Rica ederimm.Canım sen ihtiyaç dershanesine yazılmıştın dimi yanlış hatırlamıyorsam?
sağol canım. biliyo musun, babamın yokluğunu hiç hissetmedim. annem benim ailem oldu. hem annelik yaptı hem babalık. onun hakkını ödeyemem. ama atanarak ikimize yeni bi hayat sunarak ona teşekkür edebilirim. bu yüzden de çok çalışıcam ve başarıcamiçimde acayip ders çalışma isteği var
konu testlerim bitti..
şu 2 soruda takıldım, yardımlarınıza ihtiyacım varrrr
1) I.Yabgu
II. Şad
III. Aygucı
Yukarıda verilenlerden hangilerinde hükümdar soyundan gelme zorunluluğu vardır?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve II
D) II ve III
E) I, II ve III
2) İslamiyet öncesi Türk topluluklarında öldükten sonra yaşama inanıldığı bilinmektedir.
Bu bilgiye göre Türklerle ilgili olarak ;
I. Ölen kişinin atı ve eşyalarıyla birlikte gömülmesi,
II. Kut anlayışının görülmesi,
III. Yuğ adı verilen törenler düzenlenmesi
özelliklerinden hangileri kanıt olarak gösterilebilir?
A) Yalnız I
B) I ve II
C) I ve III
D) II ve III
E) I, II ve III
Yabgu : Ülkenin batısını yönetir,hükümdarın erkek kardeşidir.
Şad : Şehzadeler,yani hükümdarın çocuklarıdır.
Aygucı : Vezir demektir. Hanedandan olmak zorunda değildir.
İkisi cvap da C olacak.
yaşadığım yerde pegem,ihtiyaç akademi ve yes akademi adında 3 kurs var.hangisi daha iyi hangisine yazılsam yardımm :26:
tebrikler
senin açıklamanda nerede salaklık yaptığımı anladım canım, şad ı şam olarak görmüşüm ve din adamını öylelikle almamışım
dimi yaa, tarih bizden korksunRica ederim fıstığım,kim korkar tarihten.
2. soru yalnız 1 olmalı...
evet tatlım ihtiyaca yazıldım
bu arada biraz netten araştırdım. yuğ ve balbal ahiret inancına kanıt mı değil mi diye çok fazla tartışılmış. bu kadar tartışılan konulardan sınavda çıkmaz diye düşünüyorum. ösym zaten yeterince soruların çalınmasıyla vs her sene uğraşıyor, bi de yanlış soruyla uğraşmak istemez. gene de araştırmalarım sonucu şunu öğrendim, şimdilik. YUĞ VE BALBAL AHİRET İNANCINA KESİN KANITTIR. yuğ törenini tubiş açıkladı. balbal da, kişinin öldürdüğü insan sayısınca dikilir ve bunların ahirette kişiye hizmet edeceğine inanılır. Balbalların dikilma amacı ahiret aracılığıyla savaşçılığı özendirmektir. diye açıklanmış nette..
teşekkürler canım açıklaman için,ben bu uzaktan eğitim için şifre verecekler ya şimdiden almamız mümkün mü acaba onu merak ettim
evet canım, ben nisanda yazıldım, yazıldığımdan bi kaç gün sonra verdiler
yalnız şöyle bişey var, dershane öğrencileri diye giriş var, ordan giriş yapıyosun, ordan giriş yapanlar da derslere canlı olarak katılamıyolar, sadece yapılan dersleri izleyebiliyosun, 2010 ve 2011 var şu an sitede, 2012 yi de eklerler yakında
yalnız şöyle bişey var, dershane öğrencileri diye giriş var, ordan giriş yapıyosun, ordan giriş yapanlar da derslere canlı olarak katılamıyolar, sadece yapılan dersleri izleyebiliyosun, 2010 ve 2011 var şu an sitede, 2012 yi de eklerler yakında
Ben de bir iki gün sonra gidip isteyeyim o zaman canım teşekkür ederimmm...
merhaba güzeller
ya şu uyku düzenimi oturtmam lazım, çok uyuyorum. bütün güne dersi yaymak da çok başımı ağrıtıyor, ya gündüz çalışmak istiyorum gece dinlenmek. ya da gündüz istediğimi yapıp, gece çalışmam lazım. en verimlisi sabahın köründe kalkıp molalarla birlikte akşamüstüne kadar bitirmek aslında. akşam da rahatla film izliyebilirim filmkolik olaraktan
10 da kalksam yeticek, yarın bi deniyeyim
dün gece yatağımda uyumadan önce pelin hocadan tarihin 2. ünitesini dinlemiştim, bugün de konularını çalışıp testlerini çözücem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?