• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

selam kızlarım:3:
ücretli yapıp yapmama konusunda tereddüte düştüm. bizim komşu kızı vardı tarih öğretmeni, bu sanırım 6. yılıydı kazanamadığı.üniyi bitirir bitrmez sürekli ücretli yaptı ama kazanamadı. bu yıl yapmadı ve 82küsür almış. annesine sordum kesinlikle yapma dedi aynı anda yürütmesi zor oluyor bu sene daha iyi çalışmaya çalış ama boşa gider emeğin ücretli yüzünden vs anlattı böyle.

annem de dedi kendi bilir hangisi aklına yatıyorsa öyle olsun. sanırım ben ikisini yürütemem kafam rahat 1 yıl daha çalışayım çok sıkı şekilde ardından olmazsa koleje girerim:26:
siz ne düşünüyorsunuz?

canım bende karasızım ya :18: bir de şöyle bi sorun var ablam öğretmen onun okulunda bazı arkadaşları ücretli öğretmenleri aşağılar dururmuş benim çok zoruma gider böyle şeyler ki böyle insanlar var :31: bizim burda belediyelere bazı branşlardan öğretmen alıyolar oraya başvurmayı düşünüyorum.seninde böyle bir imkanın varsa başvur kuzum..ablamda dershaneye git sadece alan için çalışma hayatını boşver diyo..bilemiyorum kararsızım ya ooooofff:5:

canım bende karasızım ya :18: bir de şöyle bi sorun var ablam öğretmen onun okulunda bazı arkadaşları ücretli öğretmenleri aşağılar dururmuş benim çok zoruma gider böyle şeyler ki böyle insanlar var :31: bizim burda belediyelere bazı branşlardan öğretmen alıyolar oraya başvurmayı düşünüyorum.seninde böyle bir imkanın varsa başvur kuzum..ablamda dershaneye git sadece alan için çalışma hayatını boşver diyo..bilemiyorum kararsızım ya ooooofff:5:

tuğbim biraz daha düşündüm de sanırım yapmayacagım başka iş. kpssye çalışılacak konu da yok artık belki ama bir kez daha şans denemek çok bir şey kaybettirmez ki mecburuz. bana kalırsa sende çalışma:26: ama yapabilirim diyorsan da ne ala. ben kendime güvenemiyorum bu konuda, yapamam:50:

tuğbim biraz daha düşündüm de sanırım yapmayacagım başka iş. kpssye çalışılacak konu da yok artık belki ama bir kez daha şans denemek çok bir şey kaybettirmez ki mecburuz. bana kalırsa sende çalışma:26: ama yapabilirim diyorsan da ne ala. ben kendime güvenemiyorum bu konuda, yapamam:50:

kuzucum büyük ihtimal bende çalışmıcam bu sene kazanamazsam bu seferde çalıştım da olmadı demek istemiyorum aslında.yapamam ikisini bir yürütemem diyosan çalışma canım benim sonuçta kpss daha önemli

kararınız kpss den yana ise ki bence yle de olmalı tek uğraşızı kpss olmalı

ne kolej ne dershane ne ücretli
yaşlarınız daha çok genç

millet nasıl atanıyorsa sizde oyle atanacak elinize ekmeğinizi alıp oyle evleneceksiniz

Rabbim yar ve yardımcınız olsun

yaşlarınız daha çok genç

millet nasıl atanıyorsa sizde oyle atanacak elinize ekmeğinizi alıp oyle evleneceksiniz

öle yapacagız clemim biz de, kararımızı verdik. aslında aileme sanki bu şekilde mahcubiyetimi gidermiş olacagımı düşündüm ama daha kötü mahcubiyet de yaşatmak var ucunda:31:

yaşlarınız daha çok genç

oooyy canım ya iyi dileklerin için çok sağol :21:
bu sene eve hapsolmayı istemiyorum clemim çünkü hapsoldukça ruhum daralıyor. çok asosyal oluyorum..ücretliye sıcak bakmıyorum büyük ihtimal yapmam ama belediyelere öğretmen alıyolarmış ona başvurayım diye düşünüyorum.olmadı mı dershaneye yazılcam alan için.yani ne olursa olsun evde değilim bu sene:1:12 metrekarelik odamdan artık çıkmanın zamanı geldi resmen ev hapsiydi benimki:9:kpss böyle mahkum eder insanı işte...
kuuuzuum inşallah bu sene atanırsın inşallah olmazsa birlikte hazırlanıp atanıcaz inşallah:16::16::16::16:

Son düzenleme:
günaydın kızlar gece 2 de yatıp 5.30 da kalktım dün sonrasındada malum anne yanında olunca kahvaltıya git gezme tozma gece eve gelip yattık hemen hepinizin bayramını kutluyorum
kpss ye gelince kimine açmayalım o konuyu dedim anlayana sistemi ve soruları anlattım derken atlattım herkesin benimle üzüldüğünü hissettim en azından eşimede dedimki bu sistem benimle inatlaşıyo ya daha benim ne inat oldugumu bilmiyo dedim seni aldım 7 yılda inadımla o işide alırım inşallah dedim baya güldü bana :27:
eylülde başlıyorum kızzzzzlarrrrrr türkçe mat ales kitabı ile giriş ,alanla gelişme,egitimle sonuç yapcam sobnra tekrar soru vs
ama bu sorular kasmadan incinmeden fedakarlık etmeden
ha bide napcam biliyomusunuz ben elişi ve örgüye bayılırım onlarada vakit ayırıcanm
ebonum yalnız bırakmam seni canım arkadaşım :48:
sedefim bu yıl ücretli yap kuzum sen pek çalışamadan aldın 77 yi 1 yıl daha dene olacagına eminim :31:
tubam alana beraber çalışcaz tamam mı sana önericem bilgi agırlıklı roman tarzı kitaplar var onları okucaz bu yıl genel kültür manyagı olacaz :35:
nilim ücretli düşünüyorum kısmet olursa.. bakalım hayırlısı ne ise o olsun hepimiz için. seneye de olmazsa zaten kendimi yıpratmak istemiyorum, hayat akıp gidiyo yaş geçiyo, bi yerlerden bi şeylerin ucunu tutmak gerekiyo. yine de büyük konuşmayayım ama seneye koleje girip orda devam etmek istiyorum tabii alınırsam :1:

bende senin gibi düşünüyorum canım.gk gy sınavına ne kadar çalışsakta artık sorular eski sorular değil şans işi ya da kulak dolgunluğu:31:

bende okul öncesi öğretmenliği alımının git gide azalacağını düşünüyorum.ki dört sene sonra ne olur bilemiyoruz.devletin işi belli olmaz:50:

herkes bişey der sedefim yeter ki kazanamaya gör oooff:14:anlamazlar ki halimizden anlamazlar.şöyle bir bakıyorum etrafıma ne kadar meslekdaşım varsa hepsi can atıyo kazansamda öğrencilerime kavuşsam diye.bu kadar hevesli insanlardan yararlanmak güzel bir nesil yetiştirmek yerine bizi böyle kitaplara mahkum ediyolar:47:

tabiki nilim birbirimize önereceğimiz çok şey olacak yine:29:hep beraber bu yılı atlatıp güzel puanlar alıcaz inşallah:16:
aynen tuğbam ya biz dururken burda gidiyolar onları alıyolar, ayıp ayıp :1: hele tanıdığım biri için diyorum, kendisi öğretmenlikten nefret ediyo, zaten hep istemeyerek okudu, hukuk istiyodu. şimdi almış 86 yı gidicek. :ssz: napalım iş iştir diyo :40:
sedefim kolej teklifi gelirse kesinlikle kaçırma
bu senin en büyük tecrüben olacaktır
ben ankarada bir kolejde etütlere girerken beni 6 gün istediler
asıl ders öğretmeni olarak dönem ortasıydı kpss ye çalışıyordum yine harıl harıl
dedim buraya kadar getirdim emeklerim boşa gitmesin ben kpss çalışayım dedim reddettim
noldu 78 aldım bir işe yaramadı
bu sisteme güvenilmiyor ki, sonraki yıl yana yana iş aradım dersanelere düştüm :27:
kolej çok daha rahat emin ol
ücretliyi kolej çıkmazsa dene, ama kolej olursa mutlaka gitmelisin
o sana her yerde referans sağlayacaktır
kolej deneyimi hiç birşeyde yok

ayrıca bayram gezmelerindeki tavsiyeleri de çok iyi anlıyorum
insan öğretmenliğin tadını bir kez aldımı başka iş yapamıyor
bende öğrenciyken satış asistanlığı yapmıştım, hemde yabancı bir firmada parası şartları çok iyiydi
şimdi yap deseler yapmam yapamam çünkü ben öğretmenim yaa
bu kadar birikimimi aktarmam lazım
o yüzden boşver o tipleri kulağına girmeden çıksın gitsin sözleri
ebonum eğer bu yıl koleji seçersem, tamamen ona odaklanmam gerekir. kpss kalır. çünkü orada imkanlar da çok iyi, benim için koleje girmek, hayatımdan kpssyi çıkarıp kolejde yükselmek için emek vermek demek. çünkü haftaiçi ve haftasonu her gün 8-6 mış çalışma saatleri, onu seneye düşünücem canım. 2.ye tekrar kpss yi denemek istediğim için onu şu an sildim, ücretli de daha rahat olurum diye onu düşünüyorum. haftasonu tatil, haftaiçi 2.30 a kadar. ama hayat ücretliyle devam etmez tabii, seneye de olmazsa o zaman koleje başvurcam
sedefcim bende 77 aldım ve 7 binlerdeyim insan üzlüyor tabi emeğimizizn karşılığını alamıyoruz malesef:(
sen de sınıfçı mısın kelebeğim? çünkü bu puanla 7binlerde olan başka branş görmedim. artık diyorum ki ben atanmasam bile bari şu önümdekiler gitsin de önüm açılsın. yoksa sınıfçılarla uğraşmak zor olucak.
selam kızlarım:3:
ücretli yapıp yapmama konusunda tereddüte düştüm. bizim komşu kızı vardı tarih öğretmeni, bu sanırım 6. yılıydı kazanamadığı.üniyi bitirir bitrmez sürekli ücretli yaptı ama kazanamadı. bu yıl yapmadı ve 82küsür almış. annesine sordum kesinlikle yapma dedi aynı anda yürütmesi zor oluyor bu sene daha iyi çalışmaya çalış ama boşa gider emeğin ücretli yüzünden vs anlattı böyle.

annem de dedi kendi bilir hangisi aklına yatıyorsa öyle olsun. sanırım ben ikisini yürütemem kafam rahat 1 yıl daha çalışayım çok sıkı şekilde ardından olmazsa koleje girerim:26:
siz ne düşünüyorsunuz?

ahh renk kuşum ben ne yapayım peki çok kararsız kaldım şimdi :26: ama benim ailevi durumumu biliyosun, sanırım evde kalsam bile rahatla çalışamıcam. :40:
renginam eğer dersen ki ''ben bu yıl çok çalışıcam, çok emek vericem, her şeyden fedakarlık yapıcam, sadece kpss ile olucam'' dersen ücretli yapma. ama bi de topiğimizde 2 farklı görüş var şimdi. kimimiz de diyoruz ki ''bu sorular zaten çalışanla çalışmayanı ayırt etcek sorular değildi, bu yıl kendime de vakit ayırıcam, sadece kpss ye yoğunlaşmıcam, ders çalışıcam ama geçen yılki kadar kendimi yormıcam'' diyo. eğer bu şekilde düşünüyosan o zaman ücretli yap kuzum. kpss ile başka bi işi yürütmeyi herkes yapamaz kuzum, ben de yapamam mesela, geçtiğimiz yıl çok zorlanmıştım. ama bu yıl değişik bi sınavla karşılaştığımız için görüşlerimiz değişti. sen çok çalışıp çalışmayacağının kararına göre bu tercihi yap kuzum

nilim ücretli düşünüyorum kısmet olursa.. bakalım hayırlısı ne ise o olsun hepimiz için. seneye de olmazsa zaten kendimi yıpratmak istemiyorum, hayat akıp gidiyo yaş geçiyo, bi yerlerden bi şeylerin ucunu tutmak gerekiyo. yine de büyük konuşmayayım ama seneye koleje girip orda devam etmek istiyorum tabii alınırsam :1:

aynen tuğbam ya biz dururken burda gidiyolar onları alıyolar, ayıp ayıp :1: hele tanıdığım biri için diyorum, kendisi öğretmenlikten nefret ediyo, zaten hep istemeyerek okudu, hukuk istiyodu. şimdi almış 86 yı gidicek. :ssz: napalım iş iştir diyo :40:

ebonum eğer bu yıl koleji seçersem, tamamen ona odaklanmam gerekir. kpss kalır. çünkü orada imkanlar da çok iyi, benim için koleje girmek, hayatımdan kpssyi çıkarıp kolejde yükselmek için emek vermek demek. çünkü haftaiçi ve haftasonu her gün 8-6 mış çalışma saatleri, onu seneye düşünücem canım. 2.ye tekrar kpss yi denemek istediğim için onu şu an sildim, ücretli de daha rahat olurum diye onu düşünüyorum. haftasonu tatil, haftaiçi 2.30 a kadar. ama hayat ücretliyle devam etmez tabii, seneye de olmazsa o zaman koleje başvurcam

sen de sınıfçı mısın kelebeğim? çünkü bu puanla 7binlerde olan başka branş görmedim. artık diyorum ki ben atanmasam bile bari şu önümdekiler gitsin de önüm açılsın. yoksa sınıfçılarla uğraşmak zor olucak.

ahh renk kuşum ben ne yapayım peki çok kararsız kaldım şimdi :26: ama benim ailevi durumumu biliyosun, sanırım evde kalsam bile rahatla çalışamıcam. :40:
renginam eğer dersen ki ''ben bu yıl çok çalışıcam, çok emek vericem, her şeyden fedakarlık yapıcam, sadece kpss ile olucam'' dersen ücretli yapma. ama bi de topiğimizde 2 farklı görüş var şimdi. kimimiz de diyoruz ki ''bu sorular zaten çalışanla çalışmayanı ayırt etcek sorular değildi, bu yıl kendime de vakit ayırıcam, sadece kpss ye yoğunlaşmıcam, ders çalışıcam ama geçen yılki kadar kendimi yormıcam'' diyo. eğer bu şekilde düşünüyosan o zaman ücretli yap kuzum. kpss ile başka bi işi yürütmeyi herkes yapamaz kuzum, ben de yapamam mesela, geçtiğimiz yıl çok zorlanmıştım. ama bu yıl değişik bi sınavla karşılaştığımız için görüşlerimiz değişti. sen çok çalışıp çalışmayacağının kararına göre bu tercihi yap kuzum

sedefim ben kpss için bu sene kendimi çok yıpratmayanlardan olucam bir işte çalışsamda çalışmasamda.mesela sevdiğim bir dizi varsa izlicem ders çalışmalıyım demicem..aklım dizide kalacağına izlemek daha mantıklı..hem bu sene o kadar yıprattımda kendimi ne oldu? çalışıcam tabiki derslere ama yeteri kadar hem bu sınava bu kadar çalışmaya değmezmiş onu gördüm:31:

sedefim ben kpss için bu sene kendimi çok yıpratmayanlardan olucam bir işte çalışsamda çalışmasamda.mesela sevdiğim bir dizi varsa izlicem ders çalışmalıyım demicem..aklım dizide kalacağına izlemek daha mantıklı..hem bu sene o kadar yıprattımda kendimi ne oldu? çalışıcam tabiki derslere ama yeteri kadar hem bu sınava bu kadar çalışmaya değmezmiş onu gördüm:31:

tuğbam vallahi çok haklısın. ben de öyle düşünüyorum aslında. ama bi yanım vicdan mı yapıyo ne ''saçmalama inekle koca yıl'' diyo. diğer yanım hooopp hemen devreye giriyo ''türkçede çalışılcak dilbigisi konusu mu kaldı, matta çalışılcak problem çeşidi mi kaldı, bu 2 derste yapılcak tek şey ales çözmek, gk ye hiç girmiyorum bile, ineklesen de bişey değişmicek bari günlerini güzel geçir'' diyo :27: ve bu tarafım daha ağır basıyo. hem bu şekilde bi yıl geçirirsek sınava da daha rahat gireriz, daha çabuk bi şekilde atlatırız sınav psikolojisini.:31:

tuğbam vallahi çok haklısın. ben de öyle düşünüyorum aslında. ama bi yanım vicdan mı yapıyo ne ''saçmalama inekle koca yıl'' diyo. diğer yanım hooopp hemen devreye giriyo ''türkçede çalışılcak dilbigisi konusu mu kaldı, matta çalışılcak problem çeşidi mi kaldı, bu 2 derste yapılcak tek şey ales çözmek, gk ye hiç girmiyorum bile, ineklesen de bişey değişmicek bari günlerini güzel geçir'' diyo :27: ve bu tarafım daha ağır basıyo. hem bu şekilde bi yıl geçirirsek sınava da daha rahat gireriz, daha çabuk bi şekilde atlatırız sınav psikolojisini.:31:

sedefim tabiki çalışıcaz bırakmak olmaz :34: ama daha sakin daha rahat çalışmalı bu sınava.ales çözmek mesela çok mantıklı sana katılıyorum.gk ye ise diyecek bişi bulamıyorum değmiyo yıpratmaya adamlar resmen avladılar bizi bu sene:18: ya ben bi de sınavı hayatımın merkezine koymayı hiç düşünmüyorum inan kuzum.öss de sadece dershanede dersi dinleyip denemelere girip kazandım sınavı.annemle kaç kere tartıştık sen çalışmıyorsun diyodu bana:1:

sedefim ben geçen yıl kpss için sağlığımdan bile oldum bir de ücretli yaparsam üstüne kaldıramam diye düşünüyorum onun dışında ben de çok sıkarak çalışmam kendimi artık ama yine de kafam rahat olsun diye ücretliden vazgeçtim kuzum. matematik ve alandan sorunum var onlara çok sıkı calışmaya karar verdim ama bu yılda olmazsa koleje girerim kpssyi de bırakırım belki hatta.

sedefim ben geçen yıl kpss için sağlığımdan bile oldum bir de ücretli yaparsam üstüne kaldıramam diye düşünüyorum onun dışında ben de çok sıkarak çalışmam kendimi artık ama yine de kafam rahat olsun diye ücretliden vazgeçtim kuzum. matematik ve alandan sorunum var onlara çok sıkı calışmaya karar verdim ama bu yılda olmazsa koleje girerim kpssyi de bırakırım belki hatta.

kuzum benim en iyi sen bilirsin kendini.eğer ders çalışmanı olumsuz bi şekilde etkileyecekse tabiki çalışma derim ben:34:

kuzum benim en iyi sen bilirsin kendini.eğer ders çalışmanı olumsuz bi şekilde etkileyecekse tabiki çalışma derim ben:34:

aynen kuzum napim vallahi bu yılda biraz uğraşayım olmazsa da olmaz artık. içimiizde hep bir umut olmasa hiç girmem kpssye ama işte :97:

şenlik vardı burda sabahtan gittik yandık güneşten kuzum ya kollarım yüzüm kıpkırmızı suan:52:

aynen kuzum napim vallahi bu yılda biraz uğraşayım olmazsa da olmaz artık. içimiizde hep bir umut olmasa hiç girmem kpssye ama işte :97:

şenlik vardı burda sabahtan gittik yandık güneşten kuzum ya kollarım yüzüm kıpkırmızı suan:52:

aaahh o umut olmasa zaten yaşama sevincimiz olmaz :31:

kuzum krem sür acıyosa kıyamam ooyy:29:
ne festivaliydi canım merak ettim :44:

aaahh o umut olmasa zaten yaşama sevincimiz olmaz :31:

kuzum krem sür acıyosa kıyamam ooyy:29:
ne festivaliydi canım merak ettim :44:

sürdüm kuzum. yerli festivaller olur ya buradaki de öyleydi canım bir adı yok yani. yerli sanatçılar falan vardı.

Back