• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

Selam arkadaşlar...bende 5-6 yıllık bi aradan sonra tekrar kpss ye girmeyi düşünüyorum..bölümüm fizik ve en az 90 almam gerekiyo...iki çocuğum var bildiğim herşeyi unuttuğumdan dersanesiz başarabilirmiyim bilemiyorum...üstelik bu sene birde alan sınavı çıktı..çalışmaya başlıycam ama tecrübeli ve yüksek puan almış arkadaşlardan gerçekten işe yarayan gereksiz bilgi vermeyen kitap tavsiyelerini bekliyorum...nette biraz araştırdım ama kafam karıştı...yardımcı olursanız sevinirim...

hoşgeldin canım, GY- GK ve Agrubu yani hukuk iktisat vs mi girceksin yoksa öğretmenlık mi . 3ünüz oturur calısırsınız canımm 95 hedefle yaparsın sabahları çalışman gerekicek sanırım çocuklar da ufaksa.. dersanesiz de yaparsın pes etmemek üzere çalışarak inşallah..

rukiyesv yazdığın söz ne kadar anlamlı, ne kadar güzel ve doğru, paylaşım için teşekkürler :54:
kızlar cevaplarınız açıklamalarınız için çok teşekkürler :16:
cevaplarda yanlışlık var mı bilmiyorum ama cevap anahtarında dediğim gibi gösteriyor. :44:
bi uyarıda bulunmak istiyorum. tarihin ilk konuları sadece ezberlemekle olmuyor, mantık soruları çıkıyor karşımıza, direk ezber bile değil sorular. yorum da değil. bilgiye dayalı mantık soruları. inanır mısınız tarihi en başından beri 4. ye tekrara başladım ve ilk üniteyi resmen ezbere biliyorum artık ama çok acayip sorular çıkıyor. bunun için de bol soru kesinlikle şart. ama bol sorudan önce iyice bi ezberliyelim, ondan sonra da mantıklı yaklaşmaya çalışalım :31:
bu yıl sınava girmeyi düşünenler, düşünmesinler hayata döksünler bir an önce, eylüldeyiz hemen başlayın :10:
özelde çalışan arkadaşım, hiç düşünme devlet gibisi var mı ya, en azından bi dene, kolej dershane çok zorda kalmadıkça 2. seçeneğimiz olsun :34:
düğünü olan arkadaşım, yerinde olmadığım halde bu yıl söz düşündüğümüz için bazen ben de senin gibi oluyorum :1: o yüzden sen hiç şimdi başlama, çünkü zaten düğünle ilgili yorgunlukların olucak ee bi de ders eklenince hem daha çok yorulucaksın hem de o dersler hiç verimli olmaz. sen en güzel gününü yaşa, ardından da biraz tatil yap dinlen iyice yorgunluğunu at. sonra eşin çalışmaya başlayınca hayatın düzenine oturduğu an başlarsın çalışmaya tatlım.:34:
pdrci merve canımcım napalım şimdi böyle olmak lazım, depresyona girilcek konuları sınavdan sonraya attım, o zaman bol bol girerip bunalıma :1: şimdi o lüksüm yok
çocukları olan arkadaşlarım Allah çocuklarına usluluk size de sabır ve güç versin. çocuklarınız parka gidicek kadar büyükse parka götürün, yanınıza da bi cep kitabı alın onlar salıncakta oyalanırken siz de temiz havada cep kitabınızı okuyun. minik bebişleri olanlar ayağınızda bebişlerinizi sallarken bi yandan ses kaydı dinleyin. tabii ağlama sesleriyle karışık nasıl olur bilemem yine de yaşayan bilir ama dediğim gibi Allah size daha çok güç kuvvet versin. :31:
evet bugünkü raporum :42:
tarih ilk üniteden haka dedenin sezon finali videosu izlendi, 2 kaynaktan konu okundu, 3 test çözüldü
eğitimden gelişim psikolojisi ahlak gelişimi dinlendi.
yarınki planım gelişim psikolojisini bitirmek ve tarihten 2. üniteyi tekrar etmek :15:

Herkese merhaba.
Bende esim adina bu konuya katilabilirmiyim? : )

Ya biz biraz arastirdikta KPSS göya her 2 yilda bir oluyormus.
Yani 2013'de bu sinav olmayacakmis diye duyduk.

Bu dogrumu?
Yoksa 2013'de kesin KPSS sinavi var mi?

Esim katilmak istiyor.
Neler yapmamiz gerekiyor?
Neler calismasi gerekiyor?
Dersler notlar kitaplar nereden temin edebiliriz?

Yardimci olabilirmisiniz lütfen? : )

günaydın kızlaaar :15:

dün öyt,gelişim ve öğrenmeden çalıştığım konuları tekrar edip test çözdüm :16:

bugün kişilik gelişimine başlıcamm :10:

Son düzenleme:
rukiyesv yazdığın söz ne kadar anlamlı, ne kadar güzel ve doğru, paylaşım için teşekkürler :54:
kızlar cevaplarınız açıklamalarınız için çok teşekkürler :16:
cevaplarda yanlışlık var mı bilmiyorum ama cevap anahtarında dediğim gibi gösteriyor. :44:
bi uyarıda bulunmak istiyorum. tarihin ilk konuları sadece ezberlemekle olmuyor, mantık soruları çıkıyor karşımıza, direk ezber bile değil sorular. yorum da değil. bilgiye dayalı mantık soruları. inanır mısınız tarihi en başından beri 4. ye tekrara başladım ve ilk üniteyi resmen ezbere biliyorum artık ama çok acayip sorular çıkıyor. bunun için de bol soru kesinlikle şart. ama bol sorudan önce iyice bi ezberliyelim, ondan sonra da mantıklı yaklaşmaya çalışalım :31:
bu yıl sınava girmeyi düşünenler, düşünmesinler hayata döksünler bir an önce, eylüldeyiz hemen başlayın :10:
özelde çalışan arkadaşım, hiç düşünme devlet gibisi var mı ya, en azından bi dene, kolej dershane çok zorda kalmadıkça 2. seçeneğimiz olsun :34:
düğünü olan arkadaşım, yerinde olmadığım halde bu yıl söz düşündüğümüz için bazen ben de senin gibi oluyorum :1: o yüzden sen hiç şimdi başlama, çünkü zaten düğünle ilgili yorgunlukların olucak ee bi de ders eklenince hem daha çok yorulucaksın hem de o dersler hiç verimli olmaz. sen en güzel gününü yaşa, ardından da biraz tatil yap dinlen iyice yorgunluğunu at. sonra eşin çalışmaya başlayınca hayatın düzenine oturduğu an başlarsın çalışmaya tatlım.:34:
pdrci merve canımcım napalım şimdi böyle olmak lazım, depresyona girilcek konuları sınavdan sonraya attım, o zaman bol bol girerip bunalıma :1: şimdi o lüksüm yok
çocukları olan arkadaşlarım Allah çocuklarına usluluk size de sabır ve güç versin. çocuklarınız parka gidicek kadar büyükse parka götürün, yanınıza da bi cep kitabı alın onlar salıncakta oyalanırken siz de temiz havada cep kitabınızı okuyun. minik bebişleri olanlar ayağınızda bebişlerinizi sallarken bi yandan ses kaydı dinleyin. tabii ağlama sesleriyle karışık nasıl olur bilemem yine de yaşayan bilir ama dediğim gibi Allah size daha çok güç kuvvet versin. :31:
evet bugünkü raporum :42:
tarih ilk üniteden haka dedenin sezon finali videosu izlendi, 2 kaynaktan konu okundu, 3 test çözüldü
eğitimden gelişim psikolojisi ahlak gelişimi dinlendi.
yarınki planım gelişim psikolojisini bitirmek ve tarihten 2. üniteyi tekrar etmek :15:

eğitim videolarını nerden diniosun canımmm

canım sana şöyle bişey önerebilirim. biraz zor ama uyup uymamak sana kalmış ben anlatayım. işe kaçta gidiyosun? gitmeden 2 saat önce uyanıp o 2 saatte ders çalışsan, işten çıkıp eve geldiğinde sana daha çok vakit kalır ve erken yatarsın. erken yattığın için sabah çok erken kalkmak da bi süre sonra zor olmaktan çıkar. hem o saatte sessiz olur her yer, tam sabaha karşı. :31:
videolarını da mp3 e çevir, evde yemek yaparken vs mp3 ünden ya da telefonundan dinlersin. videoyla zaman kaybetmemiş olursun. ama mat videolarını sayısal olduğu için izlemek zorundasın, diğer dersler için öyle yapabilirsin :34:

Sabah işe 9 da gidiyorum.. aslında tembellik yapmasam kalkarım dediğin gibi.. bi süre sonrada alışırım .. zaten eşiim 7 de gidiyor işe onu yolcu etmek için zaten kalkıyorum sonra geri yatıyorum... yataktan kalktıktan sonra zaten uykum açılıyor.. en iyisi yatmıyım .. işe gidene kadar ne çalışsam kârdır.. videoları mp3 çevirmekde mantıklı sözelleri öeyle yapayım.. sabahları işe yürüyerek gidiyorum zaten yolda dinlerim... sedefcim fikirlerim için teşekkürler... yardımcı oldun bana ee ne demişler akıl akıldan üstündür ...:46:

canım sen ne sıkıntı yapıyosun, bu senin daha ilk tekrarın, olucak o kadar kuzum :34: hangi yaprak testi aldın bende eğitimden yaprak test istiyorum, şu an sadece dinliyorum.
canım olgunlaşma sadece biyolojik fizyolojik yönden gelişmişlik, belirli bir görevi yerine getirme
hazırbulunuşluk = olgunlaşma + önyaşantı + ilgi + tutum
hazırbulunuşluk olgunlaşmayı da kapsıyo, extradan önyaşantı ilgi ve tutum da var
bi de olgunlaşma da çevresel faktörler yok, sadece biyolojik

Sedefcim çok teşekkürler hemen notlarıma ekliyorum bunları anladım bu sefer:)aslında özelliklerini anlıyorum soruda şıklarda ikisini verince karıştırıyorum işte :)
gittiğim kitapçıda sadece 1 yayının yaprak testleri vardı bu senenin henüz çıkmamış..Kuantum yayıncılık içinde 1260 tane soru var..daha yeni başladım çözmeye zaten soruları güzel..haklısın canım ben biraz aceleci davranıyorum hemen olsun istiyorum yanlışlar çıkınca çok üzülüyorum ama üzülmek hiç bişey kazandırmıyo insana..daha çok çalışmamız gerekiyo..başka şansımız yok...

bu arada yaprak testlerin fiyatı 9 tl tatlım...

Son düzenleme:
Herkese merhaba.

Bu dogrumu?

Esim katilmak istiyor.

Eşiniz önlisans mezunu mu ? :6:

Eğer öyleyse 2014 yılını beklemesi gerekiyor.:6:

ahh kızlar uyanalı kaç saat oldu çalışmaya başlayamadım.telefonum düşüp bozuldu.saatlerce açmaya uğraştım.telefon insanın eli,ayağı,kulağı gibi olmuş.onsuz olmuyo.neyse başardım açmayı..şimdi çalışma vakti :6:

Herkese merhaba.

Bu dogrumu?

Esim katilmak istiyor.

tatlım önlisans ise 2014 ü beklicek. lisans ise 2013 de de girebilir. ben böyle biliyorum.
hangi bölümden mezunsa o alan dersleri çalışıcak, ayrıca türkçe mat geo tarih coğ vatandaşlık çalışacak
kitaplarımı ben kitapseç.com dan alıyorum, tavsiye ederim :34:

günaydın kızlaaar :15:

dün öyt,gelişim ve öğrenmeden çalıştığım konuları tekrar edip test çözdüm :16:

bugün kişilik gelişimine başlıcamm :10:
süpersin süpeeerrr :8:
bu arada kişilik gelişimi çok zevkli bi konu canım :12: hadi bakalım iyi çalışmalar :54:

eğitim videolarını nerden diniosun canımmm
canım ben ihtiyaç dershanesine yazıldım. onun uzaktan eğitim sitesine üyeliğim yapıldı oradan dinliyorum. ama nette de var o videolar. onları indirip mp3 e çevirdim dinlemek daha az yoruyo :1:

Sabah işe 9 da gidiyorum.. aslında tembellik yapmasam kalkarım dediğin gibi.. bi süre sonrada alışırım .. zaten eşiim 7 de gidiyor işe onu yolcu etmek için zaten kalkıyorum sonra geri yatıyorum... yataktan kalktıktan sonra zaten uykum açılıyor.. en iyisi yatmıyım .. işe gidene kadar ne çalışsam kârdır.. videoları mp3 çevirmekde mantıklı sözelleri öeyle yapayım.. sabahları işe yürüyerek gidiyorum zaten yolda dinlerim... sedefcim fikirlerim için teşekkürler... yardımcı oldun bana ee ne demişler akıl akıldan üstündür ...:46:
bak işte ne güzel fırsatın da varmış tatlım. bence sen eşinle birlikte uyan onu işe yolladıktan sonra dersin başına geç, çok şey kazanırsın. ya en azından akşam eve geldiğinde için rahat olur. sabah çalıştığın için akşama az dersin kalır, hem erkenden bitirip erken yatarsın dinlenirsin canım. bi de sabah çalışmak daha verimli. keşke ben de erken kalkabilsem :37: ama ilerde denicem :31:
Sedefcim çok teşekkürler hemen notlarıma ekliyorum bunları anladım bu sefer:)aslında özelliklerini anlıyorum soruda şıklarda ikisini verince karıştırıyorum işte :)
gittiğim kitapçıda sadece 1 yayının yaprak testleri vardı bu senenin henüz çıkmamış..Kuantum yayıncılık içinde 1260 tane soru var..daha yeni başladım çözmeye zaten soruları güzel..haklısın canım ben biraz aceleci davranıyorum hemen olsun istiyorum yanlışlar çıkınca çok üzülüyorum ama üzülmek hiç bişey kazandırmıyo insana..daha çok çalışmamız gerekiyo..başka şansımız yok...

bu arada yaprak testlerin fiyatı 9 tl tatlım...

o tarz sorularda zaten maşallah şıklara büyüme olgunlaşma hazırbulunuşluk öğrenmeyi hemen ekliyolar canım :1: soru kolay ama şıklar karışık oluyo :1: olsun soru çöze çöze pekişçek bunlar. mesela bi örnek vereyim çocukların belirli bi yaşta küçük el kasları gelişir ve kalem tutabilir bu olgunlaşmadır. 7 yaşında okula giderek o kalemle yazı yazma isteğinde bulunması yazı yazmaya ilgili olması hazırbulunuşluktur. :34: gelişimde ulaş hocayı dinliyorum ben verdiği örneklerle kavradım diyebilirim :31: çok güzel örnekler veriyor.
bi yaprak test alıcam sanırım canım dediğine bi bakiim.daha dershanenin açılmasına çok var. eylülün 20 sinde taksitlerim başlıyor, yatırmaya gittiğimde ne zaman açılacağını sorayım :6:

ahh kızlar uyanalı kaç saat oldu çalışmaya başlayamadım.telefonum düşüp bozuldu.saatlerce açmaya uğraştım.telefon insanın eli,ayağı,kulağı gibi olmuş.onsuz olmuyo.neyse başardım açmayı..şimdi çalışma vakti :6:
kıyamammm.. olsun neyseki olmuş canım :8: ben de şimdi başlıcam geç kalkınca ancak oluyo :1:

tubişçim bu arada sen üstadımızsın, biz daha yemek memek hak getire :) senin payllaşımlarından gördüm de mmmm diyorum :) biz ne ara öğrenceksek, kimse de almaz valle :D:9:

Aşkolsun datlım şimdi de şimdi yapayım :34: O sekiz dakikalık pastadan mı bahsediyorsun meşhur:56:

tatlım önlisans ise 2014 ü beklicek. lisans ise 2013 de de girebilir. ben böyle biliyorum.
hangi bölümden mezunsa o alan dersleri çalışıcak, ayrıca türkçe mat geo tarih coğ vatandaşlık çalışacak
kitaplarımı ben kitapseç.com dan alıyorum, tavsiye ederim :34:

Kuzum o sitede daha mı uygun oluyor kitap fiyatları neden orayı tercih ediyorsun tam olarak?

o tarz sorularda zaten maşallah şıklara büyüme olgunlaşma hazırbulunuşluk öğrenmeyi hemen ekliyolar canım :1: soru kolay ama şıklar karışık oluyo :1: olsun soru çöze çöze pekişçek bunlar. mesela bi örnek vereyim çocukların belirli bi yaşta küçük el kasları gelişir ve kalem tutabilir bu olgunlaşmadır. 7 yaşında okula giderek o kalemle yazı yazma isteğinde bulunması yazı yazmaya ilgili olması hazırbulunuşluktur. :34: gelişimde ulaş hocayı dinliyorum ben verdiği örneklerle kavradım diyebilirim :31: çok güzel örnekler veriyor.
bi yaprak test alıcam sanırım canım dediğine bi bakiim.daha dershanenin açılmasına çok var. eylülün 20 sinde taksitlerim başlıyor, yatırmaya gittiğimde ne zaman açılacağını sorayım :6:
[/QUOTE]

evet karıştıralım diye yapıyolar..olgunlaşma biyolojik gelişme içeriyo sadece.yani çevrenin bi etkisi yok kendilinden zamanı gelince oluşuyo..hazırbulunuşluk olgunlaşmayıda içine alan daha geniş bi kavram(ilgi,tutum,öğrenme çevre etksi vs)anladığım kadarıyla böyle sanırım:)
tamam bende şu matta biraz ilerliyim ulaş hocaya bi bakarım:)kuantum yaprak testini alabilirsin tatlım fiyatı da uygun içindeki soru sayısıda çok..her konunun ayrı testi var içinde..ihtiyaç kitabındaki örneklere benzer soruları var gelişimde öyle şu anda..
bende bugün bilişsel gelişimi tekrar ettim yaprak teslerini çözdüm (40soru) şimdi dışarda işim var akşam eve gelincede mat çalışıcam..
canım sor bana da söyle ne zaman açılıyomuş dersanemiz bakalım:)

Back