2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
herkeslere günaydınnnnnnnnnnnnnn
sağlıklı ve huzurlu bir hafta sonumuz olur inşallahhhhhhhhh

canlar sanırım bu ödemler beni zorlayacak
bir haftadır sol elimde ödemle birlikte eklemlerimi hareket ettirirken acı da vardı
bugün o ağrılar sağ elime de geçti maalesef
az da olsa ayaklarımda da ödemim var
ve ben neredeyse bir aydır tuzu hayatımdan çıkardım:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

lolo cum bak boşuna üzdün kendini :) cok sevındım canım inşallh oğluşun tez zamanda iyi olur ....kendınıde çok yormamaya bak.. ağrıların hemencecik gecer inşallh banada karnın çok düşmüş diyorlar canımı çok sıkıyorlar herkez konuşuyor offf artık insanlara benim hiç tahammülüm yok yaa.....

alıntı yapmadım ama hepinize desteklerinizden dolayı çok teşekkür ederim
kardeşim yoğunbakım hemşiresi bu gün aradım ordaki güvendiğin bi doktora sor bu durum nedir diye dedim
bu gece nöbetçi olduğu için yeni konuştuk
o yazan metastas değil metatas mış
tarak kemiği kırığı
yaşı küçük çabuk kaynar demiş doktor
ben bi rahatladım kendi kendime bi ağlıyorum bi gülüyorum
oğlumda suratıma bakıyo anne napıyosun sen ağlıyomusun gülüyomusun diyo
bi yandanda bana kızı ayağım kırıldı diyemi seviniyosun diyo gelde anlat çocuğa dünden beri ne çektiğimi
şu an tek endişem oğlum rahat durmuyo çok hareketli doktorda üstüne basa basa ayağına en ufak bi darbe almasın ameliyat etmek zorunda kalırız dedi
inşallah o raddeye gelmeden şu 1 ayı atlatırız gerçi en az 1 ay dedi doktor ama neyse o zamana kadar koltuk deynekleriyle yürümeyide öğrenir daha rahat eder heralde iyileşsinde 2 ayda bekleriz napalım

sancılarım içinde hastaneye gittim bu gün nst de sancı çıkmadı
doktor apandisitten şüphelendi genel cerrahiyede gittim
apandist yok
safra kesemde bir sürü taşım varmış sanırım doğumdan sonra ameliyat olmam gerekicekmiş
bu gün doktordayken kafam çok doluydu 2 haftadır kafamda biriktirdiğim soruların hiç birini soramadım doktora
doktorda sağolsun ben sormassam hiç bişey söylemiyo
bi tek bebeğin kilosunu öğrendim 1.800 gr olmuş normal dedi ama bana biraz az geldi kilosu
ağrımı sorarsanız aynı yerinde duruyo bu ağrı neyin nesi anlamadım

bu gün hastanede bi kaç kadın ağız birliği etmiş bi şekilde senin karnın baya bi aşşağıda doğumun çok yakın dediler
yok dedim daha var yok erken doğurursun sen dediler bana
ağzı olan konuşuyo işte hayırlısı olsun dedim geçtim

ya ben şu insanlara fitil oluyorum arkadaş ne çok şey biliyorsunuz ve hiç tanımadığınız insana dahi yorum yapıyorsunuz!!!!! ya bunun okumakla falan alakası yok..karşıdaki insan üzülür mü diye düşünmyrlar.. bu arada geççenlerde kimdi hatırlamıyrm onada hastanede bayanlar çatın dar demişlerdiyaa oda komikti....
cnm benim bebişte 1860 gr.. apandist ten arkadaşım doğumdan 3 gün sonra amaliyat oldu .taşları çıkardılar şimdi gayet iyi canını sıkma sağlığın iyi olsun cnm...

bir haftadır sol elimde ödemle birlikte eklemlerimi hareket ettirirken acı da vardı
ve ben neredeyse bir aydır tuzu hayatımdan çıkardım:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

canım doktora sor istersen ama benim teyzemde çok ödem olmuştu hastaneye yatıracak kadar oara kalsıyum verlmişrti ve sürekli yoğurt yedirtmişti doktor .....geçmiş olsunnnn.....

tuzu hayatindan cikarmis olman cok guzel gercekten arkadasim.ben sadece tam olarak tursuyu hayatimdan cikarabildim coook da severim ama mecburen....digerlerindeyse normal oranda kullaniyorum.ama ona ragmen belkide son bir aydir vucudumda odem hissetmeye basladim.doktor odem yok demisti bir ara.o konuda rahattim.bu arada gecmis olsun azcik daha sabrettikten sonra bitecek ins.ogrendime gore dogumdan sonra ter ve idrarla birlikte odemi atiyormussun vucuttan.

arkadaslarr dun ocak annelerinin dogum hikayelerini okudum bir cogu dogum yapmis bilee.cok guzeldii valla.benim bile hemen dogurasim geldi. :-)

arkadaslar bir cogunuzun sancilari var basliyo sanirim yavas yavas; bende ise sadece bir ay icinde 3 4 kez cok hafif kisa sureli adet sancisi gibi bir agri oldu.ama daha cok karin bolgemde agrisiz kasilmalar hissediyorum.birden cok sert oluyo 10 saniye kadar.bazen daha kisa olduguda oluyo tabi.sonra geciyo.bunlar rahimin hazirlanmalari tabiki ama aranizda benim gibi hisseden varmi acaba?

tatlım nasılsın pek yazamadım kk da son zamanlarda şu okul bi tatil olsun hep burdayım :) ama sizi özledim nasıl gidiyor her şey yolundadır inşallah ebahı da göremedim hiç yazanlar arasında ,yok mu o da ,haberin var mı canım?

benim doktor protein al diyor ödem için bolca, et yemekten sıkıldım,görmek istemiyorum artık her gün her gün daha da artır ödem olursun diyor,hakikaten de oluyor dikkat etmezsem,edersem geçiyor biraz azalıyor.

kızlar ben birçok alışverişimi netten yapıyorum, cemre söyledikten sonra baktım da
dermoeczanem de fiyatlar gayet uygun?
oradan alışveriş yapmayı düşünüyorum da
daha önceden o siteden alış veriş yapan var mı?
güvenebilir miyim?

ben yeni alışveriş yaptım cnm.kargo bekliyorum.banada birkaç arkadaş önerdi bu siteyi.onlar alışveriş yapmış.
ürünler orjinal fiyatlar uygun sorun yaşamadık dediler.onlara güvenerek bende alışveriş yaptım.gelince görcez bakalım nasıl :))

bn de nst ye girdim bugun. hep 10-20 arasi cikti sancilar. kaca gelince hissederim diye sordum 50 den sonra dedi hemsire:18:

benimde hep 10 ila 25 arası çıktı.ama makina devamlı ötüyordu.20 dakika boyunca tekmeledi oğlum makinayı susturmadı hiç.
hemşireler bile maşallah bebeğin hiç yerinde durmuyor dediler.. :KK9: :KK9:

ay canım ne güzel bitirmişsin bütün işleri benimde başlayasım var ama bir taraftanda tatili bekliyorum doğal olarak memlekete gitmiyoruz evdeyiz diyorum hem vakit geçer hem rahat rahat yaparım diyorum ama geçmi kalırım diyede endişeleniyorum

cnm bian önce işleri bitirmende fayda var derim..bebişler bizi beklemez.biz onları beklicez hazır olda durup :))
en önemlisi çantalarınızı hazırlayın bence.ev işlerini bi şekilde halledersiniz nasılsa..

kimsecikler yok ama genede herkese günaydınnnn:KK16: burayı yağmur fırtına götürüyo çok soğuk sanırsam bende grip olucam ıhlamur içiyorum portakal yiyorum ama nafile burnum felan tıkandı sizler bari dikkat edin kızlar kendinize:94::2:

güzel bir haftasonu geçirmeniz dileğiyle.. :)
hava yağmurlu evdeyiz mecbur..bende oturup bebeğimin bütün kıyafetlerini ütüleyeceğim bugün... :KK16:

Son düzenleme:
ohhh ne güzel yıkamışsınızda ütüleyeceksiniz biz anca bi kac parca aldık yanı teyzeler sagolsun gönderdi :KK70: yıkıyalımda ütüleyim bariii :KK70:

ohhh ne güzel yıkamışsınızda ütüleyeceksiniz biz anca bi kac parca aldık yanı teyzeler sagolsun gönderdi :KK70: yıkıyalımda ütüleyim bariii :KK70:

bizde yapılcakların neresinden başlasak nasıl yapsak falan derken bi baktık bitirmişiz bütün işleri.. :KK1:
darısı sizlerin başına.. :))

Son düzenleme:
Aylar süren beklentinizin sonlarına geldiniz ve nihayet bebeğinizi kucağınıza alacaksınız.Özellikle ilk hamilelikte tecrübesizlikten dolayı bazen belirtileri bilmez ve anlamazsınız hatta çoğu zaman doğum başlasa bile bunun doğumun başlangıcı olduğunu bile belki bilemezsiniz.Sizlere doğumun yaklaştığını belirten en önemli belirtiler hakkında ki bilgileri sunuyorum.Tüm hamişlerimize şimdiden kolay ve sağlıklı doğumlar dilerim
Gebeliğin son aylarında rahim göğüs kafesine kadar yükselir, yaptığı basınç nedeniyle nefes almak zorlaşır, mide ve bağırsakşikâyetleri olur. İlk gebeliklerde doğumdan bir-iki hafta önce, sonraki gebeliklerde doğumdan yaklaşık birkaç gün önce bebeğin başının doğum kanalına yerleşmesi üzerine rahmin yüksekliği 2-3 cm azalır. Bu durum gebe kadında rahatlama yaratır. Daha rahat nefes alıp verir. Mide ve bağırsak şikayetleri azalır. Bunun yanı sıra idrar torbasına basınç arttığı için sık idrara çıkılır. Gebeliğin 28. haftasından itibaren rahimde zaman zaman kasılmalar, sertleşmeler meydana gelir. Bunlar normaldir ve genelde ağrısızdır. Bazen ağrılı olduğunda bunlara yalancı doğum ağrısı denir. Rahmin doğuma hazırlık yaptığı bu kasılma egzersizleri son haftalarda oldukça sıklaşır.

Doğumdan bir-iki gün önce hormon düzeyindeki değişiklik nedeniyle vücuttan su atılması ve iştah azalması meydana gelir. Bu nedenle 1-2 kg. kilo kaybı görülebilir. Doğumun gerçekleşeceği gün vücutta doğumda kullanılmak üzere kullanılan enerjinin bir kısmı açığa çıkarılır. Birçok gebe kadın bu enerjiyi doğumda kullanmak yerine kendilerini zinde ve dinamik hissettikleri için temizlik, alışveriş, gezme gibi işlerde kullanır. Bu enerjinin amacı dışında kullanılması, gebe kadının doğumda kolay yorulmasına, doğumun zor ve uzun olmasına neden olabilir. Onun için gebelerin 38. haftadan itibaren kendilerini her zamankinden daha iyi ve zinde hissettiklerinde, bunun doğumun yaklaştığını belirten bir belirti olduğunu düşünüp, enerjiyi başka amaçla kullanmaları, aksine istirahat etmeleri ya da hafif işlerle oyalanmaları gerekir. Bazı gebelerde doğumdan bir-iki gün önce vücudun bağırsakları temizleme işleminden dolayı ishal meydana gelebilir.
ayyyy bendede 2 gündür ishal varrr bebişde aşağıda korkmaya başladım valla
:18::18::18::18:

günaydın bayanlar..sabahtan beri iş yapıyrm..mutfak ne kadar dağılmış haberim yok =)) çamaşırlarımı yıkdm..evi süpürüp silmem gerekyr =( bebişim sallıyor tekmeleri =) kızlar siz işleri bitimişsiniz maşaallah =) benim bebişimn oda takımı büyük ihtimalle haftaya gelecek kokusu nezaman geçer onuda bilmyrm ... çamaşırlar ancak ozaman yıkar ütüler yerleştiririm..15 tatilde olur yani...odayı öncelikle boşaltmam gerekyr of offf çok zor!!! daha perdesi ve halısını alamadım seçtim ama oda takımı geldikten sonra alayım diyrm..odanın nekadar açıklığı kalack bilemyrm çünkü... kızlar bebişime kıyafet aldım yeterince diye düşünyrm ama yıkayıp dolaba yerleştirmeden anlayamyrm ne var ne yok hepsi sıkış tepiş kanepenin altında..
bu arada bebişime saç bantları almak istiyrm nerde bulabilrm kızlar cicili bicili ?çantayıda hazırlamdım aniden doğum falan olursa kalırımm =(

canım doktora sor istersen ama benim teyzemde çok ödem olmuştu hastaneye yatıracak kadar oara kalsıyum verlmişrti ve sürekli yoğurt yedirtmişti doktor .....geçmiş olsunnnn.....

tuzu hayatindan cikarmis olman cok guzel gercekten arkadasim.ben sadece tam olarak tursuyu hayatimdan cikarabildim coook da severim ama mecburen....digerlerindeyse normal oranda kullaniyorum.ama ona ragmen belkide son bir aydir vucudumda odem hissetmeye basladim.doktor odem yok demisti bir ara.o konuda rahattim.bu arada gecmis olsun azcik daha sabrettikten sonra bitecek ins.ogrendime gore dogumdan sonra ter ve idrarla birlikte odemi atiyormussun vucuttan.

benim doktor protein al diyor ödem için bolca, et yemekten sıkıldım,görmek istemiyorum artık her gün her gün daha da artır ödem olursun diyor,hakikaten de oluyor dikkat etmezsem,edersem geçiyor biraz azalıyor.

sağolun kızlar, tavsiyelere uyayım bakalım değişecek mi bir şeyler
içimiz dışımız protein oldu, yoğurdu da günlük mutlaka tüketiyorum
hafta içi doktora gideceğim sanırım

kimsecikler yok ama genede herkese günaydınnnn:KK16: burayı yağmur fırtına götürüyo çok soğuk sanırsam bende grip olucam ıhlamur içiyorum portakal yiyorum ama nafile burnum felan tıkandı sizler bari dikkat edin kızlar kendinize:94::2:

geçmiş olsun canım

güzel bir haftasonu geçirmeniz dileğiyle.. :)
hava yağmurlu evdeyiz mecbur..bende oturup bebeğimin bütün kıyafetlerini ütüleyeceğim bugün... :KK16:

kolay gelsinn sanaaaaaa

sağolun kızlar, tavsiyelere uyayım bakalım değişecek mi bir şeyler
içimiz dışımız protein oldu, yoğurdu da günlük mutlaka tüketiyorum
hafta içi doktora gideceğim sanırım

geçmiş olsun canım

kolay gelsinn sanaaaaaa
saolasın gülüşüm allah razı olsun:KK16:

X