o zaman örgütlemeunutmuşum konuları hemen :)
unutmamışsın ablacım, doğru cevap
bi de neden örgütleme açıklarsan çok sevinicem. ben uyumsama yapmıştım. neden uyumsama değil?
aslında uyumsama da çok çeldirici bence.ben ikisi arasında kalmıştım.
uyumsamada çocuk şemayı değiştiriyor ya bu değişim aşamasında bildiği ile bilmediği arasında ilişkilendirme yapıyor.yani örgütlüyor.
şöyle bir örnek buldum:
Hayatında ilk defa kaplan gören bir çocuk onu zihnindeki mevcut şemasındaki kedi olarak tanımlar (özümleme). Daha sonra yeni yaşantı ve etkileşimle (kaplanın büyük olduğu, daha hızlı koştuğu vb.) birlikte yeni bir kaplan şeması oluşturur (uyma/uyumsama).
Birey karşılaştığı yeni bilginin oluşturduğu dengesizliğini gidermek için öğrenme sürecine girer.Bilgileri, olayları ve süreçleri sistematik ve tutarlı hale getirmek için birleştirme eğitimi örgütleme şeklinde gerçekleşir.
yani biz bu soruda da çocuğun şemayı değiştirdikten sonra (uyumsama yaptıktan sonra) bunu birleştirip uygulamaya geçirmesine örgütleme diyebiliriz. çok karışık ama en son nokta örgütleme. sağol ablacım
evine yerleştin mi? bi gün kahve içmeye gelicem sana
kesinlikle evet,dediğin tam oturdu bu soruya.
ben de abone olucam buraya takip edeyim yazdıklarınızı.durum hiç belli değil.yeniden hazırlanmak durumunda kalabilirim
yerleştim canım,mutlaka bekliyorum.haberleşelim.4 gün dershanede olucam,3 gün benim.hatta bu pazar bile olabilirdicem ama senin de kursun olabilir diye aklıma geldi bir an :))
Örgütleme nasıl olur yaaa.Anlayamadım.:44:
ablacım dershanem 1 ekimde açılcak. bu pazar bizim evde tadilat var, ara yere parke döşeticez duvardan bi kısım kırılacak. ama onun dışında hep uygunum. ben de seni arıcaktım da toparlandın mı diye merak ettim. o zaman bu pazar değil de bi dahakine olabilir
canım tamam işte anlamış yani buna göre uyumsama olmaz mı?ama bana kalırsa özümsemetatlım uyumsama yaptıktan sonra çocuğun bunu hayata geçirmesi diyoruz. yani sorudaki gibi artık ayrımını kavramış (uyumsama) ve bazen kızıl bazen mavi gökyüzü çizmeye başlamış
tatlım uyumsama yaptıktan sonra çocuğun bunu hayata geçirmesi diyoruz. yani sorudaki gibi artık ayrımını kavramış (uyumsama) ve bazen kızıl bazen mavi gökyüzü çizmeye başlamış
canım özümleme; kişinin yeni gördüğü nesneyi önceki şemasının içine yerleştirerek kullanması. örnek: künefeye peynirli kadayıf demesi, greyfurta kırmızı portakal demesicanım tamam işte anlamış yani buna göre uyumsama olmaz mı?ama bana kalırsa özümsemeözümseme ile uyumsama çok karışıyor birde örgütleme çıktı ya ben anlamadım ama:26:
Tatmin olmadım.:26:
Çok uyuzmuş.
süpermiş..hiiç unutmam bundan sonra
bi' sorum vaar :
aynı anda hem semra hem nazanla sevgili olan murat,ilk buluşmaya giderken 2 sevgilisine de bir demet çiçek almıştır.semra çiçek aldığı için murat'a güzel sözler söylerken,nazan tepkisiz kalmıştır.bunun üzerine murat semra ile daha sonraki buluşmalarına da çiçekle giderken,nazanla buluşmaya giderken çiçek almamaya başlamıştır.
muratın semrayla buluşmaya giderken çiçek almasına karşın nazanla buluşmaya giderken çiçek almaması aşağıdaki kavramlardan hangisiyle açıklanır?
A)DUYARLILAŞMA
B)PSİKOLOJİK TEPKİSELLİK
C)ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİK
D)OLUMSUZ PEKİŞTİRME
E)DAVRANIŞTA KONTRAST
sorunun cevabı DAVRANIŞTA KONTRAST olarak gösteriliyo sorunun mantığı da buna uygun zaten ama davranışta kontrastta pekiştirilen durumda davranış ARTARAK devam etmez mi???soru mu hatalı??ne dersizniz kızlar??
süpermiş..hiiç unutmam bundan sonra
bi' sorum vaar :
aynı anda hem semra hem nazanla sevgili olan murat,ilk buluşmaya giderken 2 sevgilisine de bir demet çiçek almıştır.semra çiçek aldığı için murat'a güzel sözler söylerken,nazan tepkisiz kalmıştır.bunun üzerine murat semra ile daha sonraki buluşmalarına da çiçekle giderken,nazanla buluşmaya giderken çiçek almamaya başlamıştır.
muratın semrayla buluşmaya giderken çiçek almasına karşın nazanla buluşmaya giderken çiçek almaması aşağıdaki kavramlardan hangisiyle açıklanır?
A)DUYARLILAŞMA
B)PSİKOLOJİK TEPKİSELLİK
C)ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİK
D)OLUMSUZ PEKİŞTİRME
E)DAVRANIŞTA KONTRAST
sorunun cevabı DAVRANIŞTA KONTRAST olarak gösteriliyo sorunun mantığı da buna uygun zaten ama davranışta kontrastta pekiştirilen durumda davranış ARTARAK devam etmez mi???soru mu hatalı??ne dersizniz kızlar??
haydaaa olur mu öyle şey canım. bana haziranda verdiler. tabii ben de sürekli aradım ne zaman üyeliğimi yapıcaksınız diye, ama 1 hafta içinde yapıp vermişlerdi. yapmıcaz dememişlerdi zaten hiçbir zaman. dershaneye ilk yazıldığımda verecekleri kitapların listesini bile göstermişlerdi, bunları dershane başladığında alıcaksın ama uzaktan eğitim üyeliğini şimdi yaparız demişlerdi. alan sınavıyla ne alakaymış? orda zaten 2010 ve 2011 in gk gy ve eğitim dersleri var. pess yaniii bu yaptıkları hiç hoş değil
sisteme girişte kullanıcı adı kısmına tc numaranı yaz, şifre kısmına da 12345 ya da 123456 yazıp denesene bi canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?