• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

2007den beri kpsszedeyim sosyalciyim.Bu yıl ben de tekrar en baştan hazırlanmayı düşünüyorum.Önereceğiniz yayınlar var mı anayasa ve eğitim bilimlerinden?

kızlar ben acıkogretım malıye mezunuyum dersaneye gıdemıcem calısacagım ıcın alanıda dvdlerden hazırlansam dıyorum varmı boyle bıldıgınız guzel bı set

nerdesiniz kızlar yaa aa:37:dedikodu yapalım dedik kimse yok ders çalışayım diyorum gene kimse yok:37:neyse ben çalışayımda geçeyim sizi bariii:23:

kızlar ben acıkogretım malıye mezunuyum dersaneye gıdemıcem calısacagım ıcın alanıda dvdlerden hazırlansam dıyorum varmı boyle bıldıgınız guzel bı set

canım burası öğretmenler için ağırlıklı daha çok birde ilk bölüm için sen maliye mezunusun yani alansın bilemiyorum hiç canım kpss sınav başlığındaki başka konulara bak canım vardır mutlaka:34:ilk bölüm içinse buyur gel:3:

selam kızlaaar nasılsınız bayram bitti çalışmalar başladımı :30: sedefonurcum benim öğrenme bitti tabloya ekleyebilirsin :9:

merhaba kızlar :3:
çarşamba günü çok kötü bi gün geçirdim. :25:
yıkıldım yerle bir oldum. acının en dibini yaşadım
perşembe günü yeni bir gün doğdu, güneşe günaydın dedim, çiçeklerimi sevdim. :81:
ve dün son noktayı koyarak çıktım o depresif halimden. silkelendim, kendime geldim. :8:
bayramla birlikte çok boşladım, ama bugün kaldığım yerden devam ediyorum :10:
evet planım belli, eylüle kadar tarihi tekrar bitirmek.
tarihten pelin hocanın videolarını indirdim, videoları mp3 e çevirip telefonuma attım.
şimdi ilk üniteyi dinlicem ve ardından kitaplarımdan ilk üniteyi okuyucam ve soru bankamdan ilk üniteyle ilgili tüm testleri bitiricem.
az önce kitaplarım geldi, hevesim doruk noktada, çok mutluyum, kitaplarım harikaaa, tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. :16:
BAŞARACAĞIM, ÇOK ÇALIŞACAĞIM, DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM :16:

perşembe günü yeni bir gün doğdu, güneşe günaydın dedim, çiçeklerimi sevdim. :81:
ve dün son noktayı koyarak çıktım o depresif halimden. silkelendim, kendime geldim. :8:
tarihten pelin hocanın videolarını indirdim, videoları mp3 e çevirip telefonuma attım.
şimdi ilk üniteyi dinlicem ve ardından kitaplarımdan ilk üniteyi okuyucam ve soru bankamdan ilk üniteyle ilgili tüm testleri bitiricem.
az önce kitaplarım geldi, hevesim doruk noktada, çok mutluyum, kitaplarım harikaaa, tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. :16:

Her şey güzel olacak inşallah bebeğim.:16:

Ben de denemelere başladım ortaöğretim.:6:

Her şey güzel olacak inşallah bebeğim.:16:

Ben de denemelere başladım ortaöğretim.:6:

sağol tatlım :16:
çok iyi yapmışsın tatlım, ee az kaldı artık, ama stres yok elinden geleni yaptın, yapıyosun :34:
evet tarihten 1.konuyu dinledim, şimdi kitaplarıma göz atıcam ve ilk konuyu çalışıcam

hemen takıldığım bi soruyu üstünden geçmeden sormak istiyorum
Türk adı en çok İran kaynaklarında mı geçmiştir, Çin kaynaklarında mı?
ihtiyaç ve x yayıncılıkta Çin diyor, Pelin hoca da anlatırken Çin dedi, fakat Hakan Dede anlatırken İran demişti :44:

Son düzenleme:

cnm ne oldu ç.ba günü ? :26:

yeni kitaplarında hayırlı uğurlu olsun bakalım
:8:

hemen takıldığım bi soruyu üstünden geçmeden sormak istiyorum
Türk adı en çok İran kaynaklarında mı geçmiştir, Çin kaynaklarında mı?
ihtiyaç ve x yayıncılıkta Çin diyor, Pelin hoca da anlatırken Çin dedi, fakat Hakan Dede anlatırken İran demişti :44:

Çin diye biliyorum ben de.:44:

konu çalışmam bittiiiii :8:
önce ajandamdan not aldığım yerleri okudum, daha sonra x yayıncılık (gerçekten müthiş bir şey bu defter) tan konuyu okudum, en son ihtiyaç 24 saatte kitabından özet şeklinde geçtim.
birazdan yemek yicem, ondan sonra sorular beni bekliyor :10:

cnm ne oldu ç.ba günü ? :26:

yeni kitaplarında hayırlı uğurlu olsun bakalım
:8:

sağol tatlım şimdi senin topiğe de yazıcam yeni kitaplarım hakkındaki görüşlerimi :6:
ahh tatlım hangi birini anlatayım. öyle karışık ki durumum. kısaca özet geçeyim, kimseden sakladığım bişey değil zaten. annemle babam ayrı, ben 2 yaşındayken ayrılmışlar. ben o zamandan beri babamla hiç görüşmedim, annemle yaşıyorum. babam olacak adamı hiç tanımıyorum 1 kere bile yüzünü görmedim. bununla birlikte baba tarafından kimseyi görmedim. sokakta görsem tanımam. tabii küçükken annem bana durumu anlattığında görmek istedim yine de.. aradık ettik, sonunda onu bulduk. aracıyla görüşmek istediğimi ilettim defalarca ama babam olucak adam hiç gelmedi, telde bile konuşmadık. neyse akrabalarımı tanımak istedim, onlar da hep gelcez deyip deyip gelmediler. kaç kez parklarda onları beklediğimi bilirim. yıllarca böyle geçti, en sonunda sildim onları, zaten hiç görmemiştim ama artık görmek de istemiyodum ki bu bayram aradı bi adam. kendisi ''senin amcanın oğluyum, görüşmek istiyorum'' vs. dedi. ben istemediğimi söyledim. çok ısrar etti, ben de ''ben zamanında sizinle görüşmeyi çok istedim, hep beni kandırdınız gelicez diye ama gelmediniz, şimdi de ben gelmiyorum'' dedim. bu arada benim babama açmış olduğum nafaka davası var, bu da 2 yıldır sürüyo, büyük ihtimal davayı geri çek demeye gelmişlerdir. neyse ısrarla görüşmemiz lazım seni merak ediyorum dedi, çarşamba günü sürekli aradı. annem bi yandan ısrar etti ''görüş bak sonra annen göstermiyo dicekler'' dedi. ne derlerse desinler, umrumda değil. bi karar aldım, bugüne kadar onlar yanımda yoktu, bugünden sonra da olmasınlar. istemiyorum. telefonda da söyledim o amca oğluna. birazcık onuru varsa bi daha rahatsız etmez beni. ama o gün sürekli aradı. ben de ağlamaktan helak oldum, geçmişe bi sünger çekmişim, unutmuşum her şeyi, böyle yaparak hayatımı alt üst ediyolar. inşallah bi daha karşıma çıkmazlar. ben kendi kurduğum dünyada onlarsız çok mutluyum. zaten görüşsek de aradan 19 yıl geçmiş, geçmişi istesek de telafi edemeyiz. iyisi mi uzak dursunlar benden!

sağol tatlım şimdi senin topiğe de yazıcam yeni kitaplarım hakkındaki görüşlerimi :6:
ahh tatlım hangi birini anlatayım. öyle karışık ki durumum. kısaca özet geçeyim, kimseden sakladığım bişey değil zaten. annemle babam ayrı, ben 2 yaşındayken ayrılmışlar. ben o zamandan beri babamla hiç görüşmedim, annemle yaşıyorum. babam olacak adamı hiç tanımıyorum 1 kere bile yüzünü görmedim. bununla birlikte baba tarafından kimseyi görmedim. sokakta görsem tanımam. tabii küçükken annem bana durumu anlattığında görmek istedim yine de.. aradık ettik, sonunda onu bulduk. aracıyla görüşmek istediğimi ilettim defalarca ama babam olucak adam hiç gelmedi, telde bile konuşmadık. neyse akrabalarımı tanımak istedim, onlar da hep gelcez deyip deyip gelmediler. kaç kez parklarda onları beklediğimi bilirim. yıllarca böyle geçti, en sonunda sildim onları, zaten hiç görmemiştim ama artık görmek de istemiyodum ki bu bayram aradı bi adam. kendisi ''senin amcanın oğluyum, görüşmek istiyorum'' vs. dedi. ben istemediğimi söyledim. çok ısrar etti, ben de ''ben zamanında sizinle görüşmeyi çok istedim, hep beni kandırdınız gelicez diye ama gelmediniz, şimdi de ben gelmiyorum'' dedim. bu arada benim babama açmış olduğum nafaka davası var, bu da 2 yıldır sürüyo, büyük ihtimal davayı geri çek demeye gelmişlerdir. neyse ısrarla görüşmemiz lazım seni merak ediyorum dedi, çarşamba günü sürekli aradı. annem bi yandan ısrar etti ''görüş bak sonra annen göstermiyo dicekler'' dedi. ne derlerse desinler, umrumda değil. bi karar aldım, bugüne kadar onlar yanımda yoktu, bugünden sonra da olmasınlar. istemiyorum. telefonda da söyledim o amca oğluna. birazcık onuru varsa bi daha rahatsız etmez beni. ama o gün sürekli aradı. ben de ağlamaktan helak oldum, geçmişe bi sünger çekmişim, unutmuşum her şeyi, böyle yaparak hayatımı alt üst ediyolar. inşallah bi daha karşıma çıkmazlar. ben kendi kurduğum dünyada onlarsız çok mutluyum. zaten görüşsek de aradan 19 yıl geçmiş, geçmişi istesek de telafi edemeyiz. iyisi mi uzak dursunlar benden!

anladım cnm..sen görüşmek istedğin zman onlar olmadı yanında..belki de onlara en çk o zmaan ihityacın vardı...gelmediler..sana ümit vermişler ve seni çok kırmışlar..

şimdi ise aradan zaman geçtkten snra aramaları, bir çıkar elde etmek için olduğu belli.hiç üzülme..onlar kendi vicdanalrıyla başbaşa kalsınlar.babanın seni arayıp sorması gerekirdi ayrıca.nyse bnde yaranı tazelemeyeyim..
anneciğin senin herşeyn olmuştr zaten.amca oğlunu salla.
zaten 1 günlk üzülme safhasını atlatmışsın. o kadar da olur cnm..insanız sonçta..
ardından da mis gibi topralnmış güçlenmişsn..sana da bu yakışır cnm :34: sevdiklerin yanında..seni sevenler yanında... :nazar:

anladım cnm..sen görüşmek istedğin zman onlar olmadı yanında..belki de onlara en çk o zmaan ihityacın vardı...gelmediler..sana ümit vermişler ve seni çok kırmışlar..

şimdi ise aradan zaman geçtkten snra aramaları, bir çıkar elde etmek için olduğu belli.hiç üzülme..onlar kendi vicdanalrıyla başbaşa kalsınlar.babanın seni arayıp sorması gerekirdi ayrıca.nyse bnde yaranı tazelemeyeyim..
anneciğin senin herşeyn olmuştr zaten.amca oğlunu salla.
zaten 1 günlk üzülme safhasını atlatmışsın. o kadar da olur cnm..insanız sonçta..
ardından da mis gibi topralnmış güçlenmişsn..sana da bu yakışır cnm :34: sevdiklerin yanında..seni sevenler yanında... :nazar:

sağol canım. biliyo musun, babamın yokluğunu hiç hissetmedim. annem benim ailem oldu. hem annelik yaptı hem babalık. onun hakkını ödeyemem. ama atanarak ikimize yeni bi hayat sunarak ona teşekkür edebilirim. bu yüzden de çok çalışıcam ve başarıcam :65: içimde acayip ders çalışma isteği var :23:

konu testlerim bitti..

şu 2 soruda takıldım, yardımlarınıza ihtiyacım varrrr :52:

1) I.Yabgu
II. Şad
III. Aygucı

Yukarıda verilenlerden hangilerinde hükümdar soyundan gelme zorunluluğu vardır?

A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve II
D) II ve III
E) I, II ve III

2) İslamiyet öncesi Türk topluluklarında öldükten sonra yaşama inanıldığı bilinmektedir.

Bu bilgiye göre Türklerle ilgili olarak ;

I. Ölen kişinin atı ve eşyalarıyla birlikte gömülmesi,
II. Kut anlayışının görülmesi,
III. Yuğ adı verilen törenler düzenlenmesi

özelliklerinden hangileri kanıt olarak gösterilebilir?

A) Yalnız I
B) I ve II
C) I ve III
D) II ve III
E) I, II ve III

1)a 2)c mi canım?????

1) A değil canım, ben de A yapmıştım, değilmiş :100:
2) C evet doğru.. neden c canım ben a yaptım. bir de ihtiyacın kitabında yuğ törenleri ahiret inancına kanıt gösterilemez diye not var. Hay Allah neye inanıcağımı şaşırdım valla :96:

Canım ihtiyacı bilmiyorum ama bizim tarih hocamız dersaneden yug töremlerinin öldükten sonraki yaşama inanıldıgının göstergesi oldugunu söylemişti,orda yapılan tören,okunan dualar,ölünün arkasından yapılan bir takım faailyetler ahiret hayatında fayda sahlıyormuş,öyle inanılıyormuş..1 in cevabı ne peki???

Canım ihtiyacı bilmiyorum ama bizim tarih hocamız dersaneden yug töremlerinin öldükten sonraki yaşama inanıldıgının göstergesi oldugunu söylemişti,orda yapılan tören,okunan dualar,ölünün arkasından yapılan bir takım faailyetler ahiret hayatında fayda sahlıyormuş,öyle inanılıyormuş..1 in cevabı ne peki???

evet mantıklı gerçekten de.. sağolasın canım :16:
1.soruya bi kaç kişi daha baksın bekliyelim biraz, belki doğru bulan çıkar :6:

Son düzenleme:
Back