2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

fenciyim. en düşük türkçe geldi. türkçem iyi olsaydı şimdiye atanmıştım. yaktı beni .

dert ettiğin türkçe olsun canım ya.en az konu çalışması yapacağın ders.anlatım bozuklukları ve yazım kurallarına çalış.boş bol test çöz üstesinden gelirsin ben edebiyatçıyım.takıldığın olursa yardımcı olurum

bugün edimsel koşullanmayla başlıyorum

iyi çalışmalar tatlımmm

bende öğretim yöntemlerini bitirdim.test çözdüm.öyt'den genel tekrar yaptım.biraz dinleniyimm sosyal öğrenmeye başlıcam

tabloya ekliyorum tatlım sosyal öğrenmeyi şimdi çalıştım sosyal öğrenmede şu cümleyi unutmayın dedi hoca ''bandıra bandıra yemek yemeyi babamı izleyerek öğrendim''
bandıra bandıra = bandura (kuramcının adı)
babamı izleyerek = gözleyerek, model alarak, taklit ederek
işte bu kadar basit
sana da iyi çalışmalar tatlışım

canım bu defterlerden ben de sipariş edeym diyorum ama içereğii nasıl püf nokta ve özet mi bahsedermiisn biraz

canım sanırım sedef resim eklemiş.

dediğin gibi hem özet hem de müthiş açıklayıcı örnekler var. ben ölçme değerlendirmeyi inceledim, inan hiç bir zaman anlamam dediğim kavramları öğrendim.

merhaba

bugün ebob ekok çalışıyorum. bana ilginç gelen soruları paylaşayım dedim. çünkü girdiğim son 4 kpss de gördüm ki bu tür mutlaka geliyor.

tüyo olarak da şunu belirteyim, yeni çalışma taktiğim, el kadar kağıtlar kesip çözemediğim ya da ilginç gelen soruları bu kağıtlara çözümüyle yazıyorum. haftalık tekrarlarımda bu sorularla çalışacağım inşallah. bir kaç örnek:

**ebatları 12 cmx 20cm olan tuğlalar ile kare şeklinde bir duvar örülmek isteniyor. en az kaç tuğlaya ihtiyaç var?

cevap: örülecek duvarın bir kenar uzunluğu 12 ve 20nin EKOK u yani 60 olmalı.
tuğla sayısı= karenin alanı/ tuğlanın alanı
= 60.60/12.20
=3600/240
=15

cevap yukarıda beyaz yazılı. görmek için ctrl+a ya basıp sayfayı tarayın:)

**** kenar uzunlukları 120, 160, 200 ve 216 m olan dörtgensel bir arazinin etrafına , köşelerine birer ağaç gelecek şekilde eşit aralıklarla ağaç dikilecektir. en az kaç ağaç dikilir?

cevap: sayılarımızın EBOBunu alıyoruz. EBOB (120,160,200,216)= 8 bu ağaçların aralığını gösteriyor.
AĞAÇ SAYISI= çevre/ aralık

=120+160+200+216 / 8
=87

çok iyi düşünmüşsün canım ya, ben de minik bi ajanda alıp kalıp soruları yazayım. özellikle problemlerde çok işimize yarar.
ben daha mat çalışmadığım için obeb okeklerin mantığını bilemiyorum şu an ama sanırım pazartesiden itibaren mat çalışmaya başlıcam daha karar vermedim ama eğitime de devam edebilirim
öğrenmeden son ses kaydım kaldı. onu yarın bitiricem. şimdi gelişimden karma test zamanı

*** 3 otomatik zil 3/4, 4/5, 1/8 saat arayla çalmaktadır. Zillerin üçü beraber çaldıktan en az kaç saat sonra tekrar beraber çalar?

cevap: payların EKOK unu almak yeterlidir.

EKOK (3,4,1)=12

kolay gelsin canım.

ben programa uyuyorum. eylül sonuna kadar mat geo ve Türkçe bitecek inşallah. sonra ekimde eğitim, kasımda da genel kültür.

sayısalın mantığı bir kez oturunca gerisi soru çözmek..o yüzden önce sayısalları bitiriyorum. en çok tarih vatandaşlık unuttuğumdan onları en sona attım.

süpermiş..hiiç unutmam bundan sonra

bi' sorum vaar :

aynı anda hem semra hem nazanla sevgili olan murat,ilk buluşmaya giderken 2 sevgilisine de bir demet çiçek almıştır.semra çiçek aldığı için murat'a güzel sözler söylerken,nazan tepkisiz kalmıştır.bunun üzerine murat semra ile daha sonraki buluşmalarına da çiçekle giderken,nazanla buluşmaya giderken çiçek almamaya başlamıştır.

muratın semrayla buluşmaya giderken çiçek almasına karşın nazanla buluşmaya giderken çiçek almaması aşağıdaki kavramlardan hangisiyle açıklanır?

A)DUYARLILAŞMA
B)PSİKOLOJİK TEPKİSELLİK
C)ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİK
D)OLUMSUZ PEKİŞTİRME
E)DAVRANIŞTA KONTRAST

sorunun cevabı DAVRANIŞTA KONTRAST olarak gösteriliyo sorunun mantığı da buna uygun zaten ama davranışta kontrastta pekiştirilen durumda davranış ARTARAK devam etmez mi???soru mu hatalı??ne dersizniz kızlar??

Son düzenleme:

haklısın canım. ben tarihe konuyu açtığımda başladım hala çalışıyorum. hiç de bitirmicem zaten tekrarları. tekrarlar bitse de en baştan gene tekrar, gene tekrar. mecburum oturan bi ders değil ve çok nankör hemen unutuluyor. ama matta dediğin yöntem gibi de yaparsam geriye bi tek değişik sorular çözmek kalır. önerin için de sağol bu arada, çokkk işime yarıyacak

bu arada muhakkak edinilmesi gereken kaynaklara bir tane ekliyorum.

ve iddia ediyorum ki, bu kitabı yutun, kpss yi tatlı olarak üstüne afiyetle yiyin.
keşke geçen sene iyi çalışsaydım buna.

Eitim Seti - (Trkiyenin Eitim rnleri Pazar) , Eitim CD, Eitim Setleri, Bilgisayar CD, AF Cd, Akretim CD, SBS Hazrlk CD, SBS Hazrlk Seti, KPSS Hazrlk CD, KPSS VCD Seti, KPSS CD, SS Hazrlk CD, SS Hazrlk Seti

buradaki 2007, bende 2009 var ama sonuçta genel yetenek genel kültür konuları değişmiyor. yeni çıkanlara fazla para vermeyin. soru bankalarını kelepir alabilirsiniz. bu kitap çözümlü. sözel dersleri de sayısalları da uzun uzun basitçe çözümünü anlatmış. matematikte hayat kurtaracak cinsten

kızlar şu soruya bakabilir misiniz? bir de uyumsama ile örgütleme arasındaki fark nedir?

[url=http://bit.ly/c25MCx]
[/URL]

Uyumsama yeni karşılaşılan durumları eski şemayla açıklayamayınca yeni şema oluşturma.

Zebra görünce at diyen bir çocuğun daha sonra onun zebra olduğunu öğremesi.

Örgütleme ise bilgi yaşantı ve davranışları ilişkilendirme.Örneğin kuş nerde yaşar,kuş isimleri nelerdir,ne yer ne içer vs.

Bu bebe de gökyüzünün hem kızıl hem mavi olabileceğini anlıyor sonradan.

Uyumsama diyorum ben.

anladım tatlım sağol ama cevap uyumsama değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…