• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

Rengina bende pazartesi goruşcem benim damat adayiyla:) valla bende gunese ckmiyorum yanmamak icin bende hemen kıpkirmizi olurumda:) bide bizm bu 2.gorusmemiz olacak:) sanirim pazarteside sevglm olacak:)):52:

hadi hayırlısıyla olur inşallah janecim:12:
ben sarışınım o yüzden çabuk çekiyorum güneşi yarım saat kalsam anında domatese dönüyorum:1:

kızlar affınıza sığınarak bir şey söylemek istiyorum birkaç sayfa öncesinde kararsızlığa düşmüşsünüz tamamen kpssye mi odaklanalım yoksa hayat arasında mı kpss çalışalım diye, ben sınavdan çıkınca herkes gibi iç muhasebemi yapmaya başladım sınav malum zordu:25:acaba yeterince çalışmadım mı başka şeylere boş yere çok vakit mi harcadım az mı çalıştım biraz daha mı test çözseydim, çok mu tv izledim çok mu gezdim vs vs vs bunlara halen değişik zamanlarda değişik cevaplar buluyorum bazen diyorum ki ben eşşek gibi çalıştım bazende diyorumki o kadarda çalışmadım ya çok dengesiz bir durum var içinden çıkamıyorum:18:tv izledim mi?kasım ayına kadar evet dersaneden geldiğimde 2 saat yemekteyizi deniz yıldızını izlerdim birde çok kısa bir süre kuzetgüney izledim ondan sonra tvnu hayatımdan çıkardım,sadece yemek yerken odadan salona geçerken 5-10dk molalarda baktım bazen takılıp kaldığımda oldu tabi ama haftada bir gün şu dizim vardı diye tv başına geçmedim, hep dersaneye gittim dersaneyi temizlikçi ablalarla açıyorduk neredeyse:9:tüm dersane denemelerine girdim düzenli olarak,derslere düzenli olarak gittimi eğitim derslerinde pür dikkattim anlamadığım aklıma takılan ama konu dışına çıkmayan her şeyi sordum, soru çözdüm soruları anınında hocalara sordum eve geldim sorduğum sorulara tekrar baktım, tarihi ve coğrafyayı belli bir süre hiç çalışmadım o benim ihmalkarlığımdı:47:tarihe çalışmaya aralık ayında başladım ocakta tutuşmaya başladım test kitapları bomboş konular ilerledi netlerim berbat:17:hele coğrafyanın yüzüne bakmadım marta kadar, tarihe yüklendim ama eğitimi hiç bırakmadım eğitim netlerimde kötü geliyordu ocak-şubat arası dibe vurdum depresyona girdim bir yandan ağlıyorum bir yandan çalışıyorum, "öss gibi olmucak, bırakmıcaksın! yapmak zorundasın !elinden geleni yapmazsan sonrasında istediğin kadar üzül kar etmicek!dedim hep kendime bu süre çok uzun sürdü ya da bana öyle geldi bir deneme sonrası resmen tekrar ayağa kalktım eğitim netim 20 net birden arttı o bana çok moral oldu gkgy 2-3net artıyordu sadece çok kafama takmadım eğitime daha da yüklendim, gkgyden coğrafya çalışmasına başladım hızlandırdım her şeyi rayına oturttum derken alan sınavı çıktı onda da derslere düzenli gittim alana neredeyse hiç vakit ayırmadım soru bankası aldım ama türk usulü ilk testleri çözüp bıraktım:25:alanada alıştım moral olarak derken bu kez yeni konular eklendi falan nasıl olduysa bana bir sakinlik geldi yaparız olur hallolur demeye başladım, çağdaşla ilgili ilk kitap çıktığı anda ki o da hakan dedenin kitabıdır aldım onu hemen okumaya başladım roman gibiydi zaten aklımda kaldı baya,böyle böyle mayısa kadar geldim tarih netlerim hala çok yükselmiyodu üstelik matematik netlerimde düşüşe geçmişti...son aya konu bırakmadım haziran ayında çıkmış soruları çözdüm, jana,pomem,asteğmenlik bu gibi sınavları da çözdüm ardından piyasa dersanelerinin tglerini aldım 4-5 tane onlarıda çözdüm zaten temmuz ayı geldi son denememi sınavdan bir gün önce çözdüm, bir yandan da tarih soru bankası aldım onu bitirdim alana çok az baktım kimse yapamıcak zaten diye bi düşünceye sahiptim o nedenlede rahattım birde bu sene olmucak gözüyle bakıyodum kendime çıkmış sorulardaki netlerim gayet iyiydi ama o soruları kaç yerde çözdüm yani...kendimi kandırmak istemiyordum sadece tek yaptığım devam etmek oldu, o yolun sonuna kadar gitmek hedefimdi, tabi bu arada bazı iş başvurularında bulundum birde onlarla uğraştım kimisi olumsuz oldu kimisi olumlu geçti...bu süreç boyunca en büyük destekçim kesinlikle kendimdim kendimi azarladım da kendimi övdümde ondan sonraki en büyük destekçim annem-babam ve sevdiğimdi:16:h.sonları neredeyse hiç çalışamadım ama kafamıda tam anlamıyla boşaltamadım aklımda hep ders çalışmak oluyordu gezdiğim zamanlarda ama genede evden masadan biraz olsun uzak kalmak iyi geliyormuş sanırım,sınava girmeden önce bir yerle anlaşmıştım işim hazırdı ama asla stresim az değildi hatta daha çok stresliydim ama gkgy ve eğitim oturumundan sonra alan sınavına çook rahat girdim gkgy böyleyse alan kim bilir nasıldır çok zor olsa zaten kimse yapamaz çok kolay olsa o zamanda herkes yapar sal gitsin kızım dedim,sınavda soruları çözerken çalıştığım yerlerden geldi hep sorular göz ucuyla baktığım a şuraya da bakayım dediğim yerlerden 3-5 soru geldi, sınav bitti ama ben kuş gibi falan değilim sorular açıklandı ona da bakamadım içime taş oturdu 2 hafta sonra zar zorda olsa bakmaya yeltendim gkgy kısmı iyi değil gibiydi, eğitime baktım alanda da son bir kuvvet baktım forumlarda millet uçmuş gidiyo forumlara bakınca puanımı görünce şaşırdım demek ki bol keseden atanlar çokmuş, çok uzattım kızlar ama son artık bayram temizliği dolayısıyla odadaki kitap yığınını poşetlere koydum 7poşet kitap-test-deneme çıktı odadan inşallah o şekilde bir sınav için tekrar girmezler hayatıma ve hepimizin odasından da hayatından da bir an önce çıkarlar:nazar:

nilim ücretli düşünüyorum kısmet olursa.. bakalım hayırlısı ne ise o olsun hepimiz için. seneye de olmazsa zaten kendimi yıpratmak istemiyorum, hayat akıp gidiyo yaş geçiyo, bi yerlerden bi şeylerin ucunu tutmak gerekiyo. yine de büyük konuşmayayım ama seneye koleje girip orda devam etmek istiyorum tabii alınırsam :1:

aynen tuğbam ya biz dururken burda gidiyolar onları alıyolar, ayıp ayıp :1: hele tanıdığım biri için diyorum, kendisi öğretmenlikten nefret ediyo, zaten hep istemeyerek okudu, hukuk istiyodu. şimdi almış 86 yı gidicek. :ssz: napalım iş iştir diyo :40:

ebonum eğer bu yıl koleji seçersem, tamamen ona odaklanmam gerekir. kpss kalır. çünkü orada imkanlar da çok iyi, benim için koleje girmek, hayatımdan kpssyi çıkarıp kolejde yükselmek için emek vermek demek. çünkü haftaiçi ve haftasonu her gün 8-6 mış çalışma saatleri, onu seneye düşünücem canım. 2.ye tekrar kpss yi denemek istediğim için onu şu an sildim, ücretli de daha rahat olurum diye onu düşünüyorum. haftasonu tatil, haftaiçi 2.30 a kadar. ama hayat ücretliyle devam etmez tabii, seneye de olmazsa o zaman koleje başvurcam

sen de sınıfçı mısın kelebeğim? çünkü bu puanla 7binlerde olan başka branş görmedim. artık diyorum ki ben atanmasam bile bari şu önümdekiler gitsin de önüm açılsın. yoksa sınıfçılarla uğraşmak zor olucak.

ahh renk kuşum ben ne yapayım peki çok kararsız kaldım şimdi :26: ama benim ailevi durumumu biliyosun, sanırım evde kalsam bile rahatla çalışamıcam. :40:
renginam eğer dersen ki ''ben bu yıl çok çalışıcam, çok emek vericem, her şeyden fedakarlık yapıcam, sadece kpss ile olucam'' dersen ücretli yapma. ama bi de topiğimizde 2 farklı görüş var şimdi. kimimiz de diyoruz ki ''bu sorular zaten çalışanla çalışmayanı ayırt etcek sorular değildi, bu yıl kendime de vakit ayırıcam, sadece kpss ye yoğunlaşmıcam, ders çalışıcam ama geçen yılki kadar kendimi yormıcam'' diyo. eğer bu şekilde düşünüyosan o zaman ücretli yap kuzum. kpss ile başka bi işi yürütmeyi herkes yapamaz kuzum, ben de yapamam mesela, geçtiğimiz yıl çok zorlanmıştım. ama bu yıl değişik bi sınavla karşılaştığımız için görüşlerimiz değişti. sen çok çalışıp çalışmayacağının kararına göre bu tercihi yap kuzum

evet canım bende sınıfçıyım doğru söylüyorsun bu puana bu sıralama çok kötü demekkii bizden çok çok iyiler var ama atama işi birazda kısmet artık benim dayım 69 ile atanmışıttı hiç umudu yoktu. belki şubat atamasıyla 8 bin kişi alırsa atanırız inşallah ya da kısmet hangi seneyse:34:

Rengina bende pazartesi goruşcem benim damat adayiyla:) valla bende gunese ckmiyorum yanmamak icin bende hemen kıpkirmizi olurumda:) bide bizm bu 2.gorusmemiz olacak:) sanirim pazarteside sevglm olacak:)):52:
hadi hayırlısı canım :16:
kızlar affınıza sığınarak bir şey söylemek istiyorum birkaç sayfa öncesinde kararsızlığa düşmüşsünüz tamamen kpssye mi odaklanalım yoksa hayat arasında mı kpss çalışalım diye, ben sınavdan çıkınca herkes gibi iç muhasebemi yapmaya başladım sınav malum zordu:25:acaba yeterince çalışmadım mı başka şeylere boş yere çok vakit mi harcadım az mı çalıştım biraz daha mı test çözseydim, çok mu tv izledim çok mu gezdim vs vs vs bunlara halen değişik zamanlarda değişik cevaplar buluyorum bazen diyorum ki ben eşşek gibi çalıştım bazende diyorumki o kadarda çalışmadım ya çok dengesiz bir durum var içinden çıkamıyorum:18:tv izledim mi?kasım ayına kadar evet dersaneden geldiğimde 2 saat yemekteyizi deniz yıldızını izlerdim birde çok kısa bir süre kuzetgüney izledim ondan sonra tvnu hayatımdan çıkardım,sadece yemek yerken odadan salona geçerken 5-10dk molalarda baktım bazen takılıp kaldığımda oldu tabi ama haftada bir gün şu dizim vardı diye tv başına geçmedim, hep dersaneye gittim dersaneyi temizlikçi ablalarla açıyorduk neredeyse:9:tüm dersane denemelerine girdim düzenli olarak,derslere düzenli olarak gittimi eğitim derslerinde pür dikkattim anlamadığım aklıma takılan ama konu dışına çıkmayan her şeyi sordum, soru çözdüm soruları anınında hocalara sordum eve geldim sorduğum sorulara tekrar baktım, tarihi ve coğrafyayı belli bir süre hiç çalışmadım o benim ihmalkarlığımdı:47:tarihe çalışmaya aralık ayında başladım ocakta tutuşmaya başladım test kitapları bomboş konular ilerledi netlerim berbat:17:hele coğrafyanın yüzüne bakmadım marta kadar, tarihe yüklendim ama eğitimi hiç bırakmadım eğitim netlerimde kötü geliyordu ocak-şubat arası dibe vurdum depresyona girdim bir yandan ağlıyorum bir yandan çalışıyorum, "öss gibi olmucak, bırakmıcaksın! yapmak zorundasın !elinden geleni yapmazsan sonrasında istediğin kadar üzül kar etmicek!dedim hep kendime bu süre çok uzun sürdü ya da bana öyle geldi bir deneme sonrası resmen tekrar ayağa kalktım eğitim netim 20 net birden arttı o bana çok moral oldu gkgy 2-3net artıyordu sadece çok kafama takmadım eğitime daha da yüklendim, gkgyden coğrafya çalışmasına başladım hızlandırdım her şeyi rayına oturttum derken alan sınavı çıktı onda da derslere düzenli gittim alana neredeyse hiç vakit ayırmadım soru bankası aldım ama türk usulü ilk testleri çözüp bıraktım:25:alanada alıştım moral olarak derken bu kez yeni konular eklendi falan nasıl olduysa bana bir sakinlik geldi yaparız olur hallolur demeye başladım, çağdaşla ilgili ilk kitap çıktığı anda ki o da hakan dedenin kitabıdır aldım onu hemen okumaya başladım roman gibiydi zaten aklımda kaldı baya,böyle böyle mayısa kadar geldim tarih netlerim hala çok yükselmiyodu üstelik matematik netlerimde düşüşe geçmişti...son aya konu bırakmadım haziran ayında çıkmış soruları çözdüm, jana,pomem,asteğmenlik bu gibi sınavları da çözdüm ardından piyasa dersanelerinin tglerini aldım 4-5 tane onlarıda çözdüm zaten temmuz ayı geldi son denememi sınavdan bir gün önce çözdüm, bir yandan da tarih soru bankası aldım onu bitirdim alana çok az baktım kimse yapamıcak zaten diye bi düşünceye sahiptim o nedenlede rahattım birde bu sene olmucak gözüyle bakıyodum kendime çıkmış sorulardaki netlerim gayet iyiydi ama o soruları kaç yerde çözdüm yani...kendimi kandırmak istemiyordum sadece tek yaptığım devam etmek oldu, o yolun sonuna kadar gitmek hedefimdi, tabi bu arada bazı iş başvurularında bulundum birde onlarla uğraştım kimisi olumsuz oldu kimisi olumlu geçti...bu süreç boyunca en büyük destekçim kesinlikle kendimdim kendimi azarladım da kendimi övdümde ondan sonraki en büyük destekçim annem-babam ve sevdiğimdi:16:h.sonları neredeyse hiç çalışamadım ama kafamıda tam anlamıyla boşaltamadım aklımda hep ders çalışmak oluyordu gezdiğim zamanlarda ama genede evden masadan biraz olsun uzak kalmak iyi geliyormuş sanırım,sınava girmeden önce bir yerle anlaşmıştım işim hazırdı ama asla stresim az değildi hatta daha çok stresliydim ama gkgy ve eğitim oturumundan sonra alan sınavına çook rahat girdim gkgy böyleyse alan kim bilir nasıldır çok zor olsa zaten kimse yapamaz çok kolay olsa o zamanda herkes yapar sal gitsin kızım dedim,sınavda soruları çözerken çalıştığım yerlerden geldi hep sorular göz ucuyla baktığım a şuraya da bakayım dediğim yerlerden 3-5 soru geldi, sınav bitti ama ben kuş gibi falan değilim sorular açıklandı ona da bakamadım içime taş oturdu 2 hafta sonra zar zorda olsa bakmaya yeltendim gkgy kısmı iyi değil gibiydi, eğitime baktım alanda da son bir kuvvet baktım forumlarda millet uçmuş gidiyo forumlara bakınca puanımı görünce şaşırdım demek ki bol keseden atanlar çokmuş, çok uzattım kızlar ama son artık bayram temizliği dolayısıyla odadaki kitap yığınını poşetlere koydum 7poşet kitap-test-deneme çıktı odadan inşallah o şekilde bir sınav için tekrar girmezler hayatıma ve hepimizin odasından da hayatından da bir an önce çıkarlar:nazar:

canım ne güzel kendince bişeyleri rayına oturtmuşsun ders çalışırken.bi de kendince ders çalışma stilin var ve nasıl öğreneceğinden haberdarsın ne güzel.belkide ben kendime uygun ders çalışma yöntemini bilmiyorum hala ama bu seneden farklı bir yaşantımın farklı bir düzenimin olmasını istiyorum.çünkü ben ne zaman bişeyleri önemsemeye başlasam olmuyo stres yapıyorum.iyi dileklerin için sağol kuzum inşallahhh herkes kurtulur bu çileden:16::16:

Son düzenleme:
kpsshayali bizim yüzümüzde 2014te güler inşallah canım:31:

günaydın kızlar
nasılsınız bakalım?

geçmişe bir bakındım ...
kızlar sınavın tüm hayatınızı ele geçirmesine izin vermeyin. tabi ki fedakarlık olacak ama sakın ipleri eline vermeyin.
atıp tutmak istemem kesinlikle...ama bence tek kural planlı programlı çalışmak...benim eylülde başlayan program taslağım var elimde...isteyene mail atabilirim. ben en verimli o zaman çalıştım. ofisokulu da ihmal etmeyin lütfen.

bu sene önümüz açık. adam gibi kaynaklar çıkar. çok daha bilinçli çalışılır.

günaydın kızlar
nasılsınız bakalım?

geçmişe bir bakındım ...
kızlar sınavın tüm hayatınızı ele geçirmesine izin vermeyin. tabi ki fedakarlık olacak ama sakın ipleri eline vermeyin.
atıp tutmak istemem kesinlikle...ama bence tek kural planlı programlı çalışmak...benim eylülde başlayan program taslağım var elimde...isteyene mail atabilirim. ben en verimli o zaman çalıştım. ofisokulu da ihmal etmeyin lütfen.

vermem kuzum vermem kpss hayatımda yeteri adar olacak.bırakacak mıyım kpss yi hayır tabiki ama hayatımın merkezine koymıcam.dediğin gibi planlı çalışmak önemli.ofis okulu kesinlikle aklımın bir köşesinde tutucam.ablamın eşi matematik öğretmeni onunla çalışıcam matematiği. çok sağol canım önerilerin için :16::16:

Son düzenleme:
slm kızlar ben geldimm :3: kaç gündür nişan kına düğün gezip duruyorum bugün yine bir düğün var kurtlarımı döktüm iyice:1:
Hoş buldum,kararlarınız kesinleşti mi ? :31:
benimki kesinleşti canım yüksek lisansa başvuracağım ücretliye başvuracağım kalan zamanda da kpss çalışacağım:6::6:
kızceler öyle kızarık ki yanaklarım sevdicekle 1 yıldır görüşemiyoruz görünce kaçacak valla:52:
1 yılın özlemi var kuzum ne kaçması hem sen her halinle güzelsin fıstığım :34::16::16:

4000 olursa benimki de gider :31:
ama erkek arkadaşın büyük ihtimal gider canım
inşallah erkek arkadaşın atanır tubişim buna gerçekten çok sevinirim :52:
günaydın kızlar
nasılsınız bakalım?

geçmişe bir bakındım ...

bu yılı ben hatırlamak bile istemiyorum her anlamda çok kötü geçti geçmişin izlerini silmek istiyorum hayatıma yeni bir sayfa açtım eski ben yok artık benim için 2013 yılı 8 senemi verdiğim insanın beni öylece bırakıp gitmesiyle kapandı artık bundan sonra gönül işleri bitti kariyer işleri başladı :27:

slm kızlar ben geldimm :3: kaç gündür nişan kına düğün gezip duruyorum bugün yine bir düğün var kurtlarımı döktüm iyice:1:
benimki kesinleşti canım yüksek lisansa başvuracağım ücretliye başvuracağım kalan zamanda da kpss çalışacağım:6::6:

1 yılın özlemi var kuzum ne kaçması hem sen her halinle güzelsin fıstığım :34::16::16:

bu yılı ben hatırlamak bile istemiyorum her anlamda çok kötü geçti geçmişin izlerini silmek istiyorum hayatıma yeni bir sayfa açtım eski ben yok artık benim için 2013 yılı 8 senemi verdiğim insanın beni öylece bırakıp gitmesiyle kapandı artık bundan sonra gönül işleri bitti kariyer işleri başladı :27:

inşallah ayşom :16:
kendini toparlamana çok sevindim bu arada :21:

sen daha güzelsin güzeller güzelim:21:

günaydın kızlar
nasılsınız bakalım?

geçmişe bir bakındım ...

Değil işte hocam. Nasip de var işin ucunda.Eski sistem devam etse ben p10'da 226.sıradayım,haritadan yer beğenecktim.Şimdi...:14: 1 yıl daha sil baştan.:50:

saolun kızlar inşallah sizlerin çok güzel yerlere atanmanızı kutlucaz en kısa zamanda burda:16:sizlerde belki tüm sene boyunca nasıl çalıştığınızı yazıp paylaşırsanız birbiriniz için verimli olabilir ben mesela buraya yazınca şunu farkettim hayatımdan tv.nu iyiki çıkarmışım şimdi boş olmama rağmen tv izlemiyorum hakikaten hiçbir şey yok çünkü izlenicek çok vaktimi alıyormuş onun yerine h.sonları tiyatroya gittim,sinemaya gittim sevdiğimle daha iyisiyle doldurmuşum o boşluğu:34:sizlerinde neleri vardır kimbilir:52:

merhaba

az biraz ruhum sıkkın

iyi olmaya çalışıyorum...hamilelik psikolojisi sanrıım

hiç, hayatınıza format atmanız gerektiğini düşündünüz mü?

Değil işte hocam. Nasip de var işin ucunda.Eski sistem devam etse ben p10'da 226.sıradayım,haritadan yer beğenecktim.Şimdi...:14: 1 yıl daha sil baştan.:50:

nasipten öte yol mu var yavrum?

bak 3 yılım bu bozkırda geçti. eşşek gibi çalıştım bu sene? niye? burada büyümesin diye oğlum... peki şimdi nereyi yazacağım? ilçeyi...
niye?

NASİP

kızçeler özledim sizi :38: konyadayım :12:
beyazannem planını programını burdan paylaşırmısın :4:
clemim sana dönecem bi ara dertleşicez tamam mı :29:
kızlar tubam renginam sedefim kpss var hayatımızda ama dertsiz tasasız kpss var :31: ben 7.girişim olacak pes etmediysem kimse pes etmeyecek :20:

merhaba

az biraz ruhum sıkkın

iyi olmaya çalışıyorum...hamilelik psikolojisi sanrıım

hiç, hayatınıza format atmanız gerektiğini düşündünüz mü?
kpssyi kazanamadığımı anladığım gün düşündüm. daha öncede düşündüm ama kaldığım yerden devam etmek gerektiğini görmek çok koydu. akışına bırakmak lazımmış:31:
kızçeler özledim sizi :38: konyadayım :12:
beyazannem planını programını burdan paylaşırmısın :4:
clemim sana dönecem bi ara dertleşicez tamam mı :29:
kızlar tubam renginam sedefim kpss var hayatımızda ama dertsiz tasasız kpss var :31: ben 7.girişim olacak pes etmediysem kimse pes etmeyecek :20:

etmeyeceğiz inşallah canım. bir şey sormak istiyorum senin diğer girdiklerinde ucundan mı kaçırdın kuzu? yoksa çalışamamış mıydın da olmadı:26:

atanıp gidecektim...turanı alıp... sonra bebek geldi...

gitsem nereye gideceğim? nereye kadar gidebilirim? ne zamana kadar?

boşanmak falan istemiyorum... şimdi çanakkale yazsam, 1 yıl uzak kalırım da eş durumundan hemen gelemezsem?

annemler de ilçeyi yaz dedi zaten.

ben yorgunum... atanmak çare değilmiş...bu günlerde yaşamaya gücüm yok.

sadece kafam biraz sakinlesin istiyorum...format...tertemiz....hiç bir şey olmamış gibi.

atanıp gidecektim...turanı alıp... sonra bebek geldi...

gitsem nereye gideceğim? nereye kadar gidebilirim? ne zamana kadar?

boşanmak falan istemiyorum... şimdi çanakkale yazsam, 1 yıl uzak kalırım da eş durumundan hemen gelemezsem?

annemler de ilçeyi yaz dedi zaten.

ben yorgunum... atanmak çare değilmiş...bu günlerde yaşamaya gücüm yok.

sadece kafam biraz sakinlesin istiyorum...format...tertemiz....hiç bir şey olmamış gibi.

kuzum anneni kocanı bir kenara at şimdi sen asıl ne istiyorsun o önemli. kararı sadece sana bıraksalardı neyi seçerdin ya da nereyi seçerdin?

Back