• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

saol sedefcim yeni bir daha öğrendim ama yazarken göremiyorsun ki ya yanlış yazdıysan mesela ctrl+a yaparak kontrol edip edip tekrar mı dönüyorsun beyaz yazmaya azıcık zahmetli o zaman:)hm okulun kaçla kapattığını görmek için önce tercih yapmak gerek yani herkes kendi tercihleirndeki puanları görebiliyo o zaman, fenden tercih yapan arkadaşlar paylaşsalar keşke az çok öğrensek bizde hangi bölge yüksek hangi bölge daha az falan diye, birde arkadaşlar tercih dönemine çok var ama bir arkadaş yazmış 2 sayfa önce sanırım okulları arayıp bilgi almaya çalışıyorlamış hani kaç puan ya da o şu bu diye o çok mantıklı bir şey ama tabi hangi okul yoğurdum ekşi derki...yok burası iyi değil yazma mı dicek ordaki müdür ya da telefonun ucundaki kişi?ama tercih zamanında kesinlikle araştırıp öyle gitmek gerek kızlarrr bunun içindeee önce yüksek yüksek puanlar alalımm:52:matematikten sorularım var hem buraya yazıcam hemde kpssmat soru çözüm sayfasına:34:

soru: birinci torbada 3 sarı 4 beyaz top, ikinci torbada 5 sarı 5 beyaz top vardır. Birinci torbadan bir top çekilip ikinciye atılıyor. İkinci torbadan bir top çekildiğinde SARI olma olasılığı nedir? (cevap: 38/77)

soru: A,B,C,D,E,F,G, kişileri resim çektirmek için sıraya dizileceklerdir. A ve B kişilerinin yan yana olma olasılığı kaçtır? (cevap: 2/7)

soru:Akişisinin üniversiteyi kazanma olasılığı 1/3 ve B kişisinin üniversiteyi kazanma olasılığı 3/4 tür. ikisi birlikte aynı yıl üniversite sınavına girdiklerinde yalnız birinin sınavı kazanma olasılığı kaçtır? (cevap: 7/12)

soru: 20 kişilik bir sınıfta 11 erkek vardır. erkeklerin 5 i kızların 3 ü gözlüklüdür. Sınıftan rastgele seçilen bir öğrencinin kız veya gözlüklü olma olasılığı nedir? (cevap: 7/10)

soru: 1221002 sayısının rakamları yer değiştirilerek 7 basamaklı kaç sayı yazılabilir?(cevap:75)

soru: hızı saatte 24 km olan bir tren 1500m uzunluğundaki bir tüneli 5 dakikada geçiyor .Trenin boyu kaç metredir? (cevap:500m)

soru: 44 yaşındaki selin, serpilin bugünkü yaşında iken serpil bugünkü yaşının yarısının 2 eksiği yaşta idi. Buna göre selin ve serpilin yaşları toplamı kaçtır? (cevap:72)

soru: bir dede ile iki torunun yaşları toplamı 80dir. 5 yıl sonra dedenin yaşı, torunlarının yaşları toplamının 3 katından 3 fazla olduğuna göre dedenin bugünkü yaşı kaçtır? (cevap:67)

soru: oya bir merdivenin basamaklarını 2 şer 2 şer çıkıp 3 er 3 er iniyor. çıkarken attığı adım sayısı inerken attığı adım sayısından 15 fazla olduğuna göre merdiven kaç basamaklıdır? (cevap:90)

soru: oya bir merdivenin basamaklarını 2 şer 2 şer çıkıp 3 er 3 er iniyor. çıkarken attığı adım sayısı inerken attığı adım sayısından 15 fazla olduğuna göre merdiven kaç basamaklıdır? (cevap:90)

(x/2)-15=x/3
(x/2)-x/3= 15
x/6=15
x=90

canım önce toplam merdiven uzunluğuna x dedim
ordan 2 şer 2şer çıktığında x in yarısı kadar atmış oluyo. düşün mesela 10 basamaklı merdiven varsa ve sen 2 şer çıkıyosan 5 basamak atlamış olursun
aynı mantık 3 er 3 er indiğinde de var. onda da x/3 basamak atlamış oluyo
ordan denklem kurarsak x=90
olasılık bilmediğim için bişey diyemicem o sorularına
beyazı da şöyle yazıyo, normalde siyah yazıyo bizim şu an yazığımız gibi. sonradan beyaz istediği yeri alıp A ya tıklayıp oradan beyaz rengini seçiyo :34:

saol sedefcim yeni bir daha öğrendim ama yazarken göremiyorsun ki ya yanlış yazdıysan mesela ctrl+a yaparak kontrol edip edip tekrar mı dönüyorsun beyaz yazmaya azıcık zahmetli o zaman:)hm okulun kaçla kapattığını görmek için önce tercih yapmak gerek yani herkes kendi tercihleirndeki puanları görebiliyo o zaman, fenden tercih yapan arkadaşlar paylaşsalar keşke az çok öğrensek bizde hangi bölge yüksek hangi bölge daha az falan diye, birde arkadaşlar tercih dönemine çok var ama bir arkadaş yazmış 2 sayfa önce sanırım okulları arayıp bilgi almaya çalışıyorlamış hani kaç puan ya da o şu bu diye o çok mantıklı bir şey ama tabi hangi okul yoğurdum ekşi derki...yok burası iyi değil yazma mı dicek ordaki müdür ya da telefonun ucundaki kişi?ama tercih zamanında kesinlikle araştırıp öyle gitmek gerek kızlarrr bunun içindeee önce yüksek yüksek puanlar alalımm:52:matematikten sorularım var hem buraya yazıcam hemde kpssmat soru çözüm sayfasına:34:

yok cnm bekemenize gerek kalmıyor meb yayınlıyor tercihlerden önce kurum bazında bi dönem önce yapılan atamalrdaki puanları.mesela biz tercih yaparken de vardı 2012 şubat atamasında ve 2011 agustos kurum bazında mın puanlar ama diyorum ya onları a çok çok dikkate almıyorsun

canım cahilliğime ver kurum bazı derken açar mısın ne demek?hangi branşın kaçla kapattığını yayınlıyor hatta şimdi belli onu sormuyorum ben sen kurum bazı derken onu mu kastettin canım?

gelişim psikolojisi 50 soru
öğrenme psikolojisi 50 soru çözdümmm :111:
ve şimdi sırada iğrenç tarih var :120:

s.a kızlar. ben 2012 ciyim. inş rabbim iyi puan alıp atanmamı nasip eder. sizlerde dua edin olurmu:(

size tavsiyem, haftada 1 deneme çözün (konularınız bitmese bile)
bunu bn ders çalışmaya başlamadan önce, iyi puan alanlar tavsiye etmişlerdi. bana saçma gelmişti.
ama soruları gördükçe, ders çalışınca nelere dikkat etmen gerektiği daha iyi biliosun
mesela tarihte vatandaşlıkta kitapta bulamayacagınız şeyleri görüyorsunuz

her sorunuz için hep destek tam destek:)))

canım cahilliğime ver kurum bazı derken açar mısın ne demek?hangi branşın kaçla kapattığını yayınlıyor hatta şimdi belli onu sormuyorum ben sen kurum bazı derken onu mu kastettin canım?

hayır cnm kurum bazı hangi branşın kaçla kapadığı değil, hangi okulun hangi branşta kaçla aldığıdr.Örneğin kocaeli de çayırovada bir okulun ingilizce öğretmeni o okula kaçla aanmış gibi ok:34:

soru: 20 kişilik bir sınıfta 11 erkek vardır. erkeklerin 5 i kızların 3 ü gözlüklüdür. Sınıftan rastgele seçilen bir öğrencinin kız veya gözlüklü olma olasılığı nedir? (cevap: 7/10)

erkek (11) kız (9)
gözlüklü : 5 3
gözlüksüz: 6 6

kız olma olasılığı 9/20

gözlüklü olma olasılığı 8/20

arada veya bağlacı olduğundan hem kız hem gözlüklü olma olasılığı 3/20
şimdi formül şu a u b=a+b-a n b
yani 9/20 + 8/20 - 3/20 =14/20

meb in atama sitesinden tercih listemde yazıp da maalesef atanamadığım okulların kaçla kapattığını gördüm. sizin de işinize yarar belki kopyalayayım:

benim branşım Türkçe olduğundan, bu mesaj özellikle bugu_su için

1 SİVAS/GEMEREK/Yeniköy Ortaokulu 86,5290
2 SİVAS/GEMEREK/Yeniçubuk Cumhuriyet Ortaokulu 86,4830
3 SİVAS/GEMEREK/Yurter Özcan Ortaokulu 86,7370
4 SİVAS/GEMEREK/Eğerci Ortaokulu 88,1230
5 SİVAS/ŞARKIŞLA/Gürçayır Ortaokulu 90,7840
6 SİVAS/ŞARKIŞLA/Kahraman Köseoğlu Ortaokulu 86,2480
7 SİVAS/ŞARKIŞLA/Mehmet Emin Tuna Ortaokulu 86,6760
8 SİVAS/ŞARKIŞLA/Gümüştepe Muhtar Yalın Ortaokulu 86,4780
9 SİVAS/ALTINYAYLA/Altınyayla Ortaokulu 84,76
10 SİVAS/ALTINYAYLA/Deli İlyas Ortaokulu 84,8480
11 SİVAS/ALTINYAYLA/Doğupınar Osman Keskin Ortaokulu 83,6940
12 SİVAS/ALTINYAYLA/Şehit Hasan Subaşı Kürkçüyurt Ortaokulu 86,9590
13 KAYSERİ/AKKIŞLA/Kululu Ortaokulu 91,3120
14 KAYSERİ/BÜNYAN/Velioğlu Ortaokulu 89,6820
15 KAYSERİ/SARIOĞLAN/Palas Ortaokulu 87,69
16 YOZGAT/BOĞAZLIYAN/Boğazlıyan TOKİ Ortaokulu 86,6050
17 SİVAS/MERKEZ/Ayli Şehit Yılmaz Demir Ortaokulu 86,2320
18 SİVAS/SUŞEHRİ/Toki Kösedağ Ortaokulu 85,29
19 YOZGAT/SARIKAYA/Yavuz Selim İlkokulu 85,6010
20 YOZGAT/MERKEZ/Leman Ayan İlkokulu 85,7740
21 SİVAS/DİVRİĞİ/Atatürk Ortaokulu 85,7490
22 SİVAS/KANGAL/Havuz Ortaokulu 84,8920
23 YOZGAT/ÇANDIR/Çandır Şehit Halim Altay İlkokulu 85,0360
24 ÇANAKKALE/ÇAN/Etili Ortaokulu 85,8270
25 ERZURUM/AZİZİYE/Ertuğrulgazi İlkokulu 86,1090

Aman yarabbi kayseri ye bakın 91 le kapatmışş Allahım güzel puanlar alıp iyi yerlere atanmamızı nasip et...

canım tebrik ederim önce matematikteki yükselişinle ilgili,ben de ingilizceciyim maksimum 10-15 arası yapabiliyorum matematik..20 yapabilsem benim için çok iyi olucak .5 netten oralara nasıl çıktın biraz bahsedermisin faydalandığın kaynak falan :17:

Canım,benim matematik hocam mükemmeldi.:16::nazar:

Allah razı olsun ondan bin kere.

Öyle sevdirdi,öyle güzel anlattı ki...

Çok güzel notları vardı elimde istersen sana kargolayabilirim,dua et yeter.:31::nazar:

Kaynak ise ayırt etmedim,ne bulursam çözdüm.

s.a kızlar. ben 2012 ciyim. inş rabbim iyi puan alıp atanmamı nasip eder. sizlerde dua edin olurmu:(

size tavsiyem, haftada 1 deneme çözün (konularınız bitmese bile)
bunu bn ders çalışmaya başlamadan önce, iyi puan alanlar tavsiye etmişlerdi. bana saçma gelmişti.
ama soruları gördükçe, ders çalışınca nelere dikkat etmen gerektiği daha iyi biliosun
mesela tarihte vatandaşlıkta kitapta bulamayacagınız şeyleri görüyorsunuz

her sorunuz için hep destek tam destek:)))

canım inşallah emeğinin karşılığını alır da atanırsın, dualarım seninle..
tavsiyelerinize her zaman açığız, çünkü siz bizden daha tecrübelisiniz, saçma ya da güzel, deneme yanılma yoluyla doğru stratejiyi bulacağımıza inanıyorum.
ben de hiç konu bilmeden deneme çözmenin saçma olduğunu düşünüyorum. hatta eğitimde önüme program geliştirme sorusu getirseler onun program geliştirme sorusu olduğunu bile anlıyamam yani o derece bilmediğim dersler var. :1:
ama sen önerdiğin için bi deneme seti alıcam en kısa zamanda.. en azından çözmekten zarar gelmez. eksiklerimi zaten biliyorum da belki fazlasını görürüm :1:
peki deneme yayını olarak ne önerirsin? ee bi de tabii zor deneme önerme ilk defa çözücez bi de motivasyonu yerlerde süründürmeyelim :27:

Canım,benim matematik hocam mükemmeldi.:16::nazar:

Allah razı olsun ondan bin kere.

Öyle sevdirdi,öyle güzel anlattı ki...

Çok güzel notları vardı elimde istersen sana kargolayabilirim,dua et yeter.:31::nazar:

Kaynak ise ayırt etmedim,ne bulursam çözdüm.
iş sende bitiyo canım, demek ki sende o kapasite varmış :46:
ama hocalar da etkilemiyo değil tabii ki, benim de öss döneminde mat hocam çok iyiydi matematiği de kendimi bildim bileli severim mesela :31:

iş sende bitiyo canım, demek ki sende o kapasite varmış :46:
ama hocalar da etkilemiyo değil tabii ki, benim de öss döneminde mat hocam çok iyiydi matematiği de kendimi bildim bileli severim mesela :31:

Sağol canım benim.:16:

Düzenli çalışmak da çok önemli,ben 10 aydır her gün 2 saat çalışıyorum mesela matematiği.

Back