2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

unutmamışsın ablacım, doğru cevap
bi de neden örgütleme açıklarsan çok sevinicem. ben uyumsama yapmıştım. neden uyumsama değil?

aslında uyumsama da çok çeldirici bence.ben ikisi arasında kalmıştım.
uyumsamada çocuk şemayı değiştiriyor ya bu değişim aşamasında bildiği ile bilmediği arasında ilişkilendirme yapıyor.yani örgütlüyor.

şöyle bir örnek buldum:

Hayatında ilk defa kaplan gören bir çocuk onu zihnindeki mevcut şemasındaki kedi olarak tanımlar (özümleme). Daha sonra yeni yaşantı ve etkileşimle (kaplanın büyük olduğu, daha hızlı koştuğu vb.) birlikte yeni bir kaplan şeması oluşturur (uyma/uyumsama).
Birey karşılaştığı yeni bilginin oluşturduğu dengesizliğini gidermek için öğrenme sürecine girer.Bilgileri, olayları ve süreçleri sistematik ve tutarlı hale getirmek için birleştirme eğitimi örgütleme şeklinde gerçekleşir.

yani biz bu soruda da çocuğun şemayı değiştirdikten sonra (uyumsama yaptıktan sonra) bunu birleştirip uygulamaya geçirmesine örgütleme diyebiliriz. çok karışık ama en son nokta örgütleme. sağol ablacım
evine yerleştin mi? bi gün kahve içmeye gelicem sana

kesinlikle evet,dediğin tam oturdu bu soruya.
ben de abone olucam buraya takip edeyim yazdıklarınızı.durum hiç belli değil.yeniden hazırlanmak durumunda kalabilirim

yerleştim canım,mutlaka bekliyorum.haberleşelim.4 gün dershanede olucam,3 gün benim.hatta bu pazar bile olabilir dicem ama senin de kursun olabilir diye aklıma geldi bir an :))

ablacım dershanem 1 ekimde açılcak. bu pazar bizim evde tadilat var, ara yere parke döşeticez duvardan bi kısım kırılacak. ama onun dışında hep uygunum. ben de seni arıcaktım da toparlandın mı diye merak ettim. o zaman bu pazar değil de bi dahakine olabilir

tamam canım haberleşiriz yine

tatlım uyumsama yaptıktan sonra çocuğun bunu hayata geçirmesi diyoruz. yani sorudaki gibi artık ayrımını kavramış (uyumsama) ve bazen kızıl bazen mavi gökyüzü çizmeye başlamış
canım tamam işte anlamış yani buna göre uyumsama olmaz mı?ama bana kalırsa özümsemeözümseme ile uyumsama çok karışıyor birde örgütleme çıktı ya ben anlamadım ama:26:

canım tamam işte anlamış yani buna göre uyumsama olmaz mı?ama bana kalırsa özümsemeözümseme ile uyumsama çok karışıyor birde örgütleme çıktı ya ben anlamadım ama:26:
canım özümleme; kişinin yeni gördüğü nesneyi önceki şemasının içine yerleştirerek kullanması. örnek: künefeye peynirli kadayıf demesi, greyfurta kırmızı portakal demesi
uyumsama; kişinin gördüğü nesneyi önceki şemasının kapsamını değiştirerek yeni şema yaratmasıdır. eskiyle yeniyi fark etmesidir, birbirinden ayırmasıdır. örnek: künefe ile kadayıfı birbirinden ayırt etmesi ikisinin de farklı şeyler olduğunu anlaması.
ve son olarak da (sanırım) örneğin pastaneye gidip künefe yemek istediğinde ve bunun için de ''peynirli kadayıf yemek istiyorum'' demek yerine ''künefe yemek istiyorum'' deyip tüm bu özümleme uyumsama süreçlerini birleştirip hayatına geçirmesi de örgütleme.

Tatmin olmadım.:26:

yani çizmeye başlayarak yaptığı uyumsamayı hayata geçiriyor, yani ayırt etmekle kalmayıp bu bildiği 2 bilgiyi, yani kızıl ve mavi olmasını bütünleştiriyor. bu bütünleştirme kısmıyla birlikte örgütleme yapmış oluyor.

anlaşıldı mı fıstıklar?

canım sorunu yeni görüyorum kusura bakma.. semra muratın davranışını sevinerek pekiştirdiği için murat onunla olanki ki buluşmalarında hep çiçek almış. yani pozitif olarak kontrast olmuş. sen muratın çiçek alma durumunun artması kısmını mı diyosun? soruda zaten daha sonraki buluşmalarında çiçekle gittiğini söylemiş. yani hepsinde çiçek almış. nazana ise hiç almamış o da negatif kontrast. ben davranışta kontrast hakkında bu kadar biliyorum tatlım yine yanıltmıyayım seni..

Pekiştiriliyorsa artıyor.

Pekiştirilmiyorsa azalıyor.

Semra ile Nazan'ı ayırt etmiş.

günümün raporu
tarih dağılma dönemi tekrar edildi, anaaamm buraya yazarken fark ettim şu an testini çözmeyi unutmuşum ilahi ben
öğrenme psikolojisi ses kaydımı dinledim
gelişimden 3-4 karma test çözdüm
yarınki planım
öğrenmeden son ses kaydımı bitirmek
tarihten XX. yy 1.dünya savaşını tekrar etmek
gelişimden bi kaç karma test çözmek

Teşekkür ederim canım bi deneyecegim

günaydın

ders çalışma maratonum gerçekten oğlumla girdiğim bir maratona döndü...

çok yoruluyorum.

gece uyumuyor sıpa. sabahın nurunda kalkıyor. arkamı dönmeye kalmadan ya ağzına saçma sapan bir şey atıyor ya kabloları kemiriyor y beşikten sarkıyor ya kakalı bezini çıkarıp avuçluyor...

bazen ağzına meme verip soru çözmeye çalışıyorum ama nerdeeee

yanıma koyunca kitaplarımı karalamaya çalışıyor. yırtıyor, kemiriyor...

bir dakika boyunca sesi çıkmamışsa tehlike var demek. dün ben çözümlü soruladan öğrenmeye çalışırken dalmışım. baktım arkasını bana dönmüş uslu uslu oturuyor. yanına bir gittim önüne oynasın diye verdiğim bebek takviminin kalın yırtılmaz sandığım kuşe kağıdını yıtmış, ağzına koca bir tomar almış, o dişsiz ağzıyla ne zamandır çiğniyorsa hamura dönmüş kağıtlar... hemen çıkardım ama inşallah yutmamıştır

yaniiiiiiiiiiiiiii

kesinlikle atanmadan bebek düşünmeyin

ha,
bugünlerimi görsem onu yine de doğurur muydum?

tabii ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…