2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
selam kızlar... 17 saat kaldı Reyyan kızımı görmeye. randevu sırası bizde. yarın kızımı göreceğğğğiiiiiimmmmmm :KK49::KK49::KK49::KK49::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

bende bugün kontrole gittim.oğluşumu gördümm :KK16:
34.haftamız dolmak üzere.kilomuz 2500 olmuş boyuda 45 cm..gelişimi güzel gidiyor dedi doktorumuz.
1 hafta kadar öndeymişiz hala..artık çok az vaktimiz kaldı dedi :18:

kasılmalarım oluyordu çok anlattım doktoruma.
karnım taş gibi oluyor fazla ayakta kaldığım zamanlar artı bacak kasılmaları yaşıyorum ara ara dedim.
bide hafif hafif sancılar oluyor dedim.en iyisi nst ye girmen dedi..ve ilk defa nst ye bağlandım bende
bu kasılmalar ve ağrılar çok şükür erken doğum tehtidi değilmiş.ama artık daha çok dinlenmelisin dedi.
uzun süreli ayakta kalmamak gerekiyor demekki artık :KK31:

allahtan bütün temizlikleri bitirdik bu hafta.halılar yıkamadan geldi.temizlik için yardımcı kadın çağırdık
bütün ev dipbucak temizlendi.kendi hastane çantamıda hazırladım.
bu haftasonuda bebeğimizin çamaşırlarını ütüleyeceğim,başkada işimiz kalmadı artık.

benimde ilk 13 haftam riskliydi.ilk bebeğimi 10 haftalık hamileyken kaybetmiştim.gün saya saya bugünlere geldik çok şükür.
allah kucağımıza almayı nasip etsin hepimize.heyecan artmaya başladı :)))

34.haftamız dolmak üzere.kilomuz 2500 olmuş boyuda 45 cm..gelişimi güzel gidiyor dedi doktorumuz.

karnım taş gibi oluyor fazla ayakta kaldığım zamanlar artı bacak kasılmaları yaşıyorum ara ara dedim.
bide hafif hafif sancılar oluyor dedim.en iyisi nst ye girmen dedi..ve ilk defa nst ye bağlandım bende
bu kasılmalar ve ağrılar çok şükür erken doğum tehtidi değilmiş.ama artık daha çok dinlenmelisin dedi.

allahtan bütün temizlikleri bitirdik bu hafta.halılar yıkamadan geldi.temizlik için yardımcı kadın çağırdık
bu haftasonuda bebeğimizin çamaşırlarını ütüleyeceğim,başkada işimiz kalmadı artık.

benimde ilk 13 haftam riskliydi.ilk bebeğimi 10 haftalık hamileyken kaybetmiştim.gün saya saya bugünlere geldik çok şükür.
canım sen bütün işi bitrmişsin süper ya =) hayırlısıyla bebeğimizi kucağımıza alalım inşallah ...bebişinin kilosu çok iyi maşallah =)nst ye ben hiç bağlanmadım 36. haftadan itibaren istedi doktorum38 de doğurursam çok girmemiş olacağım ilginç !

Dualara inancım sonsuz, oyüzden doğuma gitmeden önce okunacak doğumumda da bana yardımcı olacak duayı arıyordum, buldum sizde doğum yapmadan okuyabilir, yada siz doğumdayken yakınlarınızdan biri okuyabilir, Meryem Suresi, Bu sure sayesinde doğum kolay olurmuş belki sizlerde okumak istersiniz diye paylaşmak istedim,

canım sen bütün işi bitrmişsin süper ya =) hayırlısıyla bebeğimizi kucağımıza alalım inşallah ...bebişinin kilosu çok iyi maşallah =)nst ye ben hiç bağlanmadım 36. haftadan itibaren istedi doktorum38 de doğurursam çok girmemiş olacağım ilginç !

evet cnm iyikide bitirmişim işleri.haftasonu oturarak yapıcam ütülerimide.çünkü git gide zorlanmaya başlamıştım.bel ağrısı ve kasılmalar yoruyor insanı çok..
nst hakkında konuşmamıştık biz hiç bu gidişimde ilk kez konuştuk ve nst ye bağlandım.benim içinde ani oldu yani :)
bide benim şikayetlerim vardı.kasılmalarım başlamıştı birkaç gündür.eğer sende fazlasıyla kasılmalar yaşarsan belki daha erkene çeker doktorun nst'yi..

her işiniz bitmiş ne güzelllllll
kuzuna da maşallah canım
ben de yarın valizlerimizi hazırlayıp beklemeye geçeceğim

nifado hadi az kalmış, gözün aydın, güzel haberler dön ve bizimle paylaş olur mu?
ne zaman gidiyorsun memleketine

kızlar ben birçok alışverişimi netten yapıyorum, cemre söyledikten sonra baktım da
dermoeczanem de fiyatlar gayet uygun?
oradan alışveriş yapmayı düşünüyorum da
daha önceden o siteden alış veriş yapan var mı?
güvenebilir miyim?

nifado hadi az kalmış, gözün aydın, güzel haberler dön ve bizimle paylaş olur mu?
ne zaman gidiyorsun memleketine

papatyaaammmmm. sağ olasın canımm. paylaşırım tabii paylaşmam mı?? normalde bu hafta 32. haftam bitti rapor alabilirim ama. ben diyorum ki bir hafta kalıyor zaten dönemin bitmesine. sonra da şubat tatili giriyor araya. o dönemde de çalışır gözükeyim en azından sonrası ötelerim bu günleri diyorum. yani anlayacağın 25 inde gidiyorum. o gün yola çıkamazsak en geç 26 sında :KK70: :KK70: :KK70: :KK70: yihhhuuuuu diyorum içimden de. son bir hafta :KK9::KK9::KK9::KK9:

bn de nst ye girdim bugun. hep 10-20 arasi cikti sancilar. kaca gelince hissederim diye sordum 50 den sonra dedi hemsire:18:

papatyaaammmmm. sağ olasın canımm. paylaşırım tabii paylaşmam mı?? normalde bu hafta 32. haftam bitti rapor alabilirim ama. ben diyorum ki bir hafta kalıyor zaten dönemin bitmesine. sonra da şubat tatili giriyor araya. o dönemde de çalışır gözükeyim en azından sonrası ötelerim bu günleri diyorum. yani anlayacağın 25 inde gidiyorum. o gün yola çıkamazsak en geç 26 sında :KK70: :KK70: :KK70: :KK70: yihhhuuuuu diyorum içimden de. son bir hafta :KK9::KK9::KK9::KK9:

ohhhhhhhhh misler gibi
bu yolculukta hem ailene hem de bebeğine kavuşacaksın inşallahhhhhhh

l- Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyetler okunur:

"İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın.

(A'raf suresi 54. ayet)

"İnne rabbekümüllezi halekes semavati vel arda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yudebbirul emr,ma min şefiin illa min ba'di iznih,zalikümullahi rabbukum fa'buduh,e fe la tezekkerun"

(Yunus suresi 3.ayet)

Resul-i Ekrem Efendimiz kızı Fâtıma validemizin doğumunda bu duayı okutmuş, netice sevindirici şekilde huzurlu ve sıhhatli bir doğum olarak tecelli etmiştir, Mübarek nesil Hazret-i Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz böyle dualarla dünyaya gelmişlerdir.

Rabbim hepimize kolay doğumlar nasip etsin...

Kızlar yukarıda belirttiğim bu ayetler doğum sancısı başlayınca okunmalıymış doğumun başladığını hissettiğiniz ilk andan itibaren...
Ayrıca abese suresinin 20.ayeti olan "sümmes sebile yesserah"sık sık sancı anından doğum aşamasına kadar okunmalıymış rahmin kolay açılmasını sağlıyormuş allahın izni ile...
Yine de doğum sancısı başladığında 10 defa inşirah suresi
Meryem suresi ve inşikak sureleri ni okumamız tavsiye ediliyor
İnşikak suresi okunduğunda muhakkak secdesinin yapılmasıda gerekiyor inşallah hastaneye gitmeden bunları yapabiliriz.

kızlar bugun kontrolum vardı kızım 1863gr olmuş 1 hafta onde gidiyor.cimcimem yuzunu bıze göstermedi .başı aşağıda duruyormuş.kızlar bugun işteyken sol kasığımdan başlayıp göbeğime vuran agrılarım oldu korktum valla.. sonra ayaklarımı uzatıp dinlenince gecti şükür.doktorumda normal dedi ama yavaş yavaş korkmaya başladım nasıl doğum yapacam bennnn...:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

kızlar bugun kontrolum vardı kızım 1863gr olmuş 1 hafta onde gidiyor.cimcimem yuzunu bıze göstermedi .başı aşağıda duruyormuş.kızlar bugun işteyken sol kasığımdan başlayıp göbeğime vuran agrılarım oldu korktum valla.. sonra ayaklarımı uzatıp dinlenince gecti şükür.doktorumda normal dedi ama yavaş yavaş korkmaya başladım nasıl doğum yapacam bennnn...:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

maşallah canım kuzucuğuna
doğum korkusuyla birlikte ufak ufak kasılmalar ve sancılar başlıyor sanırım herkeste

kızlar ben birçok alışverişimi netten yapıyorum, cemre söyledikten sonra baktım da
dermoeczanem de fiyatlar gayet uygun?
oradan alışveriş yapmayı düşünüyorum da
daha önceden o siteden alış veriş yapan var mı?
güvenebilir miyim?

Tatlım ben bi topik açtım onun için yorumlar iyi buradan bakabilirsin ayrıntılar için :KK34:

http://www.kadinlarkulubu.com/kozmetik-markalari/589069-dermoeczanem-den-alisveris-yapanlar.html

NAZLIMA canım arkadaşlar söylemiş ama bak göreceksin doğduktan sonra nasıl tombişik bi şi olacak senin prenses(prenses diyorum artık ne yapayım sen kız kız diyorsun:KK9:)

ŞKRN canım senin gayet güzel sonuçların maşallah :nazar:

X