilde jinekolojik muayene pozisyonunda yapılır. Doktor iki parmağı ile çatı kemiklerinin durumunu değerlendirir. Bebeğin kilosu ile doğum yolunun darlığını - genişliğini kıyaslayarak normal doğum mümkün olabilir mi diye değerlendirmek yapar. Doğum başkamadan önce gebeliğin son haftalarında yapılan çatı muayensinde rahim ağzı kapalı olduğu için bebeğin kafasına veya diğer organlarına temas edilemez.

Çatı darlığı:
Eğer pelvik muayenede çatı darlığı (pelvik darlık) olduğuna yani doğum yolunun normal doğuma imkan vermeyecek derecede dar olduğuna karar verilirse normal doğum hiç denenmeden sezaryen ameliyatı planlanır. Ancak bu herzaman mümkün olmaz, yani çatı muayenesi herzaman doğum şeklini kesin belirleyemeyebilir bu durumda normal doğum denenir ve doğumun ilerlemesi esnasında yapılan muayeneler ile daha net karar verilebilir. Doğum sırasında rahim ağzı açık olduğu için hem rahim ağzının açılma miktarı ve durumu hem de bebeğin kafasının pozisyonu, durumu değerlendirilebilir bu nedenle doğum esnasında yapılan çatı muyenesi daha net bilgi verir. Ancak doğumdan önce gebeliğin son haftalarında yapılan çatı muayenesi de ön fikir vermesi için ve belki de normal doğum yapamayacak hastalaların normal doğum denenmeden farkedilmesi için gereklidir.

Çatı muayenesi sırasında veya sonrasında ağrı, kanama olur mu?
Çatı muayenesi ağrılı bir muayene değildir. Hamileliğin son haftalarında vajina dokusunda esneme olduğu için gebe olmayan kadınlara göre daha rahat bir şekilde vajinal muayene yapılabilir. Kanama genellikle hiç olmaz, bazen lekelenme veya az miktarda pembe, kırmızı kanama olabilir. Kanama olsa dahi çatı muayenesinin bir zararı veya riski yoktur, aksine faydası vardır.

Ohhhhhh
İyi yapmışsın canım gitmekte rahatladın ne güzel
Her şey de yerinde imiş ooohhhh

nasılsınız bu sabah.. kızlar dün 9.ayıma giriş yaptım ya, sanki bebek de bunu hissetmiş gibi dün tüm gün boyunca kıpır kıpr kıpır, hiç uyumadı desem yeridir. akşam özellikle eşim bile çok şaşırdı, elini ayağını falan çıkarıyo resmen. maşallah diyelim de...

benim de içim rahatladı şimdi. dr çok önemli son zamanlarda. ilgisiz olduklarında strese giriyo insan. ben değiştirmefalan dedim ama, iyi değiştirmissin o zaman. :)) ayy senin de ay kaldı ya, valla herkes gün almaya başladıııı.
Allahım benim de sancılarım erken gelirse elim ayağıma dolaşır, ne çanta hazırladım, ne de kıyafetleri yıkadım.

Günaydın Güzel anneler, yarın oğlumla randevum var çok heycanlıyım, dr değiştirdim bakalım bu nasıl

sen de mi, inşallah memnun kalırsın. güzel haberler ver bize..

bugün biraz yorucam kendimi kızlar ister istemez. evi biraz temizlemem lazım. ark.lar gelicek, bişiler hazırlicam, off çok hantallaştım ya..
kendinize dikkat edin...

Günaydın anne ve minişleri.burd ayazılmıştıya bir anne bebeğini kaybetmiş kendiside yoğun bakımda demiştiniz ya ondan mı etkilendim nedir bilmem dün çok kötü bir rüya gördüm.allahım hepimizin yavrularını bizlere bağışlasın.

Günaydın kızlar, prensler prensesler günaydın :) Nasılsınzı ?

Sonsy cim canım isim konusunda bende öyle bir takıntı vardı, artık aşmaya çalışıyorum.Derin ismi boş kişilerde varmış ama senin kızın dopdolu bi kişilk olacak inş.Ama içine sinmediyse araştır biraz daha.zor iş cidden yavrularımıza isim seçmek.

2013, canım boşver gitmek işlerinizi kolaylar.hayırlsıyla kavuşta kızına ardından eşini alın yanınıza :) çok iyi olmuş laptop.iyi günlerde kullan.

puppa, bay yanağa maşallah ya koca delikanlı olmuş.dr amcasındanda hiatbı kapmış.eşinide tebrik ederim düşünceli bi davranış olmuş yemek muhabbeti.

Özokun, demek tahmini 20 şubatta yavrunlasın :) dr u beğenmene çok sevindim hayırla gelsin yavrun.

enise, canım güzel haberlerle dönersin inş randevudan.

skrn, rüyan hayra çıksın inş.etkilenmemek ne mümkün.bende etkileneceğimi düşünerek okumadım.allah sabrına sabır katsın o arkadaşında çok zor.

Günaydınnnn. Ay zaman ne kadar azalmış böyle. Nişan mı geliyor? muhabbetleri başlamış. Hadi hayırlısı

Canım gözün aydın. Maşallah Bay Yanağa Benim kızım da öyle yanaklar tombul tpmbul

Oh canım çok şükür geç oldu ama içine sinen bir doktor oldu Hadi bakalım. Ayyy 20 si ne ne kaldı:18::18:

Canım sağol bilgiler süper mutlaka faydalanacağım. Şu emzirme olayında bende yanımda kimseyi istemiyorum. Hem çekiniyorum hemde istemiyom işte ya Hele kayın valide falan Severim kendisini ama yanında emzirmek düşüncesi

Günaydın canım. Kızımda sabaha kadar çok hareketliydi. Sen o göbüşten el ayak izini görebilenlerdenmisin? Biz daha göremedik. Sadece çıkıntı ve yamulma....

Sağol Candaşım. ne yapalım sorunumuz bu olsun değilmi. Ama 28 Şubatda eşimin tayini çıkması için dua etmenizi istiyeceğim

Kızlar geçen Ecren ismini duydum. Güzel geldi. Manası Allahın hediyesi demekmiş. Sons araştırmaya devam ediyorsan düşünebilirsin

bencede, tek dert bu olsun.İnş 28 şubatta uğrunuz olur her daim duaya hazırız tabiki :) Ecrin olabilir mi ? öyle biliyorumda ben canım.ya bende hala çıkıntı görmüyorum, kızında tombik yankmış yerim o yanakları ben :)) bizimkide öyle, tombik tombik olsun bütün yavrukar ya.bizim bi ark ın oğlu var daha ilkkez bu ay yüzünü görmüş bizle aynı doğumu, ama benim oğlumda akıllı hep gösterdi yüzünü ve istisnasız el yanağın altında :)) babasıda hep öyle uuyur zaten :)) bizim topiğin kuzuları akıllı ya gösteriyolar kendilerini akıllı akıllı büyüyolar, bi nazlıma nınki çok nazlı :) o da nazar bıncuğumuz tabi bencede kesin kızı olcak :)) sen napıyosun canım ?

günaydın kızlarrr,

benimde son 4 günüm iş yerinde çok şükür, ama benim için kötü haber

evde internetim yok ve bağlatamıyorum ttnete başvurdum ama tesisatımda problem çıktı.

yalın internetle ilgili. o yüzden şimdilik askıya alındı sözleşmemi iptal ettireceğim.

en kötüsü sizinle konuşamıcam hergün okuyordum arada bir girsem neler kaçırmış olucam off off...

bu arada sürekli adet sancısı gibi ağrım oluyor.

sUDE CANIM çok geçmiş olsun ya, anne babalara kızıyorum ben insan tembihlemez mi ? şükür iyiymişsiniz şimdide sancın ağrın filan yok dimi ? izne 37. haftada mı ayrılıyosun canım ?

candaşcım sağolasın, hiç tahmin etmedik vuracağını daha 3 yaşında. zatti annesi bi tane patlattı üzüldüm onada

ben bu hafta ayrılıyorum canım 35. te ayrılmış olacağım daha bekleyemicem çok yoğun ve yorucu dinlenicem evde. eksiklerim

var yetti valla çalış çalış sen ne zaman ayrılıcaksın ?

Günaydın bütün bebiş anneleri umarım herkesler iyidir ve sağlıklıdır.Geçen gece felaket bir bel ağrısı yaşadım öyle ki kendimi yataktan attım.Eşim her hareket ettirmeye çalıştığında ben çığlık çığlığaydım.Mecburen doktoru aradı gecenin 3ünde .Durumu anlatınca doktor doğum başladı sanmış hemen hastaneye gidin demiş zar zor da olsa inleye inleye gittik hastaneye ismi söyler söylemez doğumhaneye çıkardılar beni sandalyeyle meğer doktorumuz geleceğimizi haber vermiş onlara,neyse ebe hanım çatı muayenesi yaptı ve henüz açılma olmadığını dolayısıyla korkulacakta bişey olmadığını söyledi ardından nst ye bağlayıp bebğin kalp atışlarını ve sancı sıklığını kontrol etti çok şükür ordada herhangi bi sıkıntı olmayınca hem bizi rahatlatıp hemde doktorumuzu aradı ve onuda rahatlattı .Bu bel ağrıları da doğuma hazırlayıcı yalancı sancılarmış.Çok şükür Gönül'üm iyi kızlar Rabbim hayırlısıyla kucağımızda görmeyi nasip etsin onları.

günaydın kızlar
yazılarınızı tam okuyamadım ama sanırım beni merak eden olmamış
neyse ben yinede anlatim

cumartesi doktora gittiğimde sancım çıkmadı
doktor yinede tedbir almak için celestone iğne verdi bebeği 2 hafta daha tutabilirsek eerken doğmuş sayılmaz dedi
antibiyotikte verdi
yat dinlen sürekli kendini yorma dedi

o gece o kadar çok sancım olduki doğum sancısı gibiydi sanki
fakat düzensiz olduğu için hastaneye gitmeye gerek görmedim öylece çektim sancıyı
2 gündür daha hafif sancılarım oluyo
sürekli yatıyorum hiç bi iş yapmıyorum çünkü
demekki kendimi çok yoruyomuşum dinlenmek iyi geldi bana
yine arada belim kasıklarım ve bacağa vuran ağrılar oluyo ama daha kısa sürüyo
pazar günü kontrolüm var bakalım dokto ne dicek

ayrıca çok hastaneye baktım içime sinen olmadı bende araştırma hastanesinde doğurmaya karar verdim
doğuma kadar bu doktoruma gidicem doğumda devlet hastanesine
inşallah özel oda tutma gibi bi şansım olur olmassada nasip artık
devletin doktorlarına daha çok güveniyorum

sizlerde iyisinizdir inşallah bebişleri öpüyorum

Üzüldüm. En kısa zamanda çözersin sorunu inşallah canım. Eksikliğin hissedilir burda...

Ya bende ecrini duymuştum ama hafta sonu gittiğim kuför söyledi kızının adı Ecren miş. Evet bizim bebişlerimiz anneleri gibi uyumlu söz dinliyor Nazlıma kızma canım seninki nazından yapıyor. Yerim ben onun nazını Ben son 3 gün sayıyorum. Yarın bana veda yemeği yapacaklar burda. Senin ne kadar kaldı. Hala otobüsle gitmiyon değil mi işe.

saol cnm verdiğin bilgiler için.çatı muaynesinden benim kadar korkan yoktur heralde.drye bende cuma gideceğim hem çalışamaz raporu alacağım hemde çatı muaynesi yaparız demişti.tabi sıkıntısı stresi şimdiden bastı beni
cnm güzel haberler almana sevindim.bu devlet drleri daha ilgisiz olur gibi geliyor bana.benimde devlette olan fakat benim özel olarak gittiğim bir dr var.ben doğumumun onun yapmasını çok istiyorum ama özel hastanede.oda ben devlet sdrsiyim aniden çıkıp gelemem diyor.haklıda.devlet hast doğurmamı pek tavsiye etmedi.kafam karışık benimde.ama devlet olmayacağı kesin

günaydın anneler ve güzel bebişleri.aman kızlar ne bu korkularınız düşünmeyin bebiş geleceği zaman zaten geleck öyle yada böyle.hayırlısı ne ise o olsun bakalım.bu günlerin keyfini çıkaralım ve rahatça geçirelim.unutmayın stres bebişlerimizi besleyen damarları etkiler allah korusun iyi düşünmekte fayda var

etrafıma bakıyorum erken doğum yapanlar doğumu riskli olanlar özeli değilde devleti tercih ediyor

devlette yoğun bakım bebek yoğun bakımı tam teşekküllü
tamam özel bi ilgi olmuyo tabiki ama zaten doğum esnasında gidicem
doğuma kadar kendi doktorumun kontrolü altında olucam

benim gittiğim hastanede yoğun bakım falan yok zaten çoğu özel hastanede acil bi durum olursa tam teşekküllü devlet hastanesine sevk ediyolarmış
sevk edilmeyi bekleyene kadar gider devlette doğururum
görümcemin gelini 33 haftada sancılanmış 2 sene önce gittiği özel hsataneler riski kabul etmemiş hastaneye almamış
düşünün yani kaç tane özel hastaneye gitmişler
en sonunda benim gideceğim hastaneye gitmişler orda doğumu oldu 1 ay bebek yoğun bakımda kaldı şimdi maşşallah çok iyi durumu
yani devlet hastanesi çok daha güvenilir
ilgiyide evde eşim versin artık

gunaydin kizlar.
Az once uyandik biz.
Gece uyuyamadim. Bebegim sol tarafimda hep.( Olsun hareketlerini hissediyorum ya buna da sukur) Yatinca rahatsiz oluyorum. Oturarak uyumusum yatakta.
Sizler nasilsiniz?

hepinize günaydın :) nasılsınız güzel anneler :) ya ben düşünüyorumda o kadar klasik müzik dinleticem onu yapıcam bunu yapıcam dediğim hiçbişeyi yapamadım. ya bunları yapamadım diye bebeğim huysuz sinirli bi bebek olursa. hep okuyoruz ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…