2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
bebek hareketınden bahasetmıssınız..ya kızlar benım oglan okadar perıyodıkkı..hareketler 2gun durmak bılmıyor bazen karnımı sevıyorum oglum az dınlen dıye..sonrakı ıkı gun okadar sakın kı bu seferde oglum uyuma kendıne gel dıyorum..ılk basta korkmustum hatta buraya da yazmıstım..sonradan boyle oldugunu farkettım.. cok enteresan degılmı ya:KK53:

Burcu ikizlerde değil ama hayırlısı :)

Selam canlar.umarım hepınız ıyısnzdır.bend doktordan geldm.bugun gergndm heralde kı doktorun her soyldgne ağladım.bebisım 2 kg olmus.benın dr izinde o yuzdn farklı bı doktora gdyrum.kadın bebek cok buyumus dedi agzını burustrdu.bend gerıldm.kg ölcumu yaptı toplam 7 kg aldgm halde cok almhssın kg boyle olmaz dedı daha da almamalısın dedı.önumd daha 8 hafta var nasl almam kg.hemen dıyetısyene gttım ordan.hamıle kaldgn kıloya gore aldgn kılo normal dedı moral verdı sagolsun.valla agladm acıldm ama cok da gerıldım.ınsanın kendı doktoru gbısı yok

allah asına canım ya ben 15 kılo aldım lutfen yaa takmayın bole seylerı ne guzel bebeğinde sağlıklı ne doktorlar var yaa cok sınırlendım sımdı akma arkaasım yaaa :KK33::KK33:

kızlar ya merak ediyorum doğum şekliniz belli oldumu doktorunuz ne diyor?bana alttan hiç bakmadı ama sen normal yaparsın dedı neden dedı anlamadım benı yüreklendirmeye çalışıyor sanırım ama astım hastasıyım panik olurum diye korkuyorum :KK43:

kızlar slm nasılsınız bu gün doktor kontrolumz vardı 31. haftada olmamıza rağmen 32. hafta raporumuzu aldık çünkü 2. dönem çalşımak istemiyorum neyse bebeişimiz iyimiş şükür ama kafama takılan doktor ölçümlerini yaptı bebeğin ölçümleri 33 haftalık çıkmasına rağmen kiilosuaz çıktı anlamadım 2 hafta önce 1500 kilo ide şimdide öyleçıktı biliyorum ultrasondaki ölçümler 500gr altı veya üstü oynuyor ama doktor aynı kiloyu sorunca nasılyani kilo almamış mı dedim yok gayet iyi gelişimi dedi neyse bir sonraki kontrolde yine bu tarz bir sıkıntı olursa başka bir doktorada görüncem bu arada bu gün dışardayken oğluşum düştü iki elide cebindeydi yere düştü ve dudağı patladı öyle bir kıvrandıki yavrum elimden bir şey gelmedi rabbim evladının hastalıkları ile uğraşan ve çaresiz anne babablara güç kuvvet sabır versinne kadar zor bir şey :KK43:

kızlar ya merak ediyorum doğum şekliniz belli oldumu doktorunuz ne diyor?bana alttan hiç bakmadı ama sen normal yaparsın dedı neden dedı anlamadım benı yüreklendirmeye çalışıyor sanırım ama astım hastasıyım panik olurum diye korkuyorum :KK43:

canım çatı muayenesi herkese yapmıyor doktorlar benim ilk gebeliğimde arkadaşım ile aynı doktora gittik bana çatı muayenesi yaptı ve sezeryana karar verdi çatın dar dedi ama arkadaşıma çatı muyayenesi yapmadı ve normal doğum dedi ultrasondamı görüyorlar artık kemiklerin açıklığını o tahmine göremi gerek görüyorlar bilmiyorm

kızlar slm nasılsınız bu gün doktor kontrolumz vardı 31. haftada olmamıza rağmen 32. hafta raporumuzu aldık çünkü 2. dönem çalşımak istemiyorum neyse bebeişimiz iyimiş şükür ama kafama takılan doktor ölçümlerini yaptı bebeğin ölçümleri 33 haftalık çıkmasına rağmen kiilosuaz çıktı anlamadım 2 hafta önce 1500 kilo ide şimdide öyleçıktı biliyorum ultrasondaki ölçümler 500gr altı veya üstü oynuyor ama doktor aynı kiloyu sorunca nasılyani kilo almamış mı dedim yok gayet iyi gelişimi dedi neyse bir sonraki kontrolde yine bu tarz bir sıkıntı olursa başka bir doktorada görüncem bu arada bu gün dışardayken oğluşum düştü iki elide cebindeydi yere düştü ve dudağı patladı öyle bir kıvrandıki yavrum elimden bir şey gelmedi rabbim evladının hastalıkları ile uğraşan ve çaresiz anne babablara güç kuvvet sabır versinne kadar zor bir şey :KK43:

qaliba kizin olucak.diye hatirliyorum:44::44:masalllah.rabbim korusun.oglusada gecmis olmus.

geçmişi şöyle bir okudum arkadaşımızın birisi 7 kilodan bahsetmiş ben şu anda 17 kilo aldım ve doktorum hiç sormuyor ile kilon kaç diyeki özel bir hastaneye gidiyorum bu arada yavaş yvaş hazırlıklar yapılıyor bende haftaya evdeyim çamaşırlarımızı yıkayıp ütüleyip kaldırayım diyorum hasta bezi muhabbeti geçmiş hasta bezi her hastane veriyormu bilmiyorum ama doğum çantasında bulunması gereken bir malzeme ben kullanmıştım evde gerek olmadı ama hastanede istemişlerdi bebeklerimizin bazen az hareket etmesi konuşulmuş şimdi tam ifde edemiyorum ama bu son haftalarda bebekler çok uyurmuş diye biliyorum belki ondandır neyse kendiniz iyi bakın Allah a emanet olun kızlar ben kaçtım sırtım deliniyor şuanda matkapla desem yeridir:)

kızlar bana da doğumla ilgili bişey demedi.doktorum 38.haftaya kadar bişey demiyormuş.çarşamba günü gittim bebek ne zaman doğar dedim dr belli olmaz dedi sat a göre mi doğar dedim o da 28 marta kadar da bekleyebiliriz dedi.1 hafta daha ileri attı yani ne zaman nasıl doğar fikrim yok valla

qaliba kizin olucak.diye hatirliyorum:44::44:masalllah.rabbim korusun.oglusada gecmis olmus.

evet canım kzım olacak saol evlat çok farklı bu gün eşimle nasıl moralimiz bozuldu ama bi o kadarda şükrettik daha büyük bir şey olasın diye ama bu olaydan dolayı beyfendiye alınmadık oyuncak kalmadı o da dese dünyaları bile alırdım

neyse son bir şey daha yazayım sonra gidiyorum bu gün kü yaşadığım olaydan çok etkilendim size bir uyarıda bulunayım oğluşumun düştüğü alışveriş merkezinde geçen hafta anne bebek arabasıyla yürüyen merdivenlerden inmek istemiş ve bebk düşmüş sonuç kötü neyse kesinlikle ne olacak çıkıveririz deyipte yürüyen merdivenlerde bebek arabası ile inip çıkmayın şimdi ben yazınca nasıl inip çıkılırki demeyin bunu yapan o kadar çok kişi varki

neyse son bir şey daha yazayım sonra gidiyorum bu gün kü yaşadığım olaydan çok etkilendim size bir uyarıda bulunayım oğluşumun düştüğü alışveriş merkezinde geçen hafta anne bebek arabasıyla yürüyen merdivenlerden inmek istemiş ve bebk düşmüş sonuç kötü neyse kesinlikle ne olacak çıkıveririz deyipte yürüyen merdivenlerde bebek arabası ile inip çıkmayın şimdi ben yazınca nasıl inip çıkılırki demeyin bunu yapan o kadar çok kişi varki

EVET CNM BENDE GORUYORUM BURDA ARA SIRA CIKIYORLAR COK TEHLIKELI.asansör kullanmak lazim.bazen insan useniyor ama alistirmak lazim.biz o kadar alistikki.ben yalnizken bir kac kere unutub asansör kullanmisdim:KK1::KK1:

Merhaba arkadaslar nasilsiniz??ben bir kac gundur iyi degilim..surekli agliyorum..bebegimin kalbinde 22.hafta da ekojenik odak(parlaklik) gorulmustu 3 doktora gittim tek basina bisey ifade etmedigini herseyin normal oldugunu soylemislerdi.amaiste insan kafasina takiyoe..bu aralar yine aklina geldi surekli int..arastiriyorum..her gun her an dua ediyorum ama icimden atamiyorum...sizinde dualarinizi bekliyorum..32.haftama girdim..bebegimide uzuyorum biliyorum ama bu nasil bir duyguanlatamam..yazarken bile agliyorum..

üzme kendini canım inşallah hiçbişeyciği yoktur bebeğinin ve sağlıkla kucağına alırsın inşallah, içini sıkmadan bekle gönlünü ferah tut...

arkadaşlar bugün dr gittik bebişimiz 1995g çıktı. dr multi vitamin ve demir yazdı, kalsiyum yazması gerekmezmiydi? sizler hangi ilaları kullanıyorsunuz? bizim doğum 03.03.2013 diye gözüküyor fakat dr 19.02 de alalım diyor(sezeryan) 1 oğlum 10 gün erken oldu normalle başladık, ama sezeryan ldu. bu sanki çok erken alınacak gibi geldi, fikirleriniz nelerdir, teşekkürler.

ben demir hapı (Maltofer Fol), Multivitamin (Elevit) ve Magnezyum hapı (Magnezyum positive)
kullanıyorum canım...

kızlar sancılardan bahsetmıssınız.daha oncede yazdım sanırım bu 30lu haftalarda baslıyor..ben 28+4um henuz sancı fılan yok..beklıyoruz bakalım elbet bızede ugrayacak..sadece dun cok az kasıgım agrıdı..canım esım okadar korktukııı aşkım ne olur agrımasın daha oğlumuzzz çok küçük dedi.. kıyamam ona ya nasılda korkuyoo:KK16:

adanam halına bayıldım tatlım cok guzelmıs..

hastane fıyatlarını konusmussunuz ben ankara özel koru hastanesınde dogum yapacam nasıpse..2012 fıyatı 1.200 ıdı normalde de sezeryanda da degısmıyor..odalar zaten tek.. ama 2013 fıyatı 1.500 olur dedı muhasebecısı.. sızınkıler devletmı ya ne kadar uygunmuşşş:26::26:

kardeşim koruda geçen sene 3000 liraya yaptı doğumunu
dooktoru aahmet erdem di
benimki de başkent has. özel ve fiyatları da yazdığım gibi
bazı hastaneler gerçekten pahalı ama asıl doğumu pahalı yapan isim yapan proflar
özel muayenehaneleri var ve doğumu anlaşmalı özel hastanelerde yaptırıyorlar fahiş fiyatlara
arkadaşım güven hastanesinde 7000 liraya doğum yaptı

oğluna geçmiş olsun canım
duan için kocaman bir amiiinnnnnnnnnnn
sağlıklıymış ya bebeğin bence ölçmede sapma olmuştur, takma kafana canım

Bugün normal ve sezeryan doğum fiyatları almak için yakınımızdaki bikaç hastaneden fiyat aldık... Bu arad, İstanbuldayım ben...

Rumeli Hastanesi - Sefaköy - normal doğum 180 tl sezeryan 500 tl epidural sezeryan 750 tl dr. Rabia hn. diğer doktorlarda fiyatlar değişiyormuş... Suit oda farkı gecelik 100 tl...

Çamlık Hastanesi - Bakırköy - normal doğum 2000 tl sezeryan 3000 tl dr. Belma hn. diğer doktorlarda fiyat değişiyormuş...

Yaşar hastanesi - Bakırköy - normal doğum 800 tl sezeryan 1000 tl. prof. dr. Rehat bey

Hizmet hastanesi - Bahçelievler - normal doğum 2200 tl zorunlu sezeryan 2800 tl isteğe bağlı sezeryan 3300 tl dr. Meltem hn. diğer doktorlarda fiyat değişebilir... fiyata kuaför hizmeti, 6 pozluk doğum sonrası fotoğraf albümü ve lohusa şerbeti ikramı dahil... bebek yoğun bakım ünitesi var...

Medicalpark hastanesi - Bahçelievler - normal doğum 2340 tl sezeryan doğum 2940 tl... odada lohusa şerbeti ikramı var... bebek yoğun bakım ünitesi var...

Yaşam Hastanesi - Bahçelievler - normal doğum 500 tl sezeryan doğum 1000 tl ... suit oda farkı gecelik 300 tl... mesai saatleri dışında kendi doktorunu istersen +300 tl... dr. Mehtap hn.

Medipol hastanesi - Bağçılar - uzman dr. olursa normal doğum 550 tl sezeryan doğum 1250 tl... doç. dr. olursa normal doğum 875 tl sezeryan doğum 1950 tl... bebek yoğun bakım ünitesi var...

hastane standartlarına göre en makul fiyatlı olanı medipol hastanesi geldi bize... uz.dr.larını araştırıp önümüzdeki hafta birisine muayeneye gideceğim ve ona göre bi karar vereceğim... şu an hizmet hastanesine gidiyorum ben, doktoruma güveniyorum ama hastane standartları çok iyi olmamasına rağmen fiyatlar çok yüksek, o fiyatları göze alsam da Medicalparkı seçerdim, çünkü hastane standartları kıyaslanamaz bile... Medipole muayeneye gittikten sonra da paylaşırım...

cnm bizim de oldu bu hafta 2 gun cok hareket etmedi bizi de yolladilar hemen hastaneye. orda oyle bir oynamaya basladi ki oglum esime diyorum bunun icin mi geldiniz dicek doktor bize:KK9:ama tam gidecekken belime bir agri girdi cok kotuydu tas olabilir dedi doktor ama bir daha olmadi sonra. insan telaslaniyor oyle kucuk bisey de olsa

hastane havası iyi geliyor bebişlere heralde :KK9: ya bizimki arada kıpırdasa neyse hiç kıpırdamadı uyuyo desem 2 gün de sürekli uyunmaz ama dimi insan bi sağından soluna döner yani :))

ben de seni merak etmiştim canım?
kötü bir şey olmamasına sevindim
miniğin de sizi korkutmuş ama sonu iyi bitmiş, hadi gözünüz aydınnnnn
kilosuna da :nazar::nazar::nazar:
saol tatlım :KK16:

Canım devlet hastanesinde özel odalar oluyor fiyatları daha uygunnnn..... Öyle bi imkanın var mııı

Ben çok beğeniyorummmm. Ben de oğluma mavi arabacısından beğendimmmmmm :KK16:

:KK52::KK52: aaaaaaa.... Aramasan doktor unu yatıracaklar seni hemen görüyor musun

hiç sorma. eşim diyo burada yatmaya kalksak gece sezeryana da alırdı bunlar seni.. valla öyle dedim allah düşürmesin bi daha o hastaneye

benimde başımda mecburen eşim kalıcak.bizde ailelerden uzaktayız malesef..annemde memur.ben doğum yaptığımda annem yıllık izne çıkıp gelicek..
özel hastaneler zaten tek kişilik ama devlet hastanelerinde prosüdür farklı.durumu izah edin belki yardımcı olurlar. :)

30.haftada sıkıntılar başlıyor malesef..benimde de 2 -3 gündür kasıklarımda bir ağrı ve bir ağırlık hissi var.özellikle oturduğum yerden kalkerken daha çok hissediliyor.
bebekler büyüdükçe zorlaşıyor taşımak.kaslarda geriliyor bu yüzden kasılmalar olabiliyormuş.doktorum böyle demişti..
eğer seninde sancı şeklinde değilse korkma..artık bu tip kasılmaları yaşıyacağız. :KK31:
ama sık sık yaşıyorsan bunu ve dayanılmıcak bir şekildeyse en iyisi doktoruna görünmek.

maşallahh bebeğine :nazar: artık çok hızlı büyüyorlar kuzucuklar.. :)

çok geçmiş olsun..maşallahh kilosuda gayet güzell bebeğinin :nazar: :nazar:

saol canım :KK54:

bizde bugün çok mutluyuz.eşimin erkek kardeşi oğluşuma bebek arabası almış hediye kargoyla yollamış.çok şaşırdık süpriz oldu :)
hemen eşim büyük bi heyecanla kurdu arabayı..kraft duo travel..ben pek bebek arabaları modellerinden anlamam.o çok araştırmış.
inşallah beğenirsiniz dedi..beğenmezmiyiz hiç.önemli olan düşünmesi.büyük bi keyifle kullanıcam amcasından hediye gelmiş oğluşuma :KK16:

hayırlı olsun canım bizimkini de anneannesi aldı çok sevindim bende :)

canım çok geçmiş olsun. kuzuların canı yanınca bizimki onlardan fazla yanıyor gerçekten. allah bununlar gelmiş geçmiş etsin

X