2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Şu lohusa pijamasını çok beğendim. Sizce nasıl?
Tokasını da verseler keşkeee:KK31:

Eklentiler

• $image.jpg
    $image.jpg
    66 KB · Görüntüleme: 34
Merhaba kızlar
Dün dr kontrolüm vardı sedyeye yattım dr normalde bikaç dk bakar sonrada bize gösterirdi bu sefer baya uzun baktı ölçtü biçti. Bebeğin hareketleri nası dedi. Geçen hafta acile geldiğimden sonra normal hatt baya hareketli dedim. Suyu azalmış dedi. Ciğer geliştirici iğne vericem erken almak zorunda kalırsak önlem olması için dedi. Ben şok oldum tabi. Enson acile gittiğimde herşey normaldi ve üzerinden 5 gün geçti sadece. Bundan sonra haftada bir gel dedi. Çok canım sıkıldı. İnternetten falan baktım bu sorunu yaşayan çok insan var ama kimisi hiç etkilenmemiş normal haftasında doğum yapmış kimisi de buyüzden bebeğini kaybetmiş :KK43:( dr istirahat falan vermedi hastaneye yatış da demedi. Çalışmak istiyomusun diye sordu sorun olmazsa çalışayım dedim tamam dedi. Bakalım haftaya kadar nasıl beklicem

sıkma canını rahat ol canım, çok ciddi bi durum olsa bence de çalışmana izin vermezdi, sen yine de kafana çok takmadan dikkat et bol su iç beslenmene dikkat et ve sakın yorma kendini, ama en başta moralini yüksek tut, allah hepimize zamanında sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah...

Kızlar yaaaaaa
Ben yine elimi yaktımmmmm :KK50::18:

nazar diyelim geçmiş olsun canım allah beterinden korusun...

PAPATYACIM mothercare de yeni yıl indirimi olacak diyordun yaaaaa...
Haber var mı ondan
Ankara mızın inidirimci başııııııııııı :KK1:

Son düzenleme:
kızlar bu sayfalar ne cabuk ilerliyor böyle herzaman giremiyorum .oku oku bitmiyor. gündüz işteyim akşamda uykuya yenik düşüyorum.

kızlarr hurma yemeye başlasak mı acebaa?

erken mi daha yoksa 2 ay var daha çünkü :26:

bende acayip bi heyecan var sanırsınız ki haftaya doğum yapıcam pek telaşlıyım şu ara :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

günaydın güzel gebişlerimmmm:KK49: nasılsınız bakalım aslında erkenden uyandım ama dunden beri ocak annleri dokuz doguruyoru okuyordum sımdıye kadar hıcbırı ole cok cok kotü doğum yaşamamıs bi ayse var Allh yardımcısı olsun eşi yanında olamamıs eşi rahatsızmıs Allh ım acıl sıfalar versın inşallh ama bebeğii cok ıyı inşallh eşide iyileşirde aileleri toparlanır ..... öle işte umarım bızde en az onlar kadar guzel doğumlar yaşarız bu hafta doktora gıtmem gerekıyordu yarın gıtsemmı haftaya mı bıraksam bılemedım yanı doktor 3 hafta sonra demıstı o yuzden bu hafta gecsın mı aslında cokta heyecanlıyım hemen gıdıp gormek ıstıyorum ama sonra tekrar 3 hafta beklemek zor gelıcek:KK70: ve ben gebelık takvımıme balkınca ayy cok az kaldı dıe dusunuordum
ocak annleri 38 lı haftalarda bıle hcı bısey yokmus gıbı sohbet edıolar loloas sen abartma daha cok var dıyesım geldııı kendımeee:KK70:D:

papatya50 canım bebişlerin çok çok buyumustuır ınsallh gelır gelmez yaz olur muuu Nazar

bazı şeyleri yaşamayınca yapamayız sanıyoruz canım ya bende hamileleri görünce böyle işe nasıl geliyorlar diyordum 32. haftadym koca göbeğimle gidiyrm =) 38. haftada oturduğumuz yerden internet elimizde yazzaarız ne olacak cnm =) iş doğum dan 1 gün sonra yazmada bende ocak anneleriydi sanırım doğurmuş 1 gün önce yazıyrdu herşey yolunda bende şaşırdım bakalım biz neler yapacağız...zaman geçiyorr=)
kızlar kızıma göre güzel bi hastane çıkışı bulamadım ya.hep aynı bilindik şeyler.hiç cici bişiler bulamadım.
canım bütün markalar aynı ürünleri çıkarıyor hepsi % 100 pamuk bana 10 lu hediye geldi çok da beğendim..bende karar veremiyordum ama chicco da yavru ağzı rengi vardı tabi benim ki kız =) idil baby dede güzel hastane çıkşları var tatlım...
tünaydınlar...hastaneden geldim paşam 2055 kg 45 cm olmuş 33 haftalık.varis zannettiğim şeylerde varis değilmiş damarmış çok şükür. nstye girdim bugün ve beni çok yordu çok bekledik patladım sıkıntıdan iki hafta sonra tekrar gitcem çok az kaldı kavuşmamıza şaka gibi:KK52::KK16:
maşallah cnm 33 haftada demek ki 2kg oluyr =) varis olmadığına sevindim..nst yi bende merak ediyorum ..bende haftaya gidiyrm görmeye heyecanlıym =)
Bende o siteden Sebamedin ürünlerini almayı düşünüyorum çok uygun bir çok yere göre.Sipariş vericem bu günlerde ama senin aldığın ürünler geldimi sitetle ilgili bir sorun yaşadınmı? malum insan bazen netten alışveriş yaparken tedirgin oluyor.güle güle kullansın bebişin.

sebamed ürünlerini kullanacağım bende ebebekten internetten aldım ..ben sadece kıyafet alırken korkuyrm =)) onuda mağazada gördükten sonra eğer daha uygun kampanyadaysa öyle alıyorum...bence tedirgin olma allll =)

Gözün aydın arkadaşım. İyi ki göstermişsin doktoruna, boşuna aklın kalacaktı. NST'i ben de çok merak ediyorum. Anlatsana biraz. 20 dakika sürüyor demişsin ama ne yaptıklarını anlatmamışsın.

anlatayım tabi:KK9::KK9: yatağa yatıp yan dönüyorsun iki adet alet var biri bebeğin kalbini dinlemek için karnın altına digeride sizdeki kasılmaları takip için karnın en üst noktasına bağlanıyor.elinizede bi düğme verip bebek hareket ettiğinde basmanızı söylüyorlar. Hamilelikte (gebelikte) NST (NTS) - jinekoloji.net bu linkde ayrıntılı bi şekilde anlatılmış.bu arada beni biraz erken soktu nstye gibi geldi vajinamdaki ağrıdan bahsedip varisde çıkmayınca o yüzden heralde ağrı doğum ağrısımı diye baktı sanırım:KK28:

oglum iki gun cok hareket etmeyince beni hemen hastaneye gondermislerdi bebegi takip etcez diye. demekki bana yaptiklari nst mis. bilmiyodum:KK9:

kızlarr hurma yemeye başlasak mı acebaa?

erken mi daha yoksa 2 ay var daha çünkü :26:

bende acayip bi heyecan var sanırsınız ki haftaya doğum yapıcam pek telaşlıyım şu ara :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Ben de onu düşündüm de bugün Şubat'ta başlayayım dedim yemeye...

Halam da umre ye gitti ondan da isterim hem taze hurmaaaa :KK39:

geçmişş olsun... diğer yanık daha yeni iyleşmiştii oysaki:26:

Evet yaaaaa:KK50:
Eksik olmuyo ki hiç. Bu sefer şişmekten kurtaramadım buhar yanığı hem hem de daha ince deri bölgesi olduğu için...

Kızlar yaaaaaa

amaaaaaaa yazık sana yaaaaaaaaaa
ayyyyy yanık çok acır ya
valla çok geçmiş olsun cemrecimmmmm

PAPATYACIM mothercare de yeni yıl indirimi olacak diyordun yaaaaa...
Haber var mı ondan
Ankara mızın inidirimci başııııııııııı :KK1:

canım tüm ürünlerde yüzde elli ye varan indirimler başladı

ammmaaaaaaaaaaaa her ayın 15 inde bazı ürünler net yüzde elliye giriyor
ben tanesi 6,5 liradan 12 tane üst aldım

chiccoda da yüzde elliye varan indirim var
patikli ve patiksiz altlarda tane 9,5 liraydı canım

benim naçizane fikrim ama chicco mothercareden daha kaliteli
ikisine de bak canım

Kızlar yaaaaaa
canım geçmiş olsun dikkat et

Merhaba kızlar
Dün dr kontrolüm vardı sedyeye yattım dr normalde bikaç dk bakar sonrada bize gösterirdi bu sefer baya uzun baktı ölçtü biçti. Bebeğin hareketleri nası dedi. Geçen hafta acile geldiğimden sonra normal hatt baya hareketli dedim. Suyu azalmış dedi. Ciğer geliştirici iğne vericem erken almak zorunda kalırsak önlem olması için dedi. Ben şok oldum tabi. Enson acile gittiğimde herşey normaldi ve üzerinden 5 gün geçti sadece. Bundan sonra haftada bir gel dedi. Çok canım sıkıldı. İnternetten falan baktım bu sorunu yaşayan çok insan var ama kimisi hiç etkilenmemiş normal haftasında doğum yapmış kimisi de buyüzden bebeğini kaybetmiş :KK43:( dr istirahat falan vermedi hastaneye yatış da demedi. Çalışmak istiyomusun diye sordu sorun olmazsa çalışayım dedim tamam dedi. Bakalım haftaya kadar nasıl beklicem

canım sanada geçmiş olsun inş hiç bir şey olmaz moralini bozma

iyi akşamlar bayanlar sıksık giremiyorum girdiğimdede o kadar okunması gerken sayfa oluyorki okuduktan sonra yazamıyorum :) bu gün kar ttaili vardı evdeydik ama çamaşır falan zor iş yapmak yarın gene okul var ama öğrencilerin geleceğini pek sanmıyorum :) bu arada bebekler tatlı bebekler sıkıntıların en tatlısı bebekler oğluşum gece çok su süt içti tabiki sabah uyandırmış beni anne bak diyor gülrek tabiki yatağını sulamış :KK43: ve o böyle yapınca kızmanın imkanı yok sabahtan beri nevresim çamaşır falan yıkuyorum aklıma geldi yaşlanınca bizde çocuklaşcaz acaba biizm böyle olaylarımıza onlarda olabilir anneciğim diyeceklermiki :KK43: Rabbim hepimize vicdanlı kalbi merhamet dolu evlatlar nasip etsin inş bu arada çalışan anne olmak zor bakıcımız artık yok bu gün tatildi yarında oğluşuma okul yolu göründü:KK43:kendinize iyi bakın Allah a emanet olun

amaaaaaaa yazık sana yaaaaaaaaaa
ayyyyy yanık çok acır ya
valla çok geçmiş olsun cemrecimmmmm

canım tüm ürünlerde yüzde elli ye varan indirimler başladı

ammmaaaaaaaaaaaa her ayın 15 inde bazı ürünler net yüzde elliye giriyor
ben tanesi 6,5 liradan 12 tane üst aldım

chiccoda da yüzde elliye varan indirim var
patikli ve patiksiz altlarda tane 9,5 liraydı canım

benim naçizane fikrim ama chicco mothercareden daha kaliteli
ikisine de bak canım

Teşekkür ederim canım
Zeytinyağı ve buz sızısını aldı çok şükür. Bu hafta sonu ablamları alışverişe göndereceğim deee o yüzden sordum
Teşekkürler :KK54:

Canlar göğüs süt yapmaya geçtiği için benim gibi doğum öncesi çatlaklar oluşabiliyormuş.
Tabi doğumdan önce geçmesi gerekiyor diye kafama taktım. İki haftadır geçmedi bepanten ve kakao yağı ve ozon yağı kullandım.
Sanki sol göğsüm de biraz sertleşmede oluştu. Kontrole gidince soracağım doktora. Şöyle bi araştırdım netten edindiğim bilgileri paylaşayım dedim...

Müni-x m( merhem) genellikle ileri derecede çatlaklarda kullanılmış )
Mikostatin oral süspansiyon( çocuğun ağzında pamukçuk oluşmasın diye kullanılıyormuş. Eğer bebekte pamukçuk olursa annenin göğsü de yara oluyormuş. Yara sebebi bu ise göğüse bundan sürmeli imiş hem çocuğa da iyi geliyormuş)
Soğan
Tahinin üzerinde biriken yağ ( genellikle faydası görülmüş) son 1, 1,5 ay kala kullanılmaya da başlayabilirmiş. Çatlağı engellemek için.
Ayva çekirdeği (genellikle faydası görülmüş)
Fito ficudin ( genellikle ileri derecede çatlaklarda kullanılmış )
Garmastan pomad (genellikle ileri derecede çatlaklarda kullanılmış )
Kakao yağı ( ben şahsen kendim iki aydır kullanıyorum ama çatlak oluşumunu engellemedi )
Karbonatlı su sürüp kurutmak
Kantaron yağı

Ayrıca doğum sonrası dikkat edilmesi gerekenler

1.Göğüs pedleri göğsün hava almasını engellediği için yara yapıyormuş. Tülbent kullanmak daha faydalı imiş. Özellikle ilk zamanlarda
2. Emiş şekli ile ilgili bilgileri zaten duymuşsunuzdur ve okumuşsunuzdur kadın doğum ünitelerinde bunu anlatan bir pano vardır hep :)
3. bebeğin ağzında pamukçuk oluşumunu takip etmek
4. emzirme sonrası göğsü havalandırma. Hemen kapatmamalı imiş göğsün nemli kalmaması için
5. Sütyen pamuklu olmalı
6. Emzirdikten sonra süt göğüs ucuna az bi şi sürülüp kurutulmalı imiş.

Doğum öncesi Lansinoh kullanmak kiine fayda vermiş kimine vermemiş. Ben de ayva çekirdeğini deneyeceğim. Annem onu zaten krem yerine kullanıyordu. Elimin altında hazır var yani. Gelişmeleri paylaşırım. Ayva çekirdeğini de ılık suya koyup bekletiyorsunuz. O zamanla jel kıvamını alıyor. Buzdolabında tutuyor annem.

İnşallah hiiiiiiççççç kimse böyle bir sıkıntı yaşamaz. Benim ablam çoooooooookkkkkk zorlanmıştı... Gece gece hastane dolaşmıştık hatırlıyorum...
Tedbirimizi alalım :KK16:

X