- 2 Temmuz 2013
- 16.468
- 12.868
11- aşağıdaki cümlelerin hangisinin yüklemi özne-yüklem ilişkisi bakımından farklıdır
a- tevfik fikretin yıllardır " doksan beşe doğru" şiiri övülmüştür
b- "doksan beşe doğru" şiirinde biçimden çok düşünceye önem verilmiştir
c-şiir, içerdiği fikirler için sevilmiştir
d- insanoğlu uygarlığı yaratırken doğayı gereç olarak kullanmıştır
e- bu ödülle yaptığınız iş onaylanmıştır
12- aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru anlamı zamirle sağlanmamıştır
a- kurabiyenin içine neler koydunuz
b-kimi aradığını sölemedi mi
c- mağazanızdaki ürünleri nereden getirtiyorsunuz
d- bugün kurul toplantısında ne görüşüldü
e- bu sıkıntılardan dostlarının kaçının haberi var
13- aşağıdaki cümlede zamirden türemiş sözcük hangisidir
- insanın tüm eylemlerini yönlendiren özelliği bencilliğidir
bu kadarsize kolay gelebilir ama dil bilgisinde vasatım biraz yeni başladım bunlara
1)
2)carpıldığı.. ünsüz yumusaması ğ/k var
3)C emin değilim:26:
4)evet
5)damla mı:44:
6)mutlu
7)allerji olması gerek
8)terk etti
9)2tane inan ki ve kılavuz
10)b:26: ay cok ugrastırdılar yaa
1den pek anlamadım kuzum b olabilir ama bilmiyorum.hacı 1i cevaplamadın herhalde cevabı d :26:
3 c,
4 duru cümle değildir,
5 a bendim
6 b paylaşımcı
7 c pileli
10 b
1den pek anlamadım kuzum b olabilir ama bilmiyorum.
duru cümle basit cüle oluyor bildiğim kadarıyla neden değil anlamadım.
5)ben olarak aldım ben bunu o yüzden dedim sadece böyle mi vermişler cümle de var mıydı?
6)paylasımcı oldugunu yoksullara yardım ettiğinden belli ama mutlu oldugu anlam bulamadım
7)de allerji olarak yazılıyor.
sorular aynen yazdığım gibi rengi
1i ve duru cümle olanı bende anlamadım. paylaşımcı ve pileli olanlar yanlış gibi geliyor bana :26:
neyse kuzum linka da baksın bi bu hangi yayın?
ikinci yazdığım sorular doğru bu arada
tamam kuzum teşekkür ederimsorular uzman kariyer
kuzum ama anladın mı hepsini yoksa sırf şık yazdıklarım var onları acıklamayım mı
kuzum 1,3, 11 ve duru olan soruyu anlamadım diğerleri tamamdır emin olmadıklarımda vardı içinde onları sende anlamadın
3 ve 11i açıklar mısın
kuzum 3te hepsi birleşik yani fiilimsi olan cümlele ama bir tek c.de yok. olanları,artması,zorladıkça,kazanamayacağını bunlar fiilimsi olan kelimeler.
11de de hepsi edilgen d etken. insanoğlu uygarlığı yaratırken doğayı gereç olarak kullanmıştır.burda kullanmak zaten edilgenlik eki almamış öznesi yani kimin yaptıgı belli. karısık mı anlattım:26:
Gordugun gbi genellediklerinden degilim.cevabimi ali yazmayanlardan yani.stresli gunler yasiyodum ayrica sorudan cok yasadklarimi anlatmstim.benim icin zaman kaybindan bisey olmadi.topigin senin olsun.mutluluklar
kızlarım canlarım ben şu başvurumu bir halledeyim 1 haftaya falan uı yaptırıcam
sevgilimle sürekli kavga ediyorum burada olanlardan dolayı artık iyice sıkılmaya basladı canım
sınav geçsin Allah izin ederse gelicem geri ama tabi faceden telefondan yine konusuruz
linkoşum gitmek benim için hayırlı olacak yoksa derslerimi cok aksatıyorum.Durumaya birkaç mesajla anlayamam ben bunu kusura bakma.Geçmişte bunun acısını çok çektim,stresli günler yaşayan sadece sen değilsin.Şahsi bir problemin varsa,özel mesajla halledelim.
Heh sen gidiyomuşun,Bade de arkandan gelsin.
Sorulara ben bakayım bir de.
linkoşum gitmek benim için hayırlı olacak yoksa derslerimi cok aksatıyorum.
mesela gece geyik yapmaktan bile sabah mal gibi uyanıyomama zaten yine beraberiz kuzum
Durumaya birkaç mesajla anlayamam ben bunu kusura bakma.Geçmişte bunun acısını çok çektim,stresli günler yaşayan sadece sen değilsin.Şahsi bir problemin varsa,özel mesajla halledelim.
Sizi tanimam
Tanadigim biriyle neden sahsi problemim.olsun.ayrica bennilk mesaji attigimda ortaya yazdim.sahis adina yazmadim.cevap yazma zorundada degildiniz sert yazmanizdan bu hale gelmesinden iyiydi kanimca.
Stresim.var derken zaten ortak dertte olanlar burda durumumu yazayim paylasayim dedim.su anlamda degil"benim stresim var..gbi"degildi yani.neyse uzatmayalim lutfen.frekanslar tutmadi
kızlarım canlarım ben şu başvurumu bir halledeyim 1 haftaya falan uı yaptırıcam
sevgilimle sürekli kavga ediyorum burada olanlardan dolayı artık iyice sıkılmaya basladı canım
sınav geçsin Allah izin ederse gelicem geri ama tabi faceden telefondan yine konusuruz
Kuzum karar senin
Ders çalışmanı etkiliyorsa uı olman mantıklı geldi bana
etkiliyor kuzum çok kafa yoruyorum maalesef