- 15 Eylül 2009
- 10.114
- 1.270
evet yarının garantısı yok ama dusuncem su evet devlet rahat bırsurude avantajları var fakat bızım ıcın yenı iş alanlarıda acıldı duydunuzmu bılmıyorum ama isg yanı iş guvenlıgı uzmanı olarak calısma gıbı bı durumumuz var bunun yanında bırde lpg sızdırmazlık sertıfıkasıyla bazı benzınlıklerın isg uzmanı olma hakkıda tanındı ha benzınlık bı bayana gore bıyer dııl ama iş alanları genişletilmeye başlandı ve bu gidişle dahada genışletılcek gıbı duruyo bu yuzden kpss pek dusunmedım ha genısletılmeseydı ozaman dusunurmuydum tabıkı dusunurdum kızlar ayıp olamzsa sıze bısey sormak ıstıyorum hepınız ogretmenlıkten hazırlanıyosunuz pekı ozel ders vermeyı dusunmedınızmı hıc yanı onun getırısı devlete gore daha cok olmazmı?:26:
tolincim merhaba
akşam yazamadım, karnım ağrıyodu çıkmak zorunda kaldım.
inşallah güzel bi işin olur canım. eğer kpssye çalışmayı istersen burda her zaman destekçin oluruz
ben 2 yıl önce özel ders vermiştim. doktor bi ablam rica etmişti benden. ikizleri vardı. çocuklar 8 yaşındaydı ama anaokuluna gidiyolardı haliyle ders mers hak getire.. ben sınıf öğretmeniyim. işim okuma yazma öğretmek. o çocuklara diş fırçalamayı öğretiyodum. çocuklarda bi engel yoktu. sadece bilmiyolardı. anne baba sürekli çalışıyo. çocuklar giyinmeyi dahi bilmiyolardı. 3 ay boyunca her gün 3 saat gittim. aylık alacağım para 350 tlydi. zaten 100 tlsi yol parasına gidiyodu. evde bi de ikizlerin dışında 3 yaşında miniğimiz vardı. 3 üne de yemek yemeyi, el yıkamayı vs. öğretiyodum. geberiyodum. üstüne ay sonu geldiğinde dilenci gibi para istiyodum. bulunduğum ilde hastanesi olan babaları para yok diyodu. 3 ay bu şekilde çalıştım. artık son günlerde çocuklar bana ve evdeki yardımcı teyzeye bıçak çekmeye başlamışlardı. ben de çıktım işten. aslında çocukların tek istediği anne baba sevgisiydi, çocukları ben çok seviyodum onlar da beni seviyodu, ama bıçak girince araya korkup çıktım. ertesi gün okula gitmemişler. öğretmenimiz gelsin demişler. adam ilk defa o zaman paramı verdi, gel okula gitmiyolar,seni istiyolar demişti. ama gitmedim korkudan ne olucağı belli olmaz diye
geçen 1 ay özel ders verdim. saati 10 tl. ay ben inanamadım şu an 90 tlye yuhh yazık yav. ama gelen çocukta gerilik vardı. bana 2.sınıfa geçti hala harfleri okuyamıyo dediler. ama tabii teşhisi koymak bana düşmez ama çocukta bozukluk vardı. zaten okuldaki öğretmeni de öyle demiş ama aile bunu kabullenmeyip bana getirmişti. ben onu da 1 ayın sonunda bıraktım. çünkü çocuğa yapabilceğim bişey yoktu. çünkü ben özel eğitim dersi alsam da özel eğitim öğretmeni değilim, sınıf öğretmeniyim. vicdanıma yediremem ona ders vermeyi. elimden daha fazlası gelmez çünkü
ay çok uzattım ama özel ders zor yani canım. dışardan güzelmiş gibi geliyo ama öyle değil.
ben de bu yıl kpss olmazsa kolej düşünüyorum mecburen ama istemeyerek yani, o da zordur eminim. özel sektör başlı başına zor zati
kızlar dün öytden 100 soru çözdüm :26: bugün de öyt ye devam. bitmedi gitti