2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
uyuşma bende de var canım benim ya kıyamam. evde durmakta zor ben hala çalıştığım için hep bi hareket halindeyim dışardayım.

inleme benimde oluyormuş eşim kaldırıyor bazen noldu diye. doktorum sancılar için magnezyum önerdi,

ilaç demiyoruz dedi biz magnezyuma o yüzden kullanabilirsin, ben sadece kramp için zannediyordum meğersem sancılara da

iyi geliyormuş..
magnezyum kullanıyorum gülüşüm ama bende bu kadar işe yarıyo gerçi şikayetlerin aynıları sendede var demekki sorun tek bende değil:KK1: ama çalışıyomuşsun sen daha ne güzel vakit geçer psikolojin düzelir ben patlıyorum evde sıkıntıdan kimse yok ruh sağlığım bozuldu kızzz valla bak:KK53:

meraba kizlar dün doktora gitmistim hersey yolundaymis iyi ama, bebegimin kilosu azgeldi bana:KK43: suan 30 + 5 teyim 1 400 müs sekerden dolayi hamur isi aburcuburu azalttim ama normal yedim tamam cok istahli degilim ama nebiliyim, tabi Doktor normal dedi nettede baktim iyi ama benle ayni olanlara bakinca azgibi geldi

kızlar kızıma göre güzel bi hastane çıkışı bulamadım ya.hep aynı bilindik şeyler.hiç cici bişiler bulamadım.

bugün doktor kontrolümüz var
inşalah her şey yolundadır ve kuzular kilo almışlardır
hem de fazla fazla
canım ya senın kontroller benı de heyecanlandırıyoooo:KK9::KK9:biz hep eşimle ikiz bebek hayalı kurardık ama her ıkı aılede de hıc ıkız yok zor bı ıhtımaldı yanı.. o yuzden ıkızler bana hep cazıp gelır ruhumu oksarrr...ayyy yerim ben o minnakları.... hadı guzel haberlerle gelll:emir_bebek:

:emir_bebek:
meraba kizlar dün doktora gitmistim hersey yolundaymis iyi ama, bebegimin kilosu azgeldi bana:KK43: suan 30 + 5 teyim 1 400 müs sekerden dolayi hamur isi aburcuburu azalttim ama normal yedim tamam cok istahli degilim ama nebiliyim, tabi Doktor normal dedi nettede baktim iyi ama benle ayni olanlara bakinca azgibi geldi

normal cnm ya..sıkma canını..bundan sonra daha hızlı kılo almaya baslayacaklar..ulturasonun + - degerlerı var daha... bebiş saglıklı ise sorunnn yookkkkk:nazar::emir_bebek:

tünaydınlar...hastaneden geldim paşam 2055 kg 45 cm olmuş 33 haftalık.varis zannettiğim şeylerde varis değilmiş damarmış çok şükür. nstye girdim bugün ve beni çok yordu çok bekledik patladım sıkıntıdan iki hafta sonra tekrar gitcem çok az kaldı kavuşmamıza şaka gibi:KK52::KK16:

Elif olmak zordur…
Çünkü elif olmak;
Yuvarlak bir dünyada dik durmanın,
Dik ve önde,
Belki acıyla
Ama, vazgeçmeden durmanın,
Dünya ne kadar dönerse dönsün
Olduğu yerde kalmanın adıdır elif olmak…

tünaydınlar...hastaneden geldim paşam 2055 kg 45 cm olmuş 33 haftalık.varis zannettiğim şeylerde varis değilmiş damarmış çok şükür. nstye girdim bugün ve beni çok yordu çok bekledik patladım sıkıntıdan iki hafta sonra tekrar gitcem çok az kaldı kavuşmamıza şaka gibi:KK52::KK16:

masallah cnm yavruna artık 2kılo gecılmıss:nazar::emir_bebek: ya bu nst yı cok merak edıyorum..nedendır bılmem baglanmak ıcın sabırsızlanıyorumm:44::44:

cok saolasiniz kizlar. dun diyetisyeni aradim. hemsireyle konustum. basladigin andan sonra 2 saat dedi o da. bir yanlislik olabilir cok takma dedi. cunku 13 dakikada 101 e dusmustu. haftaya ultrasona gidicem ins bebisim etkilenmiyordur bu durumdan. Allah hepimizin yardimcisi olsun.

cnm ellerinde ölçümden önce herhangi bişey bulaşmamış olmasına,kolonya,krem sürülmemiş olmasına dikkat et yine böyle abartılı çıkarsa sonuç ellerini ılık suyla yıkayıp kurula ve tekrar ölç ve stres yapma şekerin düşmez :KK70: unutma cihazların +20/-20 yanılma payı vardır.Ayrıca striplerin uygun saklama koşullarında bekletilmesi gerek,son kullanma tarihi,nem,fazla sıcak ve fazla soğuk ortam bozulmalarına veya yanlış sonuç vermelerine neden olur.

masallah cnm yavruna artık 2kılo gecılmıss:nazar::emir_bebek: ya bu nst yı cok merak edıyorum..nedendır bılmem baglanmak ıcın sabırsızlanıyorumm:44::44:

kalp seslerini duyuyosun o an çok güzel ama yaklaşık 20 dakika sürüyo.bide diğer hastaları bekliyosun falan sıkıcı oluyo ya ben hiç hoşlanmıyorum:KK19:

Hint filmleri var ya meşhur onları izledin mii
Üç idiot, her çocuk özeldir, hem komik hem eğitici anne ve baba için :KK34:

sagol cemremmmmm. hint filmleri hakkında hic bir fikrim yok. ama bunlarıda sordurayım.
bu arada yenilerden moonrise kingdom, beasts of the southern wild isimli filmleri oneriyorlar. 2.si yeni gosterime girecekmis.
"aramızda bebek var" diye bi film aldım. hamilelik ve yenidoğan sürecindeki bir cifti anlatıyormus. tam bize göre sanırım:)

bu arada göğsünde sırtında ağrıları olanlar. bu ağrılar fibromiyalji hastalarında daha cok hissedilirmiş.
benim fibro miyaljim vardı ama doktor sorana kadar hic aklıma gelmemişti.
terleyip soğumamaya cok dikkat et dedi doktor, birde magnezyumun yanında kalsiyumda bu ağrılar için etkiliymiş.
ben günde 2 bardak sut ve epeycede peynir yememe ragmen kalsiyum takviyesine basladık. bakalım etkisi olacakmı?.....

Dün bir arkadaştan duyduğuma göre şubat anneleri bile doğurmaya başlamışşş... bakalım bizler martı bekleyebilecek miyiz gerçekten??:18::18::18::18::18::18:

Elif olmak zordur…
Çünkü elif olmak;
Yuvarlak bir dünyada dik durmanın,
Dik ve önde,
Belki acıyla
Ama, vazgeçmeden durmanın,
Dünya ne kadar dönerse dönsün
Olduğu yerde kalmanın adıdır elif olmak…

Edlin'cim işteyim ve çok yoğunum. KK' ya bir bakayım dedim yazını gördüm. Canuım beynim dumuş durumda iyi birşey mi dedin kötü birşey mi onu bile anlayamadım:KK50::26:

Merhaba kızlar
Dün dr kontrolüm vardı sedyeye yattım dr normalde bikaç dk bakar sonrada bize gösterirdi bu sefer baya uzun baktı ölçtü biçti. Bebeğin hareketleri nası dedi. Geçen hafta acile geldiğimden sonra normal hatt baya hareketli dedim. Suyu azalmış dedi. Ciğer geliştirici iğne vericem erken almak zorunda kalırsak önlem olması için dedi. Ben şok oldum tabi. Enson acile gittiğimde herşey normaldi ve üzerinden 5 gün geçti sadece. Bundan sonra haftada bir gel dedi. Çok canım sıkıldı. İnternetten falan baktım bu sorunu yaşayan çok insan var ama kimisi hiç etkilenmemiş normal haftasında doğum yapmış kimisi de buyüzden bebeğini kaybetmiş :KK43:( dr istirahat falan vermedi hastaneye yatış da demedi. Çalışmak istiyomusun diye sordu sorun olmazsa çalışayım dedim tamam dedi. Bakalım haftaya kadar nasıl beklicem

Merhaba kızlar
Dün dr kontrolüm vardı sedyeye yattım dr normalde bikaç dk bakar sonrada bize gösterirdi bu sefer baya uzun baktı ölçtü biçti. Bebeğin hareketleri nası dedi. Geçen hafta acile geldiğimden sonra normal hatt baya hareketli dedim. Suyu azalmış dedi. Ciğer geliştirici iğne vericem erken almak zorunda kalırsak önlem olması için dedi. Ben şok oldum tabi. Enson acile gittiğimde herşey normaldi ve üzerinden 5 gün geçti sadece. Bundan sonra haftada bir gel dedi. Çok canım sıkıldı. İnternetten falan baktım bu sorunu yaşayan çok insan var ama kimisi hiç etkilenmemiş normal haftasında doğum yapmış kimisi de buyüzden bebeğini kaybetmiş :KK43:( dr istirahat falan vermedi hastaneye yatış da demedi. Çalışmak istiyomusun diye sordu sorun olmazsa çalışayım dedim tamam dedi. Bakalım haftaya kadar nasıl beklicem

canım çok geçmiş olsun inşallah sağ salim zamanlica alırız kucağımıza yavrularımzı

Merhaba kızlar
çok geçmiş olsun gülüşüm sen genede dikkat et çok yorma kendini inşallah bi sorun çıkmadan zamanında kavuşursun yavruna:KK71:

Merhaba kızlar

canım moralini bozma. benimde bi tanıdığım bu sorunu yaşadı, bebek 2 kilo olur olmaz alıcaz demislerdi. ama sonra su miktarı duzeldi sanırım. 3 kilo olunca doğum yaptı cunku, haftasını hatırlamıyorum. kardeşiminde suyu fazlaydı, onada tehlikeli dediler ama miyadında doğdu. gönlünü ferah tut şurda bi kaç hafta daha kalsa miyadına gelecek zaten.

Şimdi gebelik.org'tan baktım, 30. haftanın sonunda 1400 tam ortalamaymış zaten. Benim 31+1'de 2100 çıktı bebek. Ondan önceki hafta - arada sadece 8 gün vardı- 1500 gr'dı. Ultrason da her zaman çok doğru ölçmüyor. Ama doğruysa bile seninki gayet iyi bir kilo.

Gözün aydın arkadaşım. İyi ki göstermişsin doktoruna, boşuna aklın kalacaktı. NST'i ben de çok merak ediyorum. Anlatsana biraz. 20 dakika sürüyor demişsin ama ne yaptıklarını anlatmamışsın.

Merhaba kızlar

Canım geçmiş olsun. Eğer çalışmana izin veriyorsa ciddi bir sorun yoktur. Kaldı ki şimdi doğsa bile Allah'ın izni ile sorun çıkmaz. Sadece temkinli olmak istemiş doktorun. Benim tee 20. haftada suyun az demişlerdi. Sonraki kontrolde yok az değilmiş, problem yok dediler. Üzme kendini.

Merhaba kızlar

moralinizi yüksek tutarsanız ve endişe etmezseniz hiçbişi olmaz merak etmeyin.

kızlar geçmişi fazla okuyamadıım ama umarım herkes çok çok iyidir..dün kontrolümüz vardı. kızımın yüzünü göremedik ama herşeyin normal olması beni çok mutlu etti. korktuğum erken doğumdu, çok şükür öyle bişey de görünmüyo. 1450 gr olmuş bebeğim. 37.7 de boyumuz var.
eğer kasılmalar yaşıyorsanız,kasık ağrısı çekiyorsanız, bebeğiniz 1 gün boyunca hareket etmiyorsa ve akıntılarınız kaşıntılı ve kokulu ise mutlaka doktorunuzu arayın. bunlarla ilgili görüştük doktorumla, çok yorulunca yaşadığım pubik ve kasık ağrısından bahsedince izne çıkmadan 2 hafta sonra tekrar görmek istedi. sancılarımı takip etmemi gerekirse nts ye bağlicanı söyledi.
aman diyim kendinizi fazla yormayın. karında sertleşmeye dikkat edin..
doktoruma doğum sancısını sordum, ne tür sancılarda sizi aricam dedim, o da öyle bi sancı yaşarsan zaten kendini burda bulursun dedi.
veeee doğum odamı gezdim. çok ferah, süslü püslü, ama tabi ben de süslemeyi ihmal etmicem. hemşirelerimle tanıştım, nasıl güler yüzlüler maşallah..
Allahım yüzümüzü kara çıkartmadan, rahat bi şekilde doğumlar nasip eder inşallah hepimizee..

X