kızlar affınıza sığınarak bir şey söylemek istiyorum birkaç sayfa öncesinde kararsızlığa düşmüşsünüz tamamen kpssye mi odaklanalım yoksa hayat arasında mı kpss çalışalım diye, ben sınavdan çıkınca herkes gibi iç muhasebemi yapmaya başladım sınav malum zordu
acaba yeterince çalışmadım mı başka şeylere boş yere çok vakit mi harcadım az mı çalıştım biraz daha mı test çözseydim, çok mu tv izledim çok mu gezdim vs vs vs bunlara halen değişik zamanlarda değişik cevaplar buluyorum bazen diyorum ki ben eşşek gibi çalıştım bazende diyorumki o kadarda çalışmadım ya çok dengesiz bir durum var içinden çıkamıyorum:18:tv izledim mi?kasım ayına kadar evet dersaneden geldiğimde 2 saat yemekteyizi deniz yıldızını izlerdim birde çok kısa bir süre kuzetgüney izledim ondan sonra tvnu hayatımdan çıkardım,sadece yemek yerken odadan salona geçerken 5-10dk molalarda baktım bazen takılıp kaldığımda oldu tabi ama haftada bir gün şu dizim vardı diye tv başına geçmedim, hep dersaneye gittim dersaneyi temizlikçi ablalarla açıyorduk neredeyse
tüm dersane denemelerine girdim düzenli olarak,derslere düzenli olarak gittimi eğitim derslerinde pür dikkattim anlamadığım aklıma takılan ama konu dışına çıkmayan her şeyi sordum, soru çözdüm soruları anınında hocalara sordum eve geldim sorduğum sorulara tekrar baktım, tarihi ve coğrafyayı belli bir süre hiç çalışmadım o benim ihmalkarlığımdı
tarihe çalışmaya aralık ayında başladım ocakta tutuşmaya başladım test kitapları bomboş konular ilerledi netlerim berbat
hele coğrafyanın yüzüne bakmadım marta kadar, tarihe yüklendim ama eğitimi hiç bırakmadım eğitim netlerimde kötü geliyordu ocak-şubat arası dibe vurdum depresyona girdim bir yandan ağlıyorum bir yandan çalışıyorum, "öss gibi olmucak, bırakmıcaksın! yapmak zorundasın !elinden geleni yapmazsan sonrasında istediğin kadar üzül kar etmicek!dedim hep kendime bu süre çok uzun sürdü ya da bana öyle geldi bir deneme sonrası resmen tekrar ayağa kalktım eğitim netim 20 net birden arttı o bana çok moral oldu gkgy 2-3net artıyordu sadece çok kafama takmadım eğitime daha da yüklendim, gkgyden coğrafya çalışmasına başladım hızlandırdım her şeyi rayına oturttum derken alan sınavı çıktı onda da derslere düzenli gittim alana neredeyse hiç vakit ayırmadım soru bankası aldım ama türk usulü ilk testleri çözüp bıraktım
alanada alıştım moral olarak derken bu kez yeni konular eklendi falan nasıl olduysa bana bir sakinlik geldi yaparız olur hallolur demeye başladım, çağdaşla ilgili ilk kitap çıktığı anda ki o da hakan dedenin kitabıdır aldım onu hemen okumaya başladım roman gibiydi zaten aklımda kaldı baya,böyle böyle mayısa kadar geldim tarih netlerim hala çok yükselmiyodu üstelik matematik netlerimde düşüşe geçmişti...son aya konu bırakmadım haziran ayında çıkmış soruları çözdüm, jana,pomem,asteğmenlik bu gibi sınavları da çözdüm ardından piyasa dersanelerinin tglerini aldım 4-5 tane onlarıda çözdüm zaten temmuz ayı geldi son denememi sınavdan bir gün önce çözdüm, bir yandan da tarih soru bankası aldım onu bitirdim alana çok az baktım kimse yapamıcak zaten diye bi düşünceye sahiptim o nedenlede rahattım birde bu sene olmucak gözüyle bakıyodum kendime çıkmış sorulardaki netlerim gayet iyiydi ama o soruları kaç yerde çözdüm yani...kendimi kandırmak istemiyordum sadece tek yaptığım devam etmek oldu, o yolun sonuna kadar gitmek hedefimdi, tabi bu arada bazı iş başvurularında bulundum birde onlarla uğraştım kimisi olumsuz oldu kimisi olumlu geçti...bu süreç boyunca en büyük destekçim kesinlikle kendimdim kendimi azarladım da kendimi övdümde ondan sonraki en büyük destekçim annem-babam ve sevdiğimdi
h.sonları neredeyse hiç çalışamadım ama kafamıda tam anlamıyla boşaltamadım aklımda hep ders çalışmak oluyordu gezdiğim zamanlarda ama genede evden masadan biraz olsun uzak kalmak iyi geliyormuş sanırım,sınava girmeden önce bir yerle anlaşmıştım işim hazırdı ama asla stresim az değildi hatta daha çok stresliydim ama gkgy ve eğitim oturumundan sonra alan sınavına çook rahat girdim gkgy böyleyse alan kim bilir nasıldır çok zor olsa zaten kimse yapamaz çok kolay olsa o zamanda herkes yapar sal gitsin kızım dedim,sınavda soruları çözerken çalıştığım yerlerden geldi hep sorular göz ucuyla baktığım a şuraya da bakayım dediğim yerlerden 3-5 soru geldi, sınav bitti ama ben kuş gibi falan değilim sorular açıklandı ona da bakamadım içime taş oturdu 2 hafta sonra zar zorda olsa bakmaya yeltendim gkgy kısmı iyi değil gibiydi, eğitime baktım alanda da son bir kuvvet baktım forumlarda millet uçmuş gidiyo forumlara bakınca puanımı görünce şaşırdım demek ki bol keseden atanlar çokmuş, çok uzattım kızlar ama son artık bayram temizliği dolayısıyla odadaki kitap yığınını poşetlere koydum 7poşet kitap-test-deneme çıktı odadan inşallah o şekilde bir sınav için tekrar girmezler hayatıma ve hepimizin odasından da hayatından da bir an önce çıkarlar