2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
iyi geceler herkese..

papatyacım nemlendirici bende alıcam ama chicco düşünüyodum. fakir de fena değildir hani. ne de olsa alman malı.

geceleri sırt üstü yatınca karın ağrısı yaşayan var mı? ben farketmeden yattığımda dönüşlerde sıkıntı çekiyorum. kaburgalarıma da baskı yapıp canımı actıyo. uzanarak oturamıyorum bu yüzden. cnm kızım içi değer hepsi...

tuvalete gitme sıklığı bende de arttı. son zamanlarda rahim büyümesi sebebiyle mesaneye baskı oluyomuş. o yüzden.

ayşeonur cnm endişelenme bebeğin sağlıklıymış işte buna dua et sen. doğumun biraz geç olur o kadar. bu arada ant.da hangi hastaneye gidiyosun diye sormuştum cnm, bişi yazmadın..

bişi sorucam şu göğüs pompasını şimdiden almalımıyım sizce?? hastaneye giderken götürmeyi düşünüyodum. sütüm gelmezse hemşireler şırıngayla falan hallediyomuş diye duydum..

hurma yemeye başlayan var mı? kimseden ses çıkmadı. başlayalım mı artık?
canım bende göğüs pompası alsammı diye düşündüm çok ama sonra dr a sordum hastanede gerek olmayacak hastanenin pompaları var dedi eğer çalışan bi anne olacaksan sonra ihtiyacın olur evde bebeğine bakacaksan ihtiyacın olmaz aksi bir durumolmadıkça boşuna alma dedi.

bebeklerin sadece %5 i beklenen tarihinde doğarmış gerisi ya 2 hafta önce yada 2 hafta sonra gelıolarmış gerisi canları ne zaman çekerse artık belgesel izlemiştim geçenlerde natıonal geographıcin di çok güzeldi onda sööledi artık bizimkilerin ne zaman canları çekerse :)
bende bi yerde okumuştum canım doğumların yüzde 80 i muhtemel olarak verilen tarih ve önceki 15 gün aralığında gerçekleşiyomuş.

CANDAŞ cım göksu nun orada oturuyoruz. Oraya yakınız tatlım. 1 yatmam gerekmiyor canım ben öyle dedim ben bir ay yatarım diyeee :KK53: misafirle falan ilgilenmem anlamında yaniiiiii :KK9: oooohoooo o kadar kişinin peşinde nasıl dolaşayım ben. O kadar yatmaya alışmışım oğluşum olacak.

Papatya cım tşk canım. Dediğim gibi işte. Şimdiden o zamanı düşünmek bile doğru değil zatiii...

Kocama da dedim. Misafirin ömrü wc nin yolunu öğrene kadar dedim. Ondan sonra misafirlik biter :KK9:
valla benim görümcemler başımda olacak çok iiler saolsunlar 2 ay öncede bi ara gelip 1 hafta kaldılar yemek temizlik ne varsa yaptılar bende sadece işten gelip yemeklerini yiyip tvnin karşısına geçiyodum:KK1::KK1: e doğumdan sonra haliyle beni hiiiççç yatağımdan kaldırmayacaklarına eminim:KK16::KK16::KK16: not: tabi bu davranışlarında eşiminde bir katkısı var kendilerinin ii olmasının yanı sıra.

hıııı göstericem ben sana gelince sevgiyiiiiii :KK9::KK9:

geelliiiin geliiinn yatamazsın biz geldiğimizde koşturucaksın evde gelinlik yapacaksın :KK52::KK52:

ooo şimdiden hazırlan sen hizmete ne yatması yandın sen :KK52::KK52: şaka maka bence hazırcı insan değillerse her geldiklerinde elleri doludurdiosun o zaman sanada anlayışlı olurlar ve yormak istemezzler telde kadın geçmişe dönmüştür bi an ondan beklediğin cvbı verememiştir sana diorum ben :KK16:

:KK9::KK9::KK9:

Diyorum ya tatlım bunalımımdayım diyeee...:KK9::KK9:
Amaaa o konuşmanın öncesi de var tatlımmmm.. Küçük görümcemle konuşmuş biz onunla konuşurken o bahsetti gelmek istediğini ben de o sebepten gel dedim. Yani her halukarda gelecek:KK9::KK9:

Amaaannn ben öyle dolanmam peşlerinde zaten 9 aydır evle alakam yok yatıyorummmm.
Bir dünya insannnn azıcık ucundan tutsam hep beklerler şimdi en iyisi hiç bulaşmamak.

Defaatle söylüyorum zaten çok iyi insanlar diye

Hani yaniiii ablacımmmmmmm sevgili görümcemmmmmmm bilirsin sana olan sevgimiiiiii:KK9::KK9::KK9::KK9:

cemrecim cvbım sanaydı demin ay yanlış kişiye cvp vermişim :KK52:

Selam kızlar,

Bugün sizi ihmal ettim :KK50: Kusura bakmayın işler yoğundu:KK53: Hamilelikte çalışmak zormuş hakkaten.

Neyse geçmişe bakayım diyeceğim ama yine pek mümkün olmayacak sanırım. Umarım herkes iyidir, hoştur. Bebişlerin keyfi yerindedir.

Bizim beklediğimiz pıhtılaşma testimiz sonucu çıktı. Doktorumuz aradı sınırdasın iğneleri bıraksakda olur devam etsekte dedi. Tam benim istediğim yanıtda buydu:KK9: kesmekten çok korkuyordum:KK53: Birde hergün tekrar folbiol içmen gerekiyor dedi.

Bu arada göğüs ucu kremine erken sakın başlama dedi.

Bizden haberler böyle. Bu gece bol bol dua edelim. Hepinizin duları kabul olsun inşallah. Allah sağlıklı evlatlar, sorunsuz doğumlar nasip etsin hepinize.
:KK16:

:KK9::KK9::KK9:

Diyorum ya tatlım bunalımımdayım diyeee...:KK9::KK9:
Amaaa o konuşmanın öncesi de var tatlımmmm.. Küçük görümcemle konuşmuş biz onunla konuşurken o bahsetti gelmek istediğini ben de o sebepten gel dedim. Yani her halukarda gelecek:KK9::KK9:

Amaaannn ben öyle dolanmam peşlerinde zaten 9 aydır evle alakam yok yatıyorummmm.
Bir dünya insannnn azıcık ucundan tutsam hep beklerler şimdi en iyisi hiç bulaşmamak.

Defaatle söylüyorum zaten çok iyi insanlar diye

Hani yaniiii ablacımmmmmmm sevgili görümcemmmmmmm bilirsin sana olan sevgimiiiiii:KK9::KK9::KK9::KK9:

olsun bende onun sanal görümcesi olduğumdan sıkıntı yok :KK52::KK52::KK33:
hehehehe:KK1::KK1::KK1:

cuma gün kontrolum var nst gireceğim 5günde bir gidiyorum bakalım cuma gün soracağım ne diyecek Bende merak ettim. Ya herşey yolunda giderse normal olsun diyordum ikisi içinde şartlandrmadm kendimi hayırlısı nasıl ise öyle olsun inşallah da şimdi de öyle duyunca mantıklı geldi ve korkmadım değil :):)
hadi bakalım bişi kalmamış cumaya :KK9: evet şartlanmadan beklemek en güzeli bebeklerimiz de biz annelerini üzmeden gelsinler inşallah :KK49::emir_bebek::nazar::KK16:

biz biraz oğluşumla yatalım uyuyalım büyüyelim biliyonuz teyzeleri benim miniğimin kilo alması lazım bu güzel günde bizim içinde dua edin olurmu:KK16::KK54::KK34:
hadi iyi uykular bu arada kaçırmışım kilosu çok mu düşük Ayşeciğim oğlunun :KK5: dua edicez kocamannn :KK19::KK54:
aminnn evet ya şubatta şenlenir buralar.canım seninde çok az kalmış yaa :)) nasılsınız ? hala meleğin cinsiyetini gizliyomu ? kızın olacağı netleştimi yoksa ?
evet canımm az kaldı valla :KK52::KK52::KK52: hamdolsun tatlım iyiyim deyip iyi olayım durumundayım :KK31: bebeğim kız olacak teyzesi öğrendik nihayet :KK52::KK52::KK52::KK52::emir_bebek::nazar: sen nasılsın oğluşun ne durumda :KK49::KK54:

Şifacım burdan değil face ten biri doğum yapan
evet canım öyleymiş malesef ayrı-gayrı takılınca bihaberiz valla :KK30: aynı çatı altında toplaşsaydık eyiydi :KK19::KK19::KK19: neyse siz aracı arkadaşlardan haberler alıyoruz artık :KK42::KK19:

kızlar doktoru aradım sürekli akıntım oluyor su gibi, bazen akışkan ve

iç çamaşırım hep ıslak. bebeğin suyu iyi çıktı. o yüzden fitil yazdı bana,

adı vagi-hex vajinal fitil... kulanan var mı aranızda ?

hadi bakalım bişi kalmamış cumaya :KK9: evet şartlanmadan beklemek en güzeli bebeklerimiz de biz annelerini üzmeden gelsinler inşallah :KK49::emir_bebek::nazar::KK16:

hadi iyi uykular bu arada kaçırmışım kilosu çok mu düşük Ayşeciğim oğlunun :KK5: dua edicez kocamannn :KK19::KK54:
evet canımm az kaldı valla :KK52::KK52::KK52: hamdolsun tatlım iyiyim deyip iyi olayım durumundayım :KK31: bebeğim kız olacak teyzesi öğrendik nihayet :KK52::KK52::KK52::KK52::emir_bebek::nazar: sen nasılsın oğluşun ne durumda :KK49::KK54:

evet canım öyleymiş malesef ayrı-gayrı takılınca bihaberiz valla :KK30: aynı çatı altında toplaşsaydık eyiydi :KK19::KK19::KK19: neyse siz aracı arkadaşlardan haberler alıyoruz artık :KK42::KK19:

Gözün aydın Şifacım :KK9: Bir sen bir nazlı kalmıştınız öğrenemeyen. Kızımızın adı ne olacak?

CANDAŞ cım göksu nun orada oturuyoruz. Oraya yakınız tatlım. 1 yatmam gerekmiyor canım ben öyle dedim ben bir ay yatarım diyeee :KK53: misafirle falan ilgilenmem anlamında yaniiiiii :KK9: oooohoooo o kadar kişinin peşinde nasıl dolaşayım ben. O kadar yatmaya alışmışım oğluşum olacak.

Papatya cım tşk canım. Dediğim gibi işte. Şimdiden o zamanı düşünmek bile doğru değil zatiii...

Kocama da dedim. Misafirin ömrü wc nin yolunu öğrene kadar dedim. Ondan sonra misafirlik biter :KK9:
hmm anladım haklısın yani o kadar yatınca dolanmak bünyeye ters teper :)) bakalım ne olcak oz amn :)
bencee korkudan sezeryan olmaa, aslında bende korkuyorum ama kafamda şunu şartladım fıtrata uygun olan bu..

allah bir kolaylığını veriyor çünkü öyle diyorlar. en azından herşeyi oluruna bıraksan ters bi durum olursa öyle düşünürdün

sezeryanı :26: bide hep diyorlar ki normal doğumda bir gün çekiyorsun ama sezeryanı ömür boyu..

ne kadar teknoloji gelişmiş olsada.. diyceğim inşallah sende normal doğumu aklına koyarsın. burda okuduğum

bir çok doğum hikayesinde sezeryan yapmaya karar verip sancıyla gidip bi bakmışlar normal doğurmuşlar :KK52:
canım evet aslında haklısın fıtrata uygun olan normal doğum ama ben şuna katılmıyorum ( benim durumum ne olur bilmem ama) sezeryan sonrası ömür boyuda çekilmiyor artık bence abartmışlar, çok ark ım sezeryanlı fakat hiç bir zorluğu yok ağrı sızı 0 diyorlar.zaten ameliyat sonrası bile ağrını en aza indirgiyolar, en büyük sıkıntı sütün gecikmesi ve ilk 1 hafta 10 gün. şu açıdan yazıyorum mecburi sezeryan olcaklarıda korkutmamak lazım.ama ilk aşamada evet doğum düşüncesi normal olmalı.inş hepimiz sağlıkla sıhhatle kavuşuruz yavrularımıza.
Selam kızlar,

Bugün sizi ihmal ettim :KK50: Kusura bakmayın işler yoğundu:KK53: Hamilelikte çalışmak zormuş hakkaten.

Neyse geçmişe bakayım diyeceğim ama yine pek mümkün olmayacak sanırım. Umarım herkes iyidir, hoştur. Bebişlerin keyfi yerindedir.

Bizim beklediğimiz pıhtılaşma testimiz sonucu çıktı. Doktorumuz aradı sınırdasın iğneleri bıraksakda olur devam etsekte dedi. Tam benim istediğim yanıtda buydu:KK9: kesmekten çok korkuyordum:KK53: Birde hergün tekrar folbiol içmen gerekiyor dedi.

Bizden haberler böyle. Bu gece bol bol dua edelim. Hepinizin duları kabul olsun inşallah. Allah sağlıklı evlatlar, sorunsuz doğumlar nasip etsin hepinize.
canım hadi gözün aydın ya çok sevindim o zman iğnelere devam ediyosun ? iğnevurmak için bu kadar hevesli olacağımızı düşünmezdim :)) bende göğüs ucu kremine başlamadım aklıma yatmadı birkaç hafta sonra başlayacam kısmetse.

ooo maşallah nazlı kızım benim nihayet gösterdi demek :) bende iyiyim oğlumuzda iyi teyzesi, ellerinden öper :)

canım evet aslında haklısın fıtrata uygun olan normal doğum ama ben şuna katılmıyorum ( benim durumum ne olur bilmem ama) sezeryan sonrası ömür boyuda çekilmiyor artık bence abartmışlar, çok ark ım sezeryanlı fakat hiç bir zorluğu yok ağrı sızı 0 diyorlar.zaten ameliyat sonrası bile ağrını en aza indirgiyolar, en büyük sıkıntı sütün gecikmesi ve ilk 1 hafta 10 gün. şu açıdan yazıyorum mecburi sezeryan olcaklarıda korkutmamak lazım.ama ilk aşamada evet doğum düşüncesi normal olmalı.inş hepimiz sağlıkla sıhhatle kavuşuruz yavrularımıza.

candaşcımm kesinlikle haklısın benim söylediğim yanlış anlaşılmasın. zorunlu sezeryan veya riskli durumlarda sezeryan olmak zorunda olanlar değil kastettiğim.

hani sadece korkudan dolayı sazeryan olunacaksa en azından kafada şartlamasalar diye söledim. çünkü normal doğumun avnatajları da çok fazla.

burda tüp bebek vs dolayısıyla da sezeryan olacaklar da var. yapılacak bir şey yok.

birde son ana kadar beklemek daha iyi mesela kimisinin doğumu çok çok kolay oluyor

o açıdan söyledim :KK16: allah hepimizin yardımcısı olsun.

candaşcımm kesinlikle haklısın benim söylediğim yanlış anlaşılmasın. zorunlu sezeryan veya riskli durumlarda sezeryan olmak zorunda olanlar değil kastettiğim.

hani sadece korkudan dolayı sazeryan olunacaksa en azından kafada şartlamasalar diye söledim. çünkü normal doğumun avnatajları da çok fazla.

burda tüp bebek vs dolayısıyla da sezeryan olacaklar da var. yapılacak bir şey yok.

birde son ana kadar beklemek daha iyi mesela kimisinin doğumu çok çok kolay oluyor

o açıdan söyledim :KK16: allah hepimizin yardımcısı olsun.

yok canım ben anladım seni zaten :) hani mecburi olupta endişesi olanlar varsa diye ekleme yaptım.kesinlikle hem fikirim seninle, en güzeli normal doğum yapabilen için.bende korkudan sezeryana karar verilmesine taraf değilim.evet belkide çok kolay doğumları olcak.o yüzden korkutmamalıyız kendimizi normal için.sende beni yanlış anlama sakın :) öpüyorum canım.

Herkese iyi aakşamlar hayırlı kandiller olsun tekrar.dualarımız kabul olsun.yavrularımız sağlıkla gelsin inş dünyaya

canım hadi gözün aydın ya çok sevindim o zman iğnelere devam ediyosun ? iğnevurmak için bu kadar hevesli olacağımızı düşünmezdim :)) bende göğüs ucu kremine başlamadım aklıma yatmadı birkaç hafta sonra başlayacam kısmetse.

Sorma ya acı çekmekten hoşlanıyorum :KK52: Doktorum sen şimdi uzaksın sınırdasın buraya gelene kadar devam et dedi. Ona bile razı oldum. Ama şu folbiol olayı enteresan oldu. Hemen başla dedi. Kafam karıştı şimdi. Ben 3 yıldır folik asit içiyorum zaten hala mı eksik bende bu ya:KK43:(

adanamcım daha önce hangi deterjanı aldığımı sormuştun unuttum ona cvp vermeyi, hacişakir granül sabun tozu aldıum ben, aklımda hep dalinin sıvı deterjanı vardı çok düşündüm ama başlangıç için sabunun en sağlıklı olucana karar verdim, sabun kalıntısı kalmaması için çift durulamayla yıkıycam deniycem menun kalmazsam dalin sıvı deterjana geçerim, ama yumuşatıcı kesinlikle kullanmıycam canım...

herkese hayırlı kandiller... bundan sonra yavrularımızla nice hayırlı kandillerimiz olsun inşallah...

selamlar herkeseee kandilimiz mübarek olsun kızlar Rabbim dualarımzı kabul etsin inşallah.
Bişey danışacagm size, biraz önce ananem ile konuştum oda tedirgin etti beni. Erken doğumu önlemesi için kullandığın ilaç bence rahimi kuvvetlendirir ve normal doğum zor olmaz mi diyo . Banada mantıklı geldi, tabi doktora sormak lazımda sizede mantıklı geliyomu bu durum?
Sezeryan olacak arkadaşlar normal doğum korkusundan dolayı mi sezeryan istiyosunuz yani isteğe bağlı sezeryan olacak varmi aramızda?

erken doğumla ilgili ilaç bence doğumu zorlaştıracak değildir yani doktor onun dozunu bilerek vermiştir galiba..yine de doktoruna sor eğer bu ilacı aldıktan sonra endişeleniyorsan normal doğum düşünme zaten ..bu arada ben sezeryan olacağım sanırım durumum biraz riskli ben de o riski göze almayıp sezeryan isteyeceğim..kısmi isteğe bağlı diyebiliriz :)

Sırt üstü yatınca benim de öyle oluyo tatlım sağa sola dönünce geçiyor

canım sırtüstü 2dkkadan fazlA hiç yatamıoyorum zaten en güzel sola yatıorum bu seferde uyuşuyorum ama uyuyabiliodum 2 gecedir uyuyamıorum birde sabahın 6.30unda kalkmak var hiç uyumadan zombi gibi işe gelıorum haber çıkmış doğum izniyle ilgili umarım çıkartırlar yaa gerçi bunlar çıkartana kadar bizim haftalar dolar iş işten geçmiş olur kendimizi yorduğumuz yanımıza kar kalır :)
Bakan Çelik: Başbakan'a iletsem 1 yıl izin verir - Memurlar.Net link burda haberin başbakana iletsinler hahahahaha :)

kızlar doktoru aradım sürekli akıntım oluyor su gibi, bazen akışkan ve

iç çamaşırım hep ıslak. bebeğin suyu iyi çıktı. o yüzden fitil yazdı bana,

adı vagi-hex vajinal fitil... kulanan var mı aranızda ?

geçmiş olsun cnm.. ben kullanmadım ama dr un kültür almadan sonucuna bakmadan tlf damı yazdı ilacı?
yani enfeksıyon gercekten bas belası bısey dr vermısse sıkıntı yok deva olur ınş da bana enteresan geldi tahlil yapmaması..

selam canlaaarrr :KK3: :KK16:
yoktum ne zamandır ihmal ettim burayı :KK17:
dr suyun azalmış deyince biz bi panik olduk hele bi de internetten baktım ben bikaç gün bu yüzden bebeklerini kaybeden falan olduğunu öğrenince çok fena oldum
başka 2 dr a daha gittik suyu az dediler ama öyle çok çok az değilmiş şuan için sıkıntı yokmuş hareketlerini saymamı falan söylediler
bikaç gece acile gittik hareket etmedi nst de sıkıntı çıktı falan onlarla uğraştık
yorgunluk pek iyi gelmiyormuş suyun azalmasının belli bi sebebi yokmuş ama yorgunluk ve stres çok tetikliyormuş ben de izne ayrıldım maalesef doğum sonrasına 2 haftamı atabildim. kızım iyi olsun da napalım belki doğum izni 6 aya çıkar biz doğurana kadar :)

selam canlaaarrr :KK3: :KK16:
yoktum ne zamandır ihmal ettim burayı :KK17:
dr suyun azalmış deyince biz bi panik olduk hele bi de internetten baktım ben bikaç gün bu yüzden bebeklerini kaybeden falan olduğunu öğrenince çok fena oldum
başka 2 dr a daha gittik suyu az dediler ama öyle çok çok az değilmiş şuan için sıkıntı yokmuş hareketlerini saymamı falan söylediler
bikaç gece acile gittik hareket etmedi nst de sıkıntı çıktı falan onlarla uğraştık
yorgunluk pek iyi gelmiyormuş suyun azalmasının belli bi sebebi yokmuş ama yorgunluk ve stres çok tetikliyormuş ben de izne ayrıldım maalesef doğum sonrasına 2 haftamı atabildim. kızım iyi olsun da napalım belki doğum izni 6 aya çıkar biz doğurana kadar :)

neyse canım artık sıkıntı yoksa iyi, ama iyi olmuş izne çıktığın bundan sonra daha dikkat etmek lazım...

selamlar herkeseee kandilimiz mübarek olsun kızlar Rabbim dualarımzı kabul etsin inşallah.
Bişey danışacagm size, biraz önce ananem ile konuştum oda tedirgin etti beni. Erken doğumu önlemesi için kullandığın ilaç bence rahimi kuvvetlendirir ve normal doğum zor olmaz mi diyo . Banada mantıklı geldi, tabi doktora sormak lazımda sizede mantıklı geliyomu bu durum?
Sezeryan olacak arkadaşlar normal doğum korkusundan dolayı mi sezeryan istiyosunuz yani isteğe bağlı sezeryan olacak varmi aramızda?

Ben normal dogumdan korktugum icin sezeryan olacagim insallah.

selam canım hayırlı kandiller :KK3: valla ben şahsen tüp bebek tedavisi ile gebe kaldığım için dr. um riske atmayı istemeyip sezeryan öneriyor dolayısıyla ben bu sebepten dolayı sezeryan olacağım kısmetse :KK49::emir_bebek::nazar: yinede hiç bir şey belli olmaz sezeryan beklerken normal doğum yapan üstelik tüp bebek gebesi bayanlar da okuduğum için kk da :KK28::26: kısmet sanırım sıkıntısızca atlatalım inşallah :nazar::KK31: sen normal doğum düşünüyorsun demi valla hiç bi fikrim yok canım ilaç ne kadar etkiler dr.un ne diyecek merak ettim :26:

Ben de sezeryan beklerken normal dogum yapmak zorunda kalirim diye korkuyorum.

bencee korkudan sezeryan olmaa, aslında bende korkuyorum ama kafamda şunu şartladım fıtrata uygun olan bu..

allah bir kolaylığını veriyor çünkü öyle diyorlar. en azından herşeyi oluruna bıraksan ters bi durum olursa öyle düşünürdün

sezeryanı :26: bide hep diyorlar ki normal doğumda bir gün çekiyorsun ama sezeryanı ömür boyu..

ne kadar teknoloji gelişmiş olsada.. diyceğim inşallah sende normal doğumu aklına koyarsın. burda okuduğum

bir çok doğum hikayesinde sezeryan yapmaya karar verip sancıyla gidip bi bakmışlar normal doğurmuşlar :KK52:

Zamaninda gelsin de normal dogurmak zorunda kalmiyim. Kendime guvenemiyorum hic.

Selam kızlar,

Benim pihtilasma testim de sinirin altindaydi. Doktor bir sey olmaz demisti. Tekrar test yapma geregi bile duymadi.benim doktor biraz rahat adam galiba.

Gogus ucu kremine basladim ben suruyorum. Gogsumun kenarlarinda kahverengi leke gibi seyler olustu ve gogus ucumun kenari dokununca sismis gibi ve aciyor. Yara dedikleri bu mu. Bir de bir gogsumun ucu siyahlasti bildigin siyah oldu. Mecbur kullaniyorum krem.

Sorma ya acı çekmekten hoşlanıyorum :KK52: Doktorum sen şimdi uzaksın sınırdasın buraya gelene kadar devam et dedi. Ona bile razı oldum. Ama şu folbiol olayı enteresan oldu. Hemen başla dedi. Kafam karıştı şimdi. Ben 3 yıldır folik asit içiyorum zaten hala mı eksik bende bu ya:KK43:(

Folbidol e ben de sasirdim. Kan ilaci dese neyse.

X