2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
CANDAŞ cım göksu nun orada oturuyoruz. Oraya yakınız tatlım. 1 yatmam gerekmiyor canım ben öyle dedim ben bir ay yatarım diyeee :KK53: misafirle falan ilgilenmem anlamında yaniiiiii :KK9: oooohoooo o kadar kişinin peşinde nasıl dolaşayım ben. O kadar yatmaya alışmışım oğluşum olacak.

Papatya cım tşk canım. Dediğim gibi işte. Şimdiden o zamanı düşünmek bile doğru değil zatiii...

Kocama da dedim. Misafirin ömrü wc nin yolunu öğrene kadar dedim. Ondan sonra misafirlik biter :KK9:

CANDAŞ cım göksu nun orada oturuyoruz. Oraya yakınız tatlım. 1 yatmam gerekmiyor canım ben öyle dedim ben bir ay yatarım diyeee :KK53: misafirle falan ilgilenmem anlamında yaniiiiii :KK9: oooohoooo o kadar kişinin peşinde nasıl dolaşayım ben. O kadar yatmaya alışmışım oğluşum olacak.

Papatya cım tşk canım. Dediğim gibi işte. Şimdiden o zamanı düşünmek bile doğru değil zatiii...

Kocama da dedim. Misafirin ömrü wc nin yolunu öğrene kadar dedim. Ondan sonra misafirlik biter :KK9:

canım çok hoşmuş misafire biçtiğin ömür :) hiç duymamıştım güzelmiş... ama bi an kendimi düşündüm pek çabuk öğreniveriyorum bu aralar wc nin yolunu her gittiğim yerde ama bi o kadar da uzun misafir muamelesi bekliyorum :)

iyi demişsin cnm valla o halde kimse bizlerden hizmet beklemesin hatta yanımızda bile çok kalmasınlar mümkünse :)

iyi demişsin cnm valla o halde kimse bizlerden hizmet beklemesin hatta yanımızda bile çok kalmasınlar mümkünse :)

Ya işte canım. Ben de aynı durumda olsam yeğenimi görmeye gitmeyi çok isterim. Yanında kalmayı isterim. kendi ablamları gelsin hiiiiiççççç gözüme gözükmezzzz.... Kendileri yaparlar beni de çağırırlar. Onlara katılırım. Onlar da öyle olsun istiyorum
Onlar da rahat olsun ben de olayım.
Allah var iyiler yani. İşte iki kelamdı beklediğim o kadar...

Selam canlar
Nasılasınız keyifler nasıl?
Ben bugün biraz bunalımdayım aylık depresyonlarımdan biri sanırım.

Dün göle gidelim dedim kocaya göl soğuk olur daha sıcak bir yere gidelim dedi. Gittik ama göl de içimde kaldı.
İsviçre de ki görümcemle konuştum. Doğumdan sonra beklerim dedim. O da bilmiyorum gelmeyi çok istiyorum ama seni de strese sokmak istemiyorum dedi. Onlar gelince sülalece geliyorlar. Kayınvalide kayınbaba diğer görümcemle ve üç çocuğu bir de isviçredeki derken ev Bayram yerine dönüyor. Bunu bile bile ben gelin diyorum onlara. Senede bir kere ve BEŞ! gün hepi topu diyerek kendimi ikna ediyorum. O da dedi ki benim doğumumda kayınvalidem vardı misafirim çok oldu hiç yatamadım. Hastaneden çıktım markete gittim stresten sütüm kesildi. 40 gün kanamam kesilmedi dedi. Bir hafta bari yatsaydım dedi. Ne bir haftası abla dedim ben bir ay yatacağım doğumdan sonra. Hem dedim ev sizin eviniz. Kalacak yer de var ben girerim odama yatarım dedim :KK53: ay bir aymı dedi o da :KK37: evet dedim. Sonra hala dedi ben o zaman çok yoruldum dedi. Sen de çok yormuşsun kendini dedim. O kadar yormasa idin..
Beklediğim tek cevap şu idi. "Sen öyle diyorsan tamam biz hem yaparız hem yeriz doğumdan yeni çıkmış olacaksın zaten sana bi şi yaptırmayız " diyeydi iyi olurdu ama demedi. Ama ben o zaman zaten yapmayacağım öyle işte kızlar. Çok iyi insanlar gelirler elleri kolları doludolu hiç elimizi cebimize attırmazlar. Ama ben de buna takıldım gereksiz yere belki biliyorum ama doğumdan çıkacak insana ne denir. Geliriz yardım ederiz denir. Gelenine gidenine bakarız denir di mi amaaaa....

Derdimi paylaştıktan sonra geçmişe döneyim bakayım neler kaynattınız:KK52:

Bu arada Mevlüt kandiliniz mübarek olsun

ayyy kız sen ne komiksin :KK1: bence kesinlikle senin sinirlerin bozuk :KK1:

inan ki yazını okuyunca dedim ki ne kadar düşünceli bir görümce bide aynı yollardan geçmiş,

biliyo misafir olayının sıkıntısını demek ki. amin ol onlar gelse sen ne kadar yatmak

istesende yatamıcaksın evinin her şeyini kendin bildiğinden olmuyor yani bide ben kendi adıma

söyliyim sevmem ben öle, yatacam benim evimde herkes istediği gibi cirit atacak sinir olurum gelmesinler

rahatca yatarım daha iyi :KK52::KK52:

ama inan ki seni düşünerek söylemişler gibi hissettim.

amma savundum onları ya bende :KK9:

merhaba ben isviçredeki görümcen dermişim :KK52::KK52::KK52:

allah razı olsun gülüm inşallah düzelir herşey evet o an dondum kaldım söylemek alkıma gelmedi bile cuma günü doktorum hastanede doğum yöntemleriyle ilgili bi seminer vercek bende gitmeyi düşünüyorum olmazsa orda sorarım bi ya bide bol bol muz katı yicekler tüketiyorum ama geçmiyo mikrop kaptım heralde:KK25:

Canım geçmiş olsun. Magnezyum ishal yapıyor içiyormusun ? Birde katı gıdalar Yemen çözüm değil lifli şeyler Yemen lazım. Birde üç beş tane karanfil yutar annem hep ishal olduğunda keser hemen hamilelikte zararlımıdırki ?

hani bana kimse cevap yazmamış :84::84::84::84::84: çok merak ettim aramızdan hangi arkadaş doğum yaptı kızlar :26:

yoksa ben mi yanlış anladım :26: doğum yapan yok demek ki :26: bilenler cevap yazabilir mi :KK34::KK16::KK55:

Şifacım burdan değil face ten biri doğum yapan

selamlar herkeseee kandilimiz mübarek olsun kızlar Rabbim dualarımzı kabul etsin inşallah.
Bişey danışacagm size, biraz önce ananem ile konuştum oda tedirgin etti beni. Erken doğumu önlemesi için kullandığın ilaç bence rahimi kuvvetlendirir ve normal doğum zor olmaz mi diyo . Banada mantıklı geldi, tabi doktora sormak lazımda sizede mantıklı geliyomu bu durum?
Sezeryan olacak arkadaşlar normal doğum korkusundan dolayı mi sezeryan istiyosunuz yani isteğe bağlı sezeryan olacak varmi aramızda?

Canım benim planlı sezeryan olacak. Allah affetsin bir sorun olduğundan değil tamamen korktuğumdan yoksa bahane bulacak değilim. :KK17:

biz biraz oğluşumla yatalım uyuyalım büyüyelim biliyonuz teyzeleri benim miniğimin kilo alması lazım bu güzel günde bizim içinde dua edin olurmu:KK16::KK54::KK34:

Birde unuttum yazmayı açık havada yürümek bebeğin gelışımı için çok önemliymiş doktorum söylemişti derin derin oksijen aldığında bebeğe maksimum besin gittiğinden kilolu bebeğe bile sebep olurmuş. Sende yürüyüş ne durumda.

Canım benim planlı sezeryan olacak. Allah affetsin bir sorun olduğundan değil tamamen korktuğumdan yoksa bahane bulacak değilim. :KK17:

al bendende o kadar doktor normal görünüyor şimdilik hersey dedi ama çok korkuyorum keendımı hazırlayamıyorum bı turlu normale
bide ben iğneden bile korkarım kendıme güvenmıyorum hiç :KK17: sanırım bende sezeryan olucam :S Rabbim hepimiz için hayırlısını versın.

selamlar herkeseee kandilimiz mübarek olsun kızlar Rabbim dualarımzı kabul etsin inşallah.
Bişey danışacagm size, biraz önce ananem ile konuştum oda tedirgin etti beni. Erken doğumu önlemesi için kullandığın ilaç bence rahimi kuvvetlendirir ve normal doğum zor olmaz mi diyo . Banada mantıklı geldi, tabi doktora sormak lazımda sizede mantıklı geliyomu bu durum?
Sezeryan olacak arkadaşlar normal doğum korkusundan dolayı mi sezeryan istiyosunuz yani isteğe bağlı sezeryan olacak varmi aramızda?
vallajı cnm bebek dönerse normal doğum olursa olur..yok dönmez ters gelırse sezeryan.. benım hiiççç doğumu dusundugum yok.. her yol bana mübah :KK70: saglıkla alayımda kucagıma nasıl çıktıgı önemli degıl:KK16:
Selam canlar
Nasılasınız keyifler nasıl?
Ben bugün biraz bunalımdayım aylık depresyonlarımdan biri sanırım.

Dün göle gidelim dedim kocaya göl soğuk olur daha sıcak bir yere gidelim dedi. Gittik ama göl de içimde kaldı.
İsviçre de ki görümcemle konuştum. Doğumdan sonra beklerim dedim. O da bilmiyorum gelmeyi çok istiyorum ama seni de strese sokmak istemiyorum dedi. Onlar gelince sülalece geliyorlar. Kayınvalide kayınbaba diğer görümcemle ve üç çocuğu bir de isviçredeki derken ev Bayram yerine dönüyor. Bunu bile bile ben gelin diyorum onlara. Senede bir kere ve BEŞ! gün hepi topu diyerek kendimi ikna ediyorum. O da dedi ki benim doğumumda kayınvalidem vardı misafirim çok oldu hiç yatamadım. Hastaneden çıktım markete gittim stresten sütüm kesildi. 40 gün kanamam kesilmedi dedi. Bir hafta bari yatsaydım dedi. Ne bir haftası abla dedim ben bir ay yatacağım doğumdan sonra. Hem dedim ev sizin eviniz. Kalacak yer de var ben girerim odama yatarım dedim :KK53: ay bir aymı dedi o da :KK37: evet dedim. Sonra hala dedi ben o zaman çok yoruldum dedi. Sen de çok yormuşsun kendini dedim. O kadar yormasa idin..
Beklediğim tek cevap şu idi. "Sen öyle diyorsan tamam biz hem yaparız hem yeriz doğumdan yeni çıkmış olacaksın zaten sana bi şi yaptırmayız " diyeydi iyi olurdu ama demedi. Ama ben o zaman zaten yapmayacağım öyle işte kızlar. Çok iyi insanlar gelirler elleri kolları doludolu hiç elimizi cebimize attırmazlar. Ama ben de buna takıldım gereksiz yere belki biliyorum ama doğumdan çıkacak insana ne denir. Geliriz yardım ederiz denir. Gelenine gidenine bakarız denir di mi amaaaa....

Derdimi paylaştıktan sonra geçmişe döneyim bakayım neler kaynattınız:KK52:

Bu arada Mevlüt kandiliniz mübarek olsun

anammmmm... hayatta kaldıramam bı sülaleyi evde bıde 5 gün.. gelsınler kalsınlar ama parca parca :KK70: ya cnm benım ne yapacan kı guzelce bakacak bırı olsun yanında gormeye gelende gelsın gıtsın.. yenı dogum yapmıssın nıe okadar gurultuyu cekıyosun kı dınlesene kafanı.. hem mısafır varken ne olursa olsun odaya çekinilmiyo bence :KK70:

ama sen sadece güzel bişeyler duyup şöyle bi kendıne gelmek ıstemıssın de görümce biraz gercekci davranmış kendı yatamadıgı için...

al bendende o kadar doktor normal görünüyor şimdilik hersey dedi ama çok korkuyorum keendımı hazırlayamıyorum bı turlu normale
bide ben iğneden bile korkarım kendıme güvenmıyorum hiç :KK17: sanırım bende sezeryan olucam :S Rabbim hepimiz için hayırlısını versın.

Canım ben ağır ameliyat geçirdim iğneler hastaneler falan ağrı eşiğimde çok yüksektir hatta top devirmez beni ama doğum konusunda korkmama şaşırıyor herkes. Sezeryandan korkmalıymışım asıl. Zerre tereddütüm yok vallahi :) hayırlısı hakkımızda inşallah normal veya sezeryan sıkıntısız olur hepsi.

ayyy kız sen ne komiksin :KK1: bence kesinlikle senin sinirlerin bozuk :KK1:

inan ki yazını okuyunca dedim ki ne kadar düşünceli bir görümce bide aynı yollardan geçmiş,

biliyo misafir olayının sıkıntısını demek ki. amin ol onlar gelse sen ne kadar yatmak

istesende yatamıcaksın evinin her şeyini kendin bildiğinden olmuyor yani bide ben kendi adıma

söyliyim sevmem ben öle, yatacam benim evimde herkes istediği gibi cirit atacak sinir olurum gelmesinler

rahatca yatarım daha iyi :KK52::KK52:

ama inan ki seni düşünerek söylemişler gibi hissettim.

amma savundum onları ya bende :KK9:

merhaba ben isviçredeki görümcen dermişim :KK52::KK52::KK52:

:KK9::KK9::KK9:

Diyorum ya tatlım bunalımımdayım diyeee...:KK9::KK9:
Amaaa o konuşmanın öncesi de var tatlımmmm.. Küçük görümcemle konuşmuş biz onunla konuşurken o bahsetti gelmek istediğini ben de o sebepten gel dedim. Yani her halukarda gelecek:KK9::KK9:

Amaaannn ben öyle dolanmam peşlerinde zaten 9 aydır evle alakam yok yatıyorummmm.
Bir dünya insannnn azıcık ucundan tutsam hep beklerler şimdi en iyisi hiç bulaşmamak.

Defaatle söylüyorum zaten çok iyi insanlar diye

Hani yaniiii ablacımmmmmmm sevgili görümcemmmmmmm bilirsin sana olan sevgimiiiiii:KK9::KK9::KK9::KK9:

bencee korkudan sezeryan olmaa, aslında bende korkuyorum ama kafamda şunu şartladım fıtrata uygun olan bu..

allah bir kolaylığını veriyor çünkü öyle diyorlar. en azından herşeyi oluruna bıraksan ters bi durum olursa öyle düşünürdün

sezeryanı :26: bide hep diyorlar ki normal doğumda bir gün çekiyorsun ama sezeryanı ömür boyu..

ne kadar teknoloji gelişmiş olsada.. diyceğim inşallah sende normal doğumu aklına koyarsın. burda okuduğum

bir çok doğum hikayesinde sezeryan yapmaya karar verip sancıyla gidip bi bakmışlar normal doğurmuşlar :KK52:

Yeni kullanıcı kaban süper sağlıkla giysin minnoşşşşş.

Papatyam bebek şekerin çok güzel hayırlısı olsun karar verdiysen.

Biz doktora gidiyoruz kızçe nasıl görüp gelelim. Sağlıkla kalın hepiniz teyzeler.

:KK9::KK9::KK9:

Diyorum ya tatlım bunalımımdayım diyeee...:KK9::KK9:
Amaaa o konuşmanın öncesi de var tatlımmmm.. Küçük görümcemle konuşmuş biz onunla konuşurken o bahsetti gelmek istediğini ben de o sebepten gel dedim. Yani her halukarda gelecek:KK9::KK9:

Amaaannn ben öyle dolanmam peşlerinde zaten 9 aydır evle alakam yok yatıyorummmm.
Bir dünya insannnn azıcık ucundan tutsam hep beklerler şimdi en iyisi hiç bulaşmamak.

Defaatle söylüyorum zaten çok iyi insanlar diye

Hani yaniiii ablacımmmmmmm sevgili görümcemmmmmmm bilirsin sana olan sevgimiiiiii:KK9::KK9::KK9::KK9:

hıııı göstericem ben sana gelince sevgiyiiiiii :KK9::KK9:

geelliiiin geliiinn yatamazsın biz geldiğimizde koşturucaksın evde gelinlik yapacaksın :KK52::KK52:

Birde unuttum yazmayı açık havada yürümek bebeğin gelışımı için çok önemliymiş doktorum söylemişti derin derin oksijen aldığında bebeğe maksimum besin gittiğinden kilolu bebeğe bile sebep olurmuş. Sende yürüyüş ne durumda.
aaaa bana yürüyüş yasak gülüşüm benim bebik çok aşağıga yürüyüşde rahimin açılmasını sağlayıp doğumu kolaylaştırıyo ya onun için :KK43:

Mevlüt Kandiliniz mübarek olsun kızlar, hepinize bebişlerle birlikte sağlıklı, hayırlı kandiller dilerim...

benim dün gece yatınca sol kasığıma bişey batar gibi bir ağrı girmeye başladı, öyle çok acı verici, rahatsız edici değil ama sanki iğne batıyormuş gibiydi, 1-2dk arayla 10defa olduğunu saydım ama sonra uyumuşum. sabahtan beride ara ara oluyor aynı şey, bebek de hareketli, bir değişiklik yok onda. bilemedim acaba doktoru arayıp sorsam mı, yoksa çok mu pimpirik yapıyorum. geçende de karnımın sağ tarafı ağrıdı yarım saat, hemen kalkıp gittik doktora, nst ye felan girdim bişey çıkmadı:) ondan şimdi karasız kaldım önemsiz bişeydir belki diye. sizde de oluyormu böyle batma şeklinde bir acı?

hepsi yerleşsin görücez canım :) aslında abartmadan alışveriş yapmaya çalışıyorum beğendiğimi ileriki aylar için almaya çalışıyorum nasılsa lazım olucak ve üstüste gelince çok maliyetli olur hazır indirimlerde beğendiğim şeyler varsa tek tük almaya çalışıyorum... 2 haftada koku baya azalır canım camı sürekli o odada açık bırakırsan, nasılsa o odada yatmıycakmış zaten, biz de zaten hemen odasında yatırmıycaz bizim odamızda beşiğinde yatıcak beşiği kurulu odamızda, onu odada görmek bile hoşuma gidiyo :) benim mobilyalarımı ben krem boyattırdım beyaz boya olmazdı bana zaten, pembeyi yakıştıramadım şimdi bütün evin rengiyle aynı renk krem-bej gibi birenk oluyo... bi yerleşelim ben de bi halı bakıcam, kim önce alırsa paylaşalım :)

bence de :) o eşofman altları çok güzeldi ben 1 tanecik alabildim onlardan, dün yine baktım çıtçıtlı badiler penye tulumlar alıcaktım hiçbişey kalmamış hep çok büyük aylar için kalmış 15 18 gibi... yine rastladıkça alırım onlardan çünkü onlar hep lazım bize... toplu resimleri sonra paylaşırım ama kabanımız bizim evde onu paylaşayım teyzesi...

Eki Görüntüle 614118 Eki Görüntüle 614119

o kadar da çok değil be canım ben yiyorum bunları :) ama belirteyim ben 18 kilo aldım :)
gülüm çok güzel kabanınız sağlıcakla güzel günlerde kullansın meleğin:KK16: yaaa ben bu kız çocuklarının cicilerine bayılıyorum:KK6:

X