canım bu gece kaçta yatarsan yat alarmını saat sabah 8 e kur. ve 8 de kalk. tüm gün uykun gelse de uyuma, bi şekilde aç uykunu yüzünü yıka kahve iç. akşam saat 11,12 de zaten uykuya yenik düşersin. ertesi sabah gene 8 e alarm kur ve uyan. böyle 1 hafta geçir. sonra alışırsın
kpss çalışmama upuzun bir ara vermiştim. sonra duydum ki kontenjanlar puanlar falan açıklanmış. benim branşım rehberlik bu arada. neyse teker teker bakıyordum da sınıf öğretmenliği vs bölümlere bakınca çok üzüldüm emeklerimize. hem yüksek puanlar hem de dalga geçer gibi kontenjanlar allah hepinizin yardımcısı olun kızlar. bugun içime bir hüzün çöktü resmen, herkes eğitim fakültesi kolay, öğretmenlerin tatili çok bilmem ne bizimle uğraşıyor. yetmiyor biz de kpssyle uğraşıyoruz. nedir bizim çilemiz anlamıyorum. umarım herkes emeğinin karşılığını alır, hepinize kolay gelsin kızlar..
1. soru medeniyetlerin etkisi cevap d dedim. D
2. cevap yalnız 2 dedim canım... sen ne dedin cevap B
canım ben işletme mezunuyum... 2013 de alandan girmek lazım.. bakalımm konuları yetiştirebilirsem alanada çalışcam..ama benim matematik biraz sıkıntılı önce mat. ağırlık veriyorum sürekli video izliyorum test çözüyorum bi konudan ancak oturuyoo yerine.. bakalım işten çıkıp eve gidip yemek yap felan ev işleri derken zaman kalmıyor pek çalışmaya.... biraz azimli olursam başarırım ... işte o azimde arada geliyor arada kacıyorr... eşimde memur oda kpss yi kazanıpda yerleşti.... mat. iyi bana yardımcı oluyor... ama genelde 2013 yılı bizim yılımız değil diorlar kazanmak zor diyorlar hevesim kacıyo bbenimdee...
kızçeler şu sorulara bakabilir misiniz?
1) türkler tarih boyunca başta göktanrı dini olmak üzere; maniheizm, budizm, hristiyanlık ve müslümanlık gibi birçok dine innamıştır.
bu durum aşağıdakilerden hangisinin göstergesidir?
a) göçebe yaşam sürdüklerinin
b) kut inancını benimsediklerinin
c) dinsel hoşgörüye sahip olduklarının
d) anadolu medeniyetlerinin etkisi altında kaldıklarının
e) kültür birikiminin yeterli olmadığının
2) I. hatunların kurultaya katılma hakkı vardır
II. devlet politikalarına ilişkin son karar kurultayda alınır.
III. alınan kararlar din kurallarına uygun olmalıdır.
yukarıdakilerden hangileri kurultayın özellikleri arasında yer almamaktadır?
a) yalnız I
b) yalnız II
c) yalnız III
d) II ve III
e) I,II ve III
[
tatlım zaten mat yavaş yavaş gidilerek sindirilir. sözel derslerde de normal normal çalışıp bol tekrar gerekir. matta tekrara gerek yok. sadece o formülleri tekrar edersin gerisi değişik sorular çözmeyle pekişir yazayım mattan tabloya seni
bizim burdaki ihtiyaçta kütüphane yokmuş canımgerçi ben evimde odamda çalışmayı seviyorum zaten ama belki kütüphane gerekirdi ne biliim. neyse bi başlasın da daha iyi sistemli olucaz inş. ben dershane başlayınca şöyle yapmayı düşünüyorum canım. mesela o gün dershanede matematikten ilk konuyu mu gördük. eve gelince bi de uzaktan eğitimden o konuyu izlemeyi düşünüyorum. her ders için yapamam ki zaten videolar yaklaşık 2 saat. ama en azından tarih ve eğitim bilimleri için yapmayı planlıyorum.
haklısın canım...bakalım çaıştıkça yapabilirim inşallah matı. bugün eğitim tekrarına başladım ama çoğu şeyi unutmuşum ilk özetini yaptığım dersten başladım gelişim psikoloji yaprak test aldım çözdüm ama yine baya yanlışım çıktı bu eğitim baya zorlucak bizi...olgunlaşma hazırbulunuşluk bunları karıştırıyorum..çok tekrar gereklii sanırım..tekrarı hızlı yapmamak gerekiyo..çok konu var..
evet ihtiyacın kütüphanesi yokmuş birde çok kalabalık oluyomuş..tekrar açısından faydalı olur gerçekten aynı konuyu 2 kere dinlemiş olursun bende böyle yapabilirim canım..doğru ama tüm derslerde olmaz videolar çok uzun izlerken bazen sıkılmıştım ben:)
böyle işte canım moralsizim biraz eğitimde baya yanlışım çıktı diye...hayırlısı bakalım..
1) türkler tarih boyunca başta göktanrı dini olmak üzere; maniheizm, budizm, hristiyanlık ve müslümanlık gibi birçok dine innamıştır.
a) yalnız I
b) yalnız II
c) yalnız III
d) II ve III
e) I,II ve III
mrb kızlar sizin azminize hayran kaldım..burda yazılanları okudukça benimde çalışasım geliyor..mat. sayı sistemlerini ancak bitirebildim... eklersen sevinirim sedefcim... gerçi sizin kadar azimli değilim ama yavaş yavaş çalışıyorum bende.. 2013 kpss benim için zor olsada en azından 2014 e daha iyi hazırlanmış olurum.. sizlerin yardımlarıyla tabii..
hepisinize iyi ders çalışmalar allah zihin açıklığı versin...
selam kızlar bende sınıf öğretmenliği mezunuyum inş.bu sene bende hazırlanacam aynı zamanda 20 gün sonra düğünüm var:)))
tatlım öncelikle çok güzel bir sayfa açmışsın inan yazdıklarınızın bir bölümünü okudum çalışma azmim yeniden geldi lakin aslında bende erken başlamak çok istiyordum fakat geçende tarihin başına oturdum aklıma acaba (gelin çiçeğim nasıl,ayakkabı mı nerden alsam,nerde kuaför var... vs) bi sürü sorular geliyor aklıma ve bir bakmışım aklım nerelerdeee:)) bende vazgeçtim ekimde inşallah başlıyacağım. sizleri kutluyorum inşallah hepiniz hak ettiğiniz en güzel yerlerde olursunuz:)))merhaba meslektaşım hoşgeldin
ben de sınıf öğretmenliği 4. sınıfa geçtim. buraya gel hep birlikte hazırlanalım. bu zorlu süreci daha eğlenceli hale getirelim
ama şimdi düğün hazırlıkların vardır. ekimde sistemli çalışmaya başlarsın
bu arada şimdiden mutluluklar dilerim
kızlar
1-c
2-d olucak
ben 1. soruya a dedim. bir sürü yerlere göç etmişler, onların dinlerinden etkilenmişlerdir diye düşündüm. neden c olucak?
2. soruya c dedim. peki son kararlar nerede alınır? son kararı hakan vermez mi? o da kurultayda verilmez mi? :44:
ahh içimi açsan da görsen bu konudaki dertlerimi.. 324 kişi kabusum oldu. ama şimdi bu haksızlığa ağlaşıp depresyona girme vakti değil. o yüzden bunlara kör sağır ve dilsizim. şimdi ders çalışma vakti, sadece kitaplarımıza konsantre olalım
ilk soru benım hıc aklıma yatmadı valla... hoşgörülü olmak din değiştirmek anlamına gelir mi ki ... bu soru kpss de cıksın ben o şıkkı en son işaretlerimama şu ezber bilgi: kurultay son karar vermez, Hakan verir. bu kalıp. tarihhh puff en fazla 25 doğru yaptım genelde 20-21 doğrum çıkıo :) tarihte çok soru çözmek önemli sanırsamm
1. soruda anadolu kültüründe o dinler yok sanırım.(emin değilim)
2de son kararı hakan verir.hakan kurultaydadır ama dikkat edersen kararlar "kurultayda alınır" diyo "hakan karar verir demiyo.ayrıca o dönemde din olmadığı için kararların dine uygun olması beklenmez.bu beni de şaşırttıtam öğrenci eleyen soruymuşş
a) yalnız I
b) yalnız II
c) yalnız III
d) II ve III
e) I,II ve III
ilk soru benım hıc aklıma yatmadı valla... hoşgörülü olmak din değiştirmek anlamına gelir mi ki ... bu soru kpss de cıksın ben o şıkkı en son işaretlerimama şu ezber bilgi: kurultay son karar vermez, Hakan verir. bu kalıp. tarihhh puff en fazla 25 doğru yaptım genelde 20-21 doğrum çıkıo :) tarihte çok soru çözmek önemli sanırsamm
Sedef'cim ben 1.soruya c diyorum çünkü Türklerin bir çok dine inanması dinsel alanda hoşgörüye işarettir tıpkı osmanlıdaki gibi isteyen dinini yaşayabiliyor hoşgörü mevcut
ama 2.soruya c dedim yanlışlık olabilir mi??Çünkü devlet politikalarına ilişkin son kararın kurutltayda alındıgını hatırlıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?