- 11 Ocak 2013
- 20
- 0
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
tamm canım bencede gıtmelıyım ....enfeksıyon olabılır ... ben seyden korkuom ya hanı acılma olmadan yatıs yaparlarsa sunı sancı felan versınler istemiyorum ben evde baslasın sancılar tam zamnı gelınce gıdeyım ıstıyorum yaaa ama yarın tahlıl yaptırcammm....
canım neden korkyorsun hayırdır ben anlamadım ???benim kadar korkan var mı bak bu saat oldu hala uyuyamadım
yarın tahlıl yaptırayım canım haklısınnn ...ınsallh hepımıze hayırlısını versin Allah ımmm....iyi düşün iyi olsun canım bunları düşünme sonuçta hiç bişey senin ve bebeğinin sağlığından önmli değil hayırlısı neyse bizim için o olsun tatlım
geldik dr dan. ayyy içim rahatladı valla. ilk baştan beri neden bu dr a gitmemişiz dedim. adam çok iyiydi. baya inceledi. daha önce başka hastaneye gidiyoduk memnun kalmadık artık dedik olsun olur öyle şeyler dedi durumu iyiymiş bebişin rahatı da yerindeymiş suyu da normale dönmüş. ayın 20 si gibi yaparız ameliyatı dedi :) haftaya salı çağırdı tekrar gidicez
geldik dr dan. ayyy içim rahatladı valla. ilk baştan beri neden bu dr a gitmemişiz dedim. adam çok iyiydi. baya inceledi. daha önce başka hastaneye gidiyoduk memnun kalmadık artık dedik olsun olur öyle şeyler dedi durumu iyiymiş bebişin rahatı da yerindeymiş suyu da normale dönmüş. ayın 20 si gibi yaparız ameliyatı dedi :) haftaya salı çağırdı tekrar gidicez
Günaydın Güzel anneler, yarın oğlumla randevum var çok heycanlıyım, dr değiştirdim bakalım bu nasıl
selam annişler :)
kontrolümüz vardı bizimde.çok şükür herşey yolunda.suyumuz iyi.bende 13,5 kilo almışım toplamda.
son aylar daha hızlı ilerler derler kilo alımı ama benimde yavaşladı.iştahım azaldı diye heralde..
ama bebiş alıyor çok şükür kilo.. 3000 gr olmuş.doktorumuz "bay yanak" dedi
normal doğuma engel olabilecek bir sorun yokmuş.
38.haftada rahimi ölçeriz kaç cm dedi.çatı kontrolü yaparız dedi. :18:
artık çok az kaldı diyip durdu beni iyice heyecanlandırdı saolsun doktorumuz.. :))
Doğum Sonrası ;
Lohusalık bence esas hastaneden eve gelince başlıyor. Hastanenin size verdiği ekstra bir konfor, güven var. Ama eve gelince gerçek hayat başlıyor. Tavsiye edeceklerim:
•Bebeğinizi hastanede ve evde emzirirken kesinlikle yalnız olun. Geçenlerde bir arkadaşımız tarafından “anne sütü” ile ilgili yazıda da dikkat edeceksiniz bu konuya. Ben mecburen sezeryan yöntemi ile doğum yaptım ve maalesef doğumdan sonra üçüncü gün tam anlamı ile sütüm geldi. Hastaneden eve geldiğimde oturdum salona, aldım kızımı kucağıma. Emzirmeye çalıştım ama nafile. Etrafta bir sürü insan var, hepsinin yüz ifadeleri aynı: “ hay allah, süt de gelmiyor, vah vah vah” Zaten neden evdeki ilk gün o kadar insan yanınızda olur, onu da anlamış değilim. Bir de olaya felaket ile yaklaştıklarından ötürü sizin sütünüzün geleceği varsa da gelmiyor…
•Hastaneden geldiğiniz ilk günlerde yanınızda eşiniz ve olabiliyorsa sadece anneniz olsun. Benim annem iki hafta boyunca gece benimle kaldı, çok faydasını gördüm. Anne gibisi yok!!!
nasılsınız bu sabah.. kızlar dün 9.ayıma giriş yaptım ya, sanki bebek de bunu hissetmiş gibi dün tüm gün boyunca kıpır kıpr kıpır, hiç uyumadı desem yeridir. akşam özellikle eşim bile çok şaşırdı, elini ayağını falan çıkarıyo resmen. maşallah diyelim de...
Günaydın kızlar, prensler prensesler günaydın :) Nasılsınzı ?
Sonsy cim canım isim konusunda bende öyle bir takıntı vardı, artık aşmaya çalışıyorum.Derin ismi boş kişilerde varmış ama senin kızın dopdolu bi kişilk olacak inş.Ama içine sinmediyse araştır biraz daha.zor iş cidden yavrularımıza isim seçmek.
2013, canım boşver gitmek işlerinizi kolaylar.hayırlsıyla kavuşta kızına ardından eşini alın yanınıza :) çok iyi olmuş laptop.iyi günlerde kullan.
Sağol Candaşım. ne yapalım sorunumuz bu olsun değilmi. Ama 28 Şubatda eşimin tayini çıkması için dua etmenizi istiyeceğim
Kızlar geçen Ecren ismini duydum. Güzel geldi. Manası Allahın hediyesi demekmiş. Sons araştırmaya devam ediyorsan düşünebilirsin
sUDE CANIM çok geçmiş olsun ya, anne babalara kızıyorum ben insan tembihlemez mi ? şükür iyiymişsiniz şimdide sancın ağrın filan yok dimi ? izne 37. haftada mı ayrılıyosun canım ?
günaydın kızlarrr,
benimde son 4 günüm iş yerinde çok şükür, ama benim için kötü haber
evde internetim yok ve bağlatamıyorum ttnete başvurdum ama tesisatımda problem çıktı.
yalın internetle ilgili. o yüzden şimdilik askıya alındı sözleşmemi iptal ettireceğim.
en kötüsü sizinle konuşamıcam hergün okuyordum arada bir girsem neler kaçırmış olucam off off...
bu arada sürekli adet sancısı gibi ağrım oluyor.
bencede, tek dert bu olsun.İnş 28 şubatta uğrunuz olur her daim duaya hazırız tabiki :) Ecrin olabilir mi ? öyle biliyorumda ben canım.ya bende hala çıkıntı görmüyorum, kızında tombik yankmış yerim o yanakları ben :)) bizimkide öyle, tombik tombik olsun bütün yavrukar ya.bizim bi ark ın oğlu var daha ilkkez bu ay yüzünü görmüş bizle aynı doğumu, ama benim oğlumda akıllı hep gösterdi yüzünü ve istisnasız el yanağın altında :)) babasıda hep öyle uuyur zaten :)) bizim topiğin kuzuları akıllı ya gösteriyolar kendilerini akıllı akıllı büyüyolar, bi nazlıma nınki çok nazlı :) o da nazar bıncuğumuz tabi bencede kesin kızı olcak :)) sen napıyosun canım ?
saol cnm verdiğin bilgiler için.çatı muaynesinden benim kadar korkan yoktur heralde.drye bende cuma gideceğim hem çalışamaz raporu alacağım hemde çatı muaynesi yaparız demişti.tabi sıkıntısı stresi şimdiden bastı beniÇatı muaynesinden biraz tedirgin olan bir anne adayı olarak biraz araştırdım sizlerle de paylaşmak istedim
Çatı muayenesi nasıl yapılır?
Çatı muayenesi normal jinekolojik muayene masasında ve aynı şekilde jinekolojik muayene pozisyonunda yapılır. Doktor iki parmağı ile çatı kemiklerinin durumunu değerlendirir. Bebeğin kilosu ile doğum yolunun darlığını - genişliğini kıyaslayarak normal doğum mümkün olabilir mi diye değerlendirmek yapar. Doğum başkamadan önce gebeliğin son haftalarında yapılan çatı muayensinde rahim ağzı kapalı olduğu için bebeğin kafasına veya diğer organlarına temas edilemez.
Çatı darlığı:
Eğer pelvik muayenede çatı darlığı (pelvik darlık) olduğuna yani doğum yolunun normal doğuma imkan vermeyecek derecede dar olduğuna karar verilirse normal doğum hiç denenmeden sezaryen ameliyatı planlanır. Ancak bu herzaman mümkün olmaz, yani çatı muayenesi herzaman doğum şeklini kesin belirleyemeyebilir bu durumda normal doğum denenir ve doğumun ilerlemesi esnasında yapılan muayeneler ile daha net karar verilebilir. Doğum sırasında rahim ağzı açık olduğu için hem rahim ağzının açılma miktarı ve durumu hem de bebeğin kafasının pozisyonu, durumu değerlendirilebilir bu nedenle doğum esnasında yapılan çatı muyenesi daha net bilgi verir. Ancak doğumdan önce gebeliğin son haftalarında yapılan çatı muayenesi de ön fikir vermesi için ve belki de normal doğum yapamayacak hastalaların normal doğum denenmeden farkedilmesi için gereklidir.
Çatı muayenesi sırasında veya sonrasında ağrı, kanama olur mu?
Çatı muayenesi ağrılı bir muayene değildir. Hamileliğin son haftalarında vajina dokusunda esneme olduğu için gebe olmayan kadınlara göre daha rahat bir şekilde vajinal muayene yapılabilir. Kanama genellikle hiç olmaz, bazen lekelenme veya az miktarda pembe, kırmızı kanama olabilir. Kanama olsa dahi çatı muayenesinin bir zararı veya riski yoktur, aksine faydası vardır.
cnm güzel haberler almana sevindim.bu devlet drleri daha ilgisiz olur gibi geliyor bana.benimde devlette olan fakat benim özel olarak gittiğim bir dr var.ben doğumumun onun yapmasını çok istiyorum ama özel hastanede.oda ben devlet sdrsiyim aniden çıkıp gelemem diyor.haklıda.devlet hast doğurmamı pek tavsiye etmedi.kafam karışık benimde.ama devlet olmayacağı kesingünaydın kızlar
yazılarınızı tam okuyamadım ama sanırım beni merak eden olmamış
neyse ben yinede anlatim
cumartesi doktora gittiğimde sancım çıkmadı
doktor yinede tedbir almak için celestone iğne verdi bebeği 2 hafta daha tutabilirsek eerken doğmuş sayılmaz dedi
antibiyotikte verdi
yat dinlen sürekli kendini yorma dedi
o gece o kadar çok sancım olduki doğum sancısı gibiydi sanki
fakat düzensiz olduğu için hastaneye gitmeye gerek görmedim öylece çektim sancıyı
2 gündür daha hafif sancılarım oluyo
sürekli yatıyorum hiç bi iş yapmıyorum çünkü
demekki kendimi çok yoruyomuşum dinlenmek iyi geldi bana
yine arada belim kasıklarım ve bacağa vuran ağrılar oluyo ama daha kısa sürüyo
pazar günü kontrolüm var bakalım dokto ne dicek
ayrıca çok hastaneye baktım içime sinen olmadı bende araştırma hastanesinde doğurmaya karar verdim
doğuma kadar bu doktoruma gidicem doğumda devlet hastanesine
inşallah özel oda tutma gibi bi şansım olur olmassada nasip artık
devletin doktorlarına daha çok güveniyorum
sizlerde iyisinizdir inşallah bebişleri öpüyorum
saol cnm verdiğin bilgiler için.çatı muaynesinden benim kadar korkan yoktur heralde.drye bende cuma gideceğim hem çalışamaz raporu alacağım hemde çatı muaynesi yaparız demişti.tabi sıkıntısı stresi şimdiden bastı beni
cnm güzel haberler almana sevindim.bu devlet drleri daha ilgisiz olur gibi geliyor bana.benimde devlette olan fakat benim özel olarak gittiğim bir dr var.ben doğumumun onun yapmasını çok istiyorum ama özel hastanede.oda ben devlet sdrsiyim aniden çıkıp gelemem diyor.haklıda.devlet hast doğurmamı pek tavsiye etmedi.kafam karışık benimde.ama devlet olmayacağı kesin