2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
karlı , buzlu, soğuk bir ankardan günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnn

ben de bugün kızımın üstüne yatmışım
gece sancıyla uyandırdı prensesim beni
ben döner dönmez kendine güzel bir konum seçti
sancım da hemen geçti
yavrumu nasıl sıkıp daralttıysam
çok üzüldüm ama şimdi geçtiii

kilo konusuna gelince bana bile bu iki bebekle en fazla 12 kilo alacaksın demişti doktorum ama
ben şu an tam 12.5 kilo aldım
bu ara kilo almam durdu, çünkü iştahım da azaldı, öyle canavar gibi silip süpürmüyorum önüme geleni
inşalllah bebeklerde kilo alımı durmamıştır

kızlarr ççokkk acil cevaba ihtiyacım var arkadaşım 7 aylık hamile yani mart 20 doğum dedi doktor ve karın ağrısı varr baya napmamız lazım normal mi gdelimmi doktora. erken doğum fln diildir dimi:KK43:

karlı , buzlu, soğuk bir ankardan günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnn

ben de bugün kızımın üstüne yatmışım
gece sancıyla uyandırdı prensesim beni
ben döner dönmez kendine güzel bir konum seçti
sancım da hemen geçti
yavrumu nasıl sıkıp daralttıysam
çok üzüldüm ama şimdi geçtiii

kilo konusuna gelince bana bile bu iki bebekle en fazla 12 kilo alacaksın demişti doktorum ama
ben şu an tam 12.5 kilo aldım
bu ara kilo almam durdu, çünkü iştahım da azaldı, öyle canavar gibi silip süpürmüyorum önüme geleni
inşalllah bebeklerde kilo alımı durmamıştır

papatyacımmm ben geldim yazdım görmüşündür sanırım iyiyim çok şükür.

bende bazen sıkıştırıyorum hataa otorurken farkında olmadan sıkışmış oluyor eğilince tekmeyi yiyorum içerden

haliyle, bi anda karnımla konuşup pardon kızım diyorum. eşim çok gülüyo :KK1:

günaydın herkerse.bende hamileliğimin 28.haftasındayım toplamda 11 kilo aldım .geçn ay bebeğim 680 gramdı.zayıf bir bebek mi olucak ne dersiniz?

kızlarr ççokkk acil cevaba ihtiyacım var arkadaşım 7 aylık hamile yani mart 20 doğum dedi doktor ve karın ağrısı varr baya napmamız lazım normal mi gdelimmi doktora. erken doğum fln diildir dimi:KK43:

ben cuma günü doktordaydım, karın ağrısı şikayetim vardı, benimde doğumum 17 mart aynı sayılırız.

doktor normal dedi. magnezyum verdi dedim kramp değil ama. olsun dedi doğum kasılmaları bunlar olacaktır.

magnezyumu geçmezse iç ilaç değil bu vucuttaki eksikliği gideriyor dedi.

hele dün bi anda kasıklarıma iğneler battı sağ bacağım bi uyuştu bi yerde uzandım,

yarım saat sürdü ama geçti sonra.

bence vucut sancılara doğuma alıştıyor bizi. erken doğum falan allah korusun öyle olsa dayanamazsın gibime geliyor :26:

papatyacımmm ben geldim yazdım görmüşündür sanırım iyiyim çok şükür.

bende bazen sıkıştırıyorum hataa otorurken farkında olmadan sıkışmış oluyor eğilince tekmeyi yiyorum içerden

haliyle, bi anda karnımla konuşup pardon kızım diyorum. eşim çok gülüyo :KK1:

sen iyiisin, prensesin iyi
daha ne isteyelim
ohhhhhhhhh mislerrrrrrrr gibi
hep böyle olalım inşallahhhhhhhhhhhhh

panik yapmayın bence cuma günü 6 saat sürdü karnımın ağrısı birşey batıyormuş gibi oluyordu doktor sıkıntı yok dedi kasılmadır o dedi ben papatya çayı içtim iyi geldi bence arkadaşın uzansın dinlensin biraz yoruldun mu diye sormuştu doktor birde ...

ben de demir hapından çok muzdaribim canım yaaaaa
hem bulantı hem de ağrı yapıyor midemde
geçmişler olsun bizeeee

canım puruloton ben de vuruluyorum
niye normal doğumu zorlaştırdığını düşündün canım anlamadım benin

canım inşallah güzel haberler verirsin bize
benimkiler de iki kiloyu geçsinler diye gözlerin içine bakıyorum valla
2 kiloyu geçmiş, psikolojik sınırı aşmış
hiç merak etme
hiçbir şey olmayacak canım

çok geçmiş olsunn nifadocummmmmm

Canım proluton U sormuşsun. Tamamen kendi düşüncem tibbi hiçbir dayanağı yok. Gayri tıbbı yani :KK9:
Proluton rahim ağzını daraltıyor ya ondan kendi kendime uydurduğum bi şiii:KK9:

kızlar 32.haftaşık hamileyim ve karnım çok sert.korkmaya başladım bu sertliğin nedeni ne ki?

Bebekler büyüdüüüü
Kemikleştiler
Karnımız iyice gerildiiii
Normal yaniiii:KK34:

sizlere bakınca ben çooook kilo almışım 51le başladım bugün 67 oldugumu öğrendim neremde bu kilo anlamış değilim hiç belli değil gibi
neyse bugün doktor kontrolumuz vardı bebişimiz çok sağlıklı maşallah 1950 gr olmuş 4 hafta sonra gelirsin dedi. herşey yolunda çok şükür
doktorumuz doğuma kimseyi almıyormuş eşim için hayal kırıklıgı oldu doğuma girmeyi çok istiyo (ilk doğuma girerse 2.yı kendinin yaptıracagını düşünüyo :44:)

Eşindeki cesarete maşallah :KK9:
Canım senin imza alanındaki hamilelik takvimin doğru mu
Öyle ise maşallah bayaaaa bi tosun olmuş :nazar::nazar::nazar::nazar:

ADANAM hadi gözün Aydın. Kaptın tatiliiiiiiiii :KK8::KK8::KK8:

Bu arada benim kontrolum vardı yarın.
Ama babamız gelemeyeceği için perşembeye aldık
Cuma da olabilir kocacıkkkkk....

Öslediiiiiiiimmmmmm öğluşumu :KK55::KK55:

Babamızı da özledik gelse de gitsek doktoraaaaa :KK31:

panik yapmayın bence cuma günü 6 saat sürdü karnımın ağrısı birşey batıyormuş gibi oluyordu doktor sıkıntı yok dedi kasılmadır o dedi ben papatya çayı içtim iyi geldi bence arkadaşın uzansın dinlensin biraz yoruldun mu diye sormuştu doktor birde ...

canım ben şunu farkettim bende şu an için karın ağrısı göbek bölgem azda olsa soğuk aldığında oluyor. hemen karnıma benim yünlü yumuşacık kalın bir atkım var onu sarıyorum geçiyor.bazen evde karnımda onla dolaşıyorum kocacık gülüyor kızımı daraltma diyor bir yandan:KK52: onun dışında sırt bel ağrısı falan çekmiyorum allahtan iyi gidiyor yani uykularımda düzenli

aman aman çok yedim herhalde öğlen yemeğini valla şiştim :) kızlar ben çalışabilir raporumu dün aldım bügün personele verdim.allah nasip ederde 37 hafataya kadar çalışabilirsem gidip çalışabilir raporunu iptal edip doğum iznine çıkma raporunu alacam.37.hafta daki rapor 2 nüsha şeklinde veriliyormuş.birini bağlı olduğunuz sgk kurumuna rapor aldınız hastanenin rapor ünitesi kısmı yolluyor,diğer nüshasını da aynı ilk raporu verdiğimiz gibi personele veriyoruz.şimdilik öğrendiklerim bu kadar.umarım yardımcı olabilmişimdir

merhaba, bugün normalde gittiğim doktordan farklı bir doktora gittim. cok fazla kafamı karıstırdım, keske gitmeseydim diyorum.
ultrasonda bpd değeri 3 hafta önde görünüyor. baş çevresi sanırım. doktor bi yorum yapmadı ama sonra saglık ocagındaki hemsire kafası buyuk baya dedi.
kafa buyukluğu normal doğuma engel olabiliyor sanırım. benim asıl derdim o da değil, kafası buyukse sezeryanla doğururum zaten...
ama iste niye buyukki kafası, bi sorun olurmu bebekde. birde ben uclu test yaptırmamıstım, ikiliyi yaptırdım sadece, bu yeni gittiğim doktor keske ucluyu yaptırsaydın onun sonucu daha guvenilir filan deyince moralim bozuldu:KK43:(
bu kafa buyukluğu hakkında bir bilgisi olan varmı acaba??????????

günaydın herkerse.bende hamileliğimin 28.haftasındayım toplamda 11 kilo aldım .geçn ay bebeğim 680 gramdı.zayıf bir bebek mi olucak ne dersiniz?
biraz zayıf gibi geldi bebişin canım ..doktor birşey dedimi bununla ilgilisana bilgi verdimi merak ettim

merhaba, bugün normalde gittiğim doktordan farklı bir doktora gittim. cok fazla kafamı karıstırdım, keske gitmeseydim diyorum.
ultrasonda bpd değeri 3 hafta önde görünüyor. baş çevresi sanırım. doktor bi yorum yapmadı ama sonra saglık ocagındaki hemsire kafası buyuk baya dedi.
kafa buyukluğu normal doğuma engel olabiliyor sanırım. benim asıl derdim o da değil, kafası buyukse sezeryanla doğururum zaten...
ama iste niye buyukki kafası, bi sorun olurmu bebekde. birde ben uclu test yaptırmamıstım, ikiliyi yaptırdım sadece, bu yeni gittiğim doktor keske ucluyu yaptırsaydın onun sonucu daha guvenilir filan deyince moralim bozuldu:KK43:(

mincirson kontrolüme ben 15 gün önce gittim.drum bana da aynışeyi söledi kafası büyük dedi ben çok şaşırdımpanikledim nasıl yani falan oldum.anormal bi durumyok merak etme olsa sölerim dedi sadece normalden biraz büyük annesi deyip güldü sonradan içim rahatladı drumun güldüğünügörünce.demekki bana çekmiş dedim benimkide azcık büyük şapka alırken deneyip öle alırım mesela kafaya takılacak birdurumyok yani hatta normal doğum yapabilirmiyim diye sordum tekrar güldü biraz büyük dedik kocaman demedik yaparsın yaparsın dedi:emir_bebek::nazar:

Bu arada benim kontrolum vardı yarın.
Ama babamız gelemeyeceği için perşembeye aldık
Cuma da olabilir kocacıkkkkk....

Öslediiiiiiiimmmmmm öğluşumu :KK55::KK55:

Babamızı da özledik gelse de gitsek doktoraaaaa :KK31:

kocacın nerdeydi canım senin:KK6: ben benimkinigötürüyorum ama içeri muayeneye almıyorum çok meraklı çok soru soruyor ekrana yapışıyor beni rezilediyor resmen:KK9:

herkese geçde olsa kocaman günaydınnn. Kocacm geç gitti bugün 2. Kahvaltımı yaptım koşa koşa size geldimm herkes iyidir inşallah. Geceyim ben adına çok sevindim canım inşallah hep böyle gider.
Adanam dünkü dualarin kabul olmuş bak evde oluşunun keyfini çıkar :)
BALIK yağı hapı konuşulmuş ben balik yiyemYorum Tek tiksindiğm şey bu oldu doktoruMda zaten yeterince ilaç kullanıyorsun omega eksikliğini ceviz badem fındıkla da giderebilirsin ama kullanmak istersen sana kalmış dedi.
Ayrıcaa çamaşır yıkamaktan hiç bu kadar zevk alacağım aklıma gelmezdi dün minisimin kıyafetlerinden bi parça yıkadim birazdan da kalanını atacağım makinaya. Dalan roxY kullandım yıkarken ama sabun kalıntıları kalmıştı hepsini 2kez duruladm sanırım sıvı deterjanlar daha çok işimize yarayacak bu konuda. Cook çok öptük kızımla sizii..

kocacın nerdeydi canım senin:KK6: ben benimkinigötürüyorum ama içeri muayeneye almıyorum çok meraklı çok soru soruyor ekrana yapışıyor beni rezilediyor resmen:KK9:

ilahi ya tek benim ki öyle sanıyordum =) benim kini doktorumuz içeri alıyorda...acaip sorular soruyr =) ben hiç konuşmuyrm ,, eşimde doktora şöyle olursa nasıl olur ? karnı ağrıyor eşimin neden? topuklu giysin mi? çay kola çok içiyor zarar lı mı? hala eski pantolonlarını giyiyor doğru mu? kadın artık gülüyr =))) bende ölüyrm gülmekten=)))

cnm zaten gelişim bastan ayaga dogrudur.önce kafa sonra vucut gelısır..her bebekte kafa vucuda gore buyuktur..daha sonra bır butun olarak bırbırlerını tamamlarlar..no problemmmm..
ilahi ya tek benim ki öyle sanıyordum =) benim kini doktorumuz içeri alıyorda...acaip sorular soruyr =) ben hiç konuşmuyrm ,, eşimde doktora şöyle olursa nasıl olur ? karnı ağrıyor eşimin neden? topuklu giysin mi? çay kola çok içiyor zarar lı mı? hala eski pantolonlarını giyiyor doğru mu? kadın artık gülüyr =))) bende ölüyrm gülmekten=)))[/QUOTE

:KK9::KK9: çok şirinsiniz gercekten..benım kı odada ekrana okadar konsantre oluyo kı çıtı çıkmıyo..bazen kocişin odada ki varlığını unutuyorum:KK9:

cnm zaten gelişim bastan ayaga dogrudur.önce kafa sonra vucut gelısır..her bebekte kafa vucuda gore buyuktur..daha sonra bır butun olarak bırbırlerını tamamlarlar..no problemmmm..
ilahi ya tek benim ki öyle sanıyordum =) benim kini doktorumuz içeri alıyorda...acaip sorular soruyr =) ben hiç konuşmuyrm ,, eşimde doktora şöyle olursa nasıl olur ? karnı ağrıyor eşimin neden? topuklu giysin mi? çay kola çok içiyor zarar lı mı? hala eski pantolonlarını giyiyor doğru mu? kadın artık gülüyr =))) bende ölüyrm gülmekten=)))[/QUOTE

:KK9::KK9: çok şirinsiniz gercekten..benım kı odada ekrana okadar konsantre oluyo kı çıtı çıkmıyo..bazen kocişin odada ki varlığını unutuyorum:KK9:

Bizimki de son kontrolde -dün yani :)- yapıştı ekrana. Daha doktor söylemeden kalbi atıyor, kilosu 33 hafta ile uyumlu falan demeye başladı. Doktor da ooo babaya bak mesleği elimizden alacak diyor :)

X